Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nofret

86 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bejelentette jövőbeli alapítványa nevét Meghan és Harry hétfő este. A hírt elsőként a Telegraph írta meg. Jótékonysági alapítványuk neve Archewell lesz, amelyet egy görög szó, az "Arche" (vagyis arkhé) inspirált, és amelynek jelentése: a cselekvés forrása. Természetesen ez rímel egyetlen fiuk,…..
nofret 2020.04.07 23:10:51
@Sir Galahad: @apro_marosan_petergabor: Soha nem értettem, hogy ha valaki un egy témát, miért kommentel egy arról szóló poszt alá :)) Én például sosem mennék fel egy Forma1-ről szóló blogra, hogy odaírjam, milyen dögunalmas ez a sport szerintem. Mindenesetre érdekes jelenség ez.
Megható és reményt keltő beszédet mondott II. Erzsébet vasárnap este. A megszólalás központi témája az volt, hogy "a szebb napok vissza fognak térni", ha "közösen, önfegyelemmel és kitartással" küzdünk.  A beszéd egyik legkedvesebb pillanata az volt, amikor Erzsébet királynő felidézte: 1940-ben…..
nofret 2020.04.06 15:31:35
@André Goodfriend: Azt nem :) azt meghagyta első miniszterelnöke szövegének
nofret 2020.04.06 15:35:09
@Szaktanár: Én tényleg annak éreztem, főleg a lezárását. Ez a beszéd elsősorban a brit közönségnek készült, és ne feledjük, hogy ők nem érzelmi kilengéseket várnak a királynőtől, hanem pontosan azt, amit nyújtott: nyugodt, visszafogott mondatokat. II. Erzsébet soha életében nem nyilatkozott vagy reprezentált érzelemteljesen. Nem is az a dolga... Ellenben mindent hozott, ami tényleg jellemzi a briteket.
nofret 2020.04.06 16:10:12
@Yoss: Bevallom, nem ismertem ezt a számot, de jó, hogy felidézted ! Ki gondolta volna, hogy egy beszéd mi mindent felhoz: történelmi, kulturális, társadalmi, zenei emlékeket? :)
ReAd-blog Tapsoljak?! 2020.04.04 18:04:46
A negyedik vagy már ki tudja hanyadik olyan kihívást, csoport felkérést kapom, ahol a cél a nővérek, orvosok munkájának megtapsolása, éltetése. Lehet nem leszek népszerű a véleményemmel, de vállalom, mert kikívánkozik belőlem már napok óta.....
nofret 2020.04.06 08:23:50
@Mayerné Répási Adrienn: A posztnak járna a taps, végre valaki megírta, amire gondolok. Minden tiszteletem azoké, akik nap mint nap emberek életét mentik, de egyetértek azzal, hogy ne felejtkezzünk el a többiekről sem. Pont ez jutott eszembe pár hete, amikor már csaknem az egész ország home office-ban volt, mi meg úságíróként (jaj, mit fogok ezért kapni) továbbra is forgattunk, jártunk emberek közé, az irodába, közlekedtünk, stb... és ez ma sincs másképp. Ennek ellenére eddig egy felsorolásban sem láttam, hogy megemlítették volna a médiában dolgozókat (kivéve nálad), pedig most ez elég fontos, azt hiszem. És mi nem esküdtünk fel arra, hogy fertőzésveszélyes környezetben fogunk dolgozni, mint ahogy a futárok, bolti dolgozók, stb... sem. Mégis toljuk a napi 12 órákat hajnaltól vagy éjfélig, hétvégén, ünnepnap, már fel sem tűnik. És ez amúgy eddig is így volt... (A jutalmunk pedig az, hogy minden oldalról kapjuk a savat folyamatosan.) Ettől függetlenül riszpekt az egészségügyben dolgozóknak.
Skype-on avatott fel a brit trónörökös egy új, négyezer személyes átmeneti járványkórházat. A Nightingale-nek elnevezett intézményt a hatalmas kelet-londoni ExCel rendezvénycsarnokban alakították ki a koronavírustól megbetegedettek kezelésére, és pénteken nyitották meg.  (Fotó: Royal Family…..
nofret 2020.04.06 00:15:03
@Fredddy: :))) Szegény Károly. Szerencsére már kigyógyult belőle. És még egy darabig várhat arra a koronára. (Remélhetőleg)
Közölt néhány részletet abból a Buckingham-palota, miről fog szólni a királynő történelmi tévébeszéde este. Ez rendkívüli alkalom, hiszen II. Erzsébet csak karácsonyonként beszél népéhez a televízión keresztül. 68 éves uralkodása alatt eddig mindössze háromszor fordult elő, hogy ezeken az alkalmokon…..
Reagáltak Meghanék szóvivőjük útján arra, hogy Donald Trump amerikai elnök vasárnap közölte: Harry-nek és Meghannek saját maguknak kell fizetni biztonsági költségeiket az Egyesült Államokban, ahová hirtelen tették át székhelyüket múlt héten. Az amerikai elnök twitteren szólt be a sussexi hercegi…..
nofret 2020.03.31 23:30:44
@Attilajukkaja: Jaj, ugye nem engem nevezel bulvárnak? Szerintem bértollnok sem vagyok :)))
nofret 2020.03.31 23:34:45
@Igazamvanvagyigazamvan?: @Attilajukkaja: Én sem akarok túlzottan belemenni, mert ez kb külön posztot érdemelne, de a brit uralkodónak a mozgástere igen korlátozott, nem birtokol valódi politikai hatalmat. Ha a kormány betart neki, azzal nem nagyon tud mit kezdeni, lásd az esetet, amikor Borisék csőbe húzták a királynőt. Ha ilyenkor jobban beleszólna, abból hatalmas felháborodás lenne, és mint a luxemburgi nagyhercegnek anno, neki is megnyirbálnák az alkotmányos jogköreit.
nofret 2020.04.01 13:26:24
@Attilajukkaja: Ennek örülök :) Tény, hogy ez a könnyedebb műfaj, bár mára már simán hozzák az ilyen híreket is a legnagyobb és mértékadó nemzetközi portálok is. Nem sértő a bulvár, nálam is vannak bulváros hírek, de hátterek, elemzések is, amik már nem ebbe a kategóriába tartoznak. Attól riadtam meg, hogy nehogy az egész blogot annak vegye valaki, mert pont az itt a célom, hogy az egyébként sokak szerint bulvár kategóriába tartozó, királyi családdal kapcsolatos híreket egy kicsit értelmesebb formában szedjem össze, mint azt sok helyen láthatjuk... Na, ezt is megbeszéltük :)
Elmarad idén a hagyományos katonai parádé, a Trooping the Colour, amit II. Erzsébet királynő hivatalos születésnapjaként rendeznek meg minden évben. Ilyenre utoljára 65 éve volt példa, amikor a vasutasok egész országra kiterjedő sztrájkja miatt törölték az ünnepséget. A katonai felvonulással…..
Máris átköltözött Los Angelesbe Meghan és Harry a People-magazin információi szerint. Az újságnak egy névtelen forrás azt mondta, hogy a pár 10 hónapos fiukkal, Archie-val együtt elhagyta azt a házat, ahol előző év december eleje óta laktak, a kanadai Vancouver-szigeten, és Meghan szülővárosába, a…..
Megfertőződött Károly herceg brit trónörökös is a koronavírussal. A 71 éves wales-i herceg még március elején találkozott Albert monacói herceggel, akiről azóta megállapították, hogy megfertőzte a betegség, tehát lehetséges, hogy tőle kapta el, mert amint azt ebben a posztomban írom, egy…..
nofret 2020.03.25 22:30:15
@Fredddy: Már hiányoltalak :) Van személyzet, bár állítólag most a lehető legalacsonyabbra csökkentették a számukat, meg közülük egyébként is csak néhány ember érintkezik a családtagokkal közvetlenül. Azt nem tudom, Károlyék esetén hogyan oldják meg a dolgot. Úgy képzelem, egészségügyi személyzettel, ha nagyon rosszul van, ha pedig nem, akkor valószínűleg leteszik az ajtaja elé az ételt. Valahogy éreztem, hogy meg fog fertőződni, annyi helyen járt az utóbbi hetekben. Nem jó hír mindenesetre.
nofret 2020.03.26 22:32:07
@Fredddy: Ezt jól mondtad, az tényleg szappanopera! Persze, ott vannak, Károlynak saját inasa is van, és teljes orvosi csapat figyel a királyi családra. Valószínűleg nem kell őket félteni, hacsak nincs valami krónikus betegség. Azért remélem, a királynő nem kapta el! Ma egyébként azt beszéltük egy barátommal, hogy érdekes, hogy Kamilla nem kapta el, viszont Albert hercegtől Károly igen :D
nofret 2020.03.26 22:34:30
@Fredddy: A vicc most esett le. Jajjj :)
Ha a brit uralkodó nem tudja ellátni hivatalos feladatait betegség vagy külföldi távollét miatt, két vagy több úgynevezett államtanácsost jelölnek ki átmenetileg, akik eljárhatnak Őfelsége nevében. A  múlt héten a 93 éves királynő Windsorba vonult vissza csaknem 100 éves férjével, hogy ott…..
Utolsó hivatalos megjelenését teljesítette a királyi család tagjaiként Meghan és Harry hétfőn, a Westminster-apátságban tartott Nemzetközösség napi istentiszteleten. Az alkalom azért is különleges, mert ilyenkor a királyi család legmagasabb rangú tagjai mind jelen vannak: II. Erzsébet királynő,…..
nofret 2020.03.10 23:52:54
@Fredddy: Na, akkor egyre gondoltunk :) Ennyire érdekli a briteket, hogy még szájról olvasókat is bevetnek...

Ok, ebben teljes mértékben igazad van, nem is tudom, miért hagytam benne, mert valóban gótikus az építmény.

Fú, hát a Commonwealth-nek valóban csak egy részében államfő a királynő, de most ezt így nem akartam nagyon fejtegetni, mert nem volt rá időm, meg ez a poszt nem is erről szólt elsősorban. Megoldom mindjárt :)
nofret 2020.03.11 11:29:35
@Ráhel a saját lábunkon áll: Köszönöm :) Igen, tényleg az, hiszen ők is "csak" olyanok, mint egy család - veszekednek, kibékülnek, elhidegülnek, visszatalálnak egymáshoz...
nofret 2020.03.22 11:48:20
@annamanna: Érdekes elmélet :) Lehet, hogy csak egy rosszul elkapott pillanat. Egyébként királyi tudósítók szerint a két testvér között áll a bál, persze a két feleség sem jött ki egymással nagyon, de az igazi konfliktus Harry és Vilmos között van. Az persze lehet, hogy mindezek után Harry és Katalin is elhidegültek egymától...
Akár a brit trónörökös is fertőzött lehet koronavírussal, hiszen a múlt héten, március 10-én találkozott egy jótékonysági eseményen Albert monacói herceggel, akiről csütörtökön derült ki, hogy elkapta a betegséget. Albert az első uralkodó és államfő, aki megfertőződött a koronavírussal, de a monacói…..
Elhalasztják a királynő tervezett programjait a koronavírus terjedése miatt - közölte a Buckingham-palota pénteken. II. Erzsébet a közeljövőben Cheshire-be és Camdenbe látogatott volna, de miután segítői konzultáltak az udvari orvosokkal és a kormánnyal, úgy döntöttek, a 93 éves uralkodó útjait…..
Átverte Harry herceget két orosz YouTube-os, (vagy YouTube-er?) Vlagyimir Kuznecov és Alekszej Sztoljarov, ami olyan jól sikerült, hogy rávették: tárja fel valódi érzéseit Donald Trump amerikai elnökkel kapcsolatban. Eleinte kételkedtem a dolog valódiságában, de a felvételt meghallgatva elég…..
nofret 2020.03.12 21:42:49
@Gerardus A. Lodewijk: Most látom csak, hogy eltüntették a felvételt... Csodák csodája, hogy nem korábban. Tegnap, amilyen gyorsan csak tudtam, leírtam, amit mondott. De gondolom, az internet nem felejt.
nofret 2020.03.12 21:47:29
nofret 2020.03.13 10:47:26
@vackor1: Ismerem az úriembert :) Soha nem is válaszolok, ez volt az első alkalom. Ennek amúgy tényleg semmi értelme nincs, amit ő csinál.
Megfertőződött koronavírussal Habsburg Károly, a Habsburg-dinasztia feje - írta meg az osztrák Kronen Zeitung. A hírt már az Azonnali is átvette. A dinasztia vezetője valószínűleg egy genfi konferencián kapta el a betegséget, amin milánói olaszok is részt vettek.  "Csak semmi pánik, az…..
nofret 2020.03.11 18:49:14
@clemens: Ez egy királyi családokról és tagjaikról szóló blog, ez a blognak a nézőpontja, fénytörése. Ha ez zavar, és jobban érdekel, amiről írsz, kérlek, látogass híroldalakat.
Tetőtől-talpig pirosban jelent meg Meghan és Harry a Royal Albert Hallban szombat este megrendezett Mountbatten Zenei Fesztiválon - és ez a kijelentés nem túlzás. Harry a királyi haditengerészet  tűzpiros díszegyenruháját viselte, Meghan pedig egy piros estélyiben tündökölt mellette.  A palásttal…..
nofret 2020.03.09 23:15:29
@Ráhel a saját lábunkon áll: Lehet, hogy igazad van, nekem elsőre túlzásnak tűnt. Van, aki szerint azért teljesen pirosban voltak, mert így beleolvadtak a többi díszegyenruha közé, és ezzel akarták kifejezni a támogatásukat a katonáknak.
II. Erzsébet királynővel együtt vett részt istentiszteleten Meghan és Harry vasárnap Windsorban - írta meg a brit sajtó. Ez nem értelmezhető másképp, mint barátságos gesztusként - a 93 éves uralkodó  szeretné a világ felé megmutatni: a sussexi hercegi pár még mindig a királyi családhoz…..
Lewis Hamilton Forma 1-versenyző vitte Harry herceget a northamptonshire-i Silverstone-versenypályához egy új múzeum megnyitójára pénteken. Harry-t egy elektromos Mercedesszel furikázta az új épülethez a hatszoros Forma 1-világbajnok. Hamilton és Harry együtt nézték meg a Silverstone Experience…..
Első alkalommal jelent meg együtt hivatalos eseményen Meghan és Harry csütörtök este azóta, hogy január elején bejelentették: kilépnek a királyi család dolgozó tagjai közül. A pár mosolygott, amikor megérkeztek az Endeavour Funds-díjátadó londoni helyszínére.  Az eső szakadt, amikor Harryék…..
Hétfő reggel majdnem kiejtettem a kezemből a kávés (oppardon, teás) poharat, amikor megláttam a szalagcímeket, mert már azt hittem, kifogott rajtam a magyar sajtó, és gyorsabban tudósítottak nálam egy királyi családdal kapcsolatos fontos hírről. Nem kellett csalódnom - nem ez történt. Már egy ideje…..
Összeállt Harry herceg és Jon Bon Jovi egy jótékony ügy érdekében - pénteken a legendás londoni Abbey Road-stúdióban újra felvették a rocksztár Unbroken című számát - a bevételből a herceg által veteránok számára létrehozott sportjátékokat, az Invictus Games-t fogják támogatni.  Az Unbroken című…..
Szerdán négy gyereket karanténba helyeztek annak az iskolának a diákjai közül, ahová György herceg és Sarolta hercegnő, Vilmosék gyerekei is járnak- jelentette szerda este csaknem az egész brit sajtó.  A tanulók a napokban tértek vissza egy észak-olaszországi síelésből, emiatt arra kérték őket,…..
nofret 2020.02.28 12:56:30
@_me_amy: Nagyon nevetek a hasonlatodon :)
Igen, szerintem is ésszerű döntés volt, főleg, mert két diák is influenzás tüneteket produkál. Valószínűleg Györgyöt és Saroltát addig nem engedik suliba, amíg nem 100%-ig biztonságos.
Mindhárom gyermekét hipnózis segítségével szülte Katalin hercegnő - vallotta be Vilmos herceg felesége egy podcastban. Katalin első alkalommal beszélt arról, hogy félelmetes volt, amikor elsőszülöttjét, György herceget be kellett mutatnia a sajtónak és az egész világnak ugyanaznap, amikor…..
nofret 2020.02.22 16:32:04
@Fredddy: Biztos vagyok benne, hogy Katalin nem akarta volna ilyesmivel nyomasztani a nőket, de azzal a közéleti szereplőknek tisztában kéne lenniük, hogy az ő cselekedeteiknek igenis van jelentősége és hatása a közvéleményre. Több cikk foglalkozott a témával azidőtájt és rengeteg komment született róla, amiben kritizálták, hogy ezt tette. Értem, hogy szerinted azok túlérzékenyek, akik magukra vették a dolgot, de szerintem be kell látni, hogy igenis van befolyása neki is arra, hogyan érzik magukat a nők. A férfiak általában lebecsülik azt, hogy a nők mennyire bizonytalanok önmagukban, és mennyi oldalról kapjuk az ívet, hogy így vagy úgy kéne kinézni, szülni, terhesnek lenni, gyereket nevelni vagy nem kinézni, nem terhesnek lenni, stb... és hogy mennyire magára tud venni egy nő sok mindent. Ez már lehet, hogy messzire visz a témától, de személyes tapasztalataim és párkapcsolataim alapján mondom, hogy nagyon sok oldalról nyomasztja a nőket a társadalom. Biztos, hogy valamennyire a férfiakat is nyomasztja, ha nem pont kockás a hasuk és nem 190 centi magasak, de szerintem a többség van annyira hiú, hogy túlteszi magát ezen. Az viszont elképesztő, ahogyan a nőkre hat, amikor kinyitnak egy magazint, amiben tökéletes testeket látnak, vagy ha példaként állítanak eléjük valakit, aki sokkal jobb genetikával van megáldva vagy sokkal jobb körülményekkel rendelkezik, mint ők maguk. Meg is értem, hogy dühösek, mert ez igen elkeserítő lehet egy átlagos életet élő nő számára. Mint ahogy az is az, amikor az az elvárás egy napi 8-9 órában irodában ülő, több gyereket nevelő, korlátozott anyagi lehetőségekkel és idővel rendelkező nőtől, hogy feszes teste, tökéletes frizurája, szupermodell külseje legyen.

(Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy bőven kaptam én is az ívet más nőktől hasonló dolgok miatt. 180 centi vagyok, és a 20-as éveimben 36/38-as ruhákat hordtam. A nők egy része gyűlölt, már amikor meglátott, miközben egész jó természetű emberként semmiféle olyan szándékom nem volt, hogy rossz érzést keltsek bennük. Olyan beszólásokat kaptam, olyan mértéktelen utálatot, kiközösítést munkahelyen, amivel nehéz is volt megküzdeni, pedig az adottságokról nem tehet az ember. De valahol megértem, és lehet azt mondani, hogy akkor dolgozzanak magukon szép csendben, ha ennyire önbizalomhiányosak és lököttek, de ez van, így működik a női lélek....)
nofret 2020.02.25 17:35:06
@Fredddy: Hogy így két nap után válaszoljak, szerintem nem csak az asszonyok nyomasztják egymást, hanem a társadalom és a férfiak is nyomasztják a nőket a rengeteg, sokszor egymásnak ellentmondó elvárással. Ez a videó pl jó példa erre, amiben Cynthia Nixon éppen azokat a dolgokat sorolja fel, amiket gyerekkorom óta hallok. Egy nő ne legyen ilyen, ne tegye ezt vagy azt, stb... www.youtube.com/watch?time_continue=86&v=fZPabO7fY-U&feature=emb_logo

Egyetértek veled abban, hogy mindenkinek dolgoznia kell saját magán, de azért egy kis külső segítség nem jönne rosszul. Pl nem gondolom, hogy a divatiparnak nincs felelőssége, amikor 50 kilós kislányokat vonultat fel a kifutón. Anno, amikor mondták, hogy fogyjak le 10 kilót, és akkor mehetek kifutóra (akkor voltam 62kg az én magasságommal, zörögtek a csontjaim, 10 kilóval már amúgy is kevesebb, mint jó lett volna), mondtam, hogy nem fogom szétrombolni a szervezetemet egy irreális diétával. Hál'istennek ilyen szempontból nekem a szüleim pozitív képet adtak, de nem mindenki van így ezzel, vannak önértékelési gondokkal küszködők, depressziósok, táplálkozási zavarosak, nekik egy ilyet meghallani halálos ítélet.

Hidd el, nőként mindez nem annyira könnyű, mint amilyennek talán férfiként látod. Több ismerős nőtől hallom, mennyire nehéz nekik lelkileg átélni azt, hogy szülés után megereszkedett a testük itt-ott, és hogy észreveszik, a férjük a 20 éves lányok után forgolódik. Persze, hogy elkezdik gyötörni magukat, meg rosszul érzik magukat a bőrükben, és ha nem mindehol az áradna rád, hogy csak akkor vagy értékes, ha nincs striád, ha 50 kiló vagy, ha dögösen öltözködsz, ha lehetőleg nem vagy 30 évesnél több, akkor az igenis hatással van az emberre.

A világot is gyűrni kell, mert az utóbbi időben pl a kampányok hatására elkezdték az egészségesebb külsővel rendelkező lányokat is szerepeltetni, lelepleződtek az olyan szexuális ragadozók, mint Weinstein, egyre több intézmény lett akadálymentes, stb...Nem lehet, hogy rálegyintünk, hogy a világ már csak ilyen, ez alapján a nőket még mindig nem illetné meg szavazójog :) Nem lehet, hogy az árok szélén hagyjuk a gyengéket, az önbizalomhiányosokat, a lelki betegséggel küszködőket. Legalábbis szerintem. Én szeretnék egy ennél empatikusabb világot látni magam körül.

De inkább térjünk vissza a királyi családhoz :)
nofret 2020.02.27 22:20:33
@Fredddy: Abban mondjuk igazad van, hogy kevesebbet kéne a lesajnáló véleményekkel foglalkozni, csak amikor ebből szövik az elvárások rendszerét, ez nem mindenkinek megy. Főleg, ha úgy érzed, ha eltérsz tőle, akkor azért büntetés jár, és ki szeretné azt? Pl ha nem szülsz vagy mész férjhez úgy mond "időben", akkor már keresztet vetnek rád. Kevesen mernek vagy tudnak mindezzel szembeszállni.

Nade vissza a témához :) Igen, tényleg vicces, meg olyat is olvastam, hogy ez egy visszájára fordított tündérmese, ahol a hercegnő menti ki a herceget a palotából. Sőt, valamelyik királyi tudósítónál az is feltűnt, hogy már nem Megxitnek, hanem Harryvedercinek kéne nevezni az egész ügyet. Még nem volt olyan poszt, amibe ezt a baromságot beírhatnám, de úgyis lesz majd :D
"Szólítsatok Harry-nek! - kérte a sussexi herceg egy utazási konferencia résztvetőitől szerdán Edinburgh-ban. A herceg azért utazott vissza az Egyesült Királyságba, hogy ezen a héten és a jövő héten még néhány kötelezettséget teljesítsen, mielőtt március 31-én Meghannel együtt kilépnek a királyi…..
Csak látogatása után hozták nyilvánosságra, hogy az Mi5 londoni központjában, vagyis a brit kémelhárításnál járt kedden II. Erzsébet királynő. Az uralkodó találkozott az igazgatóval, tartott egy beszédet, és az intézmény múzeumában lévő kiállításokat is megtekintette. Fotó: The Royal Family…..
nofret 2020.02.27 00:26:52
@Fredddy: Ez így igaz. Erről beszéltem is a Karc FM-en a múltkor, meg arról is, milyen szerepe volt még a királyi családnak a 2. vh ideje alatt. Itt a link: karcfm.hu/archiv/asztal-korul-2020-02-09-1000-1100/?fbclid=IwAR386Kpq2lSf66pHyqzxiH_cAmnYRAp-UeZKY0jyZTdyk0S2X_2ZWvOzToc

(Előre félek, milyen hibákat szúrsz ki, haha)
Az MI5-ot javítottam :) Köszi az észrevételt!