Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sebok bastardo

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Shejla Kedves naplóm, két cimbora és egy döglött jak társaságában falat rakunk. De végre ettünk valami finomat is, jakszarban sült krumplit, nyami, sóval és vajjal. Egy doxa (közösségi karám) működik kies dombtetőkön, taposóaknához hasonló szarpalacsinták száradnak…..
Ajánlott filmek: Dűne (David Lynch), valamint a Tarr Béla-életmű. Kopár hegyek között egy poros, de zöld oázis, barátságos bennszülöttekkel (87 család). Csodálatosan kék ég, évmilliók pora. Nem árt mindenkinek köszönni, a gyerekekkel meg fraternizálni. Kőrösi Csoma…..
Drága Naplóm, bolhásan, éhesen, szutykosan, de törve nem. Kőrösi Csoma Sándor nyomait keresve, már második hete egy zanglai kőfejtőben gyűjtögetjük fegyenc küllemű sorstársakkal az épülő szolársuli számára a köveket. A homorú vízmosás falai visszaverik a napsugarakat, a…..
Lámára várva   Kedves Naplóm, lepra van. PC nyelven Hansen-betegség. Couleur locale. Azt mondja a buszpályaudvarhoz vezető úton kihelyezett turistacsalogató, angol nyelvű óriásplakát: „Minden érzéketlen bőrfolt lepra lehet”. Alatta gyorsan vigasszal is szolgál, nehogy az…..
  Ő Zangla Királya, akihez tudósításunk végén ellátogatunk. De addig sok mást is megtudhatunk a hihetetlen szubkontinensről.   A minap például felvonult Leh-ben Az Erényekkel Ékes Ragyogó Óceán; aka A Szent Egyetlen, Gyengéd Dicsőség, Magasztosan Szóló, Könyörületes, A…..
  De mit is keresünk Indiában? A Kőrösi Csoma Alapítvány jóvoltából munkás vakáción (working holiday) vesz részt csapatunk, saját költségen. Építőipar. Némelyek sztúpafelújításon szolgálják a ladakhi népet (Shey), mások Kőrösi Csoma Sándor zanglai lakóhelyét…..
  Jackass, avagy öntökönrúgás haladó mazochistáknak, és még sok más ínyencség következik. Tanácsok az utánunk érkező barátainknak:  1. Manaliban béreljetek kisbuszt, keressetek útitársakat vagy társuljatok be az egyikbe. A 11 személyes Force típusú kisbusz 9 személy…..
  Manali jelentkezik Himachal államból. Dzsulé! Néhány hasznos tanáccsal indítok, hogy az utánunk következő nemzedékeknek jobb legyen:  1. A legesleghamarabb kopjatok le a katasztrófa sújtotta Delhiből. Ha valaki üdülése célpontjaként Delhit jelöli meg a nyári időszakban, azt…..
  Delhi eleve apokaliptikus hangulatú, a szörnyű túlnépesedés okozta zsúfoltság, égett szemétszag, förtelmes emberszag, meghökkentő nyomor miatt. Fogd azt a hippis-csöves-mókásan szedett-vetett és borzalmasan szemetes Vama Veche-t, töltsd meg a Dzsumbujjal, mélyszegénységgel,…..
  A következő tuktukost, autóst, motoroskerekest, bringariksást, aki rám tülköl, azt bizony lekaratézom. Én szóltam.   Az Indira Gandhi reptér parkolójában „földre köpni tilos”, valamint „főzni tilos” tábla, viszont kilométeres a mozgójárda és a szőnyegpadló,…..