Regisztráció Blogot indítok
Adatok
janess

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összegzés. Felszerelésem zöme bírta a kiképzést. Sátorrudam anyagfáradás miatt megrepedt, majd eltört, de némi kreativitással megoldottam a problémát. Könnyített horgászbottokom, már odafele a repülőúton összetört, pedig a málhába csomagolva szállítottam, így ez nem…..
Siedjonjohka. A nagy pérek kis folyója. A harmadik hét hétfőjén elköszöntünk a rénszarvas folyótól és elindultunk vissza Kilpisjärvi irányába. Mivel nem igazán volt kedvünk újból átélni a tó menti pokol gyötrelmeit, így arra az elhatározásra jutottunk, hogy időt és…..
A Poroeno folyónál. Vasárnap délben érzékeny búcsút vettünk a Valtijoki -tól és tovább indultunk. Újból átkeltünk a Poroeno folyón és a déli oldalán lefelé haladva 1.5 km -t tábort vertünk. Itt a folyó erős sodrású több mellékágra szakadva, sok kis szigetet ölel…..
A Valtijoki –nál. 09.-én Reggel Ricsivel a többiek előtt keltünk és megrohantuk a Porojarvi tavat. A menedék pont egy kb. 60 méter széles összeszűkülésnél volt. A víz itt erősen áramlott egyik medencéből a másikba. Intenzív apróhal mozgást láttunk, de ennek ellenére a…..
Táborhely a Saarijärvi tónál. Táborhelyünk a Saarijärvi tónál lévő menedékháznál volt. Mi a két tavat összekötő patak északi oldalában vertük fel sátrainkat a mocsaras terepen. Viszonylag kényelmesen pihentünk a puha mocsárban. Másnap a csapat az én üdvrivalgásomra…..
Álomvilágból ismét a valóságban. Visszatértünk az álomvilágból. Ahol, ameddig a szem ellát a vad természet az úr, ahol nincs gépzaj, utak, csak a mérhetetlen csend és nyugalom. Merengve a tájban, nem lehet mást hallani, csak a hűs szellő susogását és a felettünk elsuhanó…..
Lapland Fishing Útra készen 2012.07.29 08:56:10
A felszerelés összeállt. Remélem minden benne van amire szükségünk, vagy szükségem lehet és nem került bele felesleg. Majdnem 14 kilóval marad el az edzéseken használt tehertől.Persze ehhez még jön némi élelmiszer, de azt nem kell végig cipelni. A berakodás megtörtént. Ez…..
Mindig megvolt bennem a vágy, hogy olyan helyen horgásszak, mely távol esik az emberi civilizációtól, ahova nem vezetnek utak, ösvények. Ahol a természet őrzi az ősi állapotokat. Skandinávia északi területén a sarkvidéki tundra részeként helyezkedik el Lappföld, melyen három…..
Még február hónapban telefonon kerestem fel régi ismerősömet, Bartha Pétert azzal a kérdéssel, hogy nem –e kedve és ideje lenne ehhez a túrához. Ő az elmúlt évben megjárta Grönlandot előtte Mongóliát. Utazásban, túrázásban vannak tapasztalatai. Elmondta, hogy néhány…..
Lapland Fishing Terveink 2012.07.13 11:28:00
2012. augusztus 3.-án 11 óra 40 perckor száll fel velünk a repülő Ferihegyről és 15 órakor landol Helsinkibe. Itt másfél órát várunk, majd továbbszállunk Kittila –ba. Itt 19 órakor száll le a gépünk. Ezt követően csak másnap tudunk majd továbbhaladni autóbusszal…..
A körülmények miatt nem kis fejtörést és odafigyelést igényelt a túrafelszerelés kiválasztása és beszerzése. Törekedni kellett a minél kisebb össztömeg elérésre, - mivel a hátunkon kell, hogy azt arrébb szállítsuk-, de ésszerű határokon belül maradjunk a beszerzési…..
Lapland Fishing Csalik 2012.07.13 11:28:00
Bár a csapat,- ha lehet így mondani- műfaj szerint koedukált, legyez és perget is, én magam kizárólag legyező felszerelést viszek. Lehet, hogy rossz döntés lesz, mert fedett, zavaros vízben nemigazán működik vele a dolog, de a súlyhatár miatt, csak két botot engedtem meg magamnak.…..
A felszerelés teljes tömege:                                                                                                   21809 gramm Ebből lejön a magamon lévő…..