Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csukisz

15 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor Uwe Rosenberg valamit letesz az asztalra, arra a társasjátékos közösség felfigyel. Nem csoda, hiszen az eddigi játékai nagy sikernek örvendenek. Akár az Agricola vagy az utódja, a Caverna, de az újabb megjelenései, mint a Patchwork és a Fields of Arle bizonyítottak. Már a Patchwork…..
 Az elmúlt években jó néhány sikeres Kickstarter kampányt tudhat maga mögött pár magyar fejlesztésű játék. Lásd [Redacted], Trickerion, Saltlands, Ave Roma… Talán ez adhat bátorságot több tervezői hajlammal megáldott játékosnak, hogy szintén fejlesztésbe fogjanak és Kickstarterre vigyék az…..
Amikor egy új társasjáték kerül elém, mindig úgy érzem, hogy az asztalnál rajtam kívül helyet foglalók mellett, egy sokkal nagyobb ellenféllel kerültem szembe – ez pedig maga a játék. Számomra ilyenkor kevésbé a győzelem elérése, mintsem a játékmechanika és annak kitalálása mögötti gondolatmenet…..
  Amikor én választok játékot, alapvetően nagyon ritkán nyúlok mellé. Most nem arra gondolok, amikor megtetszik valami, kipróbálom, de később kiderül, hogy nem is annyira az én ízlésvilágom. Inkább arról, hogy amikor olyan szinten csalódást okoz a játék, hogy legszívesebben…..
Az elmúlt pár évben bármihez is nyúlt a Portal Games nevű lengyel kiadó, azt nagy hírverés és kisebb-nagyobb hype vette körül. Ez a Robinson Crusoe, Neuroshima Hex! illetve a Birodalmi telepesek sikere után valahol érthető is, hiszen egytől egyik jó játékokról van szó. Nem…..
A “Spiel des Jahres”, avagy “Az év játéka”  nevezetű díj a társasjátékos világ egyik legrangosabb elismerése. A kezdetekhez képest persze kicsit változtak a körülmények, több kategóriát is létrehoztak a szervezők, mint például a Kennerspiel (“gémerjáték”) illetve az év gyerekjátéka díjat, az viszont…..
1857 március 12. London. A hajnali órákban az utcák még kihaltak és a köd sem szállt fel teljesen. A macskaköveken kemény cipők kopogása hallatszik, ahogy sietve szelik át a távolságot a 4-es házszámhoz. Az ismeretlen alak odalép az ajtóhoz, majd lehajol, és egy fehér borítékot csúsztat be alatta.…..
Schrödinger macskája egyszerre volt két helyen, két állapotban. Egyrészt már javában zajlik a Dead Cat Kickstarter kampánya, de a cica nemrég Essenben is tiszteletét tette, mi pedig nem tudtunk neki ellenállni.     Van egy doboz, abban egy macska. Amíg bele nem nézünk a dobozba, a macska egy időben…..
csukisz 2016.10.30 09:58:03
@bioLarzen: Van egy pakli 20 lappal, ebből vagy felhúzod a legfelsőt és megnézed, majd képpel lefelé lerakod a dobópaklira vagy azt mondod, nézzük meg mi van a dobópakliban. Első esetben a kis kockádon beállítasz egy értéket, értelemszerűen 1-6 között. Második esetben meg elkezded felfordítani a lapokat a dobópakliról és azt számolod hányadik lap mutat halott macskát. Akinek a licitje ehhez a számhoz a legközelebbi kap egy pontot. Ez a két akció van és szépen megyünk körbe, mindenki választ egyet a két akció körül. A kör akkor ér véget amikor valaki pontot szerez és jöhet az újabb kör (megkeverjük a paklit)...
csukisz 2016.10.30 11:03:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönöm, javítva!
A társasjáték-rajongók vigyázó szemeiket Essenre vetik Európa legnagyobb játékvására idején, amikor több száz új és izgalmas társasjátékkal találkozhatunk. Igazi ünnep ez a hobbi kedvelői számára, exkluzív beszámolónkból pedig kiderül, milyen napokra is számíthat az ember, ha úgy dönt, maga is részt…..
A társasjátékok ára az utóbbi években kis mértékben ugyan, de folyamatosan nőtt. Ennek következtében nagyot néztem, amikor megtaláltam az Under My Bed Kickstarter kampányát, hiszen a teljes játék ára mindössze 1 dollár. Persze 3, illetve 6 dollárt még rá kell számolni a…..
Aki szereti a 4X (explore, expand, exterminate, exploit) játékokat, valószínűleg hallott már az Eclipse: New Dawn for the Galaxy című társasjátékról, amely 2011-ben jelent meg és azóta is nagy sikernek örvend. Azoknak, akik nem ismerik, az Eclipse egy űrben játszódó stratégiai…..
Dice & Sorcery CopyCat - Review 2016.06.18 15:01:00
Back in 2014 Spyfall was a big hit at our gaming group. We played almost every time, not just one but many rounds. Therefore I was quite excited when I got in touch with Hawk Games and they told me about their new game they would like to launch on  kickstarter. The described it as a combination of…..
Dice & Sorcery UNO anime módra 2016.05.23 12:00:00
Aki esetleg játszott már a Yu-Gi-Oh kártyajátékkal, bizonyára látta a játékról készült anime sorozatot. Néhány kreatív egyén arra az ötletre jutott, mi lenne, ha hasonló stílusban az UNO kártyajátékkal játszanának. Ennek eredménye az alábbi videó:..
Az Assassin's Creed napjaink egyik legsikeresebb és legkedveltebb videojátékának számít, így nem meglepő, hamarosan érkezik az filmfeldolgozás, de szerencsére nem csak ennek örülhetünk. A Fumax kiadó nemrég jelentette be, hogy új Assassin's Creed könyvsorozatot indítanak Last…..
Sok társasjáték kezdi útját a Kickstarteren, de mindig különös figyelmet kap egy projekt, ha magyar tervezők/fejlesztők állnak mögötte. Tavaly nagy sikert könyvelhetett el a Trickerion, amelyet a Mindclash Games adott ki. Mivel tavaly ősszel volt lehetőségem az esseni Spiel-en megismerkedni a…..
Az elmúlt hetek eseményei bebizonyították, hogy a LEGO nagyon nem gondolta végig a CUUSOO működ(tet)ését. Történt ugyanis, hogy a 10 000 like-ot begyűjtött Shaun of the Dead építményt mégsem fogják kiadni a téma erőszakos (alkohol, vérengzés, zombik) jellege miatt, figyelembe…..
csukisz 2012.05.03 10:59:17
@tutuka: Igen, egy netes játékban felellhető űrhajót valósított meg a srác. Hasonló kezdeményezés mint a Minecraft, csak itt éppen űrhajó. A Modular Western lenne az első igazi CUUSOO projekt, amire kitalálták, de hát látjuk, hol tart, ha tényleges legozok próbálnak valamit megvalósítani és nem valami online játék közönsége, aki max 1x lép be az oldalra és kattinta alájk-ra.
Szerintem annak a szíve is megdobban ennek a készletnek a láttán, aki nem lelkesedik a világháborús dolgokért. Az enyém bizony hevesen vert, amikor megláttam a képeket. A Large Scale Models sorozatban egy roppant impozáns darab jelenik meg, az első világháború egy legendás harci…..
I. Alapadatok Neve: Bunny and Chick Sorozatszám: 40031 Témakör: Seasonal Altéma: Easter Kiadás éve: 2012 Kockaszám: 52 Minifig: 0 Ára: kb. 1500 Ft II. Mi van a dobozban? Doboz nincs, helyette zacskóban találhatóak az elemek. A seasonal készletek általában nem óriási…..
csukisz 2012.04.08 16:48:39
@Tier: MEGVAN :D
round plate, csak ennyit mondok ;)
csukisz 2012.04.08 16:49:11
@Tier: @synod: ja, amúgy ezzel most nyertem valamit ;) :D
csukisz 2012.04.08 18:42:51
@Tier: igen, most már LEGO BUILDER SUPER CREATOR szintre léphettem, szintlépésem jutalma: 4db 1x1 red brick és egy lapát :D Köszi
Újabb LEGO® CUUSOO megjelenés a láthatáron: A Shaun of the Dead című – egyébként iszonyú jó és vicces – filmre emlékező kreálmány pár hét alatt összeszedte a szükséges 10.000 szavazatot, azaz némi áttervezést követően minden bizonnyal dobozba kerül és kapható…..
csukisz 2012.04.02 15:57:33
@tutuka: miért nem érzed, hogy érdemes lenne? nincs rá igény (a feedbackre)?
csukisz 2012.04.02 16:04:36
@synod: szerintem maguk sem tudják! és ez a legnagyobb baj. A designerek el vannak az iróasztaluknál és élvezik, hogy mocolhatnak ;) néha kisül valami jó, amit a (ne felejtsük el, hogy igenis pénzorientált) TLG kiad készlet formájában. Szerintem volt valakinek egy ötlete, csináljunk Cuusoot, vonjuk be a usereket, megcsináltál, de rájöttek igazából fogalmuk sincs mit akarnak ezzel elérni. Nem lehet, hogy erről van szó? És ahelyett, hogy az mondanák: srácok, fogalmunk sincs, mire akarjuk használni, inkább megnézzük mi történik, hallgatnak...
Egyszer azért kíváncsi lennék a fórumra :) Csinálsz esetleg egy posztot, ahol bemutatod nagy vonalakban vagy ez is a teljes titokba burolódzás köpönyege alá esik?
csukisz 2012.04.02 16:36:06
@tío: egész biztosan az ;) több forrásból is visszakövetve!
Vissza-visszatérő kérdés a blogon, hogy miként is kellene a LEGO-klónokhoz, vagy éppen a kompatibilis kiegészítőgyártókhoz viszonyulnunk rajongóként. Összeépíthetjük-e, keverhetjük-e az eredeti kockáinkkal, elfogadható-e a használatuk, és egyéb nem túl érdekes kérdéseken…..
csukisz 2012.03.22 17:10:04
@SMALLY: hát ha otthon nyomtatod nem vagyok benne biztos. A nyomtatós technika egyrészt elég lassú és hosszadalmas folyamat a fröccsöntéshez képest. Azt viszont brutál olcsó eljárás, főleg ha nagy sorozatban gyártod és méretpontosabb is, mint a 3D printing. Szóval az otthon nyomtatott legoról, le kell mondanunk egy darabig, szerintem
El- és megirigyelve blog.hu gazdánk timeline-minipályázatát, a kockagyár is versenyt hirdet facebook-oldala cover képének elkészítésére! Ha megnézitek az oldal mostani barkács-állapotát, gyorsan megértitek majd, miért gondolom azt, hogy nálam sokkal-sokkal jobbat tudtok kitalálni…..
csukisz 2012.03.21 00:19:43
A Csillagok háborúja filmek Stan és Pan-párosából Stannal, azaz R2-D2-val bővül a Star Wars téma UCS sorozata. A 31 cm magas és 18 cm széles "kis" droid pár, a filmekből ismert speciális szerelőfunkcióval rendelkezik, az állítható 3. lábbal pedig elnyeri igazi artus…..
Az évente kétszer megrendezett műegyetemi állásbörze idei első fordulója a héten került megrendezésre, ahol a LEGO Manufactring Kft. is képviseltette magát és immárom harmadik alkalommal hirdetett a LEGO fanoknak építőversenyt. Természetesen most sem tudtam ellenállni a…..
csukisz 2012.03.11 19:05:22
@Legoalbert: szia, írj egy emailt a csukisz (kuka) gmail (pont) com-ra és megbeszéljük, mert amúgy is kérdeznék tőled :)
csukisz 2012.03.11 23:32:36
@Yooha: a hivatalos lego lovak (www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=4493c01pb00), mint asszem ez is 3 részből tevődik össze. Két oldal és a feje. Namármost nekünk hoztak egy bal oldal lovat, ami konkrétan (lehet, hogy csak én nem vagyok elég kreatív) nem igazán volt jó úgy semmire se, de nagyot röhögtünk rajta. Megkérdeztem az egyik szervezőt, hogy ugyan ti válogattátok össze az elemek, mire igenlő választ kaptam. Arra, hogy okés, de a fél lovat miért, annyit mondott, hogy arról ne kérdezzem! :D
Az a szerencsés, aki szombaton 19:46-kor az m1-re kapcsolt az ebbe a képbe ütközött: Ha ez nem volna elég, ezután még úgymond szakértettem is egy kicsit klón-legó témakörben. Tekintettel arra, hogy a helyzet felettébb zavaros Magyarországon a klón-kockák jogi megítélésével,…..
csukisz 2012.02.20 22:30:15
@kaos2 kapitány: néha eredményeket is fel kell mutatni a vámosoknak, és igen ilyenkor le-le buktatnak egy nagyobb szállítmányt és most épp lego klónok voltak soron. Nem kell ezen nagyot csodálkozni, most az egyszer ezeket fülelték le. Gyorsan rákerestek, miért is lehet ezeket lefülelni és meg is találták a média meg bemutatja, hogy meglegyenek a számok erősítve a média által is a "főnökök" felé. Mindenki boldog, mert a 23 másik ukrán kamion meg úgy ment át a határon, hogy még csak meg se álltak és azokat a készleteket bizony majd a Mari néni piacán látod viszont a használt autó-aksi és dvd-k mellett.
csukisz 2012.02.20 22:47:25
@tutuka: hát erre szerintem teljesen frappáns és érvágós a magyar jog, amely ugye általad is említve mindent ami nem LEGO (offical tradmark és stb) be vagyon tiltva :) drasztikus, de egyértelmű! és legalább a "lego" márkanevet is védi ezáltal. Ha már az EU nekünk is esik, talán a Dánok kiállnak mellettünk :)
Az elmúlt hetek egyik kedvenc fészbuk-mémje (a Hummerken túl) az egzotikusnak tűnő szakmák bemutatása külső szemmel. LEGOéknál is elkészítette valaki a saját verziót. | Kattintásra jól megnő! |..