Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ocha

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Mai szösszenetemben a zöld tea "hivatalos" ízeiről írok, már ahogyan ezt elképzelik ott Japánban. Nem restellek, majd kitérni némi kis tudománnyal megspékelt magyarázatra is. Tehát nézzük csak meg, mik azok az ízek, amelyek egy minőségi japán zöld tea megkóstolásakor…..
Ha már a kedves látogató ide tévedt, feltételezem, hogy próbálkozott már ízesítés nélkül teát inni. Borzalmas volt? Keserű? Ihatatlan? Jó-jó, de hol van a citromom? Azt hiszem a génjeinkbe ivódott citrompótlós napközis tea enyhe mosószeres alumínium lábos ízű élménye,…..
A tea felfedezésének-megismerésének több legendája is van. Általánosságban beszélhetünk tudományos megközelítésről és a hagyomány általi, azaz folklór verzióról. Persze egyik sem unalmas, de nézzük őket meg. A hagyomány szerint az első ember, aki ismerte a teát Shen nong…..
Sziasztok! Jó hír, mert végre sikerült, (tea)bokros teendőim mellett időt szakítani, hogy útjára bocsájtsam  ezt a blogot a zöld teával kapcsolatban. A bejegyzések írásában segítségemre lesz Kedvesem is.  Jó pár éve foglalkozom a japán teával, először csak alkalmi…..