Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elpet

42 bejegyzést írt és 5976 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyárspolgár Szakoktatás 2011.03.18 08:01:00
Foglalkoztatási problémáink előtérbe kerültek. Az állami bevételek adó- és járulékemelés nélküli bővítésének a foglalkoztatás növelése az egyik kézenfekvő útja. A kormány elsődleges céljai közt szerepel ez a kérdés, míg ellenzékének egyik fontos témája, és egyre…..
Elpet 2011.03.22 20:42:34
@karaulu:

Értem, és természetesen igaza van, és fogalmazhatjuk úgy is, hogy meg kell tanítanunk az embereket a saját szintjükön való döntéshozatal képességére, tehát egyrészt annak belátásra, hogy meddig terjed a saját döntéshozatal illetékessége, másrészt arra, hogyan kell mérlegelni és valamelyik irányt kiválasztani. Illetve egyáltalán felismerni a döntéshozatal szükségességét. Az önállóság hiánya talán a döntésképtelenségre vezethető vissza.
Elpet 2011.04.25 19:11:45
@bbjnick:

Valóban feltámadt!

Ezt a napot az Úr Isten adta,
örvendjünk és vigadjunk rajta!
A kő, melyet az építők elvetettek,
szegletkővé lett!
Hirdessétek a Feltámadás csodáját, testvéreim!
Elpet 2012.12.31 16:59:50
@Herr SturmLikudnik:

Uram, ezek a viták ma nem valós dolgokról szólnak. Nem valós a kormány tevékenysége és nem valós az arra adott ellenzéki meg értelmiségi, pesti aszfalton tenyésző mindentudászati válasz sem.

Ami valós lenne: piacra termelő munkahelyek a vidéki városokban, ahol adót, járulékot fizetnek, ahol a helybeli fiatalok munkabérért dolgoznak, amiből meg tudnak élni és tudnak venni maguknak pár dolgot, amivel nagyjából jól érzik magukat.

Ha valamiben igazán egyet tudtam érteni Orbán miniszterelnökkel, az az egymillió munkahely kérdése volt. Ha valamit, akkor ezt kell tőle számon kérni, a többi olyan mellébeszélés, amivel a teljes magyar közélet, beleértve a politikát, a nyilvánosság orgánumait és az értelmiségi megmondászatokat is, tanúságát adja, hogy sem a problémákról, sem a lehetséges megoldásokról nincs halvány fogalma sem.

Nem az a baj, hogy Orbán összeszerelő-üzem Magyarországot akar, hanem hogy nem csinálja.

Amúgy boldog új évet magának meg mindenkinek.
Nyárspolgár Nyugatra nézve III. 2009.09.30 22:18:00
Említettem, hogy Nyugat-Európában nem kéjutazáson jártam. Hamar megláttam dolgozni is őket. A gyár műszaki színvonala nem taglózott le. Az itthoni gyárunk sem állt rosszul technikailag, a műszaki fejlesztésben dolgozóként könnyen össze tudtam hasonlítani. Azt is meg kell…..
Elpet 2009.10.06 21:21:11
@Téglagyári Megálló:

Én ezt úgy fogalmazom, hogy Magyarországon az emberek nagy része nem tudja, mikor van kész egy munka és mitől lehet azt késznek mondani. A legritkább esetben kap az ember bárkitől, iparostól, beosztottól, munkatárstól olyat, amit nem kell száz oldalról megnézni, ellenőrizni, helyesbíteni, kijavíttatni. Pedig az életnek ez lenne az egyik nagy titka: olyat adni a másiknak, amit az rögtön használni tud. Lezárt munkát, egészet, hiba nélkül. Az energiáink nagy része ellenőrzésre megy el, ha nem ellenőrzünk, akkor pedig a hibák következményei a fejünkre dőlnek.
Elpet 2011.07.26 18:39:16
@Ma chi è questo Joker?:

Legyen már olyan jó, hogy nem akar bevonni a Miniszterelnök úr előadása vitatott hitelességű idézeteinek értelmezéséről szóló indulatos diskurzusba.
És legyen annyira alapos, hogy néhány terminológiai egybeesés miatt nem akarja szubjektív beszámolóimat egy országos vitában pozicionálni.
Vegye észre, hogy jelen írásaimban a "Nyugat" szóhasználat nagyjából - egészében Németországot takarja. Az általam leírtak aligha lennének Nagy-Britanniára, Írországra, Portugáliára, Olaszországra zökkenőmentesen alkalmazhatóak, ezek az írások leginkább Németországról szólnak. Itt legfőképp arról van szó, hogy a német kultúrával évszázadokon át párhuzamosan haladó magyar gondolkodást 40 éven át kényszerűen elszakították ettől a kitekintéstől, és ehhez a kapcsolathoz visszatérni magatartásban, gondolkodásban elsődleges érdekünk, mert a másik mintaként jelen lévő keleti-bizánci típusú gondolkodás számunkra nem ad használható válaszokat.
Eszmefuttatásomat kár lenne ennél nagyobb összefüggésekbe helyezni.
Elpet 2011.07.27 18:59:45
@Ma chi è questo Joker?:

Az az igazság, hogy nem néztem végig az előadást és a sajtóbeli kivonatok olyannyira szerkesztettek, hogy nehéz belőlük a lényeget megragadni.
Amint látom a kialakult vitát, a diskurzus azért lehetetlen és értelmetlen, mert definiálatlan fogalmak körül zajlik. A Miniszterelnök bírálói azt teszik föl, hogy létezik egy abszolút világos körvonalakkal bíró "nyugatiság", aminek tagadása alapvető konszenzusos értékeket von kétségbe. Én azonban nem látom ennek a "nyugatiságnak" semmiféle határozott kontúrral bíró foglalatát, úgy látom, hogy mindenki a levegőbe mutogat. Itt a "Nyugat" fogalom értelmezéseinek egybemosása teszi átláthatatlanná a vitát. Mert gondolja csak meg: egy baloldali liberális a homoszexuális házasságot a nyugatiasság conditio sine qua non-jának tekinti, ha elég sok ilyen feltételt hord össze, egy konzervatív okvetlenül belecsúszik a nyugatiasság tagadásába.

Én nagyjából igyekeztem felvázolni, mit értek "Nyugat" alatt. Ha leírja, Orbán hol vonja kétségbe ezek érvényességét, bizonyára tudok véleményt mondani. A "nyugatiság" általában történő tagadása azonban nem értelmezhető egykönnyen. Retorikus elutasításának értékelése mindenképpen tartalmi elemektől függ, meg kell vizsgálni, mit ért ő "nyugatiság" alatt, mert ez a fogalom, mint említettem, nem tisztázott.
A nyugatiasság verbális megtámadása kétségkívül élesen provokatív lépés, a dolog megoldása alighanem itt keresendő. Orbán a Nagy Imre temetés óta folyamatosan provokálja ellenfeleit. Engem ez nem okvetlenül irritál, én az eredményeket várom, és igyekszem türelmes lenni.
  „Jöhet idő, hogy emlékezni bátrabb dolog lesz, mint tervezni – bátrabb új hont a mult időkben fürkészni, mint a jövendőben –?   Mi gondom! – áll az én hazám már, védőbben minden magasságnál. Csak nézelődöm, járok, élek, fegyvert szereztem,…..
Elpet 2011.05.02 22:32:13
@bbjnick:

Tudni kéne, merre akarunk haladni, a tájékozódásnak másképp értelme sincs.

Én nem látom a célokat. Illetve két dolog, ami három: az a bizonyos egymillió munkahely és az államadósság csökkentése, a költségvetési hiánycél betartása.

Ezek történetesen konkrétumok és számonkérhetőek. Más nem jut eszembe.
Elpet 2011.05.03 07:28:31
@bbjnick:

Most épp az érettségi volt a tévében, egy magyartanárnő arról beszélt, hogy nem lexikális tudást akarnak mérni, hanem készségeket. Ez ma az alap, az iskola ne követeljen erőfeszítést, töröljük ki a szótárból a "kötelesség" szót, ne legyen memoriter, ne kelljen elsajátítani tárgyszerű tudást. Ezzel az életben legfontosabb készségek, a gondolkodás fegyelmezése és a nem kívánt feladatokban való helytállás kialakulásának fejlesztéséről mond le az iskola, a kellemesség és a kényelmes élet jegyében.
Majd kíváncsi leszek, mikor száll szembe a kormány ezzel a felfogással. Misi, ez is egy liberális cél, amit kérdezett ( @Mihint: ), ahol a kormány nem cselekszik az elvszerű jobboldali
álláspontnak - és a józan észnek - megfelelően. Persze instant magyarázat erre is, hogy "még nem jutottak odáig" és "most még taktikai engedményeket kell tenni a liberálisoknak, de aztán majd egyszer csak", meg " nem jött még el az ideje". Egyre kedvetlenebbül olvasom az ilyen mentségeket.
Pedig az, hogy valóban használható oktatásunk legyen, az egyik legelső feladatunk.
Elpet 2011.06.04 08:20:48
@bbjnick:
@tesz-vesz:

Nyilván keresztül kell esnünk néhány csalódáson. De nem hagyott a dolog nyugodni: azért mindehhez hozzá kell tenni még valamit.
Az előző kormányzatokkal nemcsak az volt a baj, hogy a hatalom olyan társadalmi csoportok kezében volt, amelyekében nem szívesen látjuk, hanem egészen konkrétan olyan extrém nézetek befolyásolták a hatalom fő vonalát, amelyek egészen ijesztő törekvéseket tettek valós lehetőségekké vagy akár konkrét intézkedéssé. Ilyen volt az egészségbiztosítási pénzek magánbiztosítók felügyelete alá helyezése, a vidék esélyeinek csökkentése az intézményrendszer visszaépítésével, a vasúti infrastruktúra sorvasztása, a családtámogatási rendszer összemosása a segélyezéssel és nagyon sokáig lehetne még sorolni.

Ezek az erők most a Fidesz kormányzásával távolabb kerültek a hatalmi centrumtól. Ez egy olyan eredmény, aminek mindentől függetlenül örülnünk kell, és ezért a kormány kritikájában még csak véletlenül sem szabad annak kozmopolita-liberális ellenzékével egy platformra kerülni.

Ami pedig a tisztán nemzeti-keresztény-tradicionális politikát illeti, azt tényként kell kezelnünk, hogy nem voltunk képesek önálló, ütőképes politikai formációt létrehozni ennek képviseletére, ezért bíztuk a képviselet feladatát a Fideszre, a dolog minden ellentmondásával együtt.

Nem kívánom eddigi kritikáitok jogosságát felülírni, de a dolgot ebből a szempontból is meg kell szemlélni. Például: nézhetitek úgy, hogy Pokorni akadályozza Hoffmann törekvéseit - ez a Fidesz liberális párt jellegéből jön -, de úgy is, hogy Hoffmann személyével megjelent egy másik felfogás is az oktatáspolitikában, aminek eddig esélye sem volt - ez pedig a Fidesz mögötti tradíciópárti magyarok erejét mutatja.

Szóval mindent összevetve: meglátjuk, mi lesz. Ha a kozmopolita-liberális erők egy időre visszább szorulnak, az is eredmény, mert időt nyerünk vele, ami idő alatt erősödhet a tradicionális élet háttere és az abban élő emberek társadalmi súlya.
      „...Ugyan még egy pajzán gondolat sem voltam a '60-as, '70-es években, számomra mégis Dylan az, aki lazább, mint Hendrix, nyersebb, mint a Beatles és királyabb, mint Elvis. Reméljük, még sokáig járja köztünk útját, örökké kérdezve, áthatolhatatlanul,…..
MAGYAR IDŐ Feltámadt Krisztus! 2011.04.24 05:00:00
  Feltámadt Krisztus. Egy kép a Pray-kódexből   Kyrie paschale - Kyrie eleison Itt: www.youtube.com/watch?v=mQjH69NCq14  ..
  Tegnap, a Magyar Közlöny 112. számában (2010. július 2., péntek) kihirdetésre került az 1140/2010. (VII. 2.) Korm. Határozat a Nemzeti Együttműködésrõl szóló 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozat egyes középületekben való kihelyezésérõl…..
Elpet 2011.04.02 15:52:18
Szóval egyre inkább és mindig inkább igazat kell adjak a kötcsei ügyben.
A jobboldal nagy 2/3-os örömében és a minden eddiginél nagyobb jobboldali hatalom birtokában gondol-e arra valaki, mi lesz akkor, ha mindennek nem lesz eredménye? Ha az élet gyakorlatilag ugyanabban a mederben folyik tovább, mint annak előtte, ha nem lesz semmi érdemi, amire azt mondhatjuk: ezért kellett meglépni mindazt, ami sokaknak nem tetszett és sértette az érdekeit, mindennek célja volt és ezt értük el vele? Mi lesz ez az eredmény, amivel utólag indokoljuk mindazt, ami egy csomó eddigi norma és íratlan szabály átlépését jelentette? Ehhez minimálisan valamiféle egyszerű célokat kellene látni.
Nagyon rossz érzéseim vannak, egyre inkább úgy látom, hogy nagy bukás lesz ebből, ami viszont nem elsősorban a Fidesznek fog fájni, hanem a jobboldali politikai közösségnek, az Egyháznak, a keresztényeknek, a fideszes politikusok majd csak meglesznek valahogyan.
Nem látom a célokat és nem látom az emberi garanciákat, amelyek a jelen működés mögött állnak. Azt látom, hogy a minisztériumokban a helyettes államtitkári szinteken valóban vannak emberek, akik nagyon szimpatikusak, morálisan és ésszerűen egyaránt helyén levő dolgokat akarnak és mondanak, látok bennünk egy egészséges kisgazda vagy kereszténydemokrata szellemiséget, de azon kívül, amit ők egy-egy rendelkezéssel el tudnak intézni, nem nagyon látom, hogy bármi is mozdulna, és ez elég kevés. Mert a szélesen hömpölygő folyamatok a fideszes politikában láthatatlanok, az önkormányzati potentátokkal felduzzasztott párt meghatározhatatlan irányokba mozog.
Hogy lehet valamiért síkra szállni, ha nincsen sík, hogy lehet élére állni valaminek, aminek nincsen éle? Hogyan lehet tenni egy célért, ha nincsen cél?

Ennek megkerülésére volt egy elmélet, hogy automatik megjavul a világ, ha a szocialisták informális kapcsolatrendszerét leválasztjuk az állami-önkormányzati működésekről. Hát most várnánk ennek az eredményét. Eddig nem nagyon látom. Ez az értelmezés valószínűleg megdől, innentől pedig célokban, eszközökben és garanciákban kellene gondolkodni, aminek a kezdeményeit sem nagyon lehet látni. Veszélyes játék ez, nagyon veszélyes.
    „Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit…..
(Bevezetés kezdőknek.)A bejegyzés Carl Elliott a Ruminator Review-ban megjelent cikkének fordítása.Hogyan rontsuk el az egyetemi karrierünket? Jónéhány út kínálkozik erre. Lehet az ember például zsémbes doktorandusz. Kiégett adminisztrátorrá is válhat, mondjuk…..
Valószínűleg mindenkinek van feltaláló ismerőse. A feltaláló az az ember, aki meg van győződve arról, hogy egy nagy dobás vár rá az életben, valami olyan ötlet, amely kizárólag az ő elméjében gyökerezik, és valamilyen módon megfordítja a dolgok addigi menetét. …..
Elpet 2010.06.01 09:55:01
@Herr SturmLiberator:

Dokumentáljuk akkor a magyar autóbuszok budapesti tesztjét:

index.hu/belfold/budapest/2010/05/31/busztesztzaras_kanyargas_a_szuk_utcakban/
Elpet 2011.03.10 06:49:55
@Ma chi è questo Joker?:

Lesz. 17-én publikálok egy gondolatsort a szakoktatás ügyében.
Elpet 2011.03.10 06:56:50
@Grift:

Nézze, egészen őszintén megmondom: elment a kedvem. Ezt a műfajt pedig rossz kedvvel nem lehet művelni.
Kedvem elszálltának oka pedig az, hogy úgy látom, sokkal kevesebb a közös premissza, mint eredetileg gondoltam. Hogy a jobboldali uraknak a klérussal szembeni ellenszenvük kifejtésére történetesen pont azok az érvek akadnak a kezük ügyébe, amelyeket öreg kommunista pártaktivistáktól meg részeg voltaireiánus orvosoktól hallottam eddig, az eléggé elkedvetlenített.
Fogok írni, kicsit összeszedem majd a gondolataimat, de elsősorban ide. Szívesen látom, ha megtisztel figyelmével.
Három bejegyzés e bejegyzés előzményei közül: magyarido.blog.hu/2010/05/13/asszimilacio_a_vagy_a_befogadok_sorszonai_bevezetes & magyarido.blog.hu/2010/09/22/befogadas_a_vagy_tul_a_tolerancian & bbjnick.blog.hu/2010/10/17/szabo_dezso_adaleka_a_politikai_nemzet_kerdesehez „(...) Tamás…..
Delphoi jósda II. 2011.01.16 10:23:00
Elpet 2011.01.24 18:31:45
@Loxon:

Az Egyház Krisztus jegyese.

"756 "Gyakran Isten épületének is mondják az Egyházat. [142] Maga az Úr ahhoz a kőhöz hasonlította magát, melyet elvetettek az építők, mégis szegletkővé lett (Mt 21,42; vö. ApCsel 4,11; 1Pt 2,7; Zsolt 117,22). Erre az alapra építik az Egyházat az apostolok, [143] és tőle kapja erejét és szilárdságát az Egyház. Ez az épület különféle neveket kapott: Isten háza, [144] melyben az ő családja lakik; Isten lakóhelye a Lélekben, [145] Isten hajléka az emberekkel, [146] főleg pedig szent templom, melyet az egyházatyák szava szerint a kőből épült templomok megjelenítenek, s a liturgia méltán hasonlítja a szent városhoz, az új Jeruzsálemhez. Benne ugyanis mint élő kövek épülünk itt a földön. [147] E szent várost János úgy látja, hogy a világ megújulásakor leszáll a mennyből, Istentől, és oly szép, mint a vőlegényének fölékesített menyasszony (Jel 21,1)." [148]

757 "Az Egyházat, melyet `mennyei Jeruzsálemnek' és `anyánknak' is neveznek (Gal 4,26), [149] úgy írják le, mint a szeplőtelen Bárány szeplőtelen jegyesét, [150] akit Krisztus szeretett, és akiért föláldozta magát, hogy megszentelje (Ef 5,26), akit fölbonthatatlan szövetséggel vett magához, és szüntelenül táplál és gondoz (5,29)." [151]

Katekizmus

www.katolikus.hu/kek/kek00731.html#N26
Mandiner blog Mayer Mihály megy 2011.01.20 18:31:00
  A püspök úr egészséges. Lemondását tehát csak egyéb súlyos okkal magyarázhatjuk. Súlyos okokra pedig most különösen nincsen szüksége az amúgy is pasztorációs lendületét vesztett egyháznak. Nekünk kínos az ügy taglalása, de azt gondoljuk, hogy a pedofília és a…..
Elpet 2011.01.20 23:58:15
@tölgy:

@Bell & Sebastian 2011.01.20. 23:53:47

Na, urak, akkor én itt a magam részéről be is fejeztem a ténykedést, ez a gusztustalan írás volt a legutolsó csepp a pohárban, odaát a Jósdában találkozunk. Majd kommentel nekik a mavo meg a trigger.
  Az alábbi dőlt betűs sorokat 2009 decemberében, több mint egy évvel ezelőtt írtam le. A bejegyzés címe Magyarország mindenki ellen! volt. Szimbolikusan azt mondhatnám, mára érett be a vetés. Ma már persze ez nem nóvum a jobboldali médiában, de azért azoknak, akik…..
Elpet 2011.01.20 16:36:16
@bz249:

"A 2010. évi hiány alakulásában kiemelt szerepet játszanak a kormány hiánytartáshoz kapcsolódó intézkedései: a 29 pontból álló első akcióterv (költségvetési megtakarítások, bankadó bevezetése), majd az azt követő második akcióterv (válságadó bevezetése, kötelező magán-nyugdíjpénztári járulékok átirányítása), továbbá a kormány 1132/2010. (VI. 18.) és 1268/2010. (XII. 3.) határozataiban szereplő intézkedések.

A két akciótervben, illetve kormányhatározatokban – a fenntartható költségvetési gazdálkodás céljából – meghozott intézkedések közel 420 milliárd többlet-bevételt biztosítottak; zárolással, illetve szigorú költségvetési gazdálkodással pedig mintegy 200-250 milliárd kiadás-csökkenést sikerült elérni."

ecoline.hu/piac/20110107_nfm.aspx
Elpet 2011.01.20 16:57:26
@bz249:

Jó, de akkor mi van a függetlenértelmiségi megmondással, hogy a kormány nem csökkentett kiadást?

Fél évre 200-250 milliárd, az mennyi egy évre?
Elpet 2011.01.20 17:29:13
@TG69:

Hol tart a megtakarítás?

Fentebb idéztem, de örömmel megteszem újra.

2010 évben:

"A két akciótervben, illetve kormányhatározatokban – a fenntartható költségvetési gazdálkodás céljából – meghozott intézkedések közel 420 milliárd többlet-bevételt biztosítottak; zárolással, illetve szigorú költségvetési gazdálkodással pedig mintegy 200-250 milliárd kiadás-csökkenést sikerült elérni."

ecoline.hu/piac/20110107_nfm.aspx
Mandiner blog Veni, vidi, Viktor 2011.01.20 10:45:00
Vörös Danny, a Magyar Nemzet jól targetált gerillakampányának arca   Orbán Viktor jött, látott - és győzött? - az Európai Parlamentben tegnap. Vagy legalábbis döntetlenre hozta a meccset, ami szép politikai teljesítmény egy hónap Magyarország-pofozás után. A…..
Elpet 2011.01.20 13:10:21
@Herr SturmLikudnik:

Nem kilobbizta, hanem keményen ragaszkodott az álláspontjához, a többi meg ráhagyta.
Elpet 2011.01.20 13:23:48
@Legelő Őse:

Nem, a férfi nem érvel az igazáért.

A férfinak igaza van.
Elpet 2011.01.20 13:29:04
@iii:

Hányan tiltakoznak ellene?
Mandiner blog Marietta a Trabantban 2011.01.18 08:01:00
  26 év után újra fellép Budapesten Méhes Marietta, az egykor volt Trabant sohasem volt énekesnője, a Világveleje fesztiválon a Gödörben. Ezzel a visszatéréssel, azt hiszem, végképp lezárult a ’80-as évek tiltott-tűrt zenei világának rendszerváltása. Wahorn…..
  Egyszerűen elfelejtették beletenni a keresztény ünnepeket, például a karácsonyt és a húsvétot az Európai Bizottság azon, fiataloknak szánt naptárába, amiben egyébként megjelölték a zsidó, muszlim és hindu ünnepek időpontját is. a naptárból 3,5 milllió példány…..
Elpet 2011.01.19 10:20:02
„Ha vétkeitek skarlátpirosak is, hófehérekké válhattok” Ézsaiás 1:16–18.  Megjelent Gervai András könyve a Fedőneve: „szocializmus” - Művészek, ügynökök, titkosszolgák címmel a félmúlt szocializmusának filmvilágáról. Mint a legtöbb ilyen…..
Elpet 2011.01.18 17:43:10
@jan:
@Locassen:

A megbocsátás nem azt jelenti, hogy az elkövetett bűnnek az emberi kapcsolatokban nem marad következménye.

Ezzel szemben a kádárrendszer bűneinek gyakorlatilag semmilyen büntetőjogi-társadalmi következménye nem lett a bűnöket elkövetők irányában.

Úgyhogy nem nagyon tudom, miféle megbocsátás kéne még. Mi az, ami még annyira hiányzik.
Elpet 2011.01.18 22:14:34
@bbjnick:

Uhh, igen. De hogy Schillert és Beethovent védjem, azért a "dal" van tovább is.

"Brüder, überm Sternenzelt muss ein lieber Vater wohnen"
  Sosem értettem, hogy aki tud zongorázni, az miért vág olyan fejet, mint akinek nagyon huncut dolgot művelnek a bögyörőjével. Azt sem értettem soha, hogy attól, ha valaki baloldali, miért kódolja mindjárt nácinak az akármilyen jobboldalit. Amint a mellékelt példák…..
Delphoi jósda I. 2010.12.24 12:01:00
 ..
Elpet 2011.01.15 21:45:37
@tewton:
@Loxon:
@bbjnick:

Na, szóval, persze. Legyenek egyetemek, ott filozófia tanszékek, legyenek ott jó oktatók, ne marxisták. Legyen normális oktatói óraszám, a nemzet erejéhez mért, tisztességes fizetés, tanszéki költségvetés, lehessen kutatni, fordítani, írni. Sőt, legyen MTA Filozófiai Intézet, költségvetéssel, és természetesen jól megválogatott munkatársakkal, nem marxistákkal, lukácsistákkal.

De ezen túl mit, miért, minek?
Elpet 2011.01.16 09:29:03
@Alfőmérnök:

Hogy a filozófia milyen hatással volt Európára, interpretáció kérdése.
  Csador ide vagy oda, Irán egyre jobb hely. Először a plüssmackók és a Valentin-nap, most pedig az örökérvényű életbölcseletek atyja, Paulo Coelho húzta ki a gyufát a perzsáknál. Szőcs Géza csak a giccs- és pornóadóig merészkedett, a közel-keleti ország…..
Elpet 2011.01.12 17:20:20
@Harald Blåtand:

Van ilyen fészbúk alkalmazás, hogy napi Coelho, vagy ilyesmi, szóval már megcsinálták.
  Az egyik (felesleges) ütésből a másikba beleálló Orbán-kormány talán legvitatottabb intézkedése a magánnyugdíjpénztári rendszer kvázi ellehetetlenítése, az eddig odaáramló pénzek visszairányítása az állami, felosztó-kirovó rendszerbe. Hogy ez szerintünk komoly baj,…..
Elpet 2011.01.10 13:11:44
@Kettes:

Aha. Szóval, ha saját magamnak kell a tartozást kifizetnem, az pont olyan, mintha másnak. Érdekes világotok van nektek.
Elpet 2011.01.12 12:28:10
Mi lesz a magánnyugdíjpénztári vagyon sorsa? A magánnyugdíjpénztári vagyonokkal az államháztartásba visszakerülő állampapírokat bevonják, tehát nagyjából 45%-nyi összeg helyből az államdósságot csökkenti, minden más művelettől függetlenül.

"Mint Borbély László András, az ÁKK általános vezérigazgató-helyettese a Gazdasági Rádiónak elmondta, a 3000 milliárd forint körüli értékű portfólió 45 százaléka állampapír, ezt bevonják, nem kerül vissza a piacra. "

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=470631&place=hirstart

Tehát a pénztári vagyon ezen részét, az aggodalmakat eloszlatandó szögezzük le, biztos nem fogja az Orbán szétszórni az ingyenélő nép közé.

Ha a tagság nagy része visszalép, az államadósság 1350 mrd Ft körüli összeggel csökken, ami a 20 500* mrd Ft körüli teljes összeg 6,58 %-a.

* "A magyar államadósság jelenlegi – pontosabban július végi – mértéke 20 409 milliárd forintot tesz ki."
in:
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/intes-a-gazdagoknak-326424
  Talán emlékszünk még Orbán Viktor kijelentésére a választások éjszakáján, miszerint a kétharmados többségnek alázattal kell majd végeznie munkáját. Úgy látszik, ez az alázat jelenleg egyetlen dologra vonatkozik: a népfelség Orbán és Semjén által elképzelt…..
Elpet 2011.01.11 19:51:30
@evil overlord:

A tag tulajdona egy követelés, nem pedig a pénz. A kettő közti különbséget mindenki tudja, aki állított már ki átutalásos számlát későbbi lejáratra. Akinek meg nem fizették ki, az még jobban tudja a követelés és a pénz tulajdonlása közti markáns különbséget. Ugyanis nem állíthat oda a számlabefogadó bankjához, hogy adja oda a pénzt, mivel lejárt a számla.
Nem véletlenül fogalmazták így az eredeti törvényt, ugyanis , ha a számlán szerelő összegnek megfelelő pénz lenne a pénztártag tulajdona, akkor a tulajdonlás elvét sértené, ha nem rendelkezhetne vele szabadon.
Elpet 2011.01.11 22:12:57
@evil overlord:

A követelés meg a pénz közti különbséghez még gondoljon meg annyit: azt mondaná pénzes embereknek, hogy van egy harminc év múlva lejáró 20 milliós követelése, mondjuk. Mit gondol, mennyit adnának érte. Na, a két érték közti eltérés lenne a különbség a pénz és a követelés tulajdonlása közt.
Elpet 2011.01.12 08:26:43
@Kettes:

Akárhogyan is próbálsz nyilvánvaló megállapításokat szófosásba belefojtani, egyértelmű dolog, hogy mi a különbség pénz és egy 30 év múlva esedékes ígérvény tulajdonlása közt.
  Jelentősen szigorodhat az újságírók országgyűlési munkájának szabályozása. Kövér László házelnök már többször beszélt róla, hogy nem tetszik neki a plenáris üléseknek otthont adó alsóházi terem folyosóin bóklászó, a képviselőket kérdésekkel…..
Elpet 2011.01.11 16:01:54
@politicus:

Minimum észre kellene venni: benne vagytok a nagy projektben " már a fiatal konzervatív értelmiségnek is elege van a Fideszből " nevű alprojektként.
  Az új médiatörvény elleni tiltakozás az utóbbi néhány napban a racionalitás világából gyorsuló ütemben költözik át az irracionalitás terepére. Mintha egymást licitálnák felül az újabb és újabb megszólalók, egyre erőteljesebbek (és bántóbbak) a…..
Elpet 2011.01.05 19:36:47
@tölgy:

Hogy lenne béke.

Nagy kalap pénzre mondtuk, hogy nem adjuk eztán. Az ilyesmit nem szokták szó nélkül hagyni.