Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Winston Wolfe

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy nevetséges, lehet, hogy drága, de az egyetlen értelmes hely a rendes zenének akkor is az autó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Winston Wolfe 2013.10.04 00:45:56
@n53:
A vakteszttel épp az a gond, hogy nem tudod, miért szól az úgy, ahogy. Netán a rendszer hangzása ilyen, vagy eleve ilyen a felvétel maga, esetleg épp azt a 20-30 kbps eltérést lehet hallani. :)
Mellesleg nem gondolom, hogy erre a vaktesztre épp egy ilyen ócska szám lenne alkalmas, mint a "Starship - We built this City".

A FLAC csak az autóhifik terén inkompatibilis, a házimozi erősítők pl. szinte mind tudják a flac-eket kezelni.
És a FLAC-ek esetén nincs hangzásjavító algoritmus (nincs is rá szükség), míg az MP3-akra vonatkozóan van. Elgondolkodtató... :)
Az meg, hogy "nem ér annyit" igencsak kérdéses. Mert ha épp egy CD-t rippelsz, idő szempontjából ugyanannyi a konvertálás, sőt! Méret szempontjából meg mára szinte mindegy, hogy 5-10 megás MP3 vagy 25-30 megás FLAC, netán 35-40 megás WAV. Legfeljebb, ha több ezer zeneszámról van szó.
Winston Wolfe 2013.10.04 17:46:15
@n53:
A költségek ebben a kérdésben irrelevánask, mivel egy fillérbe sem kerül mp3 helyett flac vagy wav formátumba rippelni egy cd-t, csupán egy kattintás az egész. :)
"A gond csak az, hogy 2013-ban a hifistakon kivul senki de senki nem ul le otthon, hogy meghallgasson egy CD-t."
És a hifisták számára fontos, hogy lejátszhatóak legyenek a veszteségmentes hangfájlok pl. az autóban, hogy ne kelljen tucatnyi cd hordozni, rakosgatni, stb.
Egyébként sokkal nagyobb igény lenne a veszteségmentes zenékre, csak jelenleg még nem annyira népszerű, így egy kicsit problémásabb/körülményesebb/kevésbé támogatott.
Viszont látni a fejlődést ezen a téren is, és a "lossless" minőség igencsak meggyőző tud lenni, főleg azok számára, akik hallottak már hallgathatatlanul vacak mp3-at.
"Nekem 6000 szam van a librarymban, es nem vagyok egy nagy gyujtogeto/torrentezo vagy zenei guru."
A terabyte méretű HDD-k korában még ez a mennyiség sem indokolja az mp3 tömörítés szükségességét.
Azt pedig ne mondd, hogy az autóban hallgatnál 6000 db mp3-at, mert már 1000 db is kezelhetetlenül sok lenne, negyedórákig kellene matatni a mappák/fájlok rengetegében egy adott számért. Amiből persze jó ha pár tucatot meghallgat az ember, a többi meg elfeledve hever az adattárolón használatlanul.
Ha valaki két hete teszi elém ezt a posztot, azzal, hogy én írtam a jövőben, drogozással gyanúsítom meg. Természetesen nem azért, mert blogposztokat mutogat a jövőből, ehhez elég egy hiperhajtómű a NASA-tól. Hanem azért, mert ami itt olvasható, az színtiszta science fiction a…..
Winston Wolfe 2012.09.25 01:15:20
Ha most kéne megmondanom, melyik a kedvenc autósportom, elég nagy bajban lennék. Négy jelöltem van. A drift, ami félig játék, de annak milyen jó. A késhegyre menő historic racing, amikor öreg versenyautókat hajszolnak halálba nagyon is éles versenyeken, amilyen például Goodwoodban…..
Winston Wolfe 2012.06.28 19:46:13
@E9Matyi:

Nem akarok belekontárkodni (bevallom, nem igazán értek hozzá) de a sebesség limitert illetően itt van egy érdekes ötlet: (utolsó hozzászólás)
www.aeu86.org/viewtopic/ae86/t/5603/view=previous
Bár a 360 km/h-s elméleti végsebességből következtetve lehet hogy ebben az esetben is a már említett impulzus felezéses megoldásról van szó.