Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kasza003

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Horgásztársak! Ezt a blogot azért kezdtem el, hogy mindenféle horgászattal kapcsolatos témát, tapasztalatot, ötleteket osszak meg veletek. Az első téma arról szól, ami valószínűleg mással is előfordult már, mégpedig hogyan pakoljunk össze több felszerelést ugyanakkora helyre. A bojlis…..
  A Brexit kapcsán egy igen érdekes elemzés volt olvasható még 2016 nyarán, amelyben Lord Aschroft világosan megmutatta, hogy az angol nép mely része szavazott a Brexitre, és kik szerették volna ha Anglia az EU-ban marad. A teljes elemzés igénye nélkül azt mondhatjuk, hogy minél öregebb volt…..
kasza003 2018.02.20 14:06:19
@_Neville: Egy tanárom mondta: Az ember úgy szolgálja a hazáját, ha oda megy dolgozni, ahol többet fizetnek.
Bár a menzán előszeretettel tömtek minket a céklabefőttel a pörkölt kísérőjeként, és a legtöbbünk úgy vitte vissza a kis tálkában, mint ahogy elhozta, azért érdemes szegény céklának még egy esélyt adni, hiszen nem csak savanyítva lehet elkészíteni. Rengeteg jótékony hatása van a szervezetre, azt is…..
Hát itt vagyok, és minden jel arra mutat, hogy holnap végre megtörténik, aminek meg kell történnie: megműtenek. (Persze, az ember ennyi idő után már tényleg nem mer semmi biztosat mondani.) Kijöttem a kórteremből, hogy szobatársaim tudjanak aludni, és most itt pötyögök, egy apró asztalnál a folyosó…..
 Le vagytok ti írva Öt évvel ezelőtt Sas István, a Reklám és pszichológia c. könyvében az ötvenen felüli korosztályról megállapítja: “Ezt a korosztályt Magyarországon mintha teljesen leírták volna. A kifejezetten nekik hirdetett termékcsoportok száma alig két tucatra tehető, de ezt a helyzetet…..
kasza003 2017.08.15 17:14:05
@Gerilgfx: Ebben az országban sok olyan generáció van, amelyet hasonló "hulladék" jelzőkkel lehet jellemezni. A fiatal generációkat, és a te generációdat is. Azért is tart itt ez az ország, sőt süllyed egyre lentebb.
kasza003 2017.08.10 15:52:59
@Gabor Jeges: Ez (sajnos) nem azt jelenti, hogy óránként 10 percet nem kell dolgozni, és napi 6 óra a munkaidő. A képernyő előtti munkavégzésre vonatkozik a 6 órás korlát, és a 10 perc szünet. Úgy kell a munkát megszerveznie a munkahelynek (főnöknek), hogy a nem képernyő előtti munkavégzés óránként legalább 10 percre megszakítsa a képernyő bámulást, és a képernyős munkavégzés ne legyen 6 óránál több egy műszakban. De a teljes munkaidőt végig kell(ene) dolgozni.
Naponta legalább 2-3 liter vizet kellene innunk, a nyári hónapokban pedig még ennél is többet. De sajnos sokszor még az 1 litert is nehezen fogyasztjuk el. Mit tehetünk azért, hogy tényleg megfelelő mennyiséget fogyasszunk? Az alap módszerek közé tartozik a telefonunk ébresztője vagy egy speciális…..
kasza003 2017.07.18 10:58:49
@Smartify:
A napi 2-3 liter víz irdatlan sok egy átlag (irodában tengődő) embernek. Intenzív mozgás esetén még kevés is lehet, de kevesen mozognak annyit és olyan hosszan naponta.
A szomjúság nagyon jó jelzője annak, hogy inni kell. Ez csak akkor lehet késő, ha nagyon intenzíven mozogsz sokáig. Ahogy energiából, vízből is van nem kevés tartalék a szervezetben. És elég hatékony a szervezet vízfeldolgozó képessége: óránként 5-6 deci vízet tud érdemben feldolgozni. Biztosan nem száradsz ki, ha csak akkor iszol, amikor szomjasnak érzed magad.
Viszont ez a kütyü éppen akkor nem használható, ha mozogsz. Hasznos jószág, jó társa a fitnesz karkötőknek.
„ Azt hittem álmodok, mikor a számlámra egyre csak érkeztek az utalások, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy mindig emelkedett az összeg!”  A meghatottságtól alig tudott megszólalni Kistaj Éva, mikor telefonon beszéltem vele, annyira örült, hogy megmozdultak az emberek,  miután olvasták a…..
  Először is, felejtsük el, hogy az agysejtjeink száma felnőttkorban jobb esetben állandó, rosszabb esetben pedig fokozatosan csökken. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az agy rendkívül plasztikus: attól függően, miként használjuk, változik sejtszinten, kapcsolataiban, méretében és…..
Egy dunaújvárosi, salakfeldolgozással foglalkozó cég, a Halna-Duna Kft. 2012-ben pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására, "Állandó mágnesek között ébredő erők munkavégzését felhasználó…..
A fűtési módszerek, melyek közül választhatunk, némileg korlátozottak. A legáltalánosabb és legelterjedtebb módszer a magyar ember melegedésére, a gázzal való hőtermelés.  A gázkazán működése még egy laikus számára sem túl bonyolult, ami az elvet illeti. A gáz elégetésével termelt hő hatására a…..
Szagolgatod a saját leheletedet, mert fokhagymás volt az ebéd és nem tudod eldönteni, hogy mehetsz-e már emberek közé? Na ezt mostantól elfelejtheted, ahogy a drága rágógumikat is. Mindegy, hogy otthon ettél valamit vagy egy kifőzdében, mindkét helyen rendelkezésedre áll…..
Szegény jó Coubertin báró, ha látná mit csináltak az ő olimpiai eszméiből, sírva követelné az olimpiák megszüntetését. Pierre de Frédy hitt a magasztos eszmékben, úgy gondolta, hogy a sport összehozza a nemzeteket. Igaz ő még valamiféle arisztokratikus sportolásban gondolkodott, olyan sportolókban,…..
kasza003 2016.08.04 13:40:56
@tobias2: És a sprint számok lassításával simán kitölthető két politikai reklám közötti idő 100 m-es síkfutás közvetítésével
Mutatok nektek egy tuti receptet, amit összekeverve csak napi két evőkanál kell ahhoz, hogy könnyebben megszabadulj a hasadon lerakódott zsírtól, ami így a bikiniszezon közepén nem jön rosszul. Ezeket kell beszerezni: 125 gramm friss torma 4 citrom leve 3 evőkanál méz 2 teáskanál fahéj 2…..
A nyári kánikulában rengeteg családi háznál, hétvégi telken jelent komoly anyagi terhet a dísz- és haszonnövények, na meg a pázsit folyamatos öntözése. Ráadásul, ahogy azt mesterem, Bálint gazda is mondja: "Takarékoskodnunk kell a természetes vízforrásokkal!" Higgyétek el, ezt tényleg bárki…..
Ha végig sétálsz a nagy kertészeti áruházak polcai mellett, láthatod, hogy már minden fajta irtó-, riasztó-, és védőszer létezik. Aztán nézd meg az árukat is. Én nem szívesen költök ilyenekre, főleg azért, mert a legjobb szereket a konyhában is megtalálom. Vakondok ellen például erős illatú…..
Sokan vannak, akik már a nyárra készülve igyekeznek csúcsformába kerülni, és inkább lemondanak a kenyérről. Most mutatok egy szuperolcsó diétás kenyér receptet, ami csupán három összetevőből áll, és nagyon egyszerű elkészíteni.  Hozzávalók: 3 tojás 3 teáskanál…..
kasza003 2016.02.11 15:00:10
Korábban már foglalkoztam a tartósítás kérdéseivel, illetve azzal, hogy hogyan lehet egészségesebbé tenni a befőzés menetét, és az eredményt természetesen. Akkor nem feltétlenül jutottam nagy eredményre, de ejnye-bejnye, ti sem sokat segítettetek! Most hoztam nektek egy-két…..
A diófélék, mint a mandula, kesudió, makadám dió, pekándió, pisztácia, török mogyoró, fenyőmag gazdag fehérjékben, telítetlen zsírokban, tartalmaznak sok, a szervezet számára  fontos vitamint és ásványi anyagot. Egy ezzel kapcsolatos átfogó kutatás szerint, melyet a Luizianai  egyetemen végeztek,…..
kasza003 2015.01.25 23:55:17
Egyre többet hallunk az egészséges táplálkozásról a különböző médiaforrásoknak köszönhetően, ám sok esetben túl sok az információ, máskor pedig túl kevés. Az is előfordul, hogy nem épp a legpontosabb és legfrissebb adatokat közlik velünk. Tény ha érdeklődünk a…..
Valahogy semmi kedvem nem volt a KDNP-vel foglalkozni mostanában, pedig hiszem és vallom, hogy a boltok vasárnapi kötelezően választható zárva tartása sokkal brutálisabb és aljasabb húzás, mint az internetadó. Viszont miután a nemzetgazdasági miniszter is megszólalt az ügyben, és…..
kasza003 2014.11.05 14:39:01
@zizi77:
De miért is kellene visszaszokni?
Svájcban sok helyen szabályozva van, hogy mikor moshatsz mosógéppel. Azt is átvesszük? Azt is meg lehet szokni. A hétfői TV adásszünettel is elvoltunk. Kapjuk vissza! Azt is meg lehet szokni pár hónap alatt.
A jegyrendszert is meg lehetett szokni.

De én már úgy megszoktam, hogy az állam nem találja ki helyettem, hogy nekem mi a jó. Nem lehetne úgy, hogy ezt szoknánk továbbra is?
Pécsett 1990 tavaszán rendezték meg a szakmunkásképző intézetek számítástechnikai versenyének megyei döntőjét. A versenyen 12 diák indult, a győztes pedig Szíjjártó Zoltán, az 508-as szakmunkásképző iskola harmadikos tanulója lett, aki ekkoriban vízvezeték-szerelőnek…..
Képgalériával mutatjuk be a női kerékpársort legújabb gyöngyszemét, a 25 éves, amerikai Tayler Wiles-t, aki a teljesítményével egyelőre még nem körözi le a nagy elődöket, de a szépségével biztos, hogy helyet követel magának a legjobbak között. Hat évvel ezelőtt…..
Ez itt a kérdés. Egy titánvázas csudajárgánynál még oké, ott köt rá biztosítást a gazdája, de egy Átlag Béla valószínűleg max a családi fotókkal tudja bizonyítani, hogy övé az a Hauser. Az vajon elég? Sziasztok! Egy nagyon rövid történet: autós fellök egy…..
kasza003 2014.09.26 07:57:52
@Szűcslaci: Bringáról számla? És ha te rakod össze alkatrészekből? Ismeretségi körömben aligha van boltban, készen vásárolt bringa. Azok árából 2 kategóriával jobbat lehet összerakni.
Rakjam el az alkatrész számlákat? A bovdenvég szálkásodás védőét és a patentszemét is?

És ha van számlám egy 10 éves bringáról, amelyből már csak a váz az eredeti, akkor annak mi az értéke? Lehet, hogy a nyeregcső többe került bele a múlt héten, mint 10 éve a bringa. A váz nem tipikusan a fő értéke egy kerékpárnak, még ha azonosító száma van is.