Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eyr750

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorozatunkban most a lengyel „kötelezőket” listázzuk – egy nagyon szűk, ötös listán, ami természetesen egyéni preferenciák alapján bővíthető, kiegészíthető. Továbbra is olyan filmeket kerestünk, amelyek nemcsak közelebb visznek az ország filmművészetéhez, de az adott ország kultúrájáról,…..
 A 2018-as év utolsó túráján szilveszterkor a Magas-Tátrában voltunk és egy csodálatos túrát tettünk a Tarajkától a Rainer-menedékházhoz, majd a Tar-patak mentén vissza a Tarajkára. Már induláskor hatalmas havazással lepett meg minket a természet és ez csak erősödött az utunk alatt, időnként erős…..
A január csodaszép tud lenni. Sokan nem szeretik a telet, így a januárt sem. Hideg van, havat kell lapátolni, a nagyvárosokban szürke latyak marad csak többnyire a hóból, stb... Én szeretem a januárt a kristálytiszta levegő, a vakító hó, az izzó naplementék és még sok minden miatt. Megmutatom, hogy…..
Charles Manson, Ted Bundy, Adolf Hitler, Sztálin, de említhetnénk a magyar származású martfűi rémet is, akik borzalmas tetteikkel méltán vésték be nevüket a köztudatba. De élnek köztünk politikusok, nagy cégvezetők, csalók, akik szintén megkaphatnák a szociopata vagy pszichopata jelzőt annak…..
eyr750 2018.10.26 05:43:01
@Dzseem: Egyetértek. A munkahelyi ranglétra mellett családi bántalmazóként is rombol a "mi pszichopatánk" (keserű mosoly). Elvágott családi, baráti szálak és még nem tudjuk mi a fő terve. Vagy nincs is "fő" terv, csak a folyamatos játszma okozza beteg örömét...?
Szeretem azokat a helyeket, amelyek különleges, misztikus jelentőséggel bírnak. Szeretem a legendákat, amelyek körülveszik őket, az áhítatot, amit az odalátogatók éreznek. A kaptárkövek, a Mithras-szentély, a bükkszentkereszti gyógyító kő, a zalaszántói Sztúpa és a pogány szertartás helye, a zamárdi…..
eyr750 2018.09.10 06:31:54
Amennyire időnk engedi, dolgozunk a veteményesen. Ahogy azt már emlegettem, az életünk kicsit sűrűbben alakult az eredetileg tervezettnél (mint azt a beszántandó terület méreteinek tervezgetésénél előzetesen tudhattuk), ezért most legfőbb segítségemet a gyerekek jelentik a kerti munkákban - a…..
A terepfutás és én jó barátok vagyunk. Na várjunk csak? Ja, nem! Illetve de! Az úgy van, hogy a terepfutás és én akkor vagyunk jó barátok, ha nem találkozunk.  Az, hogy én terepen futok, olyan ritka, mint a fehér holló - sajnos így van. Utoljára a Spartathlonon voltam terepen, amikor 159…..
eyr750 2018.06.19 16:10:15
Pármai bolognai 11. Comacchio Olyan ismerős      Dél felé autózunk tovább, keresztülvágunk a Pó-delta nemzeti parkon, bár nem sokat látunk belőle, hisz nem térünk le az SS309-es útról. Veneto tartományból hamarosan ismét visszatérünk Emilia-Romagnába, megérkezünk egy másik „mini Velencébe”,…..
Szerintem így irandó, mert a "fejtett bableves" egy csacskaság: ki fejti ki a bablevest? A "fejtettbableves" jó lenne, de 3 szóból álló összetétel. Megvilágosított egy olvasónk, lett fejtettbab-leves belőle :). Node nem nyelvtanórán vagyunk. Feleségem vett 1,5 kiló fejteni való babot, ami kifejtve…..
Sokan írtok rám akiknek gerincproblémájuk van és ugyan mondtam, hogy írok erről, okoskodásba semmiképp nem mennék bele, hiszen önmagában a gerincsérv nem mond semmit. Lehet valakinek tök tünetmentes, de lehet olyan, hogy az illető mozdulni sem tud. Sokmindentől függ ez (elhelyezkedés, milyen ideget…..
Budapesttől nem messze, kicsivel Pomáz után kezdődik az a turistaútvonal, ami a sokszor "egy darabka Svájcként" emlegetett Dera-szurdokba vezeti a látogatókat. Ezt a helyet a Pilis egyik leghangulatosabb és legromantikusabb patakvölgyeként tartják számon. A Pilis leghosszabb folyója, a Dera patak…..
Amikor decemberben összeállítottam az idei versenynaptáramat, nem sejtettem, mi vár ezen a versenyen. Talán jobb is!..
eyr750 2017.06.14 15:38:46
 Mángoldos pite   Egyik kedvenc túrázós elemózsiám ez a pite. Gyorsan elkészíthető, finom, laktató.  A töltelék sokféleképpen variálható, de én legjobban a mángoldos változatot szeretem. Hozzávalók a tésztához 200 g teljeskiőrlésű liszt 1 db tojás 4 g élesztő /instant/ 1 dl langyos víz 1…..
Vasárnap harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Hegyek Pokla MTB Maraton, amely során egy kihívást jelentő, meredek emelkedőkkel, technikás szakaszokkal teli pályán teheted próbára magad az Északi-Vértes gyönyörű, változatos, hegyekkel tarkított erdei útjain...
eyr750 2017.05.30 20:44:26
Ejtsd: nyudi ... Az olaszok népszerű megoldása a tészta nélküli spenótos-rikottás gombócra. Mifelénk is van hasonló, csak mi túrógombócnak hívjuk :) Mivel még mindig spenótot főzök spenóttal, kerestem valami érdekesebb megoldást a következő adaghoz. Minden esetre a…..
eyr750 2017.05.28 13:37:06
Spenótszezon van (legalábbis nálam a kertben), és végre - kicsit bicegve - kijutottam, hogy leszedjek egy ételre valót. Gondolkodtam, hogy hagyma olvasónk tiszteletére mit készítsek belőle, mert ő nagy spenótkedvelő volt! Én viszont nem eszem pizzát, a Papa John's-ból se…..
Blogkocsma Szalontüdő 2017.05.22 07:00:00
Veszprémben a Gourmandia étterem híres volt az ott készülő szalontüdőről. Pár korszakkal ezelőtt a polgi nagy kedvence volt ez a fogás, keddenként, mikor étlapon volt, mindig ott ebédelt. Polgármesterek jöttek-mentek, a legutóbbi pedig szépen átszokott az új csicsás…..
utaZol Nógrádi végeken 2017.05.09 21:00:10
Nógrádban nincs semmi? Ez tévedés. Feleségemmel nem vagyunk azok az embertípusok, akik szabadság elmennek valahova, kivesznek egy elegáns szobát, esznek-isznak, egy helyben vannak, sok pénzt kiadnak és gyakorlatilag nem csinálnak semmit pihenésük alatt. Most is aktív időtöltésben gondolkodtunk…..
Kölyök Blog Játszótéri etikett 2017.04.24 15:10:30
Aki játszótérre jár a gyerekével, tudja, hogy nincsenek kifüggesztet szabályzatok, mindenki a saját belátása szerint viselkedik. Mik lehetnek a problémás helyzetek? Ezekre, és a megoldásaikra mutatok most néhány példát!..
Error – A szervezet.exe fájl nemsokára leáll. Töltse be azonnal a frissítést. A rossz számítógépes viccért elnézést kérek, viszont nem lehetett kihagyni – mai témánk a frissítés, ami sokkal fontosabb dolog, mint amennyire azt hangsúlyozzák. Hányan vannak ezzel úgy, hogy futóverseny előtt a…..
Még nevettem is pénteken a saját kétértelmű szójátékomon, amikor azt mondtam, hogy „Klotildligetről akkor megyek tovább, ha jól esik”. Mind a két értelemben igazam lett...
Egy jó krémes desszert garantált jutalom minden főétkezés zárásaként, vagy épp délutáni beszélgetések kísérőjeként. Jóllehet a legklasszikusabb mascarponéval készült desszert, a minőségi tiramisu a maga kategóriájában verhetetlen, ez a gazdag, krémes sajtféleség még számos finomság remek…..