Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Határátkelő

2515 bejegyzést írt és 3360 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem történt hatalmas meglepetés kedden este Londonban, amennyiben a brit parlament alsóháza nem szavazta meg a Brexit feltételrendszerét rögzítő 585 oldalas megállapodást. Illetve ha történt meglepetés, az az elutasítás aránya volt, közel 100 éve nem szenvedett ekkora vereséget kormány a brit…..
Határátkelő 2019.01.16 11:47:06
@komisz_kölök: Próbáltam finomabban fogalmazni, de voltaképpen az van, amit te írsz. :)
Határátkelő 2019.01.16 12:37:07
@Hari Seldon 2: Nagyjából már minden opció, akkora káosz van. A probléma ezzel az, hogy a puha Brexitet akaró konzervatívok szerintem nem lelkesednek Boris Johnsonért (ha lelkesednének, akkor decemberben megbuktatták volna Theresa May-t). A helyzet azért baromi bonyolult szerintem, mert több fronton megy a hirig, és ezek nem feltétlenül fedik le egymást. Tehát van egy csomó tory képviselő, aki nem támogatja a Brexit-javaslatot, viszont nem szeretne munkáspárti kormányt, de Boris Johnsont sem látná szívesen. Ezért fordulhat szerintem elő, hogy miközben tegnap iszonyatos nagy sallert kapott May, ma simán előfordulhat, hogy nem szavazzák meg a bizalmatlansági indítványt. Totál patthelyzet van szerintem.
Év végén szokás szerint rengeteg határátkelő látogat haza az ünnepekre, utána pedig mindig akad, aki megosztja így szerzett tapasztalatait. A Svájcban élő Katalin is hazalátogatott és komoly változásokat érzékelt a korábbiakhoz képest. (A kép másik oldala Balázs tegnapi posztja, azt is érdemes ide…..
Határátkelő 2019.01.15 22:20:06
@gabors: Mármint May maradását szavazhatják meg - és szerintem meg is fogják.
Határátkelő 2019.01.15 22:21:01
@Hari Seldon 2: Nem tudom, de az eléggé lejött eddig, hogy a kormány nem vonná vissza a kérelmet, mert az szerinte demokratikus válságot okozna.
Határátkelő 2019.01.15 23:06:03
@takarék-láng: "Semmilyen kampany nem volt idegenek ellen Magyarorszagon". Ez a hazugság még tőled is durva, pedig nem vagy kispályás.
Balázsék öt év után látogattak haza Magyarországra. A látogatás nem is indulhatott volna rosszabbul, nagyjából megtörtént az, ami minden autós egyik rémálma, mindez persze az évvégi ünnepek előtt. Aztán mégis valami teljesen más, egy szívmelengető történet lett belőle. (A kép másik oldala Katalin…..
Az Egyesült Királyságban előfordul, hogy gyermekek olyan éhesen érkeznek reggel az iskolába, hogy a szemétből szedik ki az élelmiszert. Ráadásul minderről egy iskolaigazgató mesélt...
A svájci Neuchâtel az azonos nevű kanton fővárosa, ezzel együtt is alig 30 ezer ember lakja. Közéjük tartozik (majdnem) a családjával Zuzzer is, ő mutatja be a települést és a környéket. Emellett kiderül, mi az a Dutchlish és eszünk vadállatot is. Mi a magyar álom? Halászlé paprikás csirkével?…..
Határátkelő 2019.01.13 09:58:29
@Hari Seldon 2: Innen már csak egy lépés a kokárda-problematika... :)
Határátkelő 2019.01.13 10:44:01
@Hari Seldon 2: Vérre menőt. :)
Határátkelő 2019.01.13 11:11:01
@nyuszigonosz: Uh, tényleg. Köszi, javítottam. :)
Határátkelő Magyarok a hó alatt 2019.01.12 06:30:00
Őrületes hó zúdult Európa egyes részeire az elmúlt napokban, olyannyira, hogy például az Alpokban sok helyen annyi hó esett, amennyi általában csak emberöltőnként (sőt, van, ahol 100 évenként) csak egyszer. Ráadásul Ausztria és Bajorország egyes részein további havazást…..
Határátkelő 2019.01.12 10:26:02
@maxval balcán bircaman: Miként azt sem, hogy minden mögött liberális összeesküvést lát. Maradjunk ennyiben.
Határátkelő 2019.01.12 16:31:36
@taga20: Többször bebizonyosodott már, hogy ez nem menne, mindenkinek jobb, ha marad így, ahogy van. Kösz a megértést.
Határátkelő 2019.01.12 17:32:35
@szepipiktor: Kösz a hasznos meglátásokat, végre valaki felvilágosított. Átgondolom és majd szólok, hogy meggyőztél-e intelligens érveiddel.
A fázás mellett azért sok más (és tartalmasabb) elfoglaltságot is találhatunk magunknak Finnországban. Persze nem árt alaposan felkészülni, különben csúnya meglepetések érhetik az embert, ha viszont jól átgondoljuk a dolgokat, nagyszerű élmények érhetnek – derül ki a Helsinkiben élő Richárd írásából…..
Nem is olyan régen feltettem a kérdést, hogy mi a magyar álom? Nos, elkezdtek érkezni a vélemények, írások, ilyen Kataliné is. Akinek posztjából azért szerintem az is kiérezhető, mi az, amit érdemesnek tartanak meghonosítani Magyarországon a Svájcban tapasztaltakból (és nem, ezek nagy része nem…..
Egy magyar földbirtokos, aki előbb grófnak, aztán ezredesnek adta ki magát az Egyesült Államokban, végül fogta magát és megalapozta a kaliforniai borkultúrát. Zsuzsi nagyszerű posztja azonban nem csak időutazás a XIX. század egyik kalandvágyó határátkelőjéről, hanem szuper…..
Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz – mondta IV. Károly anno. Az utolsó magyar király a német mellett kifejezetten jól tudott angolul, franciául, magyarul és csehül, de az akkori idők elvárásainak megfelelően ismerte a latint és a görögöt is. A szállóige azért is fontos…..
Enikő tanár volt Magyarországon, most pedig Ausztriában él és dolgozik. Arra a felvetésre reagálva írt, hogy mi lenne az az összeg, amiért visszaköltözne Magyarországra, de leveléből egy olyan kép rajzolódik ki, amiből kiderül, hogy mindez nem csupán (vagy nem elsősorban)…..
Nem is olyan régen volt egy poszt itt, ami arról szólt, miként legyünk németté tíz lépésben. Nos, az év első ajánlójában ennek a kanadai változatát olvashatjátok el, emellett elnézünk Kelet-Japánba és táncot tanítunk Prágában, mert az jó. Mi a magyar álom? Halászlé paprikás csirkével? Osztrák…..
Határátkelő Mi a magyar álom? 2019.01.05 06:30:00
„Halászlé paprikás csirkével? Osztrák életszínvonal? Három tenger mossa?” – tette fel a magyar álomról szóló kérdéseit András a tegnapi posztban, én pedig úgy éreztem, ez elég érdekes téma ahhoz, hogy megpróbáljuk tovább gondolni. Az első próbálkozás az enyém, de…..
Határátkelő 2019.01.05 09:06:06
@Arthamyr: "A magyarok jelentős része jobb életszínvonalon él, mint az osztrákok jelentős része." Uhh, azért ez elég erős gondolat. Aztán tudsz-e olyan adatot mutatni, ami ezt alátámasztja? Mert egyelőre minden az ellenkezőjét mutatja.

Az meg, hogy legyenek-e az embernek álmai és tervei 40 fölött... hát szerintem nagyon szomorú és egysíkú élet az, amiben 40 fölött már nem tervezel semmit és nincsenek álmaid.

Az amerikai álom meg a self-made man, az önmegvalósítás, hogy kemény munkával sok mindent el lehet érni. De ezt te is tudod, csak piszkálod itt a jó népet. :)
Határátkelő 2019.01.05 09:06:58
@gabors: A kérdésnek van egy másik fele is: "mi az álom abban az országban, ahol te élsz - és mi a rémálom?" Ami szerintem jó összehasonlítás lehet.
A finn szauna titkairól lesz a mai posztban szó, természetesen egy, az országban élő magyar szemével. András korábban már írt ide (mi több, ő nyerte a Magyarország 2.0 pályázatot is…), most azonban egy látszólag könnyedebb, valójában élet-halál fontosságú témát boncolgat komoly részletességgel. Ha…..
Szerencsére a jelek szerint csak nem akar véget érni a Tíz dolog…-sorozat, melynek legújabb darabját Emese írta meg Németországból, azon belül is egy Nürnberg közeli kisvárosból. Nem nagy, világrengető dolgokról van szó, talán éppen ezért igazán elgondolkodtató ez a lista.…..
Az idei, 2019-es sok minden más mellett a Brexit éve is lesz. Ha minden az eddigi tudásunk szerint zajlik, akkor március 29-én az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. Vajon ki mit gondol több mint két és fél év távlatából a 2016 nyári döntésről: hülye ötlet volt?..
Az új évet (mindenkinek legyen boldog és sikeres!) egy pihentető, ámde nagyon érdekes vietnami kalandozással kezdjük. Az ország egyre népszerűbb a külföldiek körében, ám bőven akadnak még (a turisták körében) felfedezetlen vagy kevéssé ismert részei. Ezek közül mutat most…..
Az év utolsó napján mi másról is szólhatna a poszt, mint a szilveszterről, úgyhogy megnézzük, hogyan buliznak az amerikaiak és a britek, illetve az ott élő magyarok közül Los Angelesben Tamás, Londonban pedig Bandosz. Azaz a karácsonyi után következzen a Los…..
Vajon miért lesz valaki, aki mindig is inkább a Magyarországon maradás és boldogulás pártján állt, hollandiai határátkelő? A válasz összetett, sok tényező játszott össze Edit történetében, miként az hamarosan kiderül. Az év utolsó blogajánlójában emellett motorozunk…..
Mely országok vonzzák leginkább a képzett munkaerőt? A jó hír az, hogy a világ tíz legvonzóbb országa közül kilenc Nyugat-Európában található. Ami ennél is érdekesebb (bár meglepőnek nem nevezném), hogy az Egyesült Királyság a TOP20-ba sem fért be, míg Magyarország a 63…..
Azt gondolod, december 26-a még a karácsonyhoz tartozik? Nagyon tévedsz, amire a legékesebb bizonyíték, ha aznap betévedsz egy amerikai szupermarketbe és azt tapasztalod, amit Gabriella élt át és fotókkal is illusztrált...
Egyszerűen annyi fotó érkezett még be (és olyan egzotikus helyekről is), hogy nem volt szívem nem összeállítani még egy képes posztot. Így aztán ma Zanzibárból indulunk, hogy Szingapúron, Thaiföldön, az Egyesült Államokon át jussunk el Európába. A végállomás pedig legyen…..
Immár sokadik (ha jól számolom, ötödik) alkalommal nézünk körül a nagyvilágban, hogyan töltik a magyarok a karácsonyt. Idén is jó sok kép érkezett az Egyesült Államoktól Máltán át egészen Magyarországig. Induljunk hát el együtt és nézzük, hogyan telnek az ünnepek avagy bejglimámor, töltött káposzta…..
Határátkelő A BUD-DUB akció 2018.12.25 06:30:00
Egészen különleges kezdeményezésbe fogott pár magyar az ír fővárosban, ahol megpróbáltak túllépni a munka-otthon-pub háromszögön és valami igazán érdekeset és értékeset létrehozni. Alighanem sikerült is nekik, mint az Gergely beszámolójából és képeiből kiderül. Immár sokéves hagyomány, hogy…..
Az első külföldön töltött karácsony minden határátkelő életében emlékezetes élmény. A mai posztban ketten mesélnek erről, méghozzá nem csupán írásban, de hangban is – azaz az idei karácsony az elmúlt hetekben indult Los Angeles – London - Budapest tengely podcast-sorozat…..