Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Derp

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teadélután Ne ölj! 2012.07.16 18:15:00
Ezúttal a Jobbik helyett (persze annak egyetértő bólogatásával kísérve) a Kisgazda Polgári Szövetségpárt (igen, ez egy 2012-ben létező szervezet) vetette fel a halálbüntetés visszaállításának lehetőségét, melyre "az elmúlt évek, de különösen az elmúlt napok" ezt…..
Mr. Derp 2012.07.17 11:44:54
Életfogytig: kicsit sok az a napi 10k. Főleg, hogy jellemzően semmit nem dolgoznak. Ha meg igen, akkor a keresetet megtarthatják.

Halálbüntetés téma: évtizedeket várnak a kivégzésig, aztán utolsó vacsora/kívánság stb. Az USAban már bevezettek egy költséghatárt az előbbire, nyilván okkal.

Börtön: nem büntetés, amíg az egyszeri L. Romulusziót bevonulás előtt bulival búcsúztatják, bent kigyúrja magát és alvilági kapcsolatokat szerez, letöltés után pedig szabadulóbulit kap. Plusz náluk ez dicsőség.

Fegyvertartás: az erőszakos bűnöző amúgy is szerezne fegyvert. Legfeljebb kicsit elgondolkodik majd azon, hogy őt is lelőhetik. Már ha van funkcionális agy a fejében.

Liberális ajvékolás: Szlovákiában betonfalakkal kerítették el a cigánytelepeket, mégse nácizik senki. Kettős mérce, vagy nekik joguk van, mert ők voltak a kisantant? Amerikában nyilvántartják az elkövetők származását, van halálbüntetés, szerte a világon vannak titkos kormánybörtöneik, mégis ők a demokrácia mintája. Kettős mérce, vagy nekik joguk van, mert ők voltak a győztesek lassan hetven éve?
Arra ne térjünk ki, hogy a bűnözőnek (gyanúsított, fogvatartott, mittomén) sokkal több joga van, mint akár a rendőrnek/fegyőrnek, pláne az áldozat(oK)nak.

"Ne ölj!": ahogy Sola Scriptura rávilágított, héber eredetiben "Ne gyilkolj"; kizárólag zsidók közötti gyilkosságokra vonatkozott. Rabszolgát vagy gojt megölni csak amolyan vagyoni károkozás volt. A keresztények vitték tovább a jámbor szentségükkel. A középkori kereszténységről meg ne beszéljünk.
A gazdasági válság kirobbanása óta a hitelminősítők a nehéz helyzetben lévő országok mumusává váltak. Hétről hétre kerülnek országok bóvli kategóriába, miközben az unió minden erejével a gazdaság beindítására törekszik, azonban a rossz besorolások mellett egyre…..
Mr. Derp 2012.06.29 09:42:21
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
1: az USA jó befektetési célpontnak nevezése is faék-szemléletről tanúskodik. Az államadósságuk pedig előbb-utóbb ki fog hatni az általános fizetőképességre. Főleg, ha mellé vesszük a szövetségi tartozásokat is.
2: nem karvalytőkéztem. A hitelminősítők politikai szerepvállalását említettem; a két témát külön kezelem.
3: a bóvli azt jelenti, amit a hitelminősítők bóvlinak nyilvánítanak. Az amerikai nullfedezetes ingatlanhitelekbe fektető (és azóta becsődölt) bankok papírjai kiválóak voltak.
4: élvezzék a profitot, de például az állami segítségre szoruló pénzintézetek ne osztogassanak "pofátlanul, közízlést sértően magas béreket és prémiumokat", mint ahogy rengeteg amerikai bank és befektetőház tette az elmúlt években. A nyári leállást a rengeteg megrendelés miatt nem tartó Audi/BMW/Mercedes-Benz alkalmazottai is nyugodtan élvezzék az extra fizetést.
5: kétlem, hogy eddig okot adtam a haramiázásra és/vagy az általánosításra, úgyhogy kikérem magamnak.
Mr. Derp 2012.06.29 10:45:34
@Pan Modry:
1: Silicon Valley != egész USA
Ahogy Magyarország sem Budapestből áll.
2: az innovativitása nagyon nagyrészt kimerül a háborúzásban és a katonai K+F tevékenységben; még mindig a hadsereg a legnagyobb foglalkoztató, és csak növelik a költségvetését. Aztán meg mennek Iránnak az olajért. És nem, nem a szőlő savanyú. Az a problémám, hogy az ő szőlőjük mindig elsőosztályú, a miénk pedig mindig szar. Magyarul: a rohadt kettős mérce.
3: Nem tudom a tutit, és csak józan ésszel próbálok a témához közelíteni.
4: right back at you. Csinálj jobb kormányt mint Orbánék, aztán itt is lehet tiszta USA.
5: még mindig nem adtam okot a személyeskedésre, te zsidóniggercigánysárgadigópolákruszkiballibfasisztanácikommunistaelististastbstbstb faszkalap.
Most jobb? Jöhet az argumentum ad hominem.
Mr. Derp 2012.06.29 10:48:00
@Mr. Derp:
Majd elfelejtettem.
Kurva nagy innováció az összes tech-vállalat pereskedése.
"Él bennünk egy olyan vágy, mely arra ösztönöz, hogy igyekezzünk mindent megérteni, ehhez viszont nincs szükség tudásra. A feltételezés, hogy van isten, nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy mindent tökéletesen megértsünk, anélkül, hogy mindent tökéletesen megismernénk." Sztrugackij: Stalker A…..
Mr. Derp 2012.05.29 20:19:44
off: mi lesz itt, ha címlapra kerül; majd talán megjelenik a jámbor krisztushívő wmiki is, aztán flémvór meg sittsztorm kezdődik.

on:
Kiindulópontnak annyi, hogy a vallások sajnos nem tűntek el a színről, miután elvégezték a(z eredeti) feladatukat. Nem férhet kétség a kezdeti hasznosságukhoz (irgalmasnővérek, Terézanya, stb) de mára fékekké váltak sok értelemben. Modern háborúk és összecsapások kizárólag vallási alapon (muszlimok és zsidók), remekül lehet vele takarózni (szar ember vagyok, de jó keresztény, és rendszeresen gyónok, szóval vár a mennyország); a korrupció és bűnözés melegágya (VatiLeaks, pedofilbotrányok), és még sorolhatnám holnapig. Helyi példát tudok mondani: elég erős (fontos, gazdag) a helyi római katolikus egyházközség; igyenes többek között a plébánia és a templom számára a karbantartás, a szemétszállítás, fűnyírás, és egyebek. Attól függetlenül, hogy a misék teltházasak, és az "adományozási kedv" is elég magas. Tized helyett megfelel.

A keleti vallásokat inkább életfilozófiákként látom (amennyit tudok róluk), és mint ilyenek, nem feltétlenül károsak. Nincsenek dogmáik, és a körkörös logika (...a Biblia Isten Szava, mert ő azt mondta a Bibliában...) sem jelenik meg bennük. A divatos marhaságok ([kínai] horoszkóp, feng shui) meg ártalmatlan futóbolondokat termel csak (már ameddig nem ölnek bele túl sok energiát).

Az egyéb (radikális, fundamentalista) szektákról viszont keveset írtál. Ezek alatt értem például a szcientológiát és a szabadkőművességet (már ha léteznek még). Az előbbit nem igazán szükséges magyarázni, az utóbbi meg titkos társaság (-> biztos felsőbbrendűségtudat), szóval annyira nem nehéz elgondolni, hogy mit csinál(hat)nak.
Mr. Derp 2012.05.29 21:40:21
@valaki76:
(válasz a keleti vallásokról alkotott véleményemre)
>(amennyire látom)
A tévedés jogát természetesen fenntartom; nem vagyok annyira arrogáns, hogy mindentudónak higgyem magam.
Nem nagyon mélyedtem el a vallások témájában. Elsősorban mert ateista vagyok, másodsorban mert nem érdekeltek olyan nagyon. Persze ez nem mentség, úgyhogy legközelebb jobban utánanézek, mielőtt baromságokat írok.

(egyházi javak elkobzása, politizálás)
1: valahonnan össze kellett szedni azt a vagyont. Például keresztes háborúk, pápai dinasztiák, kiátkozással fenyegetés, vallásháborúk, stb. A templomosokat ki tudták írtani, de az egyház túl nagy falat lett volna.
2: alapjában véve nem kellett volna olyan szorosan összefonódnia az államnak és az egyháznak. Most királyi tévé van, akkoriban királyi prédikátorok voltak. Meg hittérítők, egyik kezükben bibliával, a másikban véres karddal. Magánemberként politizáljanak, ne egyházi méltóságként.
3: ez nem mentség a szervezett bűnözésre. Spanyol gyermeklopások, pedofilbotrányok világszerte, vagyonfelhalmozás (újra), és ki tudja mi más.

(petrodollar warfare)
Az araboknak nem nagyon kell a (nem létező) izraeli olaj. Az izraelieknek sem hiszem, hogy az arab olaj kéne, ha kaphatnak eleget az USA-tól pénz mellett. Még ha kizárólag az olajért is megy a zsidó-muszlim háború, nagyon jó köntös a vallás. Az USA viszont csak az olajért háborúzik, ennyit említ a cikk is (és még számomra is nyilvánvaló).

@Quadrille Lobster:
Sajnos a hirtelen része nem nagyon jött át nekem; eddig (szerencsére) nem találkoztam olyan illetővel, aki ezt komolyan művelte volna.
Lobsterizmus A bizalom hatalma 2012.05.24 14:50:00
Egyszer már rugóztam azon, hogy minden önszolgáló nemzeti mítosz ellenére a magyar alapvetően nem szabadságszerető nép. Sokkal inkább gyáva. Arról is volt szó, hogy a látványos hisztik és melldöngetés sosem a cél elérését szolgálja, hanem hogy elmondhassuk…..
Mr. Derp 2012.05.25 18:23:03
@Quadrille Lobster:
Nem csak az általánosítás jelent problémát, hanem az összes többi "létsegítő ösztönös szellemi reakció" is: kettős mérce, "amit nem tiltanak azt biztos szabad", "aki nincs velünk az ellenünk van", ésatöbbi. Egy részük nyilván tudatos dolog, de kérdés, hogy a többi miből fakad (sajnos nem vagyok pszichológus).

A civilizáció elviekben arról szólna, hogy az ősember nem csak felveszi azt az öltönyt, hanem meg is próbál úriemberként viselkedni.
A december 23-i törvények, az oligarcha-vitában adott válasz, a pártok pénzének elvonása már kevés ember számára hagyhatott kétséget, hogy Orbán mind a demokráciát, mind a nemzetet érdekesen értelmezi, saját magára vonatkozólag. A kormányfő kijelentései egyértelműen azt…..
hogyvolt Marslakók - 51. 2012.05.16 13:00:00
Kemény keleti kommentelő nevű kommentelőnknek innen üzenem szívem minden szeretetével, de, rossz volt az előző epizód, sőt, bűnrossz volt. Hát itt kérem, mindenkinek lelke van, még a végén kiderül, hogy Eszternek is, bánom én, csak nézni ne kéne napi huszonöt percben. Még…..
Mr. Derp 2012.05.16 19:57:31