Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gasztrona

35 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt gondolod, hogy a saláták csak diétázóknak valók, vagy nem nyújthat élvezetet a fogyasztásuk? Na ezek nem igazak a Cobb salátára. A Cobb salátát Los Angelesben, a The Brown Derby étteremben készítették először 1937-ben, onnan indult világhódító útjára. Ha kipróbáljátok, ezután garantáltan nem…..
Ugyan a napsütés már a tavasz ígéretével kecsegtet, azért még hűvös szelek fújnak. ?️⛅ Szóval még mindig jólesnek a forró, tartalmas levesek. Ritkán kívánom meg a klasszikus, magyaros ízeket, de nagyon rég ettem lebbencslevest, és addig motoszkált a fejemben, míg el nem készítettem. Ti…..
Friss receptekért, sok-sok éttermi beszámolóért keressétek fel az oldalamat Instagramon, amit @gasztrona néven találtok meg. Ti is figyeltek arra, hogy minél kevesebb élelmiszert dobjatok ki? Én is törekszem erre, amit nehezít, hogy egyszemélyes háztartásom van, és nem szeretem egymás után…..
Friss receptekért, sok-sok éttermi beszámolóért keressétek fel @gasztrona Instagram oldalamat. Nagyon finom a török büfékben a joghurtos padlizsán, de egyrészt drága, másrészt a laktózérzékenységem miatt jobban szeretem magamnak elkészíteni. De szerencsére semmi gond, hiszen gyorsan megvan,…..
Friss receptekért, sok-sok éttermi beszámolóért keressétek fel @gasztrona Instagram oldalamat. Szeretitek az indiai konyhát? Ha egy különlegesebb ételt készítenétek, ajánlom ezt az ízgazdag curry-t, mazsolás rizzsel és felhőszerű házi naan lepénnyel.?? ?????? ????? ?á?á?? ?????, ??????á? ????,…..
Friss receptekért, sok-sok éttermi beszámolóért keressétek fel @gasztrona Instagram oldalamat. A héten a meghívásuknak eleget téve, alkalmam nyílt kipróbálni a Leo Bistrót, ami a Clark Hotel földszintjén található, a Lánchíd budai hídfőjénél, az Alagútnál. Évekkel ezelőtt már jártam itt, amikor…..
Eredetileg csak Facebookra írtam meg a hírt délben, de annyira nem látom a hazai sajtóban, hogy akkor itt a helye.[Kedves sajtómunkatárs, ha innen veszed át a hírt, akkor légy kedves jelöld és linkeld is az oldalam, köszi.]..
gasztrona 2022.04.12 21:20:42
Budapest zegzugos utcái nemcsak gyönyörű épületeket, de megannyi élményt is tartogatnak az arra tévedőknek. Legyen szó kikapcsolódásról, közösségi programokról vagy igazi gasztroélményről, érdemes néha betérni fővárosunk eldugottabb részeire is. Mi most az utóbbi kategória rejtett kincsei közül…..
A világ egyik legfinomabb szendvicse elérhető teljesen autentikus változatban, ráadásul fantasztikus kávékínálat is van mellé!..
A horpadásjavító nem parasztvakítás, működik. Elsőre. Legalább is ez a fémből készült, állítható távolságú fajta (BSG 8057 és koppintásai). Öklömnyi horpadások javíthatók vele. Az cuppan is, a kisebbek nem feltétlenül. Ami parasztvakítás benne, az a "leválasztó szer" (sima alkohol), meg esetleg a…..
A főzéssel ellentétben a sütés nem mindig jár sikerélménnyel esetemben, mert nem erősségem a méregetés, és a precizitás, így különösen örülök, ha valamilyen általam összerakott sütemény jól sikerül. Hát ez a csokis piskótatekercs kakaós piskótával, mascarpone-s csokimousse-szal, és kakaós…..
Ez a krémleves egy barátnőm kislányának ötletének továbbgondolása. Ezért hívhatjuk akár "Dorka levesének" is. Nagyon egyszerű alapanyagokból (egy-két kiegészítővel) egy igazán ízletes, harmonikus, egyszerűen és gyorsan elkészíthető levest kapunk. Hozzávalók (1 főre): 1 közepes krumpli meghámozva,…..
Én alapvetően a csokis-diós-karamellás édességeket szeretem, de így tavasszal egyszer-egyszer egy frissítő, gyümölcsös sütemény is jól tud esni. Magába a süteménybe nagyon kevés cukrot tettem, az édességét az áfonyás réteg adja leginkább. Először pont ezt az áfonyás réteget érdemes előkészíteni,…..
Két szuper egyszerű, családi receptet mutatok a húsvéti sonka maradékának elhasználásához, amikkel nem igazán találkoztam még másnál. Paradicsomos sült sonka (1 adag) Két kb. fél centi vastag szelet főtt füstölt sonka 3 dl paradicsom lé A paradicsomlé ízétől függően 1 teáskanál (barna)cukor 1…..
Hosszú idő óta ez az első posztom. A koronakarantén alatt viszont a munkába járás idejét sütésre-főzésre tudom fordítani, illetve itt az ideje a kamra-készlet elhasználásának is. A kifli.hu oldalról még régebben rendeltem több mindent a Marks&Spencertől, többek között egy csomag makadám diót,…..
FÉLIX - először a neve fogott meg. Valami furcsa, megmagyarázhatatlan vonzódást érzek azok iránt a nevek iránt, amikben benne van az "x". De a Félix névnek nem csak a hangzása, de a jelentése is jó, "boldog, szerencsés". A Várkert Bazár tövében, az Ybl Budai Kreatív Házban lévő étterem tulajdonosai…..
Könnyű vega ebéd vagy vacsora, ami pikáns ízével még a megrögzött húsevőket is megelégedettséggel töltheti el.  Fél üveg főtt csicseriborsót, egy evőkanál mascarpone-t, egy evőkanál csípős ajvárt, egy evőkanál pirított szezám olajat, ízlés szerint füstölt sót és füstölt chipotle chilit, és egy fél…..
Ez az egyszerű, gyors, és szénhidrátszegény palacsintarecept a nálam oly' gyakran előforduló "mentsük meg a megmaradt alapanyagokat" szituáció egyik alkalmával született. Gyakorlatilag a végeredmény olyan, mintha egy könnyed túrógombóc, és egy amerikai palacsinta szerelemgyereke lenne. Lekvárt pedig…..
Régi családi receptet osztok meg most. Korábban azt hittem, hogy mindenki szokott ilyen ételt készíteni, de meglepődve tapasztaltam, hogy néhányan rácsodálkoznak, pedig igazán egyszerű és finom. Nemrég Kasza Tibi Instáján is láttam, hogy ilyet készít, és számtalan hozzászólás érkezett, hogy ossza…..
Habár még egy kicsit várni kell az adriai nyaralásig, a frissen készített tengeri ételeket így sem kell nélkülöznünk. Elég egy kisebb kirándulást tenni a 18. kerületbe, és meglátogatni a Shrimpy Street Food Bart. Kínálatukban több különböző formában találunk halakat és tengeri herkentyűket. ..
Gyorsan elkészíthető, minimális szénhidrátot tartalmazó, friss ízű főzelék. A tök még nagyon drága, és főzéskor nagyon összeesik, így most jó ötlet cukkinivel helyettesíteni, ha a tökfőzelékhez hasonló ételt akarunk elkészíteni. Hozzávalók (ez egy főre, valamilyen feltéttel kiegészítve, bőséges…..
Internetes kereséseim alapján arra jutottam, hogy a lubi pecsenyét nem sokan ismerik, és ami receptet találtam hozzá, a végeredményt tekintve ugyan hasonlónak tűnik, de nem az általam ismert módon készül. Így hát megosztom veletek ezt a családi receptet, hogy ti is elkészíthessétek ezt az igazán…..
Az egyszerű rizottót articsókával, pirított gombával és pikáns fűszerezéssel dobtam fel, így vált belőle igazán különleges ízvilágú köret, melyet én füstölt sonkába csavart sárgaúszójú tonhal steakkel tálaltam, de önmagában is remekül megállja a helyét...
Pár vasútbarát kollégával egy újabb kulináris kaland reményében látogattam el a Keleti pályaudvarnál néhány hete nyílt Lakomatív étterembe. Az étterem különlegessége az, hogy az italokat vasútmodellek szállítják az asztalhoz, illetve a dekorációt makettek és diorámák képezik. A készítésükről,…..
gasztrona 2019.04.09 16:52:07
@densha.blog: Nálam elég magasan van a léc, főként a kaja minőségét illetően, de ez tényleg nagyon gyatra volt. És ezt még véletlenül sem a körülmények miatt mondom, a legjobb gyrost, és a legjobb vietnámi kaját is eddig a Józsefvárosi piacon ettem. Egyébként láttam már a hely kínálatát illetően pozitív értékelést is, de ezzel úgy vagyok, hogy nem mindenki igényes az ételre, meg hát ki tudja, otthon ők mit/milyet esznek. Szerintem itt el kéne felejteni ezeket az éttermi jellegű ételeket, és valami sokkal egyszerűbb kínálatot kialakítani.
A múlt héten egy barátom felhívott, hogy ugyan ugorjak már el, és nézzem meg, min dolgozik mostanság. Ő hivatásos modellező - építészeti modellek, vasút, de díszleteket is szokott építeni - gondoltam megint valami jó terepasztalt épít. De nem… egy komplett éttermet, ahol vasútmodellekkel…..
gasztrona 2019.04.08 17:02:03
@felhőkergető: Itt is. Sajnos kipróbáltam, és mindenki okulására blogbejegyzést is írtam róla.