Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kisszolyva (törölt)

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha van olyan ezen a blogon, hogy hagyományos bejegyzés, akkor ez a mostani biztosan nem tartozik ezek közé. Korábban azt ígértem, hogy időnként beszámolok majd képviselői tapasztalataimról, egyelőre azonban csak egy saját beszéddel és egy ünnepi beszámolóval terheltem ezt az…..
Lasztovicza Jenő a megyegyűlés elnöke, országgyűlési képviselő hazugságnak, rágalomnak nevezte a szóban forgó hírportálon megjelenteket. Rendszerhiba lehet, úgy gondolja. Nem, szó sincs rendszerhibáról, kedves Izé úr – elnézést, nem tudtam megnevezni a nevét, máskor…..
"Úgy tűnik, hogy egyfajta exkluzív klubtagsággal rendelkező politikusok, akik szeretik a maguk kis gettóját minél komfortosabbá tenni, aztán vezető pozícióba helyezni magukat az ország életének irányításában, úgy gondolják, hogy a néppel való bármiféle párbeszéd, az…..
Kisszolyva (törölt) 2012.07.28 08:44:06
Ez időről időre előjön, jellemzően olyankor, amikor éppen pont benne vagyunk valamiben, valaminek a sűrűjében, ami hogy is mondjam csak finoman, nem annyira nutellahangsúlyos, mint amennyire barna. Emlékeim szerint legutóbb valami közgazdász összeröffenésen jelent meg és akkor is…..
Kisszolyva (törölt) 2012.07.27 17:35:21
@Tricera bácsi:
Egyetértek.Testbeszéd.Így reagál kínos helyzetekben

"Akkor akár vissza is térhetne ebben az új szerepben, Orbán"
"Könyörögjünk az Úrhoz!"
Ettől "Ments meg Uram, minket!"
Carissimi! Megérte siránkoznom, mert többen is jelentkeztek, hogy írnak nekem posztot, ha már ennyire el vagyok kámpicsorodva. Így egy szép feliratelemzést olvashattok alant, Sz. E. olvasónktól, benne néhány izgalmas kérdéssel. Ja és írjatok posztot Ti is! Brühühü! :)…..
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
Kisszolyva (törölt) 2012.07.08 14:34:57
@Kisszolyva:

" Kutatások igazolták, hogy a magyar közoktatás, azon belül is a középiskola szinte semmi komolyabb mértékben nem képes hozzáadni valamit is ahhoz, amit a gyerekek már eleve magukkal vittek. "

Akkor miért lehet legjobb egy suli?
Kisszolyva (törölt) 2012.07.09 21:53:55
Azért valójában nem annyira lemerevedett és állandósult ez a rangsor, mint ahogy a köztudatban él. Vannak itt az utóbbi években feltűnt iskolák is, és a Fóldes például csak a tizedik helyen van. Kirakhatnánk a rangsort illetően a ?-eket.

Én nem hiszek abban, hogy az iskolák minősítését szolgáló objektívnak mondott szempontok valóban objektív mércéül szolgálnak.
A kimenet felőli értékelés jelentős ellentmondásokat rejt. Az iskola bezsebeli a szülők és a gyerekek érdemeit is.
Az elit iskolák valamikor régen valamivel kiérdemelték a jó hírüket, aztán ez a jó hír elindított egy önmagát fokozó folyamatot azzal, hogy a szülők érdemi vagy presztízs szempontjai alapján, de produkcióra alkalmas gyerekeket kaptak /tudtak szerezni.

Ha egy elit suliba olyan gyerek kerül be, aki képességei szerint oda való, de más szempontok alapján idegen az elit világban, nagyot sérülhet, lehet belőle akár egy menekülő Nyilas Misi is.
Mavoval egyetértek, hogy vannak eléggé belterjessé vált értelmiségi pályák, de vannak már eléggé belterjes középiskolák is.
Ez egy rossz folyamat, ami sajnos erősödni látszik. Valóban nem magyarországi jelenség ez, de az oktatásügy területén most hozott változtatások ezt a folyamatot vállaltan, nyíltan hirdetve gerjesztik.
Kiutat -társadalmi szinten nem látok.

eduline.hu/kozoktatas/2012/1/6/Ujabb_rangsor_keszult_a_kozepiskolakrol_a_F_PZNYJD