Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fehérwinnetou

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Eurostat legújabb adatai szerint Magyarországon ma hárommillió embert fenyeget az elszegényedés. Közülük azok tudnak maguknak jobb pozíciót kiharcolni, akik a sarkukra állnak. Ezt most a diákok és néhány bátor oktató – elismerés nekik – megtették Szegeden és Budapesten…..
Fehérwinnetou 2012.12.11 13:27:09
@Kivlov: Cimbora, az anonimitás adta bátorság Nálad igen mély szellemi sötétséggel párosul a suttyó stílusról nem is beszélve. Ha reális érzékkel figyelnéd a "nagypolitika" folyamatait, Te is tudhatnád, hogy Fodor Gábor "egy fecske"-ként nem tudott "nyarat" csinálni, legfeljebb különvéleményt megfogalmazni, majd mikor kellett, felállni, ahogy europeer politikushoz illik. Ám bármilyen szidalmazásod sem menti fel OVI és elvbarátait az alól a bűnlajstrom alól, amit a jövő generációjával, a közszféra szakembereinek utcára küldéséből fakadó egzisztenciák, családok tönkretételével, nepotista alapú közvagyon-szétosztással művelnek, a kulturális és nemzeti imidzs rombolásról alig szólva.Amíg vannak a Tiédhez hasonló megnyilvánulások akár egy ilyen blogon, addig sajnos a mindennapi politikai kultúra sem változik.
Fodor Gábor Temetetlen halott 2012.06.16 19:18:00
Ez a címe Mészáros Márta filmjének, amely Nagy Imre életéről szól. Ma van 23 éve annak, hogy a rendszerváltás szimbolikus eseménye, Nagy Imre és mártírtársainak újratemetése, lezajlott. Ma van 23 éve annak is, hogy a mai miniszterelnök bemutatkozott az ország nyilvánossága…..
Fehérwinnetou 2012.06.17 21:16:58
Ez egy zseniális, kiváló meglátásokkal bíró blog és sajnos igaz. Gábor, rajtad a sor, kell egy új párt, rendbe kell tenni végre közös dolgainkat.
@Mózsi Bá
Ha tényleg átgondolod az olvasottakat, be kell látnod, hogy F.G.-nak teljesen igaza van.
Íme egy kis számvetés Orbán mostani két évéről, ha egy kicsit off is lesz:

Ugyanúgy, mint Kádár idején, az emberek ma sem tudják igazán, hogy mit lehet és mit nem; hol vannak a szabadság, önérvényesítés, állampolgári öntudat, önérzet, kreativitási lehetőségek határai.
Ezeket a reflexeinket a mostani kormány is maximálisan kihasználja.

Az elfojtott szabadságvágyat nem engedi feltörni, a valós érdekeinket nem engedi felismerni, félrevezet, félrekommunikál, kettősen beszél, becsap ál-népjóléti intézkedésekkel virágnyelven (adócsökkenés, végtörlesztés, kamattámogatás, Széchenyi-terv pályázatok).
Támogatandó önszerveződéseinket, a szabadság kis köreit az új civil törvénnyel már nem adminisztrációs, hanem financiális módon szelektálja a Nemzeti Együttműködési Alappal, mint szubvenciós csatornával.

A pártállami időkhöz hasonlóan a fidesz ellenőrzése alá vonta klientúrája és káderei segítségével a klasszikus montesquieu-i hatalmi ágakat (lásd az új alaptörvény születését, a köztársasági elnök eddigi szerepét, az új megválasztását, a legfőbb ügyész, és ügyészség a PSZÁF, az Alkotmánybíróság, a bíróságok, a bírói hivatal, a kúria szerepét, intézkedéseit, a politikai ellenfelek lejáratását, kriminalizálását.)

A régi reflexek visszatértek, csak éppen más ideológiai köntösben. Ma nem az elvtársak kapják a nagy falatokat, hanem az elv-társak, a rokonok, komák és leginkább szobatársak.
Fehérwinnetou 2012.06.18 09:54:59
@látjátok feleim szümtükkel: Értem, mire gondolsz. Minden szervezetben lehetnek (és vannak is, főleg a politikában) megtévedt, nyerészkedő emberek, akik saját pecsenyéjüket sütögetik a köz szolgálata helyett. Ilyenek nyilván az SzDSz-ben is voltak és Te sem, én sem tartoztam közéjük. De talán abban egyetértünk,hogy Fodor Gábor nem ilyen ember és úgy gondolom, nem is az önmagát diszkreditált SzDSz-t akarja estleg újjáéleszteni, ha -reményeim szerint-
egy nemzeti liberális pártot alapít. De nézd meg az arányokat. A redszerváltás óta nem volt olyan kormánya az országnak, amely ennyire szinte csak a saját holdudvarát szolgálta volna, nekik juttatott volna jól fizető megbízásokat és csak szemfényvesztésként, kirakat-jeleggel juttatt másoknak.Ez nem a köz szolgálata.Ez disznóság.
Fehérwinnetou 2012.06.19 11:23:32
@Mózsi bá: Köszönöm válaszod, bár minden kommentelő anonimitásban/avatárban is korrekt, intelligens lenne. HIszen lehet Voltaire-módra is polemizálni,vagyis akkor is tiszteljük a másik véleményét, ha nem értünk egyet vele, személyiségét nem sértjük meg és teret adunk annak, hogy véleményét nyilvánosságra hozhatja. Sajnos ez utóbbi alapvető emberi jogunk is kezd csorbát szenvedni, ha a nyilvánosságteremtés adminisztárciós béklyóira (Szalai Annamária és csapata az NMHH-ban) gondolunk.
Neked is szép napot!
Orbán Viktornak a múlt héten újabb ötlete támadt: vegyük el az állami költségvetési támogatást a pártoktól a következő két évben, hiszen olyan rossz helyzetben van a magyar költségvetés. Hogy miért van rossz helyzetben a költségvetés, az elmúlt két év unortodox…..
  „Közép- és Kelet-Európa országai azért féltek, mert nem voltak kész, érett demokráciák, s minthogy féltek, nem is tudtak azokká válni. A zavartalanul szabad, félelemmentes politikai élet kibontakozása a legkülönbözőbb pontokon beleütközött volna ezeknek a nemzeteknek a…..
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it is probably a duck. (Ha egy madár úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg kacsa.) – az angol mondásnak különös aktualitást és magyaros…..