Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lidérc

399 bejegyzést írt és 934 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Mike Tyson béna játékos 2013.07.26 17:57:30
Harmincéves volt a Nintendo Entertainment System, Tyler kartárs erről szépen meg is emlékezett az Indexen (aki lemaradt róla, itt találja a cikket, itt pedig egy videót), de mindegyik hírportál igyekezett valahogy  ezt feldolgozni. Az Uproxx például Mike Tysont kérdezte meg. Oké,…..
Frankó 28-as listát csinált a Den of Geek olyan filmekről, amikben látható egy-egy videojáték – hogy csak a háttérben vagy egy kulcsjelentben, az mellékes. Nekem már a címet olvasva beugrott a Háborús játékokból a Galaga, meg a Terminátor 2-ből a Missile Command és az…..
Volt ugye ez a jó kis régijáték-kiállítás Szegeden, és Csejtei Péter (alias Lidérc fedőnevű kommentelőnk) pedig olyan jó fej volt, hogy küldött egy galériára való fotót az eseményről. A galériában (lobbanékony nyelvnácik kedvéért: galeszban) van mindenféle kütyü a…..
Lidérc 2012.05.18 11:34:25
Azért a sárga kazettás Sega hamisítvány is befigyelt. :) Ha jól tudom, akkor kínai bóvli és igazából az elektronikája NES klón, ezért csupa NES játék ment azokon a sárga kazettákon, javítsatok ki, ha tévedek.
Nekem igazi Megadrive kettőm volt, a mai napig előveszem néha, még hibátlanul működik, csak a controllert kellett kicsit karbantartanom. Nem is kellett soha másik konzol. A szomszédban volt egy ilyen sárga kazettás móka, nem sikerült eltalálni teljes mértékben náluk a tv és a konzol közötti azonos frekvenciát, így kicsit kásás képen játszottak a tulajok. Egyszer próbáltam ki, a Tini Nindzsa Teknőcökkel toltuk, de már kisgyerekként levágtam, hogy a két gép minőségileg nem teljesen ugyanaz, úgyhogy többet nem is mentem át gémelni. Viszont ők se lettek nagy videojáték rajongók.
Mostanság steamen vettem pár régi Sega címet ami gyerekkoromban kimaradt, pedig mindig vágytam rá, Ecco a Dolphin meg a Sonic3 & Knuckless most lett végigtolva PC-n. :)
Én már a floppy-s Commodore korszakba csöppentem bele, két meghajtónk is volt, azt cserélgettük, mikor melyik működött. :) Unokatesóméknál meg még kazettázni kellett, bár ezt akkor tapasztaltam meg mikor már nagy PC-s voltam és a C64 is már erősen retro volt, de náluk még nem volt számítógép, így mit csináljon egy kiskocka, ha náluk kell tölteni egy-két hetet, előkunyerál a kazis c64 és azon tolja. Ehh a régi szép idők. :D
IDDQD Szereted ha kemény? 2012.05.12 15:14:33
Roppant vicces projektbe futottunk bele a Kickstarteren: a Pwnee Studios nevű New York-i csapat a világ legnehezebb platformjátékát tervezi összehozni, már ha a közösség megtámogatja őket pár zöldhasúval. Aki esetleg nem értene egyet az univerzum ősigazságával, miszerint régen…..
IDDQD Hétvégén irány Szeged! 2012.05.08 17:19:00
Újabb remek, retrojátékőrültekre szabott esemény lesz a napokban: hétvégén, azaz május 12-13-án rendezik meg a 3. Szegedi retro számítógép, video- és kvarcjáték kiállítást. Mindkét nap délelőtt tíztől este hatig várják a látogatókat a Bálint Sándor Művelődési…..
Lidérc 2012.05.12 18:32:42
@petykagyilok89: Én is most jöttem onnan, folyamatosan kattintgattam egy dslr-rel, a 250 képből csak lesz 1-2 használható. Maholnap szortírozok, méretezek aztán ha lesz egy galériára való szívesen megosztom.

@Plague: Valószínűleg meg vagytok örökítve, sorry, ha véletlen kivakuztam a szemetek. :D

És köszi az IDDQD-nek, ha nem olvasnám rendszeresen a blogot, nem tudtam volna az eseményről, pedig itt volt majdnem a szomszédban.

Kicsit Off: A szegedi számítástechnikai gyűjteményről tudtok-e? Bár nem konkrétan gamer dolog, de szervesen kapcsolódik hozzá, hogy itt a blogban megemlítsem, szerintem simán középeurópa legnagyobb gyűjteménye. Van Ural 3-tól IBM PC-n keresztül, laptop vinyóig bezárólag minden egy laktanya 3-4 emeletén keresztül. Bejelentkezéses csoportos rendszerben látogatható. Vittem már oda 3-4 csoportot és mindenkinek tetszett.
Lidérc 2012.05.12 20:21:15
@Plague: Valahova majd igen, csak még egyszer átválogatom majd átméretezem őket, de erre majd csak holnap kerítek sort.

Olyan konzolok is voltak ott, amikről még csak nem is hallottam, pedig én se tegnap kezdtem a gamer szakmát, és az múlt is mindig érdekelt. :)
Egy-két joystick meg egyenesen priceless.
Superman   Rycsy által már régebben elvállalt Superman videó elkészült.Érdekes hogy a képen pont Pókember van egy Superman-os videóban. Mindenkinek jó szórakozást. ..
És újból jelentkezik a Feldolgozás Alatt havi magazin... (Jó hír, hogy hamarosan bemutatkozik egy új szerkesztő, és remélem decembertől már én is jobban ráérek [és a net is úgy akarja]...) A nagy kussolás közepette azért a háttérben gyűlt némi anyag. Például…..
Rossz PC játékok sorozat Zorro 2010.12.02 12:59:00
Még a Moonwalker után keregsgéltem más elfuserált DOS-os játékokat, amikor kezem közé került a Zorro. Sok jót nem olvastam róla, de a képkockák alapján nem tűnt rossznak. Kipróbáltam (nemrég újra) és be kellett látnom, hogy ez a játék fájdalmasan rossz, de bemutatásra nem…..
Igencsak elhamarkodott volt a legutóbbi heti 3 bejegyzés kijelentésem... Ami azt illeti elég sok minden közbejött, de a legnagyobb akadály mégis az, hogy az utóbbi hetekben elég labilis a netem és amikor nekiálltam írni, mindig elment. (Még mindig keresek társszerkesztőt az ilyen…..
A Pink Floyd 1967-as dala, az Interstellar Overdrive az első lemezre (The Piper at the Gates of Dawn ) rögzített rock improvizációk között szerepelt. Érdekes (vagy nem), de ezt az imprót is feldolgozták. Lássuk, hogyan.Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a zenekar, de legfőképp az akkor…..
Az előző bejegyzésben már meg lett említve, a Backdoor Man nem eredeti The Doors szám. Kétség kívül Morrisonék készítették a leghíresebb, legsikeresebb verziót Willie Dixon dalából, de lesz még itt más is. Katt a továbbra...   A dalt Willie Dixon írta, de Howlin' Wolf…..
Sokan mondják, hogy Hobo egyik népszerű száma, a Gazember eredetije egy Jim Morrison dal, a Backdoor Man. Ez részben igaz, ugyanis a Doors száma is egy feldolgozás, az eredetit Willie Dixon blues muzsikus írta. Azomban most maradjunk a magyar verziónál, a Backdoor Man legközelebb kerül…..
A mai rövidke bejegyzés alapanyagát Konczi_elvtárs küldte nekünk. A Padlás című musical Fényév távolság című dalát az Ossian dolgozta fel. (Na meg minden 2. megasztár versenyző előadta)   A Padlás ősbemutatójára 1988-ban kerítettek sort. A dalokat Presser Gábor (zene)…..
Ma is áldoztunk a szókincs oltárán, és a címben egy kis turpisságot rejtettem el. Ha rájössz mi az, már nem is tűnik ennyire értelmetlennek. Node vannak ám feldolgozások is, a Nickelback - How You Remind Me dalához. A dal a 2001-es Silver Side Up lemezen jelent meg. Egyszerre vezette…..
No ne aggódjatok, nem a Blog! (Vagy aggódjatok, ha ez rossz hír... :) ) Legfeljebb a pangási időszak. Ha napi bejegyzés nem is lesz, de a heti 3-4 posztot megcélzom. (Persze már régóta keresek segédszerzőket...) Igazából nem is ezért adtam ezt a címet a bejegyzésnek, de épp Bonanza…..
Egy ideje már érlelem magamban a témát, és gyűjtöm hozzá az anyagot, nos, örömmel jelentem, hogy elérkezett az idő, hogy számba vegyük, kik azok a rock muzsikusok, akik felrúgják az axiómát, miszerint valamirevaló rocker nem táncol. Egyébként nem tudom, honnan ered a tánctól…..
Lidérc 2010.10.13 21:40:50
Ez egy jó téma, bírom az ilyen tincitáncikat, főleg koncerten.
@Salvatore Bonanno: Ez rohadt jó :) Nekem egy másik Phil jutott az eszembe, csodálkoztam, hogy ez kimaradt a felsorolásból:
www.youtube.com/watch?v=zb9UND65mto

És itt van egy igazi METÁL IKON, aki szintén nem veti meg a táncot. Rob Halford. Ezt a videót imádom, a '85-ös Live Aid koncerten kicsit elengedi magát, semmi keménykedés, helyette aranyos risza:
www.youtube.com/watch?v=XT2DktNBRfo
De itt van egy videoklip is, ebben is széles tárházát használja mozgáskultúrájának:
www.youtube.com/watch?v=MoDbAd4fYBA
Aztán még egy klip, mondjuk ebben szolidabb, de azért eldülöngél:
www.youtube.com/watch?v=JhY9GOhFwN4&feature=channel
És még sorolhatnám. Igaz némely mozdulatáról lerí, hogy meleg, de legalább sokat mozog. Jobban szeretem nézni a régi,( még hajas:)) klipeket, koncerteket, mert elég aktív Halford. Mostanság meg csak behajlítja a hátát, beáll a ruhafogas pózba, aztán úgy tolja végig a koncertet... (Mondjuk így is megnézném, csak jöjjenek. :) )
PixelParaszt Pixelparaszt 2010.10.08 20:47:44
A PixelParaszt egy magyar nótákat elemző blog. Igen, magyar nótákat. Ma már nem nagyon hallgatunk ilyesmit, főleg mi, fiatalok, el is felejtjük lassan, hogy mik is ezek és nagy szemekkel, visszafojtott röhögéssel bámulunk a lagzikon, hogy azok akik részegen ordítják a szöveget,…..
Szép lassan beérkeznek a zsűritagok szavazataiis, amíg rájuk várunk, összegyűjtöttem egy kis feldolgozás csokrot a Shakespear's Sister gyönyörű Stay című számához. A dal 1992-ben jelent meg a Hormonally Yours című lemezen. A popcsapatot két énekesnő alkotta, Marcella Detroit…..
Mindig nagy megtiszteltetés, ha egy szerző saját maga küldi el a dalát a blogra. Most is ez történt. Rich-Zed küdte el rap művét, amiben a I Just Died in Your Arms című nótát használták fel alapnak. A dalnak több más feldolgozása is van, ha kiváncsiak vagytok rá, kattintsatok a…..
Valami furcsa van ebben a füstfelhőben, mintha röhögne...
Lidérc 2010.10.03 05:11:33
@Dínósbácsi: Nem Iwo Jimára dobtak atomot, hanem Nagaszakira és Hiroshimára.

Amúgy jó kép, az a füstfelhő rajtunk röhög, hogy szép lassan elpusztítjuk magunkat ilyen szarokkal.