Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iPon

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ipon elnézést kér naiv ügyféltől, amiért a futárcég elkavarta a gépét, ami nem a DHL volt. A javítás a beérkezéstől számított 15 munkanapon belül bekövetkezik: Tisztelt Homár! Telkoe jól leírta a lényeget. A tippelőknek pedig ezúton üzenjük, hogy valóban a memória…..
iPon 2012.04.26 21:23:19
@donfuligjimmy: Kedves Barátom!
Válaszodból valószínűsítem, hogy a konkurenciát képviseled. Azt, hogy a konkurencia utál-e nem tudom, de biztos van aki igen.
Nem igazán értem ez hogyan kapcsolódik a tárgyhoz, de nekem semmi bajom Zsuzsával és tudtommal neki sincs velem ( de tudod mit? Hamarosan beugrok hozzájuk, és megkérdezem. 2003-4 táján voltak nézetkülönbségek, de akkor az Ipon még nem volt képben). Neked viszont szemlátomást van, mivel nemecsek stílusban emlegeted. Na, ezt kifejtem, hogy biztos megértsd: kisbetűvel.
Aki tudja melyik Zsuzsáról írtunk lehet, hogy kap kedvezményt!
Ezt a seggly(!)uk meg vélemény összefüggést nem magadra értetted? Én is csak azért mertem a véleményem leírni, mert említve vagyunk.
Egyébként érdekelne Te hogyan kezelted volna a problémát, kérlek oszd meg velünk, taníts!
Amennyiben inkább vásárolnál tőlünk, várunk szeretettel.
iPon 2012.04.26 21:33:32
@The_Client: A fentiekre reagálva:
A termék két csomagban lett feladva egy csomagszámmal és futárigényléssel, valószínűleg az ebből fakadó probléma okozta a szállítás elhúzódását. Természetesen ez nem az ügyfél hibája, a szállítóval pedig egyeztetünk arról, hogy a jövőben ez elkerülhető legyen.
(Ha lenne rendszergazdám...) A gépben 2x 4GB-os memóriakit volt, olyan beszállítótól, gyártótól aki elfogadja, hogy csak a hibás darabot is cseréli, tehát a gép 4GB RAMmal üzemelhetett volna (persze ehhez előbb egyeztetni kellett volna velünk, sőt, ha tanácsot kérnek, mivel szűrjék ki a hibát abban is segítünk). Ezzel együtt nem várunk el semmilyen otthoni tesztelgetést félreértés ne essék, de ha szükséges, hogy működő maradjon a konfiguráció, vagy az ügyintézés gyorsítása, akadhat pár lehetőség.
A konfigurációt nem közöljük - annak lehetőségét a posztolóra bízzuk - csak annyit, hogy operációs rendszert, és monitort is tartalmaz.
Jobban megfigyelve a fogyvéd törvényt nem szab meg HATÁRIDŐT, mindössze azt, hogy TÖREKEDNI KELL a 15 nap alatti befejezésre (ez akár 3 hónap is lehet, amennyiben ez az időtartam indokolható, ezt a békéltető testülettől tudjuk). Mi válaszunkban 15 MUNKAnapos HATÁRIDŐT adtunk (úgy, hogy a termék még nem volt nálunk, a hiba okát nem ismertük), ezzel nem írtuk felül a törvényt, hiszen ettől még törekszünk a 15 napos befejezésre, de 15 munkanapon belül mindenképp lezárásra kerül az ügy vállalásunk szerint.
Ez nem volt titok az ügyfél számára, ügyfelünk még a garanciális ügyintézés megkezdése előtt érdeklődött a javítás várható átfutási idejéről. Ahogy arról is, milyen módon fogjuk kártérítést vagy kötbért fizetünk (mindezt úgy, hogy a gépet még el sem küldte, tehát a hibás alkatrész(ek) nem voltak ismertek).
Lehet, hogy ez valamint annak ténye, hogy a szállítási hercehurca ellenére, de még a vállalt határidő lejárta előtt a Homáron volt a poszt, formálta meg a válasz stílusát.
Cégünknél nem dolgozik kiszálló szervizes, működési módunkból adódóan nincs szabad raktárkészletünk, így a helyszíni javításra nincs lehetőség. (Létezhet olyan cég akinél van ilyen lehetőség, a mai (pl.üzemanyag, parkolás) árak mellett nem hiszem hogy versenyképes árrést tud képezni, főleg úgy, hogy az első kiszállásnál nem biztos hogy megtalálja a hibát. Nem mellesleg sok kellemetlenség adódhat abból, ha kiderül, hogy a hiba nem garanciális, vagy nincs is hibás alkatrész, így a kiszállási- és egyéb díjat ki kell egyenlíteni. )
A konfiguráció - mint az ügyfél írta - 3 hétig hibátlanul működött, így a később jelentkező hibát a összeszereléskor kiszűrni nehéz lett volna az akkori teszteken nem jelentkezett (memteszt is volt akkor). Nem garantáljuk, hogy a termék folyamatosan hibamentesen működik, ilyen termékeknél a meghibásodási arány kb 3-4%.
Nem gondolom úgy, hogy az ügyfelet "koptatni" akartuk volna, a termék garanciális ügyintézését a vállalt határidőn belül befejeztük, a szállítási problémákért elnézést kértünk. Ha koptatni akartuk volna ilyeneket írtunk volna:
A mérleg amivel a terméket lemérték milyen pontosságú és mikor lett bekalibrálva...
Persze ezzel a probléma nem is oldódna meg, a termékkel akkor is így járunk el, ha 9.8kg vagy 0.2kg, és ezt most nem a szállítás időtartamára értettem.
Nem kívánunk állást foglalni az ügyben, hogy "az ügyfélnek mindig igaza van", mivel ez egyrészt általánosítás, szinte minden ügy, eset másmilyen (ezzel együtt mindent megteszünk a lehetőségeinkhez képest azért, hogy az ügyek pozitívan oldódjanak meg mindkét fél számára). Aki ezt hangoztatja nem hiszem hogy kereskedelemben dolgozik (esetleg nem az árhoz képest alacsony árrésűben, vagy régen tette, netán most kezdte). Esetleg azért használja, mert jól hangzó közhely, persze kérdés, hogy ezt milyen módon alkalmazza pl. az általa üzemeltetett webshopban, ahol a kibontott termékektől megvonja az elállás lehetőségét...
Van viszont egy másik közhely a "Jót, Gyorsan, Olcsón: ebből választhatsz kettőt". Szerintem ez igaz a kereskedelem nagy részére azzal együtt, hogy persze mindenki törekszik (ahogy mi is), hogy mind a három kritériumnak megfeleljen. Biztos van olyan, aki azonnal cserél hibás terméket, vagy van kiszálló szervize. Kérdés hogy megéri-e a hibás termékek arányát nézve az esetleges magasabb vételár a többi, hibátlan termékre vetítve (és tényleg szükséges-e az azonnali csere) valamint az, hogy ebből adódóan a termékpaletta jóval kisebb. Ezt majd a piac dönti el...
Bocs, a terjedelemért.
Nem egészen tiszta naiv ügyfél problémája, de annyi biztos, hogy a DHL-lel beküldött gép két hétig kavargott, mire a szervizbe ért. Állítólag azt mondták neki, hogy a céges számlája miatt nem fér bele a 15 napos javításba, de hát azt amúgyis bukta a szállítás miatt, meg…..
iPon 2012.04.25 09:57:47
Tisztelt Homár!
Telkoe jól leírta a lényeget. A tippelőknek pedig ezúton üzenjük, hogy valóban a memória volt hibás.
Először is leszögeznénk, hogy amennyiben tényleg mostanában és a GaranciaFutár igénybevételével juttatta hozzánk a terméket, azt biztos, hogy nem a DHL szállította, ajánlatos lenne, ha ezt módosítaná a posztoló, mielőtt esetleg lépéseket tennének ez ügyben.
A futárcégnél is emberek dolgoznak, a tévedés így nem kizárt, ahogy a mondás is tartja, csak az hibázik, aki dolgozik. Az eddigi nagyszámú csomagforgalom ellenére csak néhány esetben fordult elő valamilyen hiba, sajnálatos, hogy pont Önnel történt, ezért ezúton is elnézést kérünk. Megpróbáljuk minimálisra csökkenteni a csomag elkeveredését például azáltal, hogy megkérjük ügyfeleinket, a csomagon tüntessék fel az Ipon Computer nevét, címét.(ezt vajon megtette?)
Amennyiben a hivatkozott jogszabályt továbbolvasta volna, a következőt találja:
"(2) Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik."
Az elszállításról gondoskodtunk, ahogy a visszaszállításról is fogunk. A tesztelést haladéktalanul megkezdtük, ahogy a rövid időn belül megtalált hibás alkatrész garanciális ügyintézését is.
A jogszabály szerint TÖREKEDNÜNK kell arra, hogy az ügyintézést jelentős kényelmetlenség okozása nélkül, 15 nap alatt befejezzük, de határidő nem szab. A fogyasztóvédelmi gyakorlat szerint a jelentős kényelmetlenségről 30 nap után beszélhetünk, ha ellenőrzi a levelezést láthatja, hogy mi 15 MUNKAnapos HATÁRIDŐT vállaltunk (tehát nem a posztban említett 15 napot). Ez a levél írásakor még két nap múlva jár le. Az ügyintézés jelen állása szerint a vállalt idő alatt az ügyintézést befejezzük.
Végül pár gondolat:
HA LENNE RENDSZERGAZDÁM, aki a gépet telepíti - tehát aki utoljára a gépet piszkálta - előbb megkérdezném, hogy tudna-e segíteni a kékhalál ügyében amit egyrészt szoftver pl. driver is okozhat. Egy rutinos rendszergazdának nem ismeretlen a memória teszt vagy esetleg valamilyen HDD SMART ellenőrző program. Ezzel nagy eséllyel fény derül a memória hibájára és kizárható a merevlemez hiba. (Tehát nem kell az adatokért idegeskedni, illetve az adatmentésért ez esetben a rendszergazda által elkért 4eFt megspórolható lett volna. Reméljük ezzel együtt az adatokat rendszeresen mentik, mivel ez erősen ajánlott. Fontos adatait legalább két helyen tárolja!) Ha ezután megkeres minket, kiderül hogy esetében a memóriakitből csak a hibás memóriát is vissza lehet visszaküldeni, a gép pedig üzemelhetett volna tovább.
iPon 2012.04.25 13:29:48
@istvan190200: Biztosan olvassa a posztoló is, ha szerné leírja majd mindekinek. Véleményünk szerint független ez a meghibásodástól. Sajnos a több milliós Ferrari is eltud romlani :)