Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thomas Dantes

0 bejegyzést írt és 1268 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Milyen egy valódi sugar-kapcsolat? Prostitúció? Valódi szerelem egzisztenciáért cserébe? Fiatalok kihasználása, avagy csupán egy szerződés, ami egy gazdag támogató és egy karrierje elején álló fiatal között jön létre? A szerző izgalmas történeteken keresztül mutatja be a…..
Néhány napja közel húsz év után először a kezembe került egy Hócipő. Farkasházy Tivadar, a jelen kormányzat egyik megrögzött, örök kritikusának lapját egészen fiatalon szerettem, minőségi karikatúrák és aranyos poénok. Az én humoromnak például tökéletesen kielégítő volt Göncz Árpádot látni, amint…..
A hamarosan mozikba kerülő új magyar nagyjátékfilm, a Kárpáti György Mór rendezte Guerilla kapcsán érdemes felidéznünk történelmünk egyik legfontosabb időszakának, az 1848/49-es szabadságharcnak az eseményeit. A visszaemlékezést ezúttal azonban egy kétely megfogalmazásával tesszük.  Az első…..
Thomas Dantes 2019.01.28 13:51:30
@laci_52: Hanyatló Ausztriához kötüttök a sorsunkat? Hát nem úgy tűnik mintha Ausztria hanyatlana.
De 1867 -1914 között se épp hanyatlott, sőt épp ellenkezőleg. Továbbá Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődése épp a kiegyezés miatt következett be.

Trianon nem a kiegyezés következménye. A vesztes háború, a nemzetiségpolitika, a szegénység, az antanthatalmak játszmájának, illetve annak következménye, amit 1918-ban a magyar politikai elit csinált.
Auti Napló Utazás autistaként 2019.01.26 09:06:11
Évekig éltem külföldön, most pedig hosszú ideje már a fővárosban lakom. Nem vagyok idevalósi, ezért gyakran megyek vidékre is. Európa több országában jártam már, és szeretnék még többe eljutni. Ennek ellenére az utazás mégis legrosszabb rémálmaim közé tartozik.   Gyerekkoromban nem igazán utaztam…..
Thomas Dantes 2019.01.28 13:36:15
@Jossarian: Hogy miért léteznek ilyen férgek mint te? Nem nem kérek elnézést. Bár megvetem az agressziót, és teljes mértékben ellenzem a fizikai erőszakot, az olyanok esetében mint te, kivételt tudnék tenni.

Mert akkora bunkó fasz seggfej vagy, hogy semmi érv nem hatna a sötét hülye agyadra.

Igaz ha valaki péppé verné a hülye fejed se lenne jobb semmivel . Ez pusztán egyszerű bosszú, a tehetetlen düh kifejezése, hogy ekkora két lábon járó szarok léteznek.
Na, szóval. Képzeljünk el egy nyitott úszómedencét az 1940-es években, mondjuk, vidáman fürdőző urakkal:  S most gondoljuk el azt, hogy ez Auschwitzban volt.    Megy?  Ha nem, ne tördeljük ujjainkat képzeletünk bántó szűkössége miatt, mert a Halál és Szenvedés Táborát összetársítani ezzel az…..
Thomas Dantes 2019.01.25 16:08:02
Hogy összefújja a szél a sok náci mocskot. Na most bele lehetne menni, lehetne érvelni lehetne hozni bizonyítékokat. Megtehetném hogy felsorolom, és tételesen megcáfolom az összes kis náculó szarházi hazugságát.
Mondhatnák tanuvallomásokat
Tárgyi bizonyíétékokat
Lehetne logikával érvelni hogy mennyire észszerűtlen, hogy a holokauszt hamis volna, hiszen táborokat munka és haláltáborokat a nyugatiak és szovjetek is találtak, de ja persze, az összes zsidó az összes nyugati és az összes szovjet katona mind hazudnak...egyszerre...
Lehetne arról beszélni ha nem volt holokauszt, hova lettek az emberek? Miért van az hogy 1945 utáni években sok magyar városból eltűntek a zsidók?
Beszélhetnék arról hogy mi lett Radnóti Miklós sorsa
De beszélhetnék arról is, ha nem volt holokauszt, akkok azok akik embereket mentettek mi a lófaszt csináltak? Minek mentettek embereket, ha nem volt miért?
Beszélhetnék arról hogy ha szerintetek nem volt holokauszt, akkor Salkaházi Sárát aki ügye an me létező holokauszt miatt mentett embereket, miért lőtték Dunába?
Mondhatnám hogy mocskos hullagyalázók vagytok
Megtehetném hogy kurucinfós holokauszt tagadó szarságokat tételesen cáfolom.
Vagy beszélhetnék arról is, hogy messze nem csak haláltáborok voltak, falvakat puszítottak el , sok helyen egy nagy tömegsírba lőtték az embereket. Vagy beszélhetnék Ohlendorf-ról aki olyan teherautókkal ölte halomra az embereket, aminek zárt rakterébe visszavezették a kipufogógázt...csak ez a módszer nem volt hatékony
Beszélhetnék Kamanyec Podolszkij-ról
Meg még számtalan más esetet is meglehetne említeni

De minek? Érdekel el bárkit is? Jól írták páran? ez olyan mint a laposföld. Ti náci fattyúk leszarnátok. Nem érdekel titeket. Akkor minek érvelni, minek bizonyítani? Felesleges pattalan vita.

Szóval úgy lényegében: a kurva anyátok ti holokausztatagadó náci szarok. Ennyi.
Jaj brühühü hogy lehet ilyet mondani? Mert ezt érdemlitek. Miért nácizlak le? Mert ez z igazság. Az még undorítóbb amikor egy náci fattyú, úgy tesz mintha ő nem volna az, de más se folyik a szájából csak a náci kreténség, Legalább gerinced lenne te , és vállalnád fel.

Ezzel együtt én értelmetlennek találom a holokauszttagadást büntető törvényt. Az ilyeneket nem büntetni kell, hanem átlépni felettük mint az utcán a kutyaszaron.
Korábbi cikkeimben már itt-ott említettem, hogy számomra a szedán és a kupé forma az etalon az autók világában. Persze vannak egyéb más autók is, amelyek ettől függetlenül is tetszenek, de valami miatt ez a két karosszériatípus az, ami miatt nekem az autó azt jelenti, amit. Ugyanakkor nem könnyű…..
Szakály: "Az 1920-as törvény abban az értelemben korlátozta a felsőoktatásba bekerülők számát, hogy az megfeleljen minden magyarországi nemzetiség és népfaj lakossági arányának. (...) Ezt lehet sérelmezni, ám attól ez még nem jogfosztás, hanem – meglátásom szerint – jogkorlátozás, és semmiképp nem…..
Thomas Dantes 2019.01.09 15:04:29
@mindbender2: Hogy lehet valaki annyira kretén ,hogy a zsidó törvények és a pozitív diszkrimináció között egyenlőséget vonjon?
Az egyik egy kisebbség ellen van, a másik egy kisebbség támogatására van.

Te kis náci fika.
A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója,…..
Thomas Dantes 2019.01.03 16:21:21
@RTB: Ja, Én is voltam a téli olimpián és nyertem hógolyózásban...
Thomas Dantes 2019.01.03 22:32:13
Ez a kvíz megy mostan a kormánysajtó vidéki lapcsaládjának online felületein:   Próbálom értelmezni gyorsan: Ha nem havazik karácsonykor, az a kereszténység fennmaradását veszélyezteti. Igaz, Jézus urunk születésekor sem havazott (mármint Betlehemben), de ezen lépjünk most nagyvonalúan túl.…..
„Na, ne! Tuti, hogy nekem jön! Csak figyel! Ez nem! A jó istenit neki!” Gyorsan rükvercbe teszem a sebességváltót és a gázra taposok. Az utolsó pillanatban tolatok hátra, egy centin múlik, hogy nem jön nekem. Egy ötvenes, holt nyugodt nőről van szó, aki a bevásárlóközpont egyik parkolóhelyéről…..
Thomas Dantes 2018.12.08 16:22:50
@Első mohikán: Ez egy hatalmas baromság. annak női autóversenyzők...ők nem nők akkor vagy vezetni nem tudnak, vagy mi?

És hány olyan van ,hogy férfi, de irányjelző használat nincs, veszély helyzetben előz, követési távolságot nem tart, záróvonalra szarik , a leállósávban előz...miről beszélünk akkor?
Ha valakinek hozzám hasonlóan rémálmai vannak a legutóbb, mozis verzió óta, amiben Russel Crowe, Annme Hathaway és Eddie Redmayne is énekelt (jó, Hugh Jackman is, de ő tud), VAGY volt annyi esze, hogy messze elkerülje az országos giccset, DE maga a történet érdekli, az most örüljön de nagyon, mert…..
Thomas Dantes 2018.12.03 14:05:12
@Prof. William: Aha. Aha. Nem. Szerencsére sikerült megemlíteni Dumas-t.Na éls mondjuk Puskin? Ő meg van?
Na szóval ennyit erről.
Legalább ne legyél tudatlan...

És jussunk el odáig észben, hogy áh, tök mindegy. Felesleges leírnom ,hogy az a fontos, hogy egy színész jó-e nem az hogy fekete-e.
Mindegy, hagyjuk.
Hét tenger Amerikai anziksz 1. 2018.11.20 11:19:28
Gondolom, akit egyszer már megérintett a nagy hadihajók varázsa, eljátszik időnként a gondolattal, milyen nagy élmény volna egyszer élőben is látni egy ilyen hajót, s bejárni annak fedélzeteit. A dolog nem lehetetlen, de elég messzire kell menni érte. Európában a legnagyobb múzeumhajó a Belfast…..
2018. november 16-án, a 888.hu beszámolót közölt az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék eseményéről, mely során Hammer Ferenc docens szerdai órája egy részével csatlakozott az ELTE Társadalomtudományi Kara által szervezett NEM: Hagyjuk? című tiltakozó kezdeményezéshez. A cikkben foglaltak az alábbi…..
Thomas Dantes 2018.11.20 19:19:01
@szdan: Miért nem mész egyetemi tanárnak? Sok pénzért alig kéne dolgoznod.
Magyar idő szerint hétfő hajnalban ment le az amerikai HBO-n a Last Week Tonight with John Oliver idei utolsó adása, ami a világszerte egyre népszerűbb tekintélyelvű vezetőkkel foglalkozott. Az epizód fő szegmense végül természetesen Donald Trumpra futott ki, de a példák között ott volt Putyin és…..
Nehéz nem észrevenni a párhuzamokat a két csibész vezető történetében. Orbán valószínűleg a szívére hallgatott, amikor védelmébe fogadta a jelenleg börtönbüntetése elől bujkáló diktátortársát, barátját, illetve politikai mentorát. Nem kétséges: a miniszterelnök ezen az ügyön sokat…..
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..
Senki ne keresse Garai Manó nevét az Életrajzi Lexikonban, mert nem fogja megtalálni. Garai Manó ugyanis semmilyen nagy dolgot nem vitt végbe, amellyel kiérdemelhette volna a helyét a lexikonban. Illetve nagy dolgot azt tett, csak éppen nem jót: a 20. század elején végigzsarolta gyakorlatilag egész…..
Thomas Dantes 2018.11.14 16:25:41
@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Kimaradt, hogy hülye vagy. A Manó név miatt? El kell keserítselek, az nem zsidó név...
A Nyugati-pályaudvar közvetlen közelében található az Új-Házi vendéglő, mely az all you can eat üzleti modellt viszi. Ez itt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vendég befizet 1350 forintot, és 60 percen keresztül annyit eszik, amennyi csak belefér.   Nem tisztünk megítélni, mennyire etikus eljárás…..
Thomas Dantes 2018.11.12 16:02:28
@különvélemény: Most ez komoly vagy vicc, vagy mi van? Hagyjuk már a marhaságokat. Színházba se megyek fürdőgatyában és strandpapucsban.

Vagy, templomba, nők ne menjenek olyan ruhába, amiből kilóg pinája meg a melle.
Ez diszkriminatív? Nem

Egyszerűen vannak illem szabályok. Bizonyos helyekre, nem megyünk akármiben.

Az a szomorú ,hogy ezt el kell magyarázni...
Thomas Dantes 2018.11.12 16:03:50
@Zabalint: Nem diszkriminálja a munkásokat. Csak el vár, egy bizonyos megjelenést. Képzeld, én is voltam munkás is. Mégse koszos melós ruhában járok étterembe. Ha olyan helyre megyek, átöltözök.
11 áldozat, 8000 hajléktalan, 559 elpusztult ház, 1400 megsemmisült melléképület és több mint 21 millió korona kár. Ez volt a mérlege az 1917. május 21-i gyöngyösi tűzvésznek, mely a város történetének egyik legsúlyosabb katasztrófája volt. A tragikus nap késő délutáni óráiban a gyöngyösi kórház…..
Kezdjünk egy erősnek tűnő indítással. A központi hatalmak 1918 késő tavaszára katonailag megnyerték a Nagy Háborút. Csak mivel akkoriban az volt a mondás, hogy a háború túl komoly dolog ahhoz, hogy katonákra bízzák, politikai döntés született. Ezen okból pedig a központi hatalmak nem…..
Thomas Dantes 2018.10.31 14:23:26
@Sajtó Mortále:
Folyatnám: A cári oroszország mint stabil rendszer? Mi van? Ahol mindennaposak voltak a merényletek? csuzimai vereség miatt forradalom tört ki, pedig hol volt Csuzima az I. világháborúhoz képest! Oroszország minden volt csak stabil nem.

Tisza pedig eleinte ellenezte a háborút, mert nem akarta ,hogy Szerbia elfoglalásával megnőljön a délszláv nemzetiségűek aránya a magyarok rovására, illetve, tartott a román támadástól.
De végül beleegyezett.
Thomas Dantes 2018.10.31 14:50:14
@Sajtó Mortále: Igen. Ez a kiegyezés lényege, a Bach rendszert leszámítva azt követően fokozatos volt az enyhülés és igen, azért kiegyezés a neve mert a za udvar és a magyarság kiegyezett. Most megkell magyarázni a szó jelentését?

Egyébként az abszolutista kísérletektől eltekintve, és a Bach rendszert kivéve mégegyszer a magyar önállóság megmaradt

A magyar állam soha nem tagózodott be Habsburg birodalmba. Nem úgy mint a csehek, nem lett örökös tartomány.
Magyarországon a magyar rendi országgyűlés működött. A megyéket magyar nemesek vezették.

Magyarországon az osztrák tartományoktól külön bíráskodás létezett, külön adórendszer, külön törvények.

Külügyeit tekintve nem volt független...mégis mitől legyen független a magyar állam? A saját államfőjétől?
Thomas Dantes 2018.10.31 15:23:45
@Sajtó Mortále: De. Az utolsó pár év számít.
A századfordulóra nagyon súlyosak voltak Oroszország gondjai. Tényleg nem értem...mért nem olvasol el a témában egy könyvet? Olvass már kicsit utána milyen volt a politikai gazdasági helyzet II. Miklós alatt.
Figyelemre méltó cikk jelent meg a Népszava mai számában. A szerzője Földvári Zsuzsa, és Haragosak az osztrák-magyar kishatárforgalomból kiszorítottak címmel látott napvilágot. A bécsi tudósító azt írta meg, hogy a két ország között kiépített átkelőhelyekből a kisebbeket immár nem használhatják az…..
Thomas Dantes 2018.10.30 13:56:56
@Grand Prix 1800: Jó akkor én nem vagyok magyar. Engem mint nem magyart jobban érdekel Burgerland-nál, hogy vajon mi van a magyar egészségüggyel. A magyar oktatással. Hány magyar embert lakoltatnak ki. Hány magyar fagy meg, mennyi magyar gyerek éhezik
De én nem vagyok magyar mert szarok a Burgerlandra, meg arra is hogy hívják.
Engem, a nem magyart, a fenti dolgok érdekelnek.
Szerencsére te magyar vagy.
BlogAdó Oktatás diákszemmel 2018.10.17 21:54:51
A rendszerváltás után sokan abban reménykedtek, hogy az ország összes területe mellett az oktatás is modernizálódni fog. Az eszközök lettek modernebbek, de az oktatási rendszer még mindig sajnos ugyanarra a kaptafára épül. Ez az úgynevezett poroszos iskolarendszer, amelynek fő vívmányaként emelném…..
Thomas Dantes 2018.10.18 15:55:36
@Minden ballib bérretteg: Egyik kedvencem: régen is szar volt, akkor legyen másnak is szar.
Ja. Biztos kimagasló a tárgyi tudásod...azért én ezt kicsit átgondolnám...mert valahogy felmérések alapján az a nagy fene tárgyi tudás nincs.
Thomas Dantes 2018.10.18 19:04:46
@Libsik visítanak de az ország a miénk !: Azon gondolkodom, hogy a picsába lehetsz ennyire hülye?
A középkori legendák szerint a 9. századi pápák között volt egy nő is. Ez azonban nem a nők felé nyitást jelentette. A történet egy angol származású nőről szól, aki, hogy feljusson az egyházi hierarchia csúcsára, férfinak álcázta magát. Az ausztráliai Adelaide Flinders egyetem egyik régésze,…..
Thomas Dantes 2018.10.17 17:15:02
Na most lehet a blog bejegyzés hibája, de ez még mindig nulla bizonyíték a nőpápa létezésére.

Attól ,hogy monogram másképp helyezkedik el, miért következne az ,hogy az nem férfi , hanem nő?

Egyébként úgy megjegyezném, hogy a pénzérmék adott korszak adott uralkodója alatt is változtak, nem mindig ugyanúgy ugyanazzal a mintával verték őket.
Másik pénzverde, új pénzt bocsájtottak ki, ennek sok oka lehet.

Pláne, hogy mi van más pápákhoz köthető érmékkel? Mondjuk VIII. Jánost követő pápák pénzérméi mind egyformák? Sehol semmi eltérés?

Pláne, hogy VIII. János kapcsán elég sok mindenrről lehetne beszélni ,például a szaracénok elleni harcáról.
Na most akkor voltaképp egy nő vezette a harcot a pogány szaracénok ellen? Vagy az nem ő volt, egy másik pápa valójában?

Találkozott más államfőkkel...nem tűnt fel azoknak sem, hogy nő?

Ha valóban lett volna egy női pápa, hogy lehet, hogy egyetlen korabeli írás sem maradt fenn,
Azt hagyjuk hogy a gonosz egyház eltitkolta...

Ugyanmár. A világi királyi udvarok krónikásainál fenn maradt volna,vagy az egyháznak azon személyei, részeinél akik felett a pápának nem volt hatalma. De semmi ilyesmi.
Ráadásul VIII. János pápa korára is trónviszályok is jellemzőek, az egyházon belül elég komoly belső harc volt.

Az ellenfelei nem jegyeztek volna fel egy ilyen rendkívüli dolgot?

Ugyanmár.

Nem, ehelyett egy pénzérmét másképp vertek...mert...miért? Miért lett volna más a monogram, ha kiderül hogy nő?
Ebben semmi logika nincs.
A Sztárok és párok című műsort jobb híján azt hiszem vetélkedőnek kell hívni. A lexikális tudásra építő műsorok egy ideje kimentek a divatból, bár a TV2 pont most készül visszahozni a Legyen Ön is Milliomost (Úgy, hogy közben a Tényekben azt a Vágó Istvánt kutyázzák, aki a formátum mellett elég nagy…..