Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thomas Dantes

0 bejegyzést írt és 1252 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Senki ne keresse Garai Manó nevét az Életrajzi Lexikonban, mert nem fogja megtalálni. Garai Manó ugyanis semmilyen nagy dolgot nem vitt végbe, amellyel kiérdemelhette volna a helyét a lexikonban. Illetve nagy dolgot azt tett, csak éppen nem jót: a 20. század elején végigzsarolta gyakorlatilag egész…..
Thomas Dantes 2018.11.14 16:25:41
@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Kimaradt, hogy hülye vagy. A Manó név miatt? El kell keserítselek, az nem zsidó név...
A Nyugati-pályaudvar közvetlen közelében található az Új-Házi vendéglő, mely az all you can eat üzleti modellt viszi. Ez itt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vendég befizet 1350 forintot, és 60 percen keresztül annyit eszik, amennyi csak belefér.   Nem tisztünk megítélni, mennyire etikus eljárás…..
Thomas Dantes 2018.11.12 16:02:28
@különvélemény: Most ez komoly vagy vicc, vagy mi van? Hagyjuk már a marhaságokat. Színházba se megyek fürdőgatyában és strandpapucsban.

Vagy, templomba, nők ne menjenek olyan ruhába, amiből kilóg pinája meg a melle.
Ez diszkriminatív? Nem

Egyszerűen vannak illem szabályok. Bizonyos helyekre, nem megyünk akármiben.

Az a szomorú ,hogy ezt el kell magyarázni...
Thomas Dantes 2018.11.12 16:03:50
@Zabalint: Nem diszkriminálja a munkásokat. Csak el vár, egy bizonyos megjelenést. Képzeld, én is voltam munkás is. Mégse koszos melós ruhában járok étterembe. Ha olyan helyre megyek, átöltözök.
11 áldozat, 8000 hajléktalan, 559 elpusztult ház, 1400 megsemmisült melléképület és több mint 21 millió korona kár. Ez volt a mérlege az 1917. május 21-i gyöngyösi tűzvésznek, mely a város történetének egyik legsúlyosabb katasztrófája volt. A tragikus nap késő délutáni óráiban a gyöngyösi kórház…..
Kezdjünk egy erősnek tűnő indítással. A központi hatalmak 1918 késő tavaszára katonailag megnyerték a Nagy Háborút. Csak mivel akkoriban az volt a mondás, hogy a háború túl komoly dolog ahhoz, hogy katonákra bízzák, politikai döntés született. Ezen okból pedig a központi hatalmak nem…..
Thomas Dantes 2018.10.31 14:23:26
@Sajtó Mortále:
Folyatnám: A cári oroszország mint stabil rendszer? Mi van? Ahol mindennaposak voltak a merényletek? csuzimai vereség miatt forradalom tört ki, pedig hol volt Csuzima az I. világháborúhoz képest! Oroszország minden volt csak stabil nem.

Tisza pedig eleinte ellenezte a háborút, mert nem akarta ,hogy Szerbia elfoglalásával megnőljön a délszláv nemzetiségűek aránya a magyarok rovására, illetve, tartott a román támadástól.
De végül beleegyezett.
Thomas Dantes 2018.10.31 14:50:14
@Sajtó Mortále: Igen. Ez a kiegyezés lényege, a Bach rendszert leszámítva azt követően fokozatos volt az enyhülés és igen, azért kiegyezés a neve mert a za udvar és a magyarság kiegyezett. Most megkell magyarázni a szó jelentését?

Egyébként az abszolutista kísérletektől eltekintve, és a Bach rendszert kivéve mégegyszer a magyar önállóság megmaradt

A magyar állam soha nem tagózodott be Habsburg birodalmba. Nem úgy mint a csehek, nem lett örökös tartomány.
Magyarországon a magyar rendi országgyűlés működött. A megyéket magyar nemesek vezették.

Magyarországon az osztrák tartományoktól külön bíráskodás létezett, külön adórendszer, külön törvények.

Külügyeit tekintve nem volt független...mégis mitől legyen független a magyar állam? A saját államfőjétől?
Thomas Dantes 2018.10.31 15:23:45
@Sajtó Mortále: De. Az utolsó pár év számít.
A századfordulóra nagyon súlyosak voltak Oroszország gondjai. Tényleg nem értem...mért nem olvasol el a témában egy könyvet? Olvass már kicsit utána milyen volt a politikai gazdasági helyzet II. Miklós alatt.
Figyelemre méltó cikk jelent meg a Népszava mai számában. A szerzője Földvári Zsuzsa, és Haragosak az osztrák-magyar kishatárforgalomból kiszorítottak címmel látott napvilágot. A bécsi tudósító azt írta meg, hogy a két ország között kiépített átkelőhelyekből a kisebbeket immár nem használhatják az…..
Thomas Dantes 2018.10.30 13:56:56
@Grand Prix 1800: Jó akkor én nem vagyok magyar. Engem mint nem magyart jobban érdekel Burgerland-nál, hogy vajon mi van a magyar egészségüggyel. A magyar oktatással. Hány magyar embert lakoltatnak ki. Hány magyar fagy meg, mennyi magyar gyerek éhezik
De én nem vagyok magyar mert szarok a Burgerlandra, meg arra is hogy hívják.
Engem, a nem magyart, a fenti dolgok érdekelnek.
Szerencsére te magyar vagy.
BlogAdó Oktatás diákszemmel 2018.10.17 21:54:51
A rendszerváltás után sokan abban reménykedtek, hogy az ország összes területe mellett az oktatás is modernizálódni fog. Az eszközök lettek modernebbek, de az oktatási rendszer még mindig sajnos ugyanarra a kaptafára épül. Ez az úgynevezett poroszos iskolarendszer, amelynek fő vívmányaként emelném…..
Thomas Dantes 2018.10.18 15:55:36
@Minden ballib bérretteg: Egyik kedvencem: régen is szar volt, akkor legyen másnak is szar.
Ja. Biztos kimagasló a tárgyi tudásod...azért én ezt kicsit átgondolnám...mert valahogy felmérések alapján az a nagy fene tárgyi tudás nincs.
Thomas Dantes 2018.10.18 19:04:46
@Libsik visítanak de az ország a miénk !: Azon gondolkodom, hogy a picsába lehetsz ennyire hülye?
A középkori legendák szerint a 9. századi pápák között volt egy nő is. Ez azonban nem a nők felé nyitást jelentette. A történet egy angol származású nőről szól, aki, hogy feljusson az egyházi hierarchia csúcsára, férfinak álcázta magát. Az ausztráliai Adelaide Flinders egyetem egyik régésze,…..
Thomas Dantes 2018.10.17 17:15:02
Na most lehet a blog bejegyzés hibája, de ez még mindig nulla bizonyíték a nőpápa létezésére.

Attól ,hogy monogram másképp helyezkedik el, miért következne az ,hogy az nem férfi , hanem nő?

Egyébként úgy megjegyezném, hogy a pénzérmék adott korszak adott uralkodója alatt is változtak, nem mindig ugyanúgy ugyanazzal a mintával verték őket.
Másik pénzverde, új pénzt bocsájtottak ki, ennek sok oka lehet.

Pláne, hogy mi van más pápákhoz köthető érmékkel? Mondjuk VIII. Jánost követő pápák pénzérméi mind egyformák? Sehol semmi eltérés?

Pláne, hogy VIII. János kapcsán elég sok mindenrről lehetne beszélni ,például a szaracénok elleni harcáról.
Na most akkor voltaképp egy nő vezette a harcot a pogány szaracénok ellen? Vagy az nem ő volt, egy másik pápa valójában?

Találkozott más államfőkkel...nem tűnt fel azoknak sem, hogy nő?

Ha valóban lett volna egy női pápa, hogy lehet, hogy egyetlen korabeli írás sem maradt fenn,
Azt hagyjuk hogy a gonosz egyház eltitkolta...

Ugyanmár. A világi királyi udvarok krónikásainál fenn maradt volna,vagy az egyháznak azon személyei, részeinél akik felett a pápának nem volt hatalma. De semmi ilyesmi.
Ráadásul VIII. János pápa korára is trónviszályok is jellemzőek, az egyházon belül elég komoly belső harc volt.

Az ellenfelei nem jegyeztek volna fel egy ilyen rendkívüli dolgot?

Ugyanmár.

Nem, ehelyett egy pénzérmét másképp vertek...mert...miért? Miért lett volna más a monogram, ha kiderül hogy nő?
Ebben semmi logika nincs.
A Sztárok és párok című műsort jobb híján azt hiszem vetélkedőnek kell hívni. A lexikális tudásra építő műsorok egy ideje kimentek a divatból, bár a TV2 pont most készül visszahozni a Legyen Ön is Milliomost (Úgy, hogy közben a Tényekben azt a Vágó Istvánt kutyázzák, aki a formátum mellett elég nagy…..
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
Thomas Dantes 2018.10.10 19:42:51
@molnibalage: Hurr-durr. Jólmegmondtad. Szerintem csapjál is közben az asztalra. A szakmai tudásod nyilvánvaló, de a viselkedésed miatt csak egy szánalmas idióta vagy.
Thomas Dantes 2018.10.11 16:31:22
@gigabursch: Sorosgyörgyfinanszírozású atomcsapda...

Igen. Mert Sorosnak más gondja sincs, minthogy az Atomcsapda blogot üzemeltesse, hogy aláássa a...áh.

Vagy, van egy pár sötétzöld, aki hülyeségeket ír egy blogra.

Melyik lehet a valószínű?

Mondjuk nekem most fáj a fogam, erős a gyanúm, hogy Soros györgy áll emögött.
A bal fülem is erősen viszket, Soros tette bele a fülzsírt., hogy viszkessen?
Hajónapló Szombat. 2018.10.06 17:41:56
Kitataroztam a táblámat. Mert azt mondta szerdán egy hölgy, hogy elsőre ő azért nem foglalkozott velem, mert azt hitte koldulok. Aztán amikor mégis megnézte alaposabban, akkor ugrott be neki, hogy miért is sétálok itt a piacon.  Így aztán aláírtam még kékkel, hogy miért is koldulok aláírásokat.…..
Thomas Dantes 2018.10.06 19:55:59
A korábbinál is írtam, becsülendő dolog, de felesleges.

A lakosság egyik része Fidesz hívő.
Másik részét semmi nem érdekli
Sokan mindenképp elmennek innen, mindegy nekik mi lesz
Aztán, a választások, tüntetések példája jól mutatja miért reménytelen.
Van egy ügy ami közös érdek. Mégse mennek ki együtt tüntetni, mert ha X párt ott van akkor nem megyek, ha Y nincs ott akkor azért nem. A saját kicsinyes ostbaságaikon nem tudnak túllépni, a közös érdek miatt!

Magyarországon nincs felvilágosult, liberális polgárság. Ez a fentiekből következik. Van egy vékony réteg, ami pár ,,jobb" városban megtalálható, de főleg vidéken, kisebb településeken teljes a szellemi leépülés.

Elsőre lehet úgy tűnik nem tartozik ide, de igens összefügnek a dolgok, például még a nyár végén kinn voltam a Margitszigeten. Jött két lány, kézenfogva. Ők egy pár. Ott ez senkit nem érdekelt. Itt, ahol lakom, vidéki kisváros, közbotrányt okozna.
Hogy kapcsolódik ez ide? Úgy ,hogy mutatja, mennyire elmaradott a társadalom nagy része.

Vagy más példa: mondjuk kutyások, nem kutyások. Elég könnyen meglehet oldani, pár kompromisszummal a gond nélküli együttélést-tudom, nagy termetű kutyáim voltak!- de erre hajlandóságot? Alig látok. Ha ebben nem megy, miért menne olyan bonyolult dologban mint hogy kell-e Európai ügyészség?

Ha végig nézem, mi akasztotta ki az emberek hiszti-érzékenységét az elmúlt 15-20 évben: hát például a vizitdíj, netadó...tehát olyan dolgok amik egyébként ha bosszantóak , de nem igazán súlyos ügyes. A súlyos ügyek, mint hogy emberek halnak meg mert egy orvost kirúgtak, senkit se érdekel.

Ezek a dolgok összefüggnek, mind arra vezethetőek vissza: buta béka segge alatti színvonalon vannak a magyarok.

Pl: miért lenne kiakasztoó hogy Ráhelke hercegnő eldobja a szaros pelenkát? Hát mi is eldobjuk. Proli ország, proli hercegnője.

Mi lehetne tenni? Eszembe jutott II. József. A birodalma fejlődését akarta, ám úgy ,hogy a népet meg se kérdezi, hisz felesleges a nép úgy is ostoba, és elmaradott, de majd erővel modernizálja.

Miért tévedett? Mert a fejlődésnek alulról kell jönnie, és akarni kell!

Más.
Nekem, mivel elég sok évet töltöttem az oktatásban, szívügyem volt, és annyiszor annyi embernek mondtam el a véleményem: nulla hatással. Szar szar az oktatás, de régen is az volt, na és.
Szóval, ott van a családban, egy általános iskolás gyerek. szívatják a tanárok azzal ,hogy ,,mire gondolt a költő " és tanuld meg fejből a verset.
Megpróbáltam felvetni, hogy a ,,mire gondolt a költő" egy baromság.
Bár abban egyetértettek velem hogy az iskola szar, és szar volt régen is, de akkor is, ezt megváltoztatni nem szabad mitképzelekén, így volt így kell. Mindig is azt kellet megtanulni ,hogy ,,mit gondolt a költő"

A sokadik ilyen után, rájöttem, reménytelen. Nem értik nem értik bazd meg, ezek hülyék! Ez hülye elmaradott sötét társadalom!

Tudod mit értenek meg? Hogy a migráncsok megesznek mindenkit.

Tudom hogy sok mindenre kitértem, és sok különböző témát kavartam össze, amik nem pont ide tartoznak, de ahogy többször mondtam, ezek összefüggnek, és mind azt mutatják, ez az ország egy szar.

Egy tanácsom van, akinek van kis gyereke, vagy akar: meneküljön. Nekem nincs senkim, a magam bőrét meg nem féltem, ezért nem megyek. De feladtam.

Az érdekel inkább, hogy 20-25 év múlva, ha Orbán meghal, ki követi? Ráhel? Össszeomlik a Fidesz? Másik Vezér lép a helyére? Kik, a radikális Jobbikosok?
Hajónapló Szerda. 2018.10.03 23:14:25
Kalandos délelőttöm volt. Mint az ántivilágban a szendvicsemberek a reklámtáblákkal, magamra akasztottam két táblát és így sétáltam a piacon 9-től 12-ig. Előtte letöltöttem a netről a Hadházy -féle  aláíróívet, mely egymillió aláírás segítségével akarja kikényszeríteni, hogy csatlakozzunk az Európai…..
Thomas Dantes 2018.10.06 18:08:45
@A Tengerész: Mondjuk felém nem jött senki aláírtani...ha pont találkoznék egy aláírás gyűjtővel aláírnám, nem kerül semmibe.

De ezzel együtt, felesleges. Ha egy társadalom nem akar változni, akkor nem lesz változás. Ez a magyar ugar. Képtelen a társadalom fejlődni, változni.

Ha a lehetőségeim majd úgy hozzák, megyek is innen. Például ha egyszer családom, és gyerekem lenne, gondolkodás nélkül, hogy legalább esélye legyen normális országban felnőni.
Nem kell aggódnia Orbán Viktornak azért, mert a MOL Vidi elvesztette második Európa-liga mérkőzését is, ez a kupa ugyanis nem kiesés rendszerben működik, így számos meccs vár még a székesfehérvári legényekre, és ő - mit főszurkoló - repülhet a csapat után, bárhol lépjenek is pályára. Amiatt azonban…..
Thomas Dantes 2018.10.06 13:12:12
@kolomparlole1114: Ilyesmi nem lesz. Ez az EU, minek bármit elfoglalni? Két EU tagállam között, értelmetlen. Bár amúgy nem bánnám. Románia legalább egy fejlődő demokrácia
Thomas Dantes 2018.10.06 13:13:46
@kolomparlole1114: Lesz mindig lopható pénz.
Az emberek nem fognak ellene fordulni akkor se, mert Brüszel és Gyurcsány és Soros a hibás, amiért Brüsszel nem ad több ellopni való pénzt, szóval inkább ki is lépünk majd az UE-ból amihez mindenki buzgón fog tapsolni és virágokkal várja a bevonuló oroszokat.

Az ország szeme sose nyílik fel.
Thomas Dantes 2018.10.06 14:12:36
@kolomparlole1114: Netadó...nagyfrancokat. A netadó révén kellet volna Orbánt megbuktatni. Mi történt? Nem lett netadó, és mindenki elégedetten hazament. Igaz közben lett egy rakás másik adó, lett egy rakás másik szarság,de az már senkit se érdekelt.

Anno, a függetlenségi háború kezdetén, már csak egy jelképes adót hagyott meg a brit vezetés, a 13 gyarmatnak, a teaadót. Mégis fellázadtak. Na ilyen itt nem lesz.

A netadós tüntetést voltak akik tovább akarták vinni, de már megfeneklett. Mert jaj én nem tüntentek ha ott vannak pártok jaj én nem tüntetek ha nincsenek ott...jaj esik az eső hideg van...és ennyi.
Egy szép csütörtöki napon, egy nagyon érdekes közvéleménykutatásba futottam bele, miszerint a Fidesz-KDNP tábora zuhant, 7%-al, és ezek mind a bizonytalanokhoz vándoroltak. Természetesen ez nem mai hír, de előbb-utóbb meg kell barátkozni a Fidesznek a ténnyel, hogy el fognak bukni. Süllyed a hajó,…..
Idén a tanév kezdetével sok tanárnak mint derült égből jött villámcsapás, egy számukra teljesen ismeretlen, idegen és hibás e-napló rendszert kellett kitanulniuk minimális továbbképzési lehetőséggel, mely csak a munkát lassító és felesleges adminisztrációs terheket ró a pedagógusokra. Ez lenne a…..
Alapvetően nem azt szeretném itt felvezetni, hogy milyen pedagógiai módszert javaslok az olvasáshoz, hanem a lényeg kiszűrését. Ez azért is fontos, mert a magyar fiatalok 25%-a úgy jön ki az iskolából, hogy közben funkcionális analfabéta, tehát nem érti azt, amit olvas, és…..
A következő cikket egy vendégszerző írta, aki történetesen a húgom és egy elég aktuális témát feszeget: minden megváltozik egy gyermek születésével. Nem ugyanazok az emberek leszünk mint előtte voltunk, hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre. Íme az írás: A…..
Thomas Dantes 2018.10.05 18:01:50
@erkölcsi hulla: Igen, épp ez az. Így van. Mindig is megvetettem az olyan férfiakat, akik a nőket lekezelik, elnyomják, tárgyiasítják, az ilyen egy utolsó féreg

De az olyan nőket is utálom, akik megmagyarázzák, hogy én férfiként, eleve egy szar vagyok, mert nem szülök, nem értem át az ő szülésüket, meg különben is micsoda rohadék nemi erőszaktevő vagyok, ha fel áll a farkam egy jó nőre. Mert lassan itt tartunk.

Egyébként ez nem feminizmus. Ez idiotizmus.

A meto-t meg még jobban utálom. Juj, 40 éve Morgan Freeman rápaskolt egy nő seggére, aki ettől 40 évre depresszióba esett és pszichológushoz járt...brühühü.
Vagy egy 18 éves csaj felmegy a híres színész lakására, és meglepődik hogy dugni kell. Mert biztos azt hitte, hogy dominózás lesz.

Miközben, nőket naponta vernek meg, erőszakolnak meg, akár itt Magyarországon is, és a rendőrség semmit nem tesz amíg nem folyik vér. Csak akkor meg már késő.
De ezzel a problémával a kutya se foglalkozik, hanem metoo .
Thomas Dantes 2018.10.06 11:31:03
@Sztina: Nőket alázó férfiak...
Én meg úgy vettem észre, itt férfiakat alázó nők vannak, és a férfinak el kell fogadnia mindent amit a nő mond, ésakar. Mert a nő szül és pont és kuss

Én meg mint hülye szar férfi, úgy gondolom minden kapcsolat alapja a komprumisszum, nem pedig az ,hogy hogy kuss te hülye szar férfi, mi vagyunk a nők szülübk és szülés után ne álljon fel a farkatok ne akarjatok dugni, ne várjátok el hogy a párotok veletek is foglalkozzon, beszélgessen, legyenek közös programok

Szeirntem az lenne a legjobb, ha szülés után a férfiakat kasztrálnák, többé haza se mennének hanem napi 24 órában dolgoznának és minden pénzt automatikusan átutalnának a nőnek

Ez így egyenlő.
A hét elején egyetlen napra be kellett fűteni azon családi házakban, amelyekben kihívásokkal küzd a szigetelés. Így a fővárosi peremkerületek (15, 16, 18, 19, 20, 21, 23), szegényebb, szegregált zónáiban megjelent a mindent átható bűzszennyezés, a szeméttel fűtés szaga. S akkor érkezett sokkoló…..
Thomas Dantes 2018.09.29 15:53:24
@szepipiktor: Aha. Mondjuk rohadtul nem ez van oda írva. De semmi gond, az értő olvasás az nem erény.
Rohadtul nem arról van szó amit összeböfögsz.

Azért fűtenek szeméttel, mert nem tudnak mással. Mert szegények és tudatlanok, és ezt a Fidesz kormány telibe szarja.

Világos? Nem? Gondolom ,hogy nem és nem is lesz az, soha nem fogod felfogni. Túl hülye vagy te ahhoz.
Állok a buszmegállóban, a busz meg sehol. Már a másodiknak kellene jönni, de nem jön. Az idegesen várakozó közönség a bárcás, édesanyád, k*rva, Orbán szavakból képez értelmesen összefüggő mondatot. Én felnézek a szemben lévő plakátra, amely arról tájékoztat, hogy soha ilyen jól nem dübörgött a…..
Thomas Dantes 2018.09.28 17:02:04
@VT Man: Igen. Egyértelműen a ballibek hibája az állandó sorosozás, és nem a Fideszé ami állandóan Sorosozik.

Ilyen penge logikával én örömmel látnám ha valami jó állami pozícióban dolgoznál.
BlogAdó Kötelező ünnepségek 2018.09.23 22:39:48
Ismét egy történetet szeretnék elmesélni a nagyérdeműnek. Sosem voltam híve az ilyen kötelező ünnepségeknek, de az általános iskolában 1-2 kötelező volt. Az Október 23 és a Március 15-én tartandót még szerettem, mert általában meglepően jó előadásokat hoztak össze a mindenkori 8 osztályosok.  A…..
Thomas Dantes 2018.09.24 18:51:26
@maxval balcán bircaman: Miért vagy ennyire fogyatékos? Szedsz valamit, vagy hosszas gyakorlás útján érted el?
Thomas Dantes 2018.09.24 18:54:21
@TanNé: Attól még hogy valaki nem vallásos, nem kell tahó seggfejnek lenni.
Jalina Pokolba az oktatással 2018.09.21 14:19:12
Már javában tart a suli és én egyik megdöbbenésből a másikba esem. Tudom, hogy a pedagógusoknak sem egyszerű, sőt, vannak, akik egyszerre szülők és pedagógusok, tehát mindkét oldallal tisztában vannak. Én, csak mint anya vagyok jelen, így ebből a szemszögből tudom átadni a meglátásaimat. Sajnos…..
Thomas Dantes 2018.09.22 11:40:28
@midnightcoder2: Ki kell bírni mi is kibírtuk. Így van. Mi is szívtunk szívjanak ők is...istenem...le se lehetne tagadni hogy magyar vagy...
  Imádom ezeket a régi, elmebeteg közmondásokat. Létezik modernebb változata is: "Aki sokat nevet, keveset elmélkedik." Az igazi kedvencem azonban a Prédikátor könyvéből való: "Jobb a szomorúság a nevetésnél; mert az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív." Világos, hogy ezeken ma már csak…..
Thomas Dantes 2018.09.17 18:11:36
@G. Nagy László: Mert a Fidesz nélkül közvetlen életveszélyben lennénk. Mondom én: menthetetlen ez a nép.
Thomas Dantes 2018.09.17 19:18:20
@teéjesenmindegy: Nem, szerintem középkori óangol irodalmat kellene olvasni , valamint a Mahábháratát. Gárdonyi az túl modern.
Te mikor is olvastál utáljára egy jó kis Jókait? Hm? Vagy mondjuk...mikor merültél el a Szigeti Veszedelemben utoljára?
De gondolom élvezettel forgatod a Ballasi összest, és a Janus Pannonius válogatott versei című kötetet. Utóbbit latin nyelven, természetesen.

Mondjuk sejtettem, hogy nem fogod fel és újfent sikerül bizonyítani amit mondtam, ez egy rohadtul menthetetlen társadalom. Segghülye vagy, ennyi.

Most elkezdhetném neked elmagyarázni, hogy bizony, a világ változik, és igen a kötelző olvasmányok nagy része egyszerűen a XXI. században élvezhetetlen. A mai diákoknak nem mond semmit, és ez azért van bazd meg,.mert a mai generáció hülyébb, hanem mert túl nagy a szakadék mondjuk Jókai meg a XXI. század között. Mintahogy most kapaszkodj meg,
a XIX. századi diákok is rühhelték, utálták és nem is értették a klasszikus ókori irodalmat, ellenben a XIX: századi regényeket, amik korukban az ő korosztályuknak szólt, azokat szerették.
Kurva fura mi?

Továbbá a kötelező olvasmány eleve egy faszság , mert megszerettetni kell az irodalmat, és nem elriasztatni a gyerekeket, olyan könyvekkel amik nem nekik valók.
Az elemzésről nem is szólv,a ugyanis se Gárdonyi, se Jókai se Petőfi nem azért írta amit írt, hogy azt az iskolában kötelező legyen elolvasni, majd vissza keljen böfögni, hogy mit gondolt a költő. Ki nem szarja telibe mit gondolt a kötő? Azért írtak, hogy az olvasó gondoljon, érezzen valamit. Önmagától, amikor önszántából a maga szórakozására olvas.

De úgyse fogod fel, szóval ja. Igen. Harry Potter kellene Gárdonyi helyett, pontosan ezt mondtam és még a migráncsokat is beakarom telepíteni anyádhoz Soros pénzén, hogy megegyék.
Thomas Dantes 2018.09.17 20:41:32
@G. Nagy László: Mondjuk én elolvastam több Jókait is. Volt ami még tetszett is, de ma már nem tudnám elolvasni. Sőt, majdnem minden kötelező olvasmányt elolvastam, de kevés az amit tényleg élveztem is.
Ellenben amit magamtól fedeztem fel, más a helyzet.

Az irodalom oktatásban minhta szándékosan arra törekednének, hogy a lehető legnehezebben olvasható, legunalmasabb műveket válogassák össze , hogy minden diák megutálja még a könyv gondolatát is.
Forrás: http://www.life.hu Jön a metró, felszállok, mellettem egy harmincas férfi lép be, nagyon izgatottnak tűnik. A szemben levő ajtó elé állok be, s hátamat a nyílászárónak vetem. A harmincas, sportosan elegáns férfi is ide áll be, de ő a jobb oldalra. Előveszi farzsebéből a mobilját, és…..