Regisztráció Blogot indítok
Adatok
günter

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
Megint meg tudták fogalmazni a magyar társadalom egyik égető és lényegi gondját. Igen polgárháború lesz, és nem is akármekkora, ha a dolgok érdemben nem változnak. Lehet őket szidni, hogy a kitörő háború kapcsán azt latolgatják, milyen esélyekkel indulna el a párt. De ez nem a…..
günter 2012.04.24 10:46:32
Csak egy pici megjegyzés-csokor:
A cigányok elleni fellépésről: A gárda és tőle függetlenül a Jobbik nem a cigányok ellen lép fel. Fenntartva annak nagyon is nagy valószínűségét, hogy a gárdisták, jobbikosok közt vannak olyanok, akik a cigányokat cigányságukért gyűlölik, lehet nem is kevesen, ők a létező, cigánybűnözésnek nevezett jelenség ellen lépnek fel.
Mi ez? A mindenhlo jelenlévő jelenség, mely szerint a társadalom legalsóbb rétegei munkához, és javakhoz nemjutásuk miatt, korlátozott kapcsolataik, műveltségük és lehetőségeik okán, az ebből fakadó beilleszekdési gondok miatt bűnözéssel (lopások, csalások, rablások, koldulás, prostitúció, uzsora stb) szerzik meg a betevőt.
Nálunk ez a társadalmmi réteg jellmezően, de nem kizárólagosan s cigányság. Megismétlem: jellmezően cigány megélhetési stratégia a cigánybűnözés. Ezért az ez ellen való fellépés is jórészt, jellemzően cigányok ellen irányul. Ne legyünk képmutatóak, nem csak a jobbikosokat és a gárdistákat, de az egész magyar társadalmat jellemzi
a cigányoellenesség, a rosszérzéstől a gyilkos indulatig széles a skála. Ne legyünk bekötött szemű, pitypang fújdogáló liberálisok, ez az érzés kölcsönös. A cigányok is ugyanúgy megvetik magyarokat, cigánykutatók írásainak tömege erősít meg két, magyarországon csak fővesztés terhe mellett kimondható dolgot: a cigányok évzerdes kívülállóságuk
miatt, évezeredes kultúrájukban hordják, hogy gadjotól lopni, azt becsapni nem bűn. (Pl: Daltestvérek c. könyv), illetve a másik gondolat, hogy a cigányok kulturálisan egy olyan viselkedést hordoznak, melynek lényege, hogy jellemzően nem vesznek részt a termelésben, hanem csak a redisztribúcióban, ez kereskedelemtől, a zenén és kolduláson át a lopásig bármi lehet. (Leonard Piasére)
Nem csoda, hogy az több évezredes agrár hagyománnyal rendelkező Európa hamar megunta őket. (Nyugaton szabályos cigány-vadászokatt tartottak, vízbefojtással, akasztással, gályarabságba küldéssel, ezért is menekült sok cigány a Magyar királyság területére annak idején, és lett KK-Európában koncentráltabb a cigányság (Agnus Frazer: Cigányok)).
Ez nem azt jelenti, hogy a cigányok ilyenek, csak azt, hogy ilyen kulturális gyökereik vannak, s nekik innen kell valamit csinálni, hogy európaiak legyenek. A keleti barbárokat a kereszténység és a feudális nagyurak "tűzzel és vassal" törték európaivá. A cigányokat, tökoutsider mivoltuk miatt a a kádár-rendszerig gyakorlatilag senki nem akarta állampolgárrá tenni.
Évezredes lemaradás! Rossz eszközökkel kezelve. Én Romániában gábor-cigányokat kutattam egyetemistaként. Az alapján felmerült bennem, hogy ha a tömb-lét, gyakorlatilag a Kádár-gettók és kinövéseik megszűnnek, egyénenként, családonként nagyobb az eséély a beilleszkedésre.
Szerintem a kisebbségnek kell illeszkednie a többséghez, épp azért, hogy ne legyen "polgárháború".
Az oláhok lehet, hogy összetartóbbak az átlagnál, de ők tizenegynéhány% a magyar cigányságnak. A 80% telejsen gyökértelen, még nem magyar - már nem cigány romungro. kultúráját vesztett, kirekesztett-kirekesztődött tömeg, és általában az ilyenek okozzák világszerte a "közrend nyugalmának megzavarását".

A sokszínűség nekem gyakran tűnik egy egész Európát érintő kultúravesztésnek, uniformizálódásnak. Nekem az a sokszínűség, hogy Spanyolországban spanyolokat, Olaszországban olaszokat stb látok. Most viszont ugyanazoka feliratos pólok, uugyanazok az emok, repperek, rokkerek, adidasok, levisek, mekik, burgerkingek, elvont festők, filmesek, autók, agresszív gazdag köcsögök, stb... tudod te.

Még annyit, hogy a levert szabdságharcok, elvesztett háborúk után, a sok-sok itt élő ember munkájából mindig újra épült az ország, és még mindig itt vagyunk, tök más genetikával, mint, amivel idejöttünk, de magyarként. Az általad említet Trianont nem tudom, hogy a magyar széthúzás szülte-e, de utána olyan sokkot élt túl, nagyon is sikeresen, nagyon is európai módon az ország, ami becsületünkre válik.
A II.WW. utáni újjáépülés detto. Ahhoz azért kellett az egyéni érdekek leküzdése. Csak köszönettel tartozunk azoknak az embereknek. És példamutatóak. A szétesést inkább a Kádár- és az új rendszer csinálta.
günter 2012.04.24 11:03:44
@furbe: Ja válaszoltam, csak bénáztam