Regisztráció Blogot indítok
Adatok
outdoor

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Outdoor blog Everest Maraton 2010.07.15 12:50:34
Már közel egy éve terveztem el, hogy Nepálba utazok és olyan területeket fedezek fel, ahol még előtte nem jártam. Nem volt nehéz döntés, hisz 2 évvel ezelőtt az 1953-as Everest expedíció eredeti útvonalán mentem be a Khumbu völgy bejáratáig, Lukla-ig (2800m) egy Jiri nevezetű…..
Árpesz már több, mint egy hónapja hazaért epikus utazásáról, amiről a kezdetekkor az outdoor blog is hírt adott. Most végre publikálta nekünk a teljes útvonalát annak a 100 napos, több mint 8000km-es kerékpáros őrületnek, amely meghódította Európa legészakibb pontját, a…..
La 11ème Merrell Sky Race 2nd IAU World Trail Challenge   Azt hiszem nagy hiba lenne csak a versenyre korlátozni az élménybeszámolót, tekintve hogy a megelőző napok eseményei is igen fontos részét képezték a mentális felkészülésnek. Csütörtökön valamivel este 6 után…..
25. Túlélőverseny - 2009. május 15-17. Végre haza tudtam jönni egy kétnapos túlélésre, s öt év után másodjára is próbára tehettem magam a kétnapos műfajban! Sajnos az öt évvel ezelőtt Mecsekben győztes csapatból egyik társam sem tudott eljönni. Molnár Laci erre a versenyre…..
Ki a túrót érdekel valami, ami egyszerűen „csak” jó volt, nincs benne meghalás és feltámadás, számok, pulzusok, se kutya, se gyerek. Hát ezért nem írtam a tavalyi T100-ról beszámolót. Az idén ismétlődött a tizenóra jó érzése, és bár kutya volt kettő is, az…..
Hogy mennyi kaland fűzhető fel 42 km-re? Nos, talán már a döntés meghozatalakor sejthettem volna, hogy nem egy szokványos maratonra kell készülni a Mont Blanc lábánál.   2008. június 28-29.   De kezdjük csak márciusban… Vélhetően sokan ismerik a 12 dühös…..
Kedves olvasók. Most úgy döntöttük, hogy az elején lelőjük a poént... A hétvégénk egyszerűen Hihetetlen volt!!!Gyakorlatilag, a Verbier-i napunk után még le se olvadt a hó a lécekről, már elkezdtük tervezni következő utunkat. A célállomás adott volt, mindenképp szerettünk…..
A múlt hétvégét sajnos kihagytuk a síelésből, mivel társadalmi életet is kell élni néha... :-)Természetesen két hetet már nem bírunk ki csúszás nélkül, így ezen a hétvégén már muszáj volt menni... A szombati karácsonyi bevásárlás után – oké-oké le akartuk tudni…..
Igen!!! Elkezdtük a szezont. A héten rendesebb havazások voltak 2000m felett, úgyhogy felderítettük a lehetőségeket a neten, hova is célszerű menni. A választás: Saas-Fee. Egyrészt a gleccser – relative - garantálja, hogy jó lesz a havunk, másrészt a webkamera képek is…..
Lassan véget ér a bringás szezon, de a bátrabbak talán még kerékpárra pattannak novemberben is. Laci barátommal, aki operatőr, idén februárban döntöttünk úgy, hogy nyáron körbe tekerjük a Balatont és forgatunk egy mozit arról, hogy mit érdemes megnézni, hova érdemes betérni.…..
Az úgy volt, hogy 2005-ben lefutottam a Spartathlont. Aztán Ákibácsi azt mondta, hogy „cö cö, egyszer véletlenül is sikerülhet.” Én pedig ahelyett, hogy új barátok után néztem volna, visszahúztam a futócipőt. A 2005-ös versenyt megszenvedtem. Utána sokáig nem…..
Csendesen ülünk a váróteremben, kinn tűz a nap. Olipapa, Fridmann és én bemenekülünk a Nap elől. akibacsi és larzen a peronon várják a szerelvényt, farkasszemet nézve a ránk boruló hegyekkel. Kevés szó, kevés kérdés hangzik el. Larzen örökzöldje jut eszembe: "mint egy…..
Végigküzdöttél egy maratont? Megjártál egy teljesítménytúrát? Körbetekertétek a Balatont? Kirándultatok a Bükkben? Felejthetetlen élmény volt, és szeretnéd a weben látni a kalandjaitokat, megosztani másokkal az élményeidet? ...és még egy barlangtúrán is szívesen…..
Szereted a kihívásokat? Gyengéid közé tartoznak a szurdokok? Szeretsz megküzdeni a tereppel? Akkor itt a helyed! 2008.09.20-án próbára teheted kitartásodat a Bakony szurdokvölgyei 20, 30, 40, 50, 70 teljesítménytúrán, ill. a Félmaraton, Maraton és Ultramaraton…..
Hetedik nap – 2008.06.28.   "Ma egy rövidebb napot teszek." Gondoltam én. 7,5 km-nél leültem írni a naplót, attól tartva, hogy elszáll az ihlet. Addigra már annyi mindent láttam..., de legfőképp másztam. Nagyrészt sziklákat. A tó, ami Svédország legtisztább…..
Egy csodálatos teljesítményről szeretnék itt beszámolni Nektek. Egy szegedi testvérpár a fejébe vette, hogy elkerékpároznak Pekingig. Az elhatározást tett követte, Szabó Géza (41) és Szabó Csaba (29) 10200km tekertek le Magyarországon, Ukrajnán, Oroszországon, Mongólián és…..
Negyedik nap – 2008.06.25. 8:00 - Sikerült majdnem mindenem megszárítanom, még a fényképezőgépnek és a bakancsnak kellene. Az eső most nem esik, a nagy kérdés, hogy meddig. Pár száz mérerrel magasabban friss hó nyomai latszódnak. Nagyon jól néz ki. A házinéni azt mondta,…..
Úgy döntöttem, hogy itt az ideje egy újabb nagy kirándulásnak. Tavaly Svájc, most Skandinávia. Persze sok egyéb ötletem volt, de erre esett a választás a közelsége miatt. Nem tudtam eldönteni, biciklis vagy gyalogos túra legyen, és abban sem voltam biztos, hogy kell-e útlevél…..
Az idei munka ünnepén egy a pilisben tett túrával ajándékoztuk meg magunkat. Már hetekkel ezelőtt fogant meg bennem a gondolat, hogy igen jó lenne kiszabadulni a természetbe és nem gondolni sem az egyetemre se a munkára. Többen is kérdezték, hogy mikor megyünk megint túrázni. Arra…..
Életem első Tájfutó Maratonján 2006 tavaszán vettem részt. Úgy találtam rá, mint most Ti, az interneten bogarászva. Győrben volt a prológ és Vinyén a hosszútáv. Városi tájfutás? Korábban még nem hallottam ilyenről. A gyerekeink is elég nagyok már ahhoz, hogy ők is…..
Outdoor blog Chamonix Marathon 2007 2008.02.15 12:49:00
Előzmények: Néhány évvel ezelőtt már szemezgettem alpesi maratonokkal, mint pl. a Zermatt, Jungfrau, vagy Davos maratonok, de aztán mindig elhessegettem a kísértést, mondván, hogy ilyenre kiutazni sok pénz, sok idő, sok macera. Inkább nyaraljunk, ha már ilyen messze megyünk…..
November 23-24-én a Terepjárók Egyesülete szervezésében került sor a Kishalál és Nagyhalál néven elhíresült, 24 órás túlélőversenyre. Péntek este 19 óra körül indultak a buszok az ELTE lágymányosi épülete elöl és szombat este 10 és éjjel 1 között várták a csapatok…..
     Futni sokféleképpen lehet.  A városban, az erdőben, a téren, a szigeten, a pályán. Betonon, földúton, műanyagon, homokban, hóban, sárban. Naponta, hetente, tervszerűen, alkalomadtán. Egyedül, ketten, többen. Perceket, órákat, napokat. Nekem a futás,…..
Outdoor blog Sífutás 2007.11.06 10:15:00
A sízés azon mozgásformák egyike, amelyek a történelem előtti időkből származtatják magukat. Nyilvánvaló, hogy zordabb éghajlatú vidékeken komoly problémát jelentett télen a méteres hóban való közlekedés, és így különböző segédszerkezeteket kellett bevetni, hogy az…..
Immár 13. alkalommal került megrendezésre a Piros 85 teljesítménytúra. Természetesen rövidebb távok is megrendezésre kerültek, ki-ki hogy mérte fel az erejét. Az útvonal azért "Piros", mivel a túra immár Rómaifürdőtől egészen Budaörsig a P- turistajelzésen halad…..