Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NickJ

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egyesült Államok minden fronton visszavonulóban van és alkalmatlan politikusai képtelenek megállítani a hanyatlást  Egyetlen birodalom sem örök: végezetül mind elbukik, önhittség és megalázottság közepette. Az elfuserált afganisztáni kivonulás szívszorító emberi szenvedéstörténete pusztán csak a…..
A pillangóúszás kemény műfaj   Mivel a jobb eredménye által Hosszú Katinka indulhatott Magyarországról az olimpián, Tokióban Jakabos nem állhatott a rajtkőre a 200 méteres pillangóúszáson. De Hosszú, immár a második olimpián lépett vissza közvetlenül a rajtot jelző dudaszó felharsanása előtt,…..
Igaza van az orbánista propagandának: a Fidesz Néppártból való kizárása, az egész EU-t felelőtlenül megzsaroló orbáni vétó meglebegtetése és főleg Biden/Blinken politikai kurzusa óta kiadták Orbán Viktorra a "kilövési engedélyt" . Így jár előbb-utóbb az, aki mindenkit hülyének néz!..
Azt hiszem, senkit sem ért váratlanul: Karácsony Gergely ismét hagyta magát rábeszélni. 12 év után a szabolcsi faluból származó Gergő lehet Orbán Viktor első reális kihívója, és ez ráfér az országra, nem mellesleg a hatalomba belekényelmesedett Orbán Viktorra is. Ezt nem hiszem, hanem ebben biztos…..
NickJ 2021.05.17 13:49:22
@Billy Hill: Zsigeri szavazás lesz, programot nem kell várni egyik oldalon sem. Az a kérdés, hogy az Orbánt gyűlölők összeadva elérik-e a többséget, semmi más nem számít.

Tény, hogy Orbán 12 év után mintha fáradni kezdene, beleállt olyan ügyekbe, amikbe nem kellett volna. Elég ránézni a megviselt arcára. Lassan el kellene gondolkodni az utódláson, de ez megint csak tőle függ, addig maradhat a Fidesz élén, amíg akar.
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
NickJ 2021.04.15 11:33:59
@netukki: A kormány részéről elég lenne, ha publikálnák, hogy a kórházba kerülők között hányan vannak olyanok, akik már be voltak oltva, mikor és milyen vakcinával. Ez nem kerülne semmibe, és még többet is érne, mint a vizsgálat, de valószínűleg nem fogják, mert így nem tudnák időben elhallgatni a kellemetlen adatokat.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
NickJ 2021.03.15 19:29:46
@DarthVader: Úgy tűnik, kb. egy évig kitart az immunitás, de ezt az egész oltási cirkuszt most jó darabig évente meg kell ismételni, ami önmagában szörnyű. A legfontosabb kérdés, hogy a mutációk milyen gyorsan alakulnak ki, mert ha ez túl gyorsan sikerül, akkor akár egy egész évtized rámehet a vírusra.

Elég egy rövid pillantás a statisztikára: az olyan rémes országok, mint India vagy Brazília, valószínűleg soha nem fognak elfogadható átoltottságot elérni. Ez a milliárdos populáció viszont remek táptalaja a mutációknak.
NickJ 2021.03.16 17:45:21
@Vén motoros: Lehetett volna Sabin-csepp Magyarországon is, ahogy most is vehetünk vakcinát külföldről bárkitől, csak a szánalmas komcsi diktatúra inkább beáldozta a saját állampolgárait gyermekestől, minthogy szembemenve a saját propagandájával az ellenségtől vegyen valamit. Volt egy "sehollakó", egzisztencia nélküli családokból származó réteg, akiknek soha nem volt semmilyük, soha nem éltek normális életet. Őket meg lehetett venni széteső OK könyvekkel, háromhatvanas kenyérrel, gagyi üdülőkkel, mert soha nem láttak ennél jobbat.

Sztálin teljes életét meg lehet érteni az apja és az anyja sorsából, a gyereküket folyamatosan csépelő primitív cseléd és a részeges cipész története alapján.
A második világháború kezdetét Lengyelország 1939-es német lerohanásához szokták kötni a történészek. Ekkor az Adolf Hitler vezette náci Németország hadserege (Wehrmacht) váratlanul megtámadta keleti szomszédját, hogy a "Lebensraum" szellemében bekebelezze az alsóbbrendűnek tartott lengyelek…..
NickJ 2020.05.31 14:49:22
@Indriq: Magyarország Kassa bombázása miatt üzent hadat a Szovjetuniónak, ilyen értelemben "ők kezdték". Talán az egész háborúban nem fordult elő, hogy egyszerűen megtámadtak volna valakit, mindig gyalázatos/alattomos provokációra adott kényszerű válaszcsapások történtek :)

apro_marosan_petergabor: Gratula! Szépen összefoglaltad a lényeget.
NickJ 2020.05.31 16:35:12
@A remete: Mi köze van a veszteségeknek ahhoz, hogy ki volt az agresszor? A finn háborúban a szovjet veszteségek sokszorosan felülmúlták a finnekét, miközben ők voltak az agresszor.
Miután egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem sikerül napokon belül megállítani a koronavírus terjedését, súlyos válságspirálba keveredik az európai turizmusipar. Ennek részeként ugyan ki merne repjegyet foglalni olyankor, amikor teljesen bizonytalan, hogy mikor cseng le a járvány és mennyi áldozatot…..
NickJ 2020.03.09 16:32:07
@svajcineger: Azért érdemes minél hamarabb felhasználni, mert ha gyorsan nem rendeződik a helyzet, akkor decemberben már lesz Swiss. A legnagyobb légitársaságok sem bírnak ki egy ilyen helyezet sokáig.
A nyugati perspektíva alapvetően hamis a magyar demokrácia állapotának megítélésében. Olyan elvárásokat akarnak itt érvényesíteni -- éppen a demokráciák exportjának alfejezeteként --, amelyekben a több százéves nyugati polgárosodás, kapitalizáció és társadalmi modernizáció nézőpontja érvényesül, de…..
NickJ 2018.04.18 16:10:31
@Moin Moin: Majd ha a nyugati technika szimbólumát nem így gyártják, akkor lehet beszélni, addig nem.

cdn.cultofmac.com/wp-content/uploads/2013/06/iSlave-iPhone-5-Foxconn-640x405.jpg
      "  Ezért kérdezem, ki az a Lattmann Tamás. A szakma, amelyet művel, nem tartja őt számon, és nem tudom, hol és mikor állt ellen. Ez a döntő. Mikor Majtényi László köztársaságielnök-jelölt lett, az elitben mindenki tudta, hogy kicsoda: ismerték a teljesítményét és a bátorságát."(Lengyel…..
Elsőre brutális bejelentés a Wizz Airtől, hogy napi járattal nyomul rá a Ryanair szintén napi Budapest-Berlin útvonalára, de jobban megnézve logikus és érthető a döntés: megindult az Air Berlin piacának újraosztása, aki hosszabb távon is ott akar lenni, jó, ha előre szalad. Frissítés: a járat jövő…..
NickJ 2017.09.07 05:30:58
@cradbox: Nem értem, miért akarsz valamilyen titkot belevízionálni az Etihad lépésébe. Egyszerűen túl nagy lett a veszteség az év elejére, ezért a jól ismert Etihad CEO-t, James Hogant, akinek a vesszőparipája volt a felvásárlásos európai stratégia, kirúgták. Rögtön ezután elkezdték elzárni a pénzcsapot az Air Berlinnél és az Alitaliánál. Ez történik most.
   A Tokyo Metropolitan Government Building 243 méter magas és 48 emeletes. A harmadik legmagasabb szerkezet Tokióban.Csütörtökre ennek a toronynak és a környékén lévő Shinjuku Chio Parknak  a meglátogatása volt a terv.     Ez azonban csak pénteken történt meg. Mert az előzetes tervektől eltérően a…..
Az 576 KByte sokat jelentett nekem régen. A 90-es években szinte csak ott vásároltam, hiszen nem nagyon volt semmi más, meg imádtam az újságjukat, aztán jöttek a kisebb konzolboltok, az újság feledésbe ment, majd szép lassan a kis boltokból is kinőtte magát egy-kettő. Mára ott tartunk, hogy bőven…..
NickJ 2017.04.29 19:14:17
@Muad\\\'Dib: Na és? A Big Mac is kevesebbe kerül Indiában, mint nálunk. A helyi retail árakhoz kell viszonyítani mindenhol, azzal meg versenyképes. Elképesztő, min akadnak ki egyesek.
Az elmúlt bő egy hónapban a nyugat-európai média döntő többsége, a hazaihoz hasonlóan, a britek EU-ban történő maradása mellett foglalt állást. A Királyság maradását azonban nem csak újságírók, színészek, zenészek, vagy ismert politikusok szeretnék, hanem ma már komplett tagállami kormányok is, mint…..
Nem annyira, mint amennyire hajlamosak vagyunk gondolni. Legalábbis a Cato intézet adatai szerint a középmezőnyben vagyunk, megelőzve a horvátokat, az olaszokat, a szlovákokat, a lengyeleket is. Ilyet azért Magyarországon nem látni (fotó: Wikipédia) Venezuela vezeti a világ…..
Szegény Cseh Tamás utolsó interjújában mondott egy meglepőt, hogy ő nem fideszes, hanem Orbánista. Azt hiszem voltunk még így párszázezren. Szerettük Viktort, mert sütött belőle a tehetség, első kormányzása alatt fejlődött a polgári Magyarország. A 2002-es vereséget…..
Újabb nagypályás jelentkező gondolja úgy Európában, hogy fapadosítással célszerű előre menekülnie. Az Air France-KLM csoport fejlesztési terveiben az szerepel, hogy nagyon keményen megtolják felfelé a Transaviát, melynek három év múlva több gépe lesz, mint a Wizz Airnek.…..
NickJ 2014.09.21 18:41:46
@szódabár: A tapasztalat szerint azok szoktak önteltek és buták lenni, akik szeretnek egész népeket minősítgetni.

Ettől függetlenül a Transavia jövője nem túl biztató, mert a sikeres fapadosok többségét függetlenül építették fel, a hagyományos légitársaságokkal való kapcsolat mindig ront a versenyképességen.
Szenvedélyünk a fairtás! Ez lehetne Újbuda még regnáló városvezetésének hiteles szlogenje a keddi gazdasági bizottság ülése nyomán. Ezúttal 242 db fa legyilkolását hagyták jóvá a Fideszes városatyák.   A legnagyobb mészárlást az Etele úton engedélyezték, itt 199 fa…..
Baromi olcsó tud lenni a fapados, de kegyetlenül megszívhatja velük az, aki nem készül fel eléggé az utazásra. Összegyűjtöttük azokat az alapszabályokat, melyeket célszerű betartani azért, hogy nagyon olcsón és valóban gond nélkül repülhessünk. Szinte minden a felkészülés…..
NickJ 2014.07.13 01:50:09
@Online Távmunkás: "a Malév sokszor olcsóbb volt 3 hónappal előre vásárolva, mint a Wizz"

Csődbe is ment a drága, és sok-sok pénzünkbe került még a menetjegyen felül.

Függetlenül a sok sírástól és lenézéstől, a fapados modell nagy siker mindenhol, nálunk meg különösen. Az a lényeg, hogy mindenki tudjon repülni. Az is igaz, hogy a fapadosak hátrányai akkor jönnek elő, ha valami probléma van (váratlan helyzet, tömeges járattörlés a rossz időjárás miatt), ezt tudomásul kell venni, de hosszabb távon akkor sem érdemes már rövid távon hagyományos légitársasággal repülni.
Aki járt már az isztambuli Atatürk reptéren, az jól tudja, hogy a reptér – főleg csúcsidőben – egy valódi rémálom. A gépek néha 20-30 percig köröznek a reptér felett, hogy végre megkapják a leszállási engedélyt, a kijutásnál pedig hosszú sorok kígyóznak az ellenőrző…..
Árpád kétszer is belefutott "véletlenül elírt" 86%-os leértéeklésbe a Booking.com keresőjén. A stockholmi Metro szálloda azonban nem szerette volna bebukni az üdülésük árát, ezért egyoldalúan törölték a foglallást. Kijevben ezzel szemben az ötcsillagos Hilton hotelben már…..