Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esztiek88

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Szeretnék  fellógatni a házamban egy világtérképet és mindenhova rajzszögeket tenni, ahova elutaztam. De először el kell utaznom a térkép két felső sarkába, hogy le ne essen.”                                                                                                                (Mitchell…..
Most már a harmadik helyről hallom ugyanazt a hátborzongató sztorit, tehát lehet benne valami.Leírni csak ezért írom le, mert feltételezem, hogy aki ilyesmivel játszadozna, annak nincs internete és nem olvas blogokat, tehát nem fog vérszemet kapni és az én adóforintjaimból a…..
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
esztiek88 2012.06.17 09:30:11
@neoteny: ez az egész csak azzal együtt lenne értelmezhető, ha azt is
megirnád mennyi a jövedelmed Kanadában,
esztiek88 2012.06.17 09:43:12
esztiek88 2012.06.17 14:45:11
@letmetellyou: te megőrültél azt hiszem, elvette az eszedet valami. AnyádApád mennyi idős? mit csinált a Kádár rendszerben? Amúgy pedig az 50-60 éves közti generáció kifejezetten nagy vesztese ennek a mostani helyzetnek, egy 1957ben született, most 55 éves nő csak 10 év múlva, 65 éves korában mehet nyugdijba, és gyakorlatilag nulla esélye van állást szerezni, mert a fiatalok elfoglalják azt a rengeteg szabad állást. A nagykapitalista rétegben tényleg vannak ötvenes-hatvanasok, akik megkaparintották a privatizációkor az állami vagyont, de ez az ötvenes korosztálynak legfeljebb a 2-3 százaléka. Amúgy az ő huszas-harmincas éveikben járó kölykeiknek nincsenek is gondjaik, jó messze is mentek , mint Schmitt Pali bácsi gyerekei, mind kinn van az óceánon túl,és eszük ágában sincsen helyre hozni apáik hibáját és visszaadni a megszerzett vagyonkát.
Az elosztás már a római birodalom idején is igazságtalan volt, a rabszolgáknak semmi se jutott. A kapitalizmus egy modernkori rabszolgatartó társadalom. A Kádár-rendszernek a mostanihoz képest volt egy előnye: kurvasok tanulással esetleg lehetett valakinek esélye jobban kereső társadalmi rétegbe belépni, mert az egyetem gyakorlatilag ingyen volt. 14 ágyas, vaságyas, emeletes ágyas kollégiumi szobákban,melegviz naponta két órán át, stb., mindezzel együtt ha csóró voltál, illetve a szüleid csórók voltak, akkor is tanulhattál. Ma ez nincs igy. Ott fog a kölyök meghalni, ahova született, és nem lesz magasabb iskolai végzettsége mint az apjának, a kivételek száma max. annyi lesz, mint ahányan az ötvenes korosztályból vagyonhoz jutottak a privatizációban, kb. 2-3 %.
Nívó A világ leghülyébb adója 2012.05.17 19:51:00
Igen, az ingatlan értéknövekedési hozzájárulásról van szó, mely csodálatos példája azoknak a kisadóknak, melyeknek beszedése várhatóan többe fog kerülni, mint maga a befolyt összeg, és amely ellen Orbán harcot hirdetett jó régen (két éve, de ez politikában már jó…..
Naiv ügyfélnek egy biciklivel és 2 gyerekkel nem sikerült sehonnan taxit rendelnie. Meg nem erősített értesülések szerint igazából már annyira rossz a helyzet, hogy a belvároson kívül szinte sehova nem szeretnek fuvarozni a taxisok este, mert mindenki ott cirkulál a kocsmák…..
esztiek88 2012.05.12 11:07:23
én nem szoktam ezt a homárt olvasni
jókat röhögök a kommenteken
belterjes társaság nagyon
ami a taxit illeti, sokkal szarabb a helyzet annál,mint amit a posztban leirtak - ha lehet elkerülöm a taxit, mert szabályosan rühellem a dumájukat, alig van olyan fuvar, ami nem bosszant föl - "na tessék akkor felpakolni azt a bazi bőröndöt" - hát én nő vagyok, ugy örülnék, ha a taxis felkapná és berakná a csomagtartóba, és nem nekem kéne... "mind a 2 gyerek jön? " - miért, az egyiket tán haggyam ott a pályaudvaron? - "oda nem tudok kanyarodni, innenmár csak 100 méter, oda tetszik gyalogolni" - ja hogy van két bőrönd is, meg 2 gyerek is, és teljesen szabályos kocsibejárónál kéne megállni? - " a kedves férje nem tudott kijönni kocsival? "- nem, a kedves férjem keresi a pénzt arra a dolgozójában, hogy önnek, mint taxisnak munkát adjak... na, szóval baromi sokat kéne a taxistársadalomnak változnia, elképesztően nagyképű, undok, adócsaló társaság helyett normális árakon szolgáltató iparosokká kéne válniuk - nehéz ügy - szerintem túl jól megy nekik
amőgy a helyzetre az a megoldás, hogy az embernek van telefonszáma 1-2 szóbajöhető taxishoz, hogyha családtag éppen nem tud előállni kocsival, akkor az emberlánya fölhivja az ismerős taxist, aki feketén persze de elfuvaroz, fölpakolja bőröndöt, beemeli a gyereket, beköti a biztonsági övét, néha még az emeletre is fölhozza cuccot - de diszpécserszolgálaton keresztül ez nemigen megy
ja, és taxisok macskát nem fuvaroznak, dobozban sem - erre a legnehezebb találni taxist
  „Az összes 120 éves rézkilincset ellopták a házból” – írta kollégánk pár perce, hazaérkezve a munkából. „Ráadásul visszacsukták az ajtót, így először szerszám kellett, hogy haza tudjak jönni.” A pesti belváros frekventált és…..