Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Pelikán et. (ferológus)

59 bejegyzést írt és 1789 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Őszintén szólva baloldali létemre én nem tartozom a Gyurcsány „fanok” széles táborába, de most nagyon egyetértek a Ferenc blogjában található gondolatokkal. Az ex-kormányfő nem szarakszik, lopásnak nevezi, hogy "a kormány le akarja nyúlni a…..
Az alábbi képen látható teljesen normális külsejű, "értelmes" hölgyről többek között ezt írja a borsonline beszámolója: A 43 esztendős Sarah Cassidy egyedülálló, diplomás pszichológus és oszlopos tagja a fent említett intézménynek. Talán sokak számára…..
Dr. Pelikán et. (ferológus) 2010.09.06 20:51:12
ferologia.blog.hu/
ha már a bolondoknál tartunk.
Ferológia Tanszék Ünnep 2010.04.26 19:50:27
Nos, akik a ferológia értelmét megkérdőjelezték azok április 11-én és április 25-én szép cáfolatot kaphattak. Igen mielőtt bárki találgatásokba bonyolódna kimondom a Fidesz 2/3-os győzelme a ferológai egyértelmű diadala, köszönet illeti hát a hallgatókat, aktívakat…..
Gyurcsány Ferenc átalakul.Az egykori miniszterelnök új stílust vett magára. A hülyegyerek fazon illik hozzá, és valljuk be jól is alakítja. Én legalábbis jókat röhögök rajta, ahogy mostanában nem csak a Fideszesek kapnak görcsös arcidegzsábát ha megjelenik valahol, hanem a…..
Ferológia Tanszék El lehet menni 2010.02.04 09:55:59
  Ezt ugyan a nagyorrú mondta a magyar vállalkozóknak és bizony követték is a tanácsát nem is kevesen, most azonban nekünk kellene mondani a szakállkájától és azzal együtt maradék gátlásaitól is megszabadult mesterházynak, hogy ellehet menni. Igen el lehet menni irány…..
A Fidesz elnökének évértékelő beszédét bizonyára sokan írják majd le  lelkesen  jövőképet kínáló (itt talán elhangzik a szép magyar vízió szó is), emelkedett, pozitív üzenetek tartalmazó szónoklatnak, míg mások, kevésbé lelkesen, csapnivaló beszédről…..
Dr. Pelikán et. (ferológus) 2010.02.06 12:55:54
@theofil: Tudod volt idő amikor a boszorkányok is köztudottak voltak, bár merre nézett a szegény ember boszorkány boszorkány hátán.
Szóval felsorolsz egy csomó hülyeséget erre én meg csak azt tudom mondani, hogy ismerek néhány embert akinek bizonyítékai vannak, hogy lendvai bizony bérelt egy kombinot két napra és személyesn ismerem azt a gazdát, aki kölcsön adta a szamarát.
Így megy ez tudod kis ország, semmi nem marad titokban.
Dr. Pelikán et. (ferológus) 2010.02.06 13:06:29
@theofil: Valóban igazad van ezt kár folytatni bár megjegyzem, azóta szamárka hazai pályán impotens, ha így folytatja szalámi lesz belőle.
Dr. Pelikán et. (ferológus) 2010.02.06 14:29:39
@jjulie: 1 millió munkahely?
Igen lehetséges.
Sorban:
Ma a mezőgazdaság olyan területen próbál versenyezni ahol nem igazán versenyképes a tömegtermelés, ehelyett speciális igényeket kellene kielégíteni, ami élőmunka igényes. 400millió eu-s polgár majd ennyi észak-amerikai nem mindnek kellene termelni elég lenne az 5% ot ellátni.
Kérdés az eu-s és magyar támogatások miért usa traktorokká és kombájnokká alakulnak?
Aztán energia kímélő és kiváltó technológiák kifejlesztése erre rengeteg szabadalomra váró ötlet van és segíteni az elterjedésüket itthon ezzel csökkentve az energia függőséget.
Aztán speciális egyedi ipari igények kielégítése stb
Szóval nem lehetetlen ez ehhez képest mi van, ma a kereskedelmi üzletláncokat és azokat a vállalkozásokat támogatjuk melyek támogatás nélkül is tudnak fejleszteni. A támogatás így, nem új munkahelyekké, hanem luxus kocsikká és Földközi tengeri nyaralókká, jachtokká konvertálódik.
Reggelig lehetne folytatni, a lényeg ez egy kis ország európa, és a világ pedig óriási, benne rengeteg apró réssel ahova betörhetünk, persze ehhez szándék is kell.
Ferológia Tanszék Idegdíj 2010.01.21 14:17:00
    Megkezdődött a kampány immár véglegesen, ezt abból tudhatjuk biztosan, hogy megkezdődött a nyugdíjasok megdolgozása. Természetesen a fidesz minimum betöltené kolbásznak őket. Megint a régi nóta. Ebben az országban kb 1millió ember foglalkozik olyasmivel ami valódi…..
Dr. Pelikán et. (ferológus) 2010.01.28 09:49:58
@jaegtoer: Szia4
Szerintem igen szeretnének 2/3-ot, de az nem olyan egyszerű mert a választók egy része sumákol, emlékezz 2002, 2006-ra ott is a fidesz vezetett csak nem ennyire és mi lett a vége?
Szerintem a győzelem, most meg lesz, de szűken, ugyanis a nem válaszolók, vagy a választani nem tudók nagy része szoci érzelmű csak titkolja, gondolj arra, is hogy a választások után is a fidesz vezetett csak aznap nem.
Szóval a szoci sunyi, de ezt eddig is tudtuk.
Aztán itt van ez a nyugdíj vita ebből a fidesz nehezen jöhet ki jól, mert vagy megígéri a 14-et ami a múltkor se jött be, vagy elkezd magyarázkodni egy abszolút alacsony iq-ju társaságnak. Bokros könnyen mondja, hogy a rendszer fenntarthatatlan, neki nem rágják el a torkát a szoci sakálok mert ő nem ellenfél.
Szóval kemény játék lesz, de most annyi az előny, hogy talán nem fér el ennyi szoci szavazó az óvóhelyeken.
Üdv Pelikán
Dr. Pelikán et. (ferológus) 2010.01.28 21:52:32
Kedves Malac!
Természetesen az egyéb szolgáltatások is hozzátartoznak egy ország működéséhez és én véletlenül sem gondolom, hogy a tanár, az orvos, vagy éppen a hivatalnok munkája nem fontos, én csupán azért sarkítottam ezt így ki mert a világ és ezen belül mi főként átestünk már a ló túloldalára, hiszen a valós, a megfogható dolgok azok amelyek igazából, mint áruk mozoghatnak. Ezért mondtam például a határidős ügyleteket ahol tényleg lehetséges venni és eladni még meg sem termelt dolgokat, és keresni az ügyleten ami lássuk be nonszensz.
Persze egy modern gazdaság működéséhez sok minden kell, de például a tőke és pénzpiac jelenlegi működése inkább káros, mint hasznos, mert ma a részvény nem arról szól, hogy beszállsz a pénzeddel tulajdonosként valahová aztán arányosan részesedsz a haszonból, hanem sokkal inkább arról, hogy a felesleges pénzeszközöket a kicsik zsebéből átszivattyúzod a nagyok zsebébe, de ettől még nincs több elfogyasztható termék, magyarul a pénz csereeszközből tulajdonképpen terméké vált.
Ehhez hozzájön még nálunk, az eltartottak tömege, azoké, akik jelenleg sem nem termelnek, sem nem szolgáltatnak(tanár) sőt mint jövendőbeli adófizető sem jöhetnek számba, ezek a képzetlen tömegek, és igen bizony a nyugdíjasok.
Tudom jönnek erre a felosztó-kirovó dumával, de könyörgöm 90-ben egy tönkrement ország kapott egy halom olyan nyugdíjast, akik csupán a tönkremenésben voltak érdekeltek, a nemzeti jövedelemhez se közvetlenül se közvetetten nem járultak hozzá.
Ezek a csoportok nagy része simán kiszűrhető, katonák minimál segély, rendőrök dettó, pártalkalmazottak szintén zenész, belső elháríts stb. Aztán van 800000 rokkant nyugdíjas az azt jelenti hogy az ország tíz százaléka vagyis minden tizedik ember rokkant, na ne.
Tehát van tartalék a rendszerben bőven.
Üdv Pelikán
törökgáborelemez 42. 1+1=0? 2010.01.22 18:55:00
Több okból sem szerencsés, ha egy elemző a megérzéseiről beszél. Mondanom sem kell, hogy az ilyesmi nem tartozik a bevett módszerek közé, ráadásul önveszélyes is ilyen nehezen igazolható állításokkal traktálni a publikumot. Miután azonban egy blog többet bír el, ezúttal…..
Többször volt már szó arról, hogy a kis pártok előtt álló első szelekciós küszöb nem a választás napján jön el, hanem sokkal korábban: a láthatóság (láthatatlanság), illetve az elérés (el nem érés) képében. Aki figyeli a pártok honlapjait, gyakran tapasztalhatja, hogy…..
Dr. Pelikán et. (ferológus) 2010.01.09 20:47:23
@1.szolo (B.A.): Bizony így igaz erről beszélek, most nyerjen a fidesz, csinálja meg a piszkos munkát, aztán jöjjenek az újak a tiszták egy jobb helyzetben.
Dr. Pelikán et. (ferológus) 2010.01.10 10:03:34
@reikitanfolyam: Szép ez a civil vonal, de először is, ha egy civil mozgalom aktívan politizálni kezd akkor politikai mozgalom lesz még ha nem alalkul párttá akkor is.
A másik ma a civil szervezetek többsége pályázik állami, önkormányzati pénzekre vagyis csak szövegeikben civilek a működés feltételeit tekintve államiak vagy önkormányzatiak és mindenképpen politikaiak hiszen a támogatásról alapvetően politikusok döntenek. Ez alól csak cusi szervezetei jelentenek kivételt, ott csak politikusok nem döntöttek, de hát ők ugye a kivételt erősítő szabály.
Aztán alapszabály minden jól működő emberi szervezetben, hogy van a megbeszélés ideje amikor eldöntjük mit és hogyan és van a végrehajtás ideje, amikor az eldöntötteket végrehajtjuk. Ez így van a sportban éppen úgy, mint egy építkezésen, vagy bármilyen más több ember együttműködését követelő helyzetben. Elárulok egy titkot ez alól a politika sem kivétel tehát, ha már a megbeszélés során sincs domináns személy(párt), aki mederben tartja a folyamatokat akkor a döntéshozatal sem működik gördülékenyen, a végrehajtás még úgysem. Ezért hatékonyabb bizonyos tekintetben egy diktatúra és ezért van az, hogy a legdemokratikusabb ország hadserege is hierarchikus felépítésű, mert nem lehet minden lövést napokig vitatni.
Dr. Pelikán et. (ferológus) 2010.01.10 17:54:14
@[nev]: A listás szavazás lehet szimpatikus, de éppen az arányossága miatt könnyen okozhat kormány képtelenséget, ha mondjuk nyer a fidesz 48% és bejut még az mszp, a jobbik és az mdf akkor hogyan lesz ebből stabil kormányzás nagyjából sehogy.
A héten a Tisztelet Társasága (TT) nevű szervezet vezetője, a volt szocialista politikus, Schmuck Andor pártvezetőkkel tárgyalt. Miután a TT – támogatói, vezetői és korábbi vonzalmai okán - a magyar közéletben alapvetően a baloldalhoz  kapcsolódik, nem meglepő módon a…..
Aki azt gondolja csak várom a jobb időket és hanyagolom a ferológiát az téved, de persze a látszat mellette szól. Igen nagyon nehéz néha pontosan megfogalmazni mit is lát  az ember fletocitát sima hülyét vagy helye fletocitát. Nos, a kutatás folyik, ám az összegzések néha…..
Ferológia Tanszék Bús 2009.11.03 11:10:03
  Sokan fletó ideiglenes eltűnésével a ferológia végét jósolták, nos a miután a névadó fleto fletonovics fletonov egy röpke választmányi beszéd erejéig visszatért, miként Zorró anno megállapíthatjuk, hogy ugyanolyan fekete köpeny és álarc van rajta.Aki eddig nem…..
Közismert, hogy a kampány hivatalosan csak akkor indulhat, amikor a köztársasági elnök kitűzi a választás időpontját. A politikai hevület azonban ennél lényegesen korábban megjelent már a korábbi voksolások idején. Négy vagy nyolc évvel ezelőtt ilyenkor - közel húsz héttel a…..
Dr. Pelikán et. (ferológus) 2009.11.10 19:18:22
@ErnestoPeet:
Nagyon kíváncsi lennék arra a sok pozitívumra, én spec egyet tudok, azt, hogy még nem olvadtunk be Észak-koreába.
Üdv Pelikán
Ferológia Tanszék Az öszvér 2009.10.03 11:27:39
 Amikor feltűnt a politikában nekem azonnal Asimov regénye az alapítvány jutott eszembe és abból is az egyik különös főszereplő az öszvér. Igen fletóról valamiért szinte azonnal az Alapítvány és Birodalom mutánsára asszociáltam, és így utólag megveregethetem a…..
Ferológia Tanszék Rubik kocka 2009.06.10 08:17:00
  Graham Parker 1983-ban kezdte el kirakni a Rubik kockát. Összesen 27 400 órát töltött a játékkal, végül 26 év után sikerült neki. Ez a művelet egyébként átlag 4 perc, de a rekord 8 mp-nél kevesebb.Nos, a brit kőműves teljesítményét kellene túlszárnyalnunk,…..
Tegnap megtörtént az amire csak kevesen számítottak a fletociták legnépszerűbb "embere" nagyon kikapott Pécsen, nem kicsit kapott ki nagyon, nagyjából fele annyian szavaztak rá, mint fideszes ellenfelére. Most azok, akik a sertésinfluenza után a legveszélyesebb kórnak a…..