Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Q-match

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hirtelen megvilágosodott a BKK vezetése és a maguk sajátos módján igyekeztek bocsánatot kérni mindazért az arrogáns, pökhendi magatartásért, amit az e-jegy kapcsán műveltek. Épp, mint az állampárt - épp oly hitelesen...
10 évig sugározta 40 millió Wattos erősségű rövidhullámait Moszkva az Egyesült Államok felé. Washington szerint a Kreml agykontroll alatt tartotta őket, az oroszok persze mást mondanak. A csernobili Fakopáncs (Fotó:Masterock.livejournal.com)..
Q-match 2017.04.29 09:38:45
7-10 Hz-es rádióhullámok pl. egyetlen rádióamatőrt sem zavartak volna :)

A leírásból és a képekből NEKEM az jön le , hogy:

Az antennarendszer egy a 10Hz-nél sokkal nagyobb frekvenciájú jelek hatékony kisugárzására ( t.i. rezonancia ! ) alkalmas dipól-antennák sokaságából álló ún. csoportsugárzó. Megfelelő fázisban táplálva a dipólfal elemeit a kisugárzott hullámnyaláb fókuszálható ( irányítható ) , és a célzott irányban egy valóban nagy teljesítményú antenna által kisugárzott jellel egyenértékű a sugárzás. Az antennacsoport effektív kisugárzott teljesítménye lehetett a 40MW . Ez persze semmit sem von le a dolog "érdekességéből".

...visszatérve a 7-10 Hz-re: a leírásból , no meg abból , hogy amatőrök is észlelték a jelet , inkább az következik , a 10 Hz-es GYAKORISÁGGAL kisugárzott , de annál jóval nagyobb frekvenciájú jelek kibocsájtása történt. Azt , hogy valójában milyen frekvenciájúak voltak a burst-ök , a rádióamatőrök tudnák megmondani ( t.i. hogy milyen frekvencián észlelték a jeleket ).

A másodpercenként kb. 10-szer kisugárzott hullámcsomagok valóban okozhatnának az ugyanezen frekvencián "ketyegő" rendszerekben anomáliákat , ha a rendszerek hatékonyan vételezni tudnák a rádióhullámokat .... ha ez így lenne , akkor ugyanazon rendszerek ugyanilyen hatákonyan SUGÁROZNÁK is ezeket a hullámokat - azaz az agy neuronjainak rezgésétől lenne hangos az éter , azt a pár milliárd sugárforrást figyelembe véve.
De - fájdalom - az emberi szervezet csak egy furcsa , a szokásos áramvezetéstől teljesen eltérő mechanizmussal ugyan , de áramvezetésre képes , nem pedig rádióhullámok kisugárzására , és a "bioáramok" a testre illesztett elektródákkal észlelhetők , nem pedig antennákkal.
...szóval ami az adott frekvencián nem sugároz , az az adott frekvencián nem is működik hatékony vevőként.

....folyton keverik a mágneses sugárzás termikus hatását minden mással - lásd. pl. mikrohullámú sütő - , aminek kétségtelen "élettani hatásai" vannak..... ja: egy több száz wattos sugárforrástól 5...15 centiméterre.

Szóval keverednek az írásban a dolgok rendesen - bár ez nem az író hibája , Ő csak interpretálta azt az elméletkatyvaszt , ami az évtizedek során létrejött.
2017-ben Magyarországon semmi sincs lejjebb, mint a BMW-sség. A 45-ös bicepsz mellé hordott X6-ok. A matt fóliás, rokiparkolós Gran Coupék. A Soltvadkerten szilikonmellel mosatott, kínai xenonos, angel eye-os E36-ok. A facebookos alkatrészcsoportokban analfabétaként feladott hirdetések a kertvégi…..
Orbán Viktornak nem volt annyira fontos a saját alkotmánymódosítása, hogy odadobja érte Rogán és médiabárói köre néhány tízmilliárd forintos profitját. Mivel nem teljesítette a Jobbik feltételét, és nem szüntette meg a letelepedési kötvényt, a Jobbik sem támogatta az alaptörvény-módosító javaslatot…..
Szombat este fél tíz után hat perccel robbanás történt a Teréz körút 4. földszinti üzlethelyiségében, két arra járőröző rendőr és feltételezhetően egy civil is megsérült. A rendőrség által azóta hermetikusan lezárt területen a helyszínelés előreláthatólag vasárnap délután öt óráig fog tartani. A…..
A Magyar Időknek adott interjút az MTVA legkisebb gyermekének számító M5 programigazgatója, Dér Ágnes. A riói olimpia alatt beindított, és akkor sporttévéként funkcionáló (a paralimpia végéig is ez a helyzet) csatorna hamarosan a teljes Kárpát-medencét lefedő műsorstruktúrával jelentkezik. Az…..
Y-GEN A bayerzsolt-hatás 2016.08.22 10:00:00
A bayerzsolt-hatást már régóta le akarom írni, sokszor sok témában jutott eszembe, hogy klaviatúrába öntsem, de végül sosem történt meg, max eldugott kommentek és tweetek formájában. De most egyszerűen nem lehet nem közzétenni: bayerzsolt-hatásnak hívjuk azt amikor egy írás, beszéd vagy bármilyen…..
Lázár János szépen óvatosan kezdi eláztatni Habony Árpádot. Nem előttünk, mert mi már tudjuk, hogy a miniszterelnök mindenek fölött álló tanácsadója nem ingyen őrizte a Szent Koronát, de lapot sem a saját vagyonából alapított, és az ibizai kiruccanásra sem három műszakban kereste meg a pénzt. Lázár…..
Furdancs Blog Csövesek 2016.06.30 05:00:00
A félvezető-alapú elektronikus kapcsolóelemek látványa senkit sem hoz lázba. A kis tranzisztor egyszerű életéről nem írnak könyveket, ahogy 170 millió társával egyetemben várakozik a processzorban valami jelentéktelen művelet elvégzésére, de a már-már szerelmes hangvételű…..
Q-match 2016.07.01 07:27:54
@kkm.furdancs:
nem volt régen sem minden jobb - de az esély az megvolt rá :) .

A témánál maradva: a csőnél jobbat ( BIZONYOS FELADATOKRA ) nem talált ki a természet.
EZÉRT igenis kár volt eltemetni ... olyan mélyre. De ha már tranzisztor ..... abból is épültek jó
erősítők , de másképp kellett ( volna ) gondolkodni ; nem a csöves kapcsolástechnikát kellett
volna átüétetni a tranzisztorosra , mint ahogyan sokan nem is így tettek.

De az biztos , hogy a széles néprétegeknek olcsóbban lehetett - persze egy idő után - elfogadható
hangú eszközöket ( erősítőket , és mindent , amiben erősítő van , pl. magnó , rádió , stb... )
gyártani , mint csövekkel. Meg is született a "zsebrádió" is , ami a médiafogyasztásban egy olyan
dimenziót nyitott , ami felér egy atomvillanással....

Szóval sok mindennek megvan az emberi léptékkel mérhető jelentősége , amennyiben igazolódik,
hogy hiányt pótol(hat). De - ismét a csöveknél maradva - egy tranzisztoros erősítő alig valamivel
kevesebb teljesítményt vesz fel - ha jól meg van csinálva - mint a csöves , és ugyanakkora dobozban el is férhet .... és ezzel a végére is értünk a tranzisztor "okozta" előnyöknek.

A nagy bonyolultságú digitáélis technikában viszont egyértelmű ez a két fontos tulajdonság
okozta előny , ez nem lehet vitás. DE OTT NEM IS A TRANZISZTOROK ANALÓG ÁTVITELI
JELLEMZŐIT kell szem előtt tartani , hanem gyakorlatilag csak két szélsőséges állapot közötti
gyors átmenet képességét - hogy a két állapot között mi történik , annyira nem érdekes , a lényeg
, hogy gyorsan történjen..... és a pár millió tranzisztor beférjen a nagyszobába , az autóba , vagy
a zsebbe.

A divatot a féligazságokra fogékony laikusok és az Őket féligazságokkal traktáló "szakemberek"
együtt alakítják - lószar és veréb.....
De a háttérből figyelve ezt a cirkuszt én örülni fogok , ha újra beindul(t) a csőgyártás , még ha
csak manufakturális jelleggel is , mert KELL végre egy jó divat is - és az is KELL(ene) , hogy a
közben megmaradt , jó hangtechnikát tervező és gyártó műhelyek a meginduló tömegtermelés
miatt kissé visszavegyenek az arcukból , ami azért időközben szép nagyra nőtt.....
Jelentkezzen az, aki nem örülne annak, ha akár pár tucat sör után is kocsiba ülhetne, mert az autója hazavinné. Na ugye. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Az egész ország esküvői lázban ég: dolgos aszfaltozó munkások járnak közpénzből csűrdöngölőt a templom előtt, mások fütyörészve meszelik a kiválasztott helyszín oldalát, a sajtósok morognak, hogy Viktor papa nem engedi be őket a tanyára, az autósok morognak, mert őket…..
Tarkovszkij filmje, az Andrej Rubljov élete arról szól, hogy valamikor a 15 század elején egy orosz faluban ki kell önteni és beüzemelni egy harangot. A film nem kicsit lassúbb, mint A szállító, vagy az Expendables 2, de annyit tocsognak a szereplők a hideg orosz sárban, és a…..
Rejtélyes módon jobbkormányos Primera taxi Tyumeny repterén A Mazda nem először játssza ezt el, de a 323-as és a 626-os nagy, lábon utaztatása is elég messze van már, hogy legyen hírértéke: az új Mazda 3-as nyolc kiállítási autóját Hiroshimától Vlagyivosztokon át…..
„Meglepődnénk, ha a programok összehangolása során komoly döccenők lennének - bár kétségtelen, hogy vannak eltérések -, az viszont korántsem biztos, hogy a többi kérdésben is egyszerű lesz a megállapodás. A lényeg tehát még hátravan. (...) Az előzetesen megállapított…..
Pár hete unottan böngésztem a címlap programajánlóját, amikor belefutottam egy Skoda Találkozó hirdetésébe. Egy pillanatra eltöprengtem, hogy mégis mikor láttam utoljára faros Skodát a forgalomban. Eltűntek. Nekem pedig hiányoznak. Családunk első autója egy Skoda S100 volt. 50…..
Q-match 2013.08.25 16:10:49
Első autó: S100
Azon nőttem fel, szedtem szét először - és raktam össze.
Utólag visszatekintve legnagyobb baja a 3 csapágyas főtengely volt, emiatt tartósan jó motort - és csendeset - nem lehetett bele csinálni.
Kevésbé nagy baja a hátsó felfüggesztés, amit voltaképpen a motortartó bakok tartottak a helyén, több-kevesebb sikerrel.
Ezen kívül nagyon szerettem, és érdekes, hogy más-autós ismerőseim is szívesen ültek be mellém...talán ha én nem vagyok "nekik", akkor ők is úgy fikázták volna a skodát, hogy féktávnál közelebb nem kerülnek hozzá. Így inkább tisztelték, mert közelről látták, hogy...

...hogy üzembiztos.
...hogy a maga módján tartós.
...hogy jól beállított, és nem összevissza-folyó karbival még megy is.
...hogy iszonyatosan tud rohadni, bár az enyémen az igazi gondok 15 év felett kezdődtek.

A 120-as az már kicsit más volt.
AZÉRT MELEGEDETT a vize, mert gyárilag 95 fokos gomba volt ELÖL a hűtőnél, könnyű elképzelni, hogy akkor HÁTUL hány fokos volt már a víz/gőz. Bár nekem soha nem volt gondom vele, azért kicseréltem 80 fokosra a ventillátor kapcsolót, így nem is volt soha semmi baja.
Nosztalgia ide vagy oda, én jobban szerettem a "műanyag" 120-ast, mert azért mégiscsak tágasabb, komfortosabb volt.
De a mechanika és a koncepció a régi.
Én még szépnek is láttam - már nem a buta kereklámpás volt, hanem a dizájnosabb szögletes, a nem is olyan rossz hátfallal.

Nem volt tuning, csak:
- kéttorkú porlasztó 2-es torok átalakítása mechanikusra
- kicsit reszelt szívócsatornák
- számtalan elektronikus gyújtás ( jellemzően tirisztoros )
- gyakran zsírozott függőcsapszegek

Fiatal harcos lévén kentem is mindig a száját. Az a tipikusan nem erős, de élvezetesen "hajszolható" autó volt, az S100-hoz képest sokkal stabilabb futóművel.

...és télen havon ENNEK SEM VOLT ELLENFELE, nem csak az S100-nak.

Az idő ette meg alattam, ez kb. egybeesett a családosodással is - így egy okkal több volt a cserére. Ez már nem rohadt olyan nagyon, ezért tudtam még tovább adni egy másik fiatal harcosnak kemény 100 ezerért.
Még évekkel később is láttam néha a forgalomban.
El se hiszem, de már a 67 ezredik kilométerén van túl csúnya kis Honda Spacy-m. Az a motorom aminél jobban semmilyen járművemet nem becsültem még a világon. Ebből a 67 ezerből hatezret együtt töltöttünk, lényegében csuklás nélkül. Ami még jobb, eddig érezhetően nem került…..
Belsőség Nagyotmondó drifterek 2013.08.09 17:15:45
Az egész egy ártatlan videóval indult. Bandi küldte be a szerkesztőségi szpemlistára, ami csak azért jött létre, hogy a rendes irodai lista mellett legyen egy kocsmai lista is. Itt lehet nagyot mondani, autónániázni, szekálni, vicces videót megosztani úgy, hogy Tomnak ne kelljen…..
Q-match 2013.08.09 19:35:39
Bár ígéret volt, nem szűnt meg a homokfúvás a kínai farmergyárakban. Mi a valódi ára egy koptatott farmernek?  Tavaly több nagy ruhagyártó vállalat is leszögezte, nem forgalmaz többé olyan ruhákat, amelyeken homokfúvást alkalmaztak, ennek ellenére a technika nem tűnt el.…..
Zsibbadt még ilyenkor az agy, ez a helyzet, nincs rajta mit szépíteni. És nem, ez nem a lüktető másnaposság, amikor az embernek két feje van és a nagyobbik van belül, hanem az a hétfői realitásba visszarántó üresség, amikor csak bámulunk magunk elé, miután töröltük a…..
TComment Akik mögött soha! 2013.06.26 12:13:03
Van egy toplistám, akiknek még a közeléből is menekülök. Lehet, hogy ez a hosszú élet titka? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Q-match 2013.06.27 06:29:16
Aztán itt vagyok ÉN , akinek szinte mindenki másból - lásd a fentiekben felsoroltakat - elege van.
Sosem okoztam másnak bajt, főleg a saját érdekemben nem. Leéltem így 45 évet a világnak ebben a szomorú zugában. Naponta gondolatban halállistákat rendezgetek - kiket előrébb, kiket hátrébb sorolva azon - , de sosem bántottam senkit.
Még adót sem csaltam soha - és ez az elmúlt 20 év tükrében értékes fícsör.
Nehezen tudom eldönteni, hogy mindenki más jön szembe, vagy csak én. A magam képét visszatükröző egyedekkel való találkozás azonban mindig meghosszabbítja pár egységgel a gyorsan kopó önbizalmamat - szerencsére ez gyakran előfordul.
...szóval vagyok én a kiskategóriás 76 lovassal - ami azért tud menni, de ezt csak az tudja, aki ült már ilyenben.
Velem az a baj, hogy időnként én is lefújom a gőzt, és erre nem fallabdázás közben van módom, mert arra sem pénzem, sem időm, hanem az autóvezetés társas magányában.
Például a múltkor is:
ha jól emlékszem Rammstein-t hallgattam nagy hangerőn, mielőtt visszaváltottam volna kettőt, és reflex-szerűen - óóó, azok a gének - mindenkire vigyázva kezdtem haladni előre.
Érdekes lehetett látni, ahogyan minden cél és előnyszerzés nélkül valaki üvegeli azt a kis 'szart' és szlalomoz előre. Olyat csinál, amit mindenki más csak a mások életével szokot: JÁTSZIK.
Látom ám rajtuk, hogy nem is értik igazán - na, ez a másik dolog, ami hamar felpótolja a gyorsan kopó önbizalmamat.