Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orszag

0 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizony volt idő, amikor hidroplánnal, sőt Malév járatokkal lehetett eljutni Siófokra, nem csak Budapestről, de szinte minden környező országból.   LI-2 a Ferihegyi repülőtéren Fotó: Fortepan   1948 júniusa egy nagyon érdekes dátum a Balaton életében, hiszen ebben a hónapban indult útjára az…..
Ha körülnéznénk nagyszüleink vagy dédszüleink egykori konyhájában, biztosan találnánk, illetve rácsodálkoznánk olyan eszközökre, amikről nem igazán tudnánk megmondani, hogy mire is valóak. Azokban az időkben is próbáltak időhatékonyak lenni, mivel általában nagyobb családokra főztek.   Tehát…..
Orszag 2019.03.25 09:46:44
@Fülig José: A sparhelt is elfogadott alak, Hutchins Jimmy.
Zsarnok béresgazdák, intézők és kulcsárok irányították a birtokok „közkatonáit”, akiknek még az elsőbéres tempóját is figyelnie kellett.  ..
Orszag 2018.12.18 19:20:46
@kewcheg: Ez mondjuk közvetlen a Monarchiából származik, a Horthy rendszerben egyszerűsítettek a titulatúra rendszerén, ami még ezzel együtt is bonyolult (tekintetes, méltóságos stb.)
A Japán Császárság, természeti erőforrások, főleg ásványkincsek híján, nagyhatalmi álmokkal megáldva, a közeli Mandzsúria gyarmatosításába kezdett az 1920-as évek végétől (pár száz éves tradíciót folytatva). Kezdeti sikereiket helytelenítve, több nagyhatalom, elsősorban régi szövetségesük, a Brit…..
Orszag 2018.12.05 21:49:32
@yerico1: A "grorious Nippon steer" este "firthy gaijin"-nal.

OP: A következő fordításodhoz: a japán neveket magyarosan kell átírni, és az U-Boot sem "boat".
10 utastárs, aki mellé nem akarsz ülni Újabb tízes listámba azokat az egyedeket raktam bele, akik mellé te sem szívesen ülsz le tömegközlekedésen. Miután lassan tíz éve, hogy elkezdtem napi szinten bevonatozni vidékről Pestre, sok mindent tudnék mesélni ezzel kapcsolatban. Mára már „csak” a jó kis…..
Orszag 2018.08.09 16:14:45
@Arcade Macho: Valószínűleg egy letekert ablakon anyázás fejlődött a hazaúton eddig. :D
Orszag 2018.08.09 16:30:40
@mojoking77: "Nézd apu, kivetítek!"
Orszag 2018.08.09 16:39:43
@mojoking77: Nos, egyrészt ez árnyalja a képet, másrészt viszont alperes volt, aki nem tudta jól felmérni az erőviszonyokat.
Az 50-60 évesek esti italozási szokásai a hatodik vezető betegségkiváltó okká léptek elő az Egyesült Királyságban. Ami azért különösen durva, mert két évtizeddel ezelőtt az alkohol még csak a 16. betegségkiváltó oknak számított...
Orszag 2018.02.07 06:54:15
@karandash: Pont ez jutott eszembe. ADÓT! TICCSÁKBE!
A legutóbbi ghánai moziplakátos Nerdblog-összeállításnál megkaptuk, hogy a rendszerváltás előtti hazai poszterek is kaphatnának egy ugyanilyen összeállítást. Hiszen ott is van nem kevés olyan szörnyszülött, ami az eredeti filmekkel látványosan nincs semmilyen kapcsolatban. Ezek egy része ma már…..
Orszag 2018.01.29 10:26:47
@arncht: :DDDDD
A tuja igazi kerti örökzöld, mondom ezt rögtön kétfajta értelemben, ugyanis egyfelől ténylegesen örökzöld, vagyis az egész évben színes, lombos, így díszítő értéke folyamatos, másfelől pedig olyan örök(zöld) slágere a kerti növényeknek, hogy kis túlzással kertet se találni, ahol ne lenne tuja. Mi…..
Orszag 2018.01.25 15:15:11
@qwertzu: Nálunk is volt egy hatalmas tiszafa, valahogy túléltem.
 Már régóta tervezem ezt a bejegyzés megírását, mert az egyik speciális érdeklődési területem tinédzser koromban a cári családdal kapcsolatos történelmi dokumentumok böngészése volt. Akkoriban 1999 és 2000 körül szinte semmi, de semmi forrás nem volt elérhető néhány furcsa, kultuszweboldalon kívül,…..
Orszag 2018.01.21 01:13:51
@Dzsordzs Lukász: A készpénzes autista faszkalapokat ütném, állandóan keresgélik a nyamvadt aprójukat, amivel csak feltartják a sort, de persze nincsen nekik, szóval átalpozzák a ridikül méretű pénztárcájukat az ezresükért meg ötszázasukért, aztán bénáznak a visszajáróval.
Este 9-es műszakzárás? Hiperszigorú ügyfélszolgálati protokoll? Vagy esetleg tényleg az Idők Atyja beszélgetett Adrival Narniából, amíg belefért neki? Akinek van tapasztalata az OTP netbank csetjável, esetleg segíthetne megfejteni a rejtélyt!  Sziasztok, Szeretném veletek megosztani az esetet,…..
Orszag 2018.01.06 23:02:20
@Darth Revan: Haha, n00b
Nem könnyed év végi történet Annáé, ám fontos írás, mert sok mindent megmutat abból az élethelyzetből, amiben sokan nekivágnak a külföldi életnek. Ilyen is van, és tartok tőle, elég sok ilyen van. A kép illusztráció..
Orszag 2017.12.28 18:00:05
@Herr Géza: Igazad van, nem illik bele ez a poszt az önigazoló.blog portfóliójába.
Egy valamiben mindannyian osztozunk: vannak kis, berögzült szokásaink, amelyeket csak úgy ösztönösen csinálunk. Némelyik kínos, némelyik csak furcsa és nem szívesen osztjuk meg őket másokkal, de részben ezek tesznek minket egyedivé. A múlt nagyjai közül néhánynak egészen…..
Orszag 2017.12.20 09:34:34
@]{udarauszkasz: " az autizmus spektrumzavarok közé tartozó pszichiátriai kórkép"
Az Assosiated Press amerikai hírügynökség minden évben összeállít egy fotósorozatot az év közben készült legfontosabb sajtófotókból. A világ minden táján jelenlevő fotóriporterek által készített képek megdöbbentő valóságot tükröznek. Az összeállítás konfliktusokat mutat be ember és ember valamint…..
Nem kicsit került bajba Alfonse Maddin egy fagyos januári éjszakán. Éjjel 11-kor Illinois állam egyik elhagyatott autóútján hajtott, amikor egyre jobban kezdett kifogyni a dízelolajból. A beígért benzinkút sehol. A pótkocsiján jókora adag nyers hús - attól nem kell félni, hogy kiolvad, hiszen…..
Az alább képpárokon ugyanabból a szögből fényképezték le a helyi látványosságokat. A két fotó elkattintása között azonban évtizedek teltek el, sőt esetenként több mint 100 év. Autók helyett anno lovaskocsik hajtottak az utakon, a ma álló pompás házak helyén pedig nem is…..
  1, Az állásinterjú Be sem kell mutatni: itt kezdődik, és itt dől el minden. Többnyire kellemetlen, céltalan és bugyuta. Egy mesterséges, kreált helyzet, amiből közel sem fognak rólad annyit megtudni, mint amekkora feneket kerítenek neki. Állásinterjút csak egyféleképpen lehet jól csinálni: ha…..
Orszag 2017.10.20 10:08:42
@rsty: "Jó HR-es" - na, itt bukott meg az egész.
1982 áprilisa. Kirobban a Falkland-szigeteki háború, amely mindössze 2 hónapig tart (egészen pontosan 74 napig), mégis mindkét országban jelentősen befolyásolta a politikai helyzetet...
Orszag 2017.10.13 17:20:06
@Dr. Trejo: A helyzetet ismerve még a Der Stürmeré is lehetett volna :)
Eltitkolt, pikáns fotók kerültek elő minden idők leghíresebb hippi fesztiváljáról. Az alábbi képeket két fotós készítette, akik ott voltak Woodstockban. ..
Elveszett gyerek, cigarettás ember, akció, halálos fenyegetés, kütyüparádé, véres szájú nő, alien, sikoltás, minden ember veszélyben, az igazság továbbra is odaát van. Jövőre. Fasza lesz...
Orszag 2017.10.09 10:41:55
@Melchi Zadok: Annyira azért nem volt nehéz felismerni a motívumokat, meg hogy mennyire poénra vették a szerepeket és történeteket is. Ld. Szalay kommentjét: ha abból a részből nem vette valaki észre a parodizálást, akkor kár is erőltetni.
Az oktatás és a gyermekek tanítása a legősibb időktől kezdve jelen van az emberiség történetében, s számtalan formában valósult meg a különböző korokban és társadalmakban. De milyen volt nagyjából 100 évvel ezelőtt a magyarországi helyzet ezen a téren? Hogyan és milyen körülmények között tanultak…..
Orszag 2017.10.08 16:59:50
@vasgyuszi: nekem pl. eszembe sem jutott volna Rogán a képről. Amúgy meg tökmindegy, ha egy kiscica lenne a képen, akkor is max. a harmadik komment már zóóórbááán lenne.
Olvasónk a levele mellé eredetileg nem csatolt képeket, így némileg kétkedve fogadtuk a sztoriját. Fenyegeti csalódott vevőit a C-sale Kft. Egy konyharuhát vásároltam a cég salshop.hu oldaláról, melyet 3000 Ft + szállítási költség áron forgalmaznak. Utólag derült ki, hogy ez egy 1500 Ft-os IKEA…..
Orszag 2017.08.19 06:50:14
@Jóska Pista: van az Örsön, Soroksáron és Budaörsön. "Nézzétek, gyerekek, pro forma nem csak BP-n van IKEA!"
skrbkblog Le a bulinegyeddel... 2017.08.18 12:33:30
A következő írás sajnos nagyon nem tartozik a blog témájához. Bár a két dolog más, de a hozzáállás ugyanolyan szar: városunk Facebook csoportja is jórészt arról szól, hogy az idősebbek kárognak a fiatalokra, mindenkiben a szart keresik, és véleményt alkotnak olyan dolgokról, amikről fingjuk…..
Orszag 2017.08.18 20:55:47
@renegadepestisrac: Hadd javítsam ki: a mai nyuggerek a '70-es években voltak fiatalok, majd miután a soha nem látott könnyű életet kiélvezhették, nyugdíjba mentek és várják vissza Kádár et.-t és szidják a bezzegfiatalokat. A mai nyuggerek ugyanaz, mint a "boomer" generáció, akikre te gondolsz, azok a szüleik, a "csendes generáció".