Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mester1202

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Mester1202 2021.11.06 20:25:57
Mester1202 2021.11.07 18:03:13
@Szekrényszagú néni: Nekem gyermek koromból a rugós ördög elnevezés rémlik.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Hát ezt az adást nem terveztük, illetve terveztük majd valamikor, de azt nem sejtettük, hogy ilyen szomorú apropó miatt fogjuk végül megcsinálni. Szeptember 16-án elhunyt Sir Clive Sinclair, egyebek mellett a ZX81-et és a ZX Spectrumot megalkotó Sinclair Research alapítója, a brit informatika…..
IDDQD Checkpoint 7x09: U. S. Gold 2021.08.31 22:11:07
Tavaly az Ocean-adással elkezdtünk egy új szálat a Checkpointban: miután a legfontosabb ma is létező kiadókról volt már szó a podcastben az évek során, elővettünk egy olyan óriásvállalatot is, ami már rég megszűnt. Folytatjuk most ezt a témakört, mégpedig a U. S. Gold történetével, ami az Oceanhöz…..
Mester1202 2021.09.14 22:33:24
@Karvaly: És pont ezt akartam én is írni. Most gyorsan be is töltöttem a Spectaculatorba és elsőre sikerült felszállnom. Ha már sikerült végig is vittem. És én sem értettem mi olyan nehéz benne, hiszen simán joysitckkal végig lehetett vinni a felszállást. De akkor ezek szerint C64-en szívás volt.
Ebből is látszik, hogy "a Spectrum jobb mint a Commodore" :)
(Disclaimer: a felvétel még júliusban készült.) Jöhet egy két és negyed órás adás? Ennyit beszélgettünk egy szuszra a Commodore Világban csak rút kiskacsaként... oppardon, fellegekben szárnyaló flamingóként emlegetett Plus/4-ről. A platform a Commodore egyik nem túl szerencsésen kezelt projektje…..
Kis mentegetőzéssel kell kezdenem: a mostani adás egy élő felvétel volt a XV. kerületi Csokonai Kulturális Központban, ami Csoki néven vált legendássá. A nyolcvanas években óriási másolópartik mentek itt, nem véletlen, hogy visszatérő vendégünk, Sakman is ide szervezi a retrokütyüs rendezvényeit. A…..
Extrém jó napot mindenkinek, újra itt a Checkpoint, benne egy visszatérő vendég, és egy hozzá passzoló téma. Mielőtt azonban elfelejtem, hadd emeljek ki két dolgot, ami talán kicsit elvész a lenti linktengerben. 1. Az IDDQD közösségéhez köthető Érdi Gergő korábbi műve, amikor az Időrégészt…..
IDDQD Checkpoint 4x11: A 150. adás 2018.06.01 14:09:25
(Volt egy kis rádiócsend, igen, mert májusban nyaraltam kicsit - cserébe nyáron nem nagyon fogok -, és ezért kicsit hektikusan alakult a hónap. 6(!) új adás van betárazva, earlyben már hallgathatók. Az volt a terv, hogy nyaralás előtt/alatt kilövöm mindet, de aztán nem jutott már erre időm. Szóval…..
Mester1202 2018.06.03 15:42:45
@Stöki: Előre is köszönöm! A Facebook nem az én világom. Sajnos sok a buta ember, és elég egy ismerős név ahhoz, hogy gyalázkodni kezdjenek, hiába írod, hogy ne keverj össze senkivel. Fénykép stb. nem számít. Tudom, ez az én nyomorom, de idáig úgy éreztem nem maradtam le semmiről Facebook nélkül, most viszont ezt nagyon sajnálom!
Folytatjuk gémersajtós lappiaci körképünket a Checkpointban: ugye korábban volt szó már a PC ZED-ről és a Gamestarról is, most kikerekítjük ezt a sztorit a PC-X-szel, hiszen ugye a Gamestar itthon a PC ZED és a PC-X fúziójából jött létre sajátosan magyaros módon. Nekem a három adásból ez volt a…..
IDDQD Nyerj videojátékos sci-fit! 2012.11.22 14:40:48
Nemrég megemlítettem Ernest Cline Ready Player One című könyvét, ami most jelent meg az Agave kiadónál (a lenti bannerben is összefuthattok vele), és akkor célzást tettem holmi nyereményjátékra is. A kiadó jóvoltából három IDDQD-olvasó megkapja még karácsony előtt a könyvet,…..
A Kotakun találtam a lenti videót, amiben ötven példát hallunk arra, hogy milyenek voltak az első beszélt mondatok, digitalizált beszédhangok a videojátékokban. Akad köztük néhány klasszikus, és így visszanézve elég vicces, hogy egy időben a kiadók mennyire erőltették, hogy a…..
Régen minden jobb volt, de főleg a Traubisoda, a Skála és a Müszi reklámja? Az Index és a Bistro Reklámügynökség most kultúrforradalmat hirdetett a tévéket, a rádiókat, az újságokat és az utcákat elárasztó, gyatra minőségű reklámok ellen, és Aranydisznó-díjjal jutalmazza…..
Úgy tűnik, nem csak a bankok álltak át az éjszakai smsezésre. Már a Telenor is a hajnali 2-4 közötti időszakot látja a legmegfelelőbbnek értesíteni a felhasználókat, pl a digitális számla letölthetőségéről: UPDATE 09/10: Emailben kell kérni az értesítést, akkor nem…..
Mester1202 2012.08.21 22:00:34
@fda: De ki az, aki éjszaka ÍR SÜRGŐS esetben? Akkor már inkább felhívja, ha annyira sürgős. Ha az idős szülő netán rosszul van, esélyesebb, hogy megnyomja a gyorshívást, mint hogy elkezd SMS-t írni.
Mester1202 2012.08.22 07:55:22
@fda: Máskor meg arról megy itt a sírás, hogy miért nem értesít a szolgáltató a befizetési határidőről.

De mint többen is jelezték egyszerű a megoldás; regisztrálni kell az e-mail címet és kész.
Interneten vásárolni kényelmes, mert ki sem kell mozdulni érte és 8 napon belül szó nélkül vissza lehet küldeni a cuccot. Kivéve, amikor nem. Naiv ügyfél a hasznosholmik.hu-ról rendelt ágyneműt, ám a kiszállított termék paraméterei nem egyeztek a rendeléssel, így saját…..
Mester1202 2011.09.30 16:43:22
@ferand1979: És ott a pont. De akkor beírom ide az általad linkelt oldalról a lényeget:

"(6) A <b>fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket</b>. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését."
Csak azt nem, hogy ne lenne humora. Levélváltás egy Half-Life rajongó és a Valve-nagyfőnök között, haikuban.            (via Reddit)..
Mester1202 2011.09.23 09:14:08
@MrStrato: Nem tudtam mi az a haiku, így nem is igazán értettem a dolgot. De a hozzászólásod mindent megvilágított!

Zseniális!
IDDQD Hétvégi játékcsaj: Lumi 2011.07.31 12:12:00
Aki játszott a Child of Edennel, annak biztosan ismerős a lenti képeken pózoló hölgy, Lumi. Nekem eléggé bejött a játék, de a keretsztorija akkora zöldség, hogy fóliasátorban kellene termeszteni. Eszerint Lumi 2019. szeptember 11-én született a Nemzetközi Űrállomáson, soha nem…..
IDDQD A lézershow te vagy 2011.06.14 22:06:51
Már megint egy zseniális Kinect hack sorozatunkban bemutatkozik egy Matt Davis nevű jóember, aki a Microsoft mozgásérzékelőjére egy szekvencert és pár lézeres látványcuccot kötött rá. Az eredmény:    [namethemachine]_Kinect_2011,05,24 from [namethemachine] on Vimeo.Én…..
Úgy látszik, az angliai T-Mobile továbbra sem száll le a flashmobokról, és még mindig látnak benne fantáziát. Amíg az eredmények visszaigazolják ezt, talán igazuk is van. A Liverpool station-ön megszervezett össznépi tánc, majd a nálunk is bemutatott, Pinket is felvonulható…..
A világ legnagyobb védjegytrollja, Tim Langdell, aki második lett a suttyólistánkon, végre jól pofára esett. Langdell ugyebár abból él, hogy valaha bejegyeztetett egy Edge Games nevű céget (ami csinált pár nem túl emlékezetes játékot), és azóta védjegybitorlásért perel…..
Az eheti retro kicsit rendhagyó lesz, történt ugyanis, hogy megkeresett Sam.Joe, hogy nincs-e kedvem megnézni nála pár ritkaságszámba menő hardvert. Az ő nevével találkozhattatok már itt a kommentekben (illetve ő adta kölcsön a Pac-Man társast is), de aki több évtizede forgat…..
A kerékpárosokkal szemben vívott autós szabadságharc élharcosai láttak egy reklámot, ami felnyitotta a szemüket a környezetvédelem fontosságára. Az Emberi Parkolásért Mozgalom azonnal felszólította a fővárost, hogy a légszennyező bringázás helyett autós projektet támogasson.…..
Emlékszik még valaki a Nebulus című C64-es klasszikusra? Tower Toppler néven is futott, és egy kis űrlénnyel kellett benne tornyokat megmászni. A játék különlegessége a kivitelezése volt: a főhős gyakorlatilag nem mozdult a kép közepéről, a mögötte levő torony forgott mindig…..
Rég röhögtem akkorát játékon, mint a Birdinatoron. Az alkesz mesterlövész-madár elindul vadászra vadászni. Lézerrel. Mindenféle fejleszthető cuccal. Helikopterek ellen. Külön öröm számomra, hogy választhatóan akár automata lövéssel. (Ami persze, kevésbé hatékony, mint az…..
Mester1202 2010.08.28 09:51:24