Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miskolczi József

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvolt a szavazás. Az eredménnyel egészen természetesen: mindenki elégedetlen. Mert ilyenek vagyunk: mindenből többet szeretnénk, mint amennyi jár nekünk. Egyénileg elégedetlen vagyok, mert nem gondolkodott mindenki úgy, ahogyan én szerettem volna (és nem mindenki szavazott az én…..
Ki tudja miért, ezekben a napokban eszembe jutott gyermekkorom cirkusza. A társulat a közeli ápolatlan helyi labdarúgó pályán verte föl sátrát. A falu apraja-nagyja ment nézni a nagy mutatványt. A gyerekek édességet kaptak. Nekem legjobban a két lábra álló és ügyesen táncoló…..
Választási ügyekben jártas emberekkel beszélgetek. Azt mondják, hogy az idősebbek még elmennek szavazni, de a fiatalokkal van gond. Ők otthon maradnak. Észbontó. Az ő jövőjüket sokkal inkább befolyásolja minden szavazás, mintsem az öregekét. Ők még sokáig élnek. Ha a…..
Megdöbbentem! Azt olvastam az újságban, hogy Szerbiában két millió párttag van! A felnőtt lakosság egy harmada. (A pártoknak nem annyira tagságra, mint inkább szavazókravan szükségük.) Normális országokban legfeljebb a polgárok 3 százaléka lép be valamelyik pártba. Nálunk…..
Az utcánkban alig 30 ház van. A szemetet minden pénteken szállítja el a köztisztasági vállalat. Napokon át unalmasig ismételte minden helyi rádió és tévé, írta minden újság, hogy ezen a pénteken (mivel a pravoszláv nagypéntek állami ünnep), kivételesen nem szállítjákel a…..
Nem szép dolog az irigység. Mégis kezdek civilként irigykedni a pártpolitikusokra. Őket szereti a nép, a tömeg – bennünket meg nem. Amikor egy pártpolitikus megy valahova, akkor legalább száz ember összejön. Amikor civil rendezvény van: irodalmi est, előadás, vagy hasonló, akkor…..
Az újvidéki Vajdasági Klub (igen laza) civil szerveződés április elsejére (kinek Virágvasárnap, kinek csupán a tréfálkozók napja) összehívta a IV. Vajdasági Konvenciót elfogadó és támogató civileket és pártokat. Nagyjából két évenként alkotnak egy-egy dokumentumot,…..
Jó dolog az újság. Mindenféle ember megfordul, megtalálható benne. Kár, hogy nem olvassák többen. A gyászhíreket vastag keretbe teszik, az efféle gyászgondolatokat a lelkem keretezi gyászkeretbe. ELSŐ TÖRTÉNET: Idézet a Magyar Szóból, megkérdezték az utca emberét megy-e…..
Ma nagyon nehéz a tízparancsolat szerint, azaz keresztény hívőként élni. Becsapnak, sőt kinevetnek bennünket. Az igazi kihívás, megtartani a hitünket és erkölcsünket, amikor látjuk, hogy körülöttünk a bűnösök érvényesülnek. Föltalálhatják-e ebben magukat a politikai…..
Ritkán szoktam nagyon ideges lenni, ám az emberi hülyeség az hirtelen vágja ki nálam a biztosítékot. Egyben gyarló is vagyok, mert magam keresem a bajt. Mostanság akivel találkozom, megkérdezem, hogy melyik pártra szavaz majd? Most ennek van a szezonja, s nemsokára (szavazáskor) a…..
Szép volt a hófödte udvar, utca, város. Közlekedni ugyan nehéz volt, ám minden tisztaságot és rendezettséget mutatott. A szép ellepte a csúnyát. Most elolvadt a hó. Eddig tartott a szemfényvesztés. Látszik minden szemét az udvaromban, utcámban, városomban. Visszaköszönnek az…..