Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ryan O'Brien

2649 bejegyzést írt és 400 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NHL Elköltözünk! 2015.04.30 12:00:00
De csak egy utcával odébb. A blogot eddig is jegyző Sportgéza is visszatér anyja keblére, és az Index sportrovataként működik tovább. Nem lesz másképp ez a Powerplay-jel sem. Már nem a blogos szférában, hanem az Index sportrovatának egyik alrovataként folytatja. Ugyanolyan…..
Akik majd később szeretnék megtudni, ki jutott tovább az NHL keleti főcsoportjában, és lesz a Montréal ellenfele az elődöntőben, az majd később kattintson ide. Mindenki másnak üzenjük, szomorú hír a Detroit-rukkereknek. Csapatuk a mindent eldöntő hetedik meccsen 2-0-ra kikapott…..
Egyetlen meccs maradt a főcsoport-negyeddöntőkből. A 3-3-ra álló Tampa Bay és a Detroit a hetedik meccsen Floridában találkozik majd egymással szerda éjszaka. Ezen a meccsen nem lesz ott a detroiti Niklas Kronwall, akit a hajtás alatti videón látható brutális ütközés miatt…..
A Washington nyerte a mindent eldöndtő hetedik meccset a New York Islanders ellen, és megint Jevgenyij Kuznyecov volt a nyerőember. A fiatal orosz hokis az egész Islanders-védelmet elfektette, az egyik palánktól szinte a másikig húzta, és amikor már mindenki a jégen volt, szépen a…..
Mindkét párharc lezárult a vasárnapi meccseken, az NHL főcsoport-negyeddöntőnkben. A St. Louis megint elbukott és megint az esélytelenebbel szemben. A Minnesota kapusa, Devan Dubnyk 31 védésével, és Zach Parise két góljával nyert otthon, és összesítésben 4-2-vel az elődöntőbe…..
A Calgary csodálatos, 11 gólos meccsen győzte le az esélyesebb Vancouvert, ezzel 4-2-re megnyerte a sorozatot. 2004 óta először, de az 1989-es Stanley Kupa-győzelem óta is csak másodszor jutottak a második körbe. Pedig a meccs nagyon nem úgy nézett ki, hogy ebből győzelem lesz. Még…..
Már az alapszakaszban sem ment úgy Sidney Crosby csapatának, a Pittsburgh-nek, ahogy az joggal elvárható lett volna. Pechjükre pont a nagyszerű formában játszó alapszakaszgyőztest kapták a rájátszás első körében, és mindössze egyszer tudták legyőzni a Rangerst, amely…..
Két csapat meccset mentett, a harmadik egyenlített, a negyedik egy győzelemre került a továbbjutástól. Röviden összefoglalva ez történt a péntek hajnali, 9. playoff napon az NHL-ben. Nashville-ben továbbjuthatott volna a Chicago, de a Predators, és leginkább Filip Forsberg nem így…..
Az Anaheim kisöpörte a Winnipeget, ezzel elsőként jutott a főcsoport elődöntőjébe. Ez a tény azt is jelenti, hogy Jets/Thrashers franchise-nak továbbra sincs győzelme a rájátszásban, eddig két indulása során mindkétszer 4-0-lal esett ki. Pedig megint a kanadai csapat szerzett…..
Két csapat is már csak egyetlen lépésre van a továbbjutástól. Az egyik ilyen a Chicago, amely hajnalig hajszolta a győztes gólt a Nashville-el, mire a 101. percben – nem is olyan régen - Brent Seabrooknak sikerült eldönteni. Colin Wilson már a negyedik playoffos góljával a Predators…..
Most már egy egész kontinens drukkol annak, hogy szegény Winnipeg a liga története során végre megszerezze első playoff győzelmét. A rájátszás 1996 után tért vissza a városba, az akkori Jets (egy másik franchise) az utolsó idényében, a playoff első körében a Los Angelesszel…..
Most sem szerették egymást a Vancouver és a Calgary hokisai. A legutóbbi meccs 166 percéhez képest most csak 69 perc kiállítás volt. A meccs hőse egy 18 éves fiatalember lett. Sam Bennett élete első gólját ütötte, amely egyben győztes gól is volt. A 2014-es draft negyedik…..
A Detroit az első meccsen Tampában tudott nyerni, a Bolts viszont most alaposan visszavágott ellenfelének, így a két csapat 1-1-gyel utazik majd Detroitba. Idegesen kezdődött a meccs, és a hazaiak legjobbja Steven Stamkos már a harmadik perc végén bunyóba keveredett, aztán az előnybe…..
A négy szombat hajnali párharcból egyedül a Montréal vezet 2-0-, a második meccsen is legyőzte az Ottawát. Az első fontos kérdésra gyorsan választ kaptunk, a kézsérülés miatt az első meccset előbb abbahagyó Mark Stone, és az ezt okozó P.K. Subban is a jégen volt. Olyannyira,…..
Rick Nash influenzás volt, de így is vállalta az első játékot, a Rangers-drukkerek legnagyobb örömére. Épp csak bedobták a korongot, mindössze 28 másodperc telt el, amikor Nash hatalmas bombája pont középre pattant vissza, érkezett Derick Brassard és bevágta. Az első negyedóra…..
NHL Yzerman imádott klubja ellen 2015.04.16 14:30:00
Négy páros már bemutatkozott az NHL idei rájátszásában, péntek hajnalban pedig következik a maradék nyolc. Itt is komoly rivalizálásra számíthatuk, kemény csatákra, előre megjósolhatatlan végkimenetelre. Itt van mindját a New York Rangers és a Pittsburgh találkozója keleten.…..
Négy meccsel elkezdődött az NHL 2015-ös rájátszása. Három csapat idegenben nyert, a Chicago ráadásul kétszeri hosszabbítás után, háromgólos hátrányból felállva győzte le a Nashville-t. És Patrick Kane tényleg ott volt a jégen, és ha már ott volt, két gólpasszal segítette…..
Négy nagyszerű meccsel, csütörtök hajnalban kezdődik az NHL 2015-ös playoffja. Két-két kanadai, és két-két amerikai játszik egymással az első napon. Keleten Montréal–Ottawa és Washington–New York Islanders, nyugaton Nashville–Chicago, Vancouver–Calgary meccsek lesznek az…..
NHL Megműtik a pontkirályt 2015.04.14 08:58:58
A dallasi Jamie Benn elképesztő hajrával előzte meg John Tavarest, Sidney Crosbyt és Alekszandr Ovecskint, az utolsó bajnokin mesterhármast ütött a Nashville-nek, gólpasszt is adott, egészen hihetetlen, de az utolsó öt meccsén 13 pontot (7 gól+6 gólpassz) szorgoskodott össze, így…..
Nyugaton minden eldőlt, és nagy valószínűséggel már keleten is véglegesnek tekinthető a legjobb nyolc mezőnye. 2012 és 2014 bajnoka, a Los Angeles Kings ki-ki meccsen szenvedett vereséget a Calgary otthonában, ezzel eldőlt, hogy címvédőként nem lehet ott a playoffban. Amóta…..
Azt már megírtuk, hogy a Washington a szezonban harmadszor, azaz valamennyi meccsen lenullázta a Bostont, ezzel pedig NHL-rekordot állított be. A gólokat elemezve Marcus Johansson találat szép volt, de a gólt előkészítő Jevgenyij Kuznyecov merész húzása egészen zseniális. A fiatal…..
A keleti konferencia hajrájában, csütürtök hajnalban a Boston előtt adódott lehetőség, hogy lépéseket tegyen a továbbjutásért. Ebből semmi nem lett, a Washington saját közönsége előtt 3-0-ra nyert. Ebben semmi meglepő sincs, hiszen a szezon mindhárom meccsét nullára nyerte a…..
Most már tényleg nagy bajban a bajnokcsapat. A Los Angeles nagy meglepetésre kikapott a liga harmadik leggyengébb csapatának, az Edmontonnak az otthonában. Miközben a riválisok: a Clagary, a Winnipeg és a Minnesota is nyerni tudott. A Wild sikerével már biztosan ott lesz a playoffban,…..
Vasárnap a Detroit idegenbeli legyőzésével a Washington is továbbjutott a playoffba. Az Islandersnek már csak egy pontra van szüksége ehhez, a további három helyre négyen pályáznak jó eséllyel, köztük olyan sztárcsapatok, mint a Detroit, a Boston, a Pittsburgh és a jelenleg vonal…..