Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prozarazas

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A FISZ szervezésében folytatódik a Prózarázás második évada, amely az év végéig négy teljesen eltérő karakterű, prózát (is) író szerzőt mutat be a Púder Bárszínházban. Az első vendég Térey János volt, novemberben és decemberben pedig találkozhatunk még Nagy…..
A FISZ szervezésében elindul a Prózarázás második évada, amely az év végéig négy teljesen eltérő karakterű, prózát (is) író szerzőt mutat be a Púder Bárszínházban. Az első este vendége Térey János lesz, akinek 1997-es Termann hagyományai című novelláskötetének…..
Néhány szöveg étvágygerjesztőnek a keddi (június 5.) beszélgetéshez Bencsik Orsolyával: Zongora birsselhttp://ambroozia.hu/index.php/bencsik-orsolya Fürdéshttp://www.litera.hu/hirek/bencsik_orsolya_furdes Galip utolsó előtti…..
A FISZ és a Púder Bárszínház bemutatja: PRÓZARÁZÁS- Irodalmi csendesülős fiatal prózistákkal -  Idei utolsó állomásához érkezett a Prózarázás című sorozat, amelyben a fitalabb korosztályhoz tartozó prózistákat lát vendégül a házigazda, Falvai Mátyás.…..
Keddi (május 22.) beszélgetésünkhöz némi ízelítő Grecsó Krisztián online is fellelhető szövegeiből: Kút, ház (magánskanzen, múzeumhelyek kilátással)http://mozgovilag.com/?p=4914  A város meg a nőhttp://barkaonline.hu/tarca/1588-grecso-krisztian-tarcaja Kelj…..
 A FISZ és a Púder Bárszínház bemutatja: PRÓZARÁZÁS- Irodalmi csendesülős fiatal prózistákkal -A Prózarázás című sorozatban a fiatalabb korosztályhoz tartozó prózistákat lát vendégül a házigazda, Falvai Mátyás. Azért prózaírókat, mert a líraközpontú hazai…..
Az éjszaka későbbi részében a stoppolás nem volt elképzelhető, az utakon ugyanis mársenki nem közlekedett. Kronovnyik Ádám, ez a daliás férfi kénytelen volt hát gyalogszerrelelindulni az országúton, Budapest felé. (Hazaút) Gerőcs Péter (27) születésénél fogva Budapesten…..
Prózarázás Spot 2012.05.10 12:26:00
 ..
Két novellát ajánlunk Darvasi Feritől kedvcsináló gyanánt a csütörtöki (május 10.) beszélgetéshez: Jó éjt!http://www.ambroozia.hu/index.php/darvasi-ferenc Meglepetéshttp://www.kortarsonline.hu/2011/12/meglepetes/2513..
Darvasi Ferenc első kötete Elválik címmel jelent meg a 2012-es Könyvfesztiválra. Grecsó Krisztián (a Prózarázás következő vendége) így ajánlja a novellákat a kötet fülszövegében:„Vétkes szerelmek, kis pillanatok, szorongások, egy palack finom, lehetetlenül drága bor,…..
A FISZ és a Púder Bárszínház bemutatja: PRÓZARÁZÁS- Irodalmi csendesülős fiatal prózistákkal - A Prózarázás című sorozatban a fiatalabb korosztályhoz tartozó prózistákat lát vendégül a házigazda, Falvai Mátyás. Azért prózaírókat, mert a líraközpontú hazai…..
Csepregi János Az amerikai fiú c. kiadás előtt álló regényéből ajánlanánk pár írást szíves figyelmetekbe a regény blogjáról, ahol a szöveg részletein kívül parodisztikus álhírek, közéleti publicisztikák, vélemények is helyet kapnak. Íme két részlet Az amerikai…..
A FISZ és a Púder Bárszínház bemutatja: PRÓZARÁZÁS- Irodalmi csendesülős fiatal prózistákkal - A Prózarázás című sorozatban a fiatalabb korosztályhoz tartozó prózistákat lát vendégül a házigazda, Falvai Mátyás. Azért prózaírókat, mert a líraközpontú hazai…..
Szokásunkhoz híven egy kis étvágygerjesztő a csütörtöki beszélgetés elé: két rövidpróza Kingától a Bárkaonline-ról, egy friss pedig az Ambroozia.hu-n.Ideje vanhttp://ambroozia.hu/index.php/csapody-kinga-121 Primulahttp://www.barkaonline.hu/tarca/1941-primula  ó,…..
A Prózarázás harmadik vendége Csapody Kinga lesz. A helyszín változatlan: a Púder Bárban gyülekezünk április 12-én (csütörtökön), 19 órakor. A házigazda ez alkalommal is Falvai Mátyás lesz.   CSAPODY KINGA, író. Prózái többek között az Ex Symposionban, a Vörös…..
Több tudósítás is megjelent az első Prózarázásról, amelyen Szabó Tibor Benjámin volt a vendégünk. A Magyar Nemzet Online-on R. Kiss Kornélia közölt cikket az estéről:http://mno.hu/grund/biznisz-es-minoseg-kozott-egyensulyozunk-1060434 A Kulter.hu-ra Pethő Anita írt…..
 A március 28-i beszélgetéshez némi előzetesként belinkelünk pár novellát Gerőcs Péter honlapjáról (ide kattintva elérhető), amelyet amúgy is érdemes böngészni, ha valaki kicsit jobban meg akarja ismerni jövő szerdai alanyunkat.Nyári ebédA véres költőZombor és…..
A Prózarázás második vendége Gerőcs Péter lesz március 28-án (szerda), 19 órától a Púder Bárszínházban (1092 Budapest, Ráday u. 8.). Pétert ez alkalommal is Falvai Mátyás kérdezi. Gerőcs Péter 1985-ben született Budapesten, azóta is itt él. 5 éve publikál -…..
Prózarázás Van egy történetem 2012.03.21 20:19:00
(fotó: Csapody Kinga) Március 13-án este prózarázni voltam. Pinceklubban, a két hete megnyílt Púder Bárszínházban. Ne tévesszen meg senkit a púder szó, nem rózsaszín, csajos, sminktanácsadó klikkbe keveredtem. A székekre helyezett szórólap jelezte, irodalomtörténeti…..
Étvágygerjesztő gyanánt ajánlunk figyelmetekbe két novellát Szabó Tibor Benjámintól: Kudarchttp://www.ambroozia.hu/index.php/szabo-tibor-benjamin Egyszerű történet a halálrólhttp://www.irodalmijelen.hu/node/5578  ..
A Prózarázás című sorozatban a fitalabb korosztályhoz tartozó prózistákat lát vendégül a házigazda, Falvai Mátyás. Azért prózaírókat, mert a lírközpontú hazai irodalmi életben róluk kevesebb szó esik. Másfelől pedig azért, mert ezekkel a beszélgetésekkel igyekszünk…..
Prózarázás Prózarázás 2012.03.04 19:53:00
A FISZ és a Púder bemutatja:Prózarázás- Irodalmi csendesülős fiatal prózistákkal - Március 13. kedd: Szabó Tibor BenjáminMárcius 28. szerda: Gerőcs PéterÁprilis 12. csütörtök: Csapody KingaÁprilis 24. kedd: Csepregi JánosMájus 10. csütörtök: Darvasi FerencMájus 22.…..