Regisztráció Blogot indítok
Adatok
strucc007

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl azon, hogy lassan másfél évtizeddel Magyarország uniós csatlakozását követően alaptételnek kellene lennie annak, hogy nyelvtudás nélkül nem indulunk külföldre munkát vállalni, mégis meglepően gyakran fut bele az ember olyan kérdésekbe, melyek azt feszegetik, hogy érdemes-e…..
strucc007 2018.08.25 08:17:16
@Rotoxis: Részben egyet értek veled, de... mivel Ausztriában is munkaerőhiány van, egyre több helyen elegendő az angol nyelvtudás.
Én 7 éve élek Ausztriában, anno 0 német nyelvtudással érkeztem egy szenior pozícióba. Akkor azt hittem, jól beszélek angolul, mégis az első hónap eléggé tele volt nyelvi kihívásokkal :D de túléltem. Azóta meg már spontán angol nyelvtudással rendelkezem.
Szinte rögtön elkezdtem németül tanulni, de mindent el tudtam intézni angolul (szerződések, orvos, stb) vagy magyarul, nem éreztem szükségét a németnek és a motiváció is csökkent (szinte 0-rá). Mostanában, így 7 év után kezdem érezni, azért jó volna a német is, főleg az előrelépési lehetőségek miatt. Úgyhogy most azon vagyok, ez is meglegyen hamarosan. Végülis az állampolgársághoz is kell egy min. B1 vizsga.
Csak azért írtam le mindezt, hogy nem igaz az, hogy német nélkül nem lehet boldogulni Ausztráliában. Az osztrákok is mondják, közepes némettel vagy erős angollal várják a szakembereket, mérnököket. Sokkal inkább meg lehet élni csak egy angollal ott, mint mondjuk Magyarországon, vagy bárhol máshol Kelet-Európában.
Az iPhone X gyermekbetegségeiről sok hír szól, lehet imádni vagy utálni. Aki csak az almás cg készülékeit akarja birtokolni, úgyis megveszi, de ha te vacillálsz, akkor adunk 5 tippet, mit választhatsz az új iPhone helyett. Nem mindegyik olcsó, a Huawei csúcsgépe 250 ezer forint felett lesz, de…..
Az HBO online videótára, az HBO Go mostantól négy közép-európai országban (Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában) közvetlenül, azaz médiaszolgáltató nélkül is elérhetővé válik a felhasználók számára, jelentette be hétfőn az HBO. A platformon az HBO összes saját gyártású sorozata…..
strucc007 2017.11.13 13:16:38
  Ha Magyarországon találomra kiválasztott emberektől megkérdeznénk az utcán, hogy mit tudnak Dél-Afrikáról, jó eséllyel valami olyasmi lenne a válasz, hogy az biztos valami nagyon messzi, kicsi, elmaradott és jelentéktelen ország. Ez azonban csak részben igaz - a nagyon messzi…..
 . Szűk két héttel ezelőtti bejegyzésünkhöz (Jesus, már azóta nem írtam! Mea Culpa!) illik hozzágyógyítani néminemű plusz információt, mivel mindkét cím esetében végre beszámolhatunk a végleges választékról és az árakról.  . Az "X-men - Apokalipszis" körüli felhajtást egész jól eltaláltuk, ár…..
A mai poszt számomra annak a példája, mennyire másként lát valaki egy várost, amikor benne él, mint amikor csak meglátogatja. Ilyenkor a pozitívumok mellett előjönnek a hétköznapok apró bosszúságai (ezek adott esetben kicsit fel is nagyítódnak), miközben kicsit más…..
strucc007 2016.01.08 04:31:41
@geegee: ugyan nem a poszthoz tartozik, de én is. És féltem Európa jövőjét. Ok, fogadjuk be a valódi menekülteket, de mielőtt megtesszük, vilagitsuk át őket. Addig pedig várjanak türelmesen a határ mentén felállított táborban. És akit beengednek, kapjon csipet. Ennyi.
strucc007 2016.01.08 09:26:42
@noorci: nézd meg az álláshirdetéseket. IT szenior (programozó) évi 60e+ körüli az átlag, de szaktudástól függően ez lehet 10-20e-re is több, de kevesebb is.
strucc007 2016.01.09 08:28:18
@noorci: Sajnos jól látod a dolgokat. Mindenki azt hiszi, h Ausztriaban mindenki minimum 2-3000 nettót keres. A múltkor le is jött egy cikk az indexen a fizetések közti különbségekről és abban is elég elszállt volt az átlag nettó Ausztriában. Néztem is nagyokat, h azt az összeget még évi 60ból is alig lehet kihozni, pedig az már itt egy szuper fizu. Erről ennyit.
Egyébként meg teljesen mindegy ki mennyit keres, a kérdés inkább az, h arányaiban mennyit kell költened a megélhetésre itt és otthon. Ha Magyarországon a fizud 100%-a ment a megélhetésre, itt sem fogsz jobban kijönni 80%-nál, hacsak nincs nagy szerencséd egy olcsó lakással.
Úgy tűnik, hogy a magyar választók preferálják, ha a kormányuk irracionális intézkedések sorával nehezíti az életüket. Mi mással is lehetne magyarázni azt, hogy akkor nőtt a kormánypárt népszerűsége, amikor abszurd, sőt kifejezetten ellentmondásos intézkedések sorával…..
strucc007 2015.11.02 01:15:36
@Brix: Igy van. Es ebben az egy temaban igaza is van. Miert is kellene akar egy orszagnak is atengednie ezt a csordat??? Lassan a nyugat is kezdi belatni, h Orbanna igaza van, es ha nem lepnek, elobb-utobb baj lesz, es meg ki tudja hanyan indulnak majd utnak.
Nem tudja, mikor kell nyugdíjba menni és helyette korához méltatlanul viselkedik? Új videója, ami a Bitch I'm Madonna címet viseli röhejes vagy követendő? Ezek a kérdések foglalkoztatják az embereket. Megjelent Madonna legújabb, sorrendben immár harmadik videója a Rebel Heart…..
 . . Természetesen nem kívánok itt károgni, vagy megkongatni a vészharangot, viszont semmiképp sem szeretnék elmenni szó nélkül az utóbbi hónapok aggasztó eseményei mellett.  . Mi történik mostanában? Azt gondolom észrevettétek, hogy idén feltűnően kevés Blu-ray jelent…..
strucc007 2015.04.20 10:38:00
@Valkyr81: Az UHD amugy sem lesz nagy siker. Az emberek tobbsege meg a BD-re sem allt at, minek allna at az UHD-ra? A tobbseg szamara eszrevehetetlen a kulonbseg.
Az milyen már, amikor az itt dolgozó, TB járulékot fizető külföldit az angolul egyébként tökéletesen beszélő, fiatal orvos kioktatja arról, hogy Magyarországon magyarul kéne beszélni?!   Tolmácsot szeretnél kérni?   Az milyen már, amikor az itt dolgozó, TB járulékot…..
strucc007 2014.11.29 10:14:27
@pharmacyil: Burgerlandban siman hasznalhatna barki a magyart, kint is lennenek a magyar tablak, ha lenne ra igeny az ott elok reszerol. Sajnos azt kell mondjam, hogy a jolet megvaltoztatja az embereket, ezert is tunik el a magyarsag (most nem a bevandorlokrol beszelek) Burgerlandbol. Van egy magyar vezeteknevu burgerlandi kollegam, akinek a nagyszulei meg beszeltek a magyar nyelvet, o mar csak par szot ert magyarul, es gyanitom, igy van vele az ottlako magyar szarmazasu tobbseg is.

Egyebkent egy nagyvarosi kornyezetrol irtam a sajat peldamat. Es en is tanulok nemetul, hogy ha vegul itt maradok, ne legyek kirekesztett, csak nagyon nehezen megy, mert hat ugye mindenki beszel angolul.
Ausztria egyike a legfontosabb migrációs célpontoknak, rengeteg magyar dolgozik a szomszédban, akár ingázóként, akár időszaki jelleggel, vagy állandóan, Egyikük, Péter, egy családi vállalkozás alkalmazottjaként írta meg tapasztalatait. „Talán a legfontosabb kérdésre egy…..
A médiahekk és a vicc között a legfontosabb különbség, hogy az előbbi akkor éri el a kívánt hatást, ha nem esik le senkinek. Magyarországon és tágabb Európában éppen ez történik Conchita Wurst kapcsán. Ha talán nem is teljesen érthetetlen, de mindenféleképpen érdekes,…..
strucc007 2014.05.16 13:26:58
@eatpraylove: Nekem is szimpatikus a srac, nokent is. Orulok, hogy nyert, es a gyozelme adott egy pofont a begyoposodott keletnek ;) [irom ezt Ausztriabol]
A hazai lakáspiac már hosszú évek óta szinte folyamatos esést mutat, mind az adásvételek számát, mind az árakat tekintve. Az okokat már unalomig ismételte mindenki, így mostanában inkább az a fontos kérdés, hogy milyen új környezetre kell berendezkednünk. A hitelezés…..
strucc007 2014.04.09 16:56:47
@murray: Talan pont azert. Ha Bp-n meg elnek, en is valahol kijjebb laknek, mert pillanatok alatt elegem lenne abbol a sok viselkedni nem tudo barombol, akik ejszakankent ellepik az egesz belvarost. Pedig mindaddig, mig minden bezart este 10kor, kimondottan szerettem Bp-n a belvarosban lakni.
Kerékagy Mi mennyi, Bubikám? 2014.03.23 10:12:05
Az árak ismeretében a sajtó máris Európa legdrágább közösségi biciklis rendszerének aposztrofálta a Budapesten kiépülő Bubit. Megkérdeztük a BKK-t, és sok európai rendszer tarifáit hasonlítottuk össze, hogy kiderüljön, mennyiben állja meg a helyét ez a megállapítás. A…..
strucc007 2014.03.24 00:49:45
@AdamKupfer: @answ: Nem tudom, honnan szeditek ezeket a netto atlagkereseti ertekeket, de ezek meg bruttonak is magasak. Programozokent havi netto 2800 EUR korul keresek, es az itt mar egy szuperjo fizetes. Az atlag ebben az orszagban olyan brutto 2500 lehet (Auszria/Nemetorszag). Ugyhogy ovatosan az osszehasonlitasokkal ;)
Svájc, Anglia, Németország is színhelye a mai történetnek, ami a maga nemében azért különleges, mert Csilla és családja Európa több országában szétszóródva próbálta, próbálja meg keresni a boldogulást. A történet sok szempontból tanulságos... „Mondhatom magam, s…..
strucc007 2014.02.05 15:45:37
@Herr Géza: hehe, nalam is hasonlo a helyzet: 1 amcsi, 1 izraeli, 1 bolgar, 1 nemet es 5 osztrak.
Az a fejlett európai ország nyer a legtöbbet a bevándorlással, ahol világnyelven beszélnek, az állami újraelosztás mértéke pedig alacsony. Ismét kiderül, hogy a legfőbb haszonélvezők a britek?Korábbi posztjainkban több alkalommal is foglalkoztunk a bevándorlás kérdésével, és…..
strucc007 2014.02.03 10:57:11
@Narancskommunista: Azert a 20-szoros enyhe tulzas.
Boldog vagyok minden listától, ahol Budapest az élen végez (és nem kamu). De azért már kicsit a könyökömön jönnek ki a PR-cikk gyanús, teljesen szubjektív összeállítások. Nos a sightsmap.com nem egy ilyen kamulista, egyszerűen azt mutatja, hogy a világban melyik helyről…..
strucc007 2013.12.27 13:17:15
@Kata Pokrivcsák: Kedves Kata, ez nem igy van. A nemeteknel es az osztrakoknal is volt streetview anno, ha jol emlekszem az elsok kozott Europaban. Jo nagy botrany is volt belole, es perrel is fenyegette par maganszamely a Google-t, hogy az beleegyezesuk nelkul fotozta le kertjuket, hazukat, autojukat, tehat valamilyen tulajdonukat es tette azt fel a netre, es azert, hogy a Google megusszon egy lejarato/karterito pert, rogton be is szuntette a streetview-t ezekben az orszagokban. Itt Ausztriaban nem az a fontos, hogy egy turista megnezhesse, hogy mi hogy nez ki, hanem az, hogy az itt elo emberek jogai tiszteletben legyenek tartva. Es ezzel a hozzaallassal teljesen egyet is ertek.
strucc007 2013.12.28 02:35:22
@walanr: A megnezessel nincs problema, csak a jogtalan publikacioval.

Azt tudom, hogy a Google keresre barmit levesz/eltakar, de hidd el, ha elindul a lavina egy orszagban, akkor nem csak 1-1 ember, hanem majdnem az egesz orszag fogja kerni a levetelt, raadasul pert is inditana mindenki jogosulatlan adatfelhasznalasert. Es itt nem akar senki sem eltitkolni semmit, egyszeruen csak nem szeretne a tulajdonat viszontlatni az interneten ugy, hogy a publikaciohoz nem is jarult hozza.

Lehet, hogy ez a hozzaallas Mo-rol furanak tunik, mert ott aztan senki sem kerdez senkit, de Nemetorszag es Ausztria egy jol mukodo jogallam, ahol az embereknek nem csak kotelezettsegeik, de tiszteletben tartott jogaik is vannak.
Kérdéseim nem a munkahelyi-, hanem a munkahelykeresési terrorhoz tartoznak. Lehet, hogy csak költőiek, de hátha kapok rájuk választ.   Azt tapasztalom a környezetemben, hogy - míg itthon egy diplomás, nyelveket beszélő ember 200-400 elküldött CV és 1-2 év felett is simán…..
strucc007 2013.11.19 23:35:10
@JumboJet: Mintha en irtam volna. Bar en IT-s vagyok, kb. 15 ev munkatapasztalattal, Mo-n is rogton volt allasom, sot, megengedhettem magamnak, hogy en mondjam meg, hogy csak 1 honap pihenes utan fogok kezdeni. En mondjuk mas megfontolasbol, de szinten kulfoldon probaltam szerencset. Es bejott ez is. Ugyan itt nehezebb volt, mert nem beszelem a helyi nyelvet, de igy sem volt lehetetlen. Es meg csak tul sok CV-t sem kellett kikuldenem hozza.
strucc007 2013.11.20 10:42:52
@ajax1976: Teljesen egyetertek azzal, amit mondtal. Kb. hasonlo okok miatt dobbantottam en is... ;)
Festy in style KOKA Baby Design 2013.11.07 11:50:42
Fotós: Foor Gábor Creative director/ Styling: Eszter Mirtusz Bakos Sminkes: Erdei Réka Fodrász: Balogh Lilla Mini modellek: Lana,Kitti,BoriszEzúttal egy különleges kollekciót szeretnék nektek bemutatni, amelyet Kiss Kósa Annamária, a KOKA Fashion Design és a KOKA Baby Design…..
A múlt héten jött a Vodafone meghívója. Az áll benne, hogy "a napokban már jeleztük Neked, hogy október 3-án délután 3 órától a Westend Hiltonban tartott sajtótájékoztatón Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója olyan bejelentésre készül, amely alapjaiban…..