Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kurucz Etelka

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, mások hogyan vannak ezzel, de bennem még mindig nem tisztult le május 6-a. Ha őszinte akarok lenni, márpedig az akarok, akkor be kell vallanom, hogy jó adag keserűség is van bennem. Persze, ha jobban belegondol az ember, és elemzi mindazt, ami a számok mögött van, jobb kedvre…..
Fáradság és fáradság között is van különbség, rúgom le végre a cipőmet pénteken késő este. Majdnem éjfél volt, mikor hazaértem. Fölpolcolom a lábam, csak háttérben, mintha nem is az enyém lenne, érzem, lüktet. Lassan aludni kéne, másnap is vár a munka, de nem jön…..
Ahogy közeledik május 6-a, egyre több mondat hoz ki a sodromból. Például Bilicki Zoltáné, Ada DP-s polgármesteréé és polgármesterjelöltjéé, aki azt találta mondani a számomra rettenetesen kifordítottan értelmezett európai értékeket valló dépések helyi programjának (?)…..
Elvira tegnap arra ébredt, hogy kirabolták a kamráját. Se szerszámok, se bicikli. A tolvajok felvágták a drótkerítést, látszik a kerékpárnyom. Lefizetésre vette nem oly rég, a törlesztőrészlet maradt, a bicikli nem. Elment a helyi közösségbe, mert a tévében azt hallotta, hogy…..
Meggyőződésem, hogy ezekben a hetekben (máskor is, de most különösen) minden kimondott, leírt mondatnak súlya van. Meggyőződésem, hogy minden magyar ember által kimondott, leírt mondatnak külön súlya van. A magyar médiában kimondott, leírt mondatoknak is. Sőt, különösképpen…..
Az elmúlt napok egyes politikai megnyilvánulásai kapcsán azt jut eszembe, hogy mindennek van határa, még akkor is ha kampány van. Meggyőződésem, hogy kampányban is léteznie kellene egy elvi minimumnak, ami alá nem süllyed politikus, főleg ha magyar. Keserűen tapasztalom, hogy ilyen…..
Este nyolc óra körül kerékpározok haza. Bevallom, nem a legszabályosabban közlekedem, sőt egyáltalán nem, amikor a szabadkaiak körében csak „ a Borovo utcájaként” emlegetett útvonalat választva a sétány szélén karikázok. Merthogy ez egyirányú utca, elméletileg ezen…..
Szabadka polgármestere március 15-e alkalmából köszöntötte magyar polgártársait. Köszönöm, de meglettem volna nélküle. Mert álságos, azt pedig kifejezetten nem bírom. A Demokrata Pártot, ezen belül pedig a szabadkai polgármestert tettei nem jogosítják fel arra, hogy nemzeti…..
Újabb fordulatot vett a Magyar Fordulat. Elképedve olvasom Ágoston András Hírlevelének újabb gyöngyszemét a napokban, amelyben arról számol be, hogy kisebbségi pártok koalíciója  alakul Szerbiában, az esedékes választásokra. A temerini elefántcsonttornyában önkéntes…..
A címet a Demokrata Párt elnökétől, Boris Tadićtól kölcsönöztem. De mondhatnám úgy is, hogy az államfőtől. Idéztem. Ugyanis az ország tagjelölti státusának elnyerése alkalmából tartott DP-s ünnepségen  -  ami nem, egyáltalán nem volt a választási kampány része –…..
Február van még, két nap az utolsó téli hónapból. De az, hogy reggel, mikor a párom kinyitja az ablakot, madárcsicsergést hallok a kerti tujafákról, és az ágyban hunyorogni kell ébredezéskor, már a tavasz illúzióját hozza... (Igaz, ma reggel a napsütés elmaradt, de a…..
A minap azt mondja a szomszédasszonyom, olvasta a Szabadkai Magyar Hírlapot és dühében a szemétbe dobta, mert még arra sem tartja érdemesnek, hogy begyújtson vele. Kérdezem tőle, mi bőszítette fel ennyire. Mondja, legszívesebben megrázná azokat a politikusokat, akik hülyének…..