Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szilva4

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A 2010 decemberben a családtámogatási törvény módosító javaslatainak elfogadásával változott a GYES-re való jogosultság munkavégzés mellett. Az új szabályozás szerint kereső tevékenységet nem folytathatsz a gyermeked egyéves koráig, ha a gyermek elmúlt egy éves, heti…..
szilva4 2012.03.14 20:09:40
Kedves Ági!
Szerződésem szerint 5-ig, a cégnél jelenleg 10-ig van fizetés, pénteken 9-én nem kaptam meg, így elkezdtem utánajárni, kiderült hogy ezen a héten utalnak valamennyit, köv.héten meg a többit, de tudomásom szerint mindenki megkapta 9-éig. Ez egy cégcsoport, nem kevés bevétellel, sajnos kölcsön kellett kérjek, hogy tudjunk élni.
Tegnap volt az első munkanapom kedden, 8-ra beérkeztem, még mielőtt a lerázós gazdasági vezetőm érkezett volna az egyik könyvelő kollégámat kértem adjon valami egyszerűbb munkát, mikor beért a vezető én már javába fűztem le a számlákat, tehát dolgoztam.
Dél lett mire ráért ő és a munkaügyis, hogy leüljünk beszélni, megkérdezte mi az elképzelésem, mondtam szeretnék megmaradni a szerződés szerint 8 órában, jóváhagyó választ követve, kijelentette, hogy nem tudja milyen feladataim lesznek még, sok munka van de még nem osztotta le ötünk között, majd hétfőre, így szerdán(ma) jöjjek szabadságra.
Rákérdeztek apa - gyesére, én mondtam hogy gyesen van mivel nem volt munkahelye.
Bérfejlesztésről szó sem esett, már előtte is elutasító választ kaptam. Mielőtt eljöttem volt havi 30 000-es kafetéria, ez már nincs.
Végén hogy van-e valami, mondtam hogy a bejárási költségtérítésről, mivel én vidékről járok Pestre, össz. egyesített bérlet a vonattal együtt 45 000 forint, ebből csak a vonat 84 százalékára adtak jóváhagyást, mivel a munkaügyis szerint az egyesített bp. bérlet kafetériának számít, így egyedül én nem kaphatom, mivel más sem kapja.
Én úgy tudom annak is kellene téríteniük a 84 százalékát, vagy máshogy van? ebben tudsz segíteni, hogy ebben az esetben is kafetéria?
Összeségében pozitívan távoztam az első nap bár 6órát voltam csak benn és konkrét feladatomat még nem tudom,
de az állásom megvan és költségtérítést is kapok, bár a kafetériát vesztettem.
Kérlek írd meg, hogy járna-e így a budapest-bérletre is a ktgtérítés, mivel én nem budapesti vagyok, vidékről járok be pestre dolgozni.
Köszönettel: Szilvia
szilva4 2012.03.16 16:48:34
@Dolgozó mami:
Kedves Ági!
Még nem nyugodtam meg teljesen, az új helyzet, és azóta teljesen új munkatársak, a gazdasági vezetőmet és aki a helyemre jött őket kivéve mindenki ismeretlen. Könyvelőként ráadásul új programmal dolgoznak, de hiszem hogy megbirkózom a feladattal. Azzal teljesen elégedett vagyok, hogy állják a helyközi bérlet köteles részét, ami kb. ugyanannyi mint anno volt a caffeteria.
Remélem, hogy továbbra is minden rendben lesz és végre a fizetésemet is megkapom (a februárit), mert azért ez nehézséget okoz mivel ebből élünk.
Köszönöm a segítségedet a munkába visszatérve:
Szilvia