Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bátori Erzsébet

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Olyan igazszólók kellenek, akik valós vágyakat tudnak ébreszteni az emberekben, szárnyakat adó reményt adhatnak az iránt, amit a Jóisten mindannyiunk szívébe beleírt: a családunk, a szülőföldünk, a szép és a hasznos teremtő-, alkotómunka iránt” – halottuk Böjte…..
Mélyszántás Saját lábon 2012.04.21 18:04:00
„A boldog emberek hisznek abban, hogy befolyásolni tudják az életüket”. Olvasom egy bölcs gondolataiból. S hamarosan rádöbbenek, hogy vannak még csodák. Ilyen hihetetlenül csodás dolog az, hogy itt a Kárpát- medence peremvidékén élő magyarok még léteznek, lélekben…..
Az idei év az idősekről való gondoskodás nemzetközi éve. Vajon mi hogyan viszonyulunk az idős földműves-háztartásokhoz? Mint társadalom, még a tavalyi szinten sem mozgunk. Hisz az idén elmarad az idős, termőföldjüket fiatalabb gazdálkodónak bérbeadó földműveseket anyagilag…..
Ha jön a nép, hé, nagyurak, mi lesz? Rabló váraitokból merre fut Hitvány hadatok? Ha majd csörömpöléssel Lecsukjuk a kaput? (Ady Endre: Dózsa György unokája) Újra lázad a paraszt. A történelem során már ki tudja hányadik alkalommal. Tovább>>..
Mélyszántás Józan ésszel 2012.03.27 13:47:00
Az államfő sem tudja szétválasztani a pártérdekeket, és az elnöki funkciójából adódó teendőket. A mezőgazdasági tárca vezetőjét lekörözve, volt már üvegházban piros gerberák között, istállóban borjak között fényképezkedett, és hirdette a mezőgazdaság…..
A vidéki ember, a falu, a parasztság sorsát évszázadokon át a föld határozta meg. Érték a termőföld, tudja ezt mindenki. Mi a helyzet nálunk? Kik vásárolják a földjeinket? Hogyan próbáljuk megmaradásunkat biztosítani? Biztos vagyok benne, hogy vidékünk lakossága megélt…..
„A legjobb dolgok mindig a közelünkben vannak. A lélegzet az orrunkban, a fény a szemeinkben, a virágok a lábunknál, a munka kezünkben, az Igazság ösvénye előttünk. Ne kapaszkodjunk a csillagok felé, de becsüljük meg a hétköznapi feladatainkat abban a biztos tudatban, hogy a…..
Mélyszántás Nőnapra 2012.03.06 00:45:00
Most még nem engedi az időjárás a kinti munkák megkezdését, az aktuális témák közül, ilyenkor a nőt ünnepelve, jó lenne megállnunk és elidőznünk annál a kérdésnél, hogy mennyire vagyunk mi, nők egyenrangúak? Van-e különbség a munkaviszonyban lévő nők  és a falun…..
A tavaszt idéző napfény gyógyírként hat emberre, természetre. Nem egészen így van ez a kiskertekben. A hideg jeges, havas időszak után, amikor a föld már telítődött vízzel, felvetődik a kérdés: Vajon érdemes-e zöldségféléket termeszteni, saját kiskertet kialakítani? A…..
Mélyszántás Kedves Olvasók! 2012.02.21 19:45:00
Szeretettel köszöntök mindenkit, aki olvassa a Mélyszántás rovatot. Örömmel vettem a felkérést, mert szívemen viselem a közösséget, melyet nem erőltettek rám, nem költöztem bele, – megörököltem. Elődeim építgették, odafigyelő gondviseléssel rámruházták. Megmutatva a…..