Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Elvira

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Politikusok Közös siker 2012.05.09 14:38:00
Ahogy azt a mellékelt grafikon mutatja: megvan az 5 képviselő, azaz az önálló VMSZ-es frakció megalakításának lehetősége Belgrádban, a Szerbiai Népképviselőházban. Köszönöm szépen mindenkinek, aki ehhez a közös sikerhez szavazatával vagy bármilyen más módon…..
Politikusok Menj ki és szavazz 2012.04.29 08:41:00
Részemről ez az utolsó bejegyzés a kampányban. Néhány nap múlva választunk, ezért ez alkalommal a kampány utolsó fázisáról fogok írni. Jó választási eredmény ugyanis csak akkor érhető el, ha a kampány minden fázisán dolgozunk. Véleményem szerint nekünk, jelölteknek most…..
A múlt héten megjelentetett "A fiatalok álláspontjai a szerbiai politikai és társadalmi lehetőségekről" című közvéleménykutatás azt mutatja, hogy a 18 és 35 év közötti fiatalok szinte fele úgy nyilatkozott, hogy elmegy szavazni, 28 százalékuk pedig úgy, hogy valószínűleg…..
Politikusok Számok 2012.04.18 19:59:00
Vasárnap délben átadtuk a Pásztor István elnök úr köztársasági elnökjelöléséhez szükséges hitelesített támogató aláírásokat, ugyanaznap délután jóvá is hagyták a jelölést. Azzal, hogy Boris Tadić április 4-én úgy döntött, „lerövíditi mandátumát”, (azért…..
Politikusok Ki és hogyan 2012.04.10 14:20:00
A kisebbségek helyzete egy országon belül a demokrácia mutatójának is tekinthető. A nemzeti kisebbségekhez tartozó polgárok részvétele egy ország politikai életében nagyon fontos. A kisebbségek számára a politikai szerepvállalás, a különböző testületekben való nagyobb…..
Politikusok A babák éve? 2012.04.03 11:56:00
Mozgalmas hetem volt. Szerdán átadtunk a VMSZ köztársasági jelöltlistájához szükséges aláírásokat. Négy nap leforgása alatt szinte 12000 ember támogatta a listánkat. Köszönjük szépen! Másnap, csütörtökön jóvá is hagyták a listánkat. 9-es szám alatt futunk majd. Mind…..
A napokban megbeszéltük a Muzslyai újság szerkesztőjével, hogy megpróbáljuk újjáéleszteni a Szentmihályi oldalt. A közép-bánátiak bizonyára emlékeznek rá, hogy a Szentmihályi oldal 7-8 évvel ezelőtt már létezett a Muzslyai újságban, a későbbiekben azonban…..
Szembe kell nézni a realitással; nem normális dolgok történnek körülöttünk. De mire lenne szükségünk egy normális ország megteremtéséhez? Munkahelyteremtő beruházásokra, emberhez méltó életkörülményekre és sok másra, amit a VMSZ választási programa kínál. A…..
Szerbia Alkotmányának 184. szakasza alapján Vajdaságnak jár a köztársasági költségvetés legalább 7%-a. Nem kell nagy matematikusnak lenni ahhoz, hogy kiszámoljuk, ennek a 7% sokkal többnek kellene lennie. Azonban ez a hatályos alkotmány és azt egy normális országban illik…..
Politikusok Egyház és politika 2012.03.06 20:58:00
A farsangi időszak befejeztével, a böjt megkezdésével, azaz az egyik legnagyobb egyházi ünnepre, a húsvétra való készülődésben, ugyanakkor a legfontosabb megmérettetés, a választások közeledtével, úgy döntöttem, megpróbálok párhuzamot vonni az egyház és a politika…..
Mára már pontosan tíz éve annak, hogy Muzslyán, a katolikus templom udvarában felépült az Emmausz fiúkollégium. Sokan a megépítésekor attól tartottak, hogy nem lesz majd elegendő magyar középiskolás Bánátban. Szerencsére az utóbbi időben évről évre növekszik a…..
Politikusok Téglalap 2012.02.21 16:54:00
A becslések szerint Nagybecskerek város és környéke lakosságának kb. 10%-a magyar. Zömük Muzslyán él, a többiek a városban, valamint Szentmihályon, Erszébetlakon és Lukácsfalván. Alapvető probléma az oktatásügy terén a városban az, hogy az általános iskolák közül csak a…..