Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mezőgazdász

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben bizony heves viták, felháborodások és tiltakozások jellemezték a vajdasági gazdálkodók mindennapjait, hiszen a kormány és az agrártárca valamennyiük számára nem a legkedvezőbb feltételekkel rukkolt elő, ami az idei évi támogatásokat illeti. Sokan, ahelyett,…..
Szakmabeli lévén nehéz két tűz között állni és bármelyik félnek is igazat adni. Mindig is a kisgazdák érdekeit néztük volna, az ő érvényesülésük miatt szurkoltunk, ellentmondásba kerülve az agrártárcával, most, amikor végre valami módon ők kerülnek előtérbe,…..
Vajdaság egyes körzeteiben megkezdődött a kukorica vetése. A szakemberek a korai vetést javasolják, mivel ismét hosszú, száraz és viszonylag meleg nyarat jósolnak a meteorológusok. No meg a többéves tapasztalat is azt támasztja alá, hogy a korai vetések jobban sikerülnek, mint az…..
Most már naptárilag is megérkezett a tavasz, a nappali hőmérsékletek pedig szinte nyáriasak. Bőven van tennivaló a határban, hiszen a hosszúra nyúlt tél és hideg idő miatt, bizony késésben van a tavaszi előkészület és a vetés. A napokban nem volt olyan parcella, földterület,…..
A tavaszi vetés-előkészület előtt folytatódik a bizonytalanság, hiszen a mezőgazdasági minisztérium csak a múlt héten tette közre, hogy március közepéig meghozza a támogatási rendeletek. Lesz-e hektáronkénti támogatás, vagy a prémiumot majd az átadott termény-mennyiség…..
Mélyszántás Rendeletek tavasza 2012.03.06 07:36:00
A nappali hőmérséklet lassú emelkedése sejteti a tavasz közeledtét és a termelők kezdenek tevékenykedni a gazdasági udvarban meg a földeken, mert minél előbb be kell fejezni a búza fejtrágyázását, a gyümölcsösökben és a szőlőben viszont jó ütemben halad a metszés. E…..
Mint a kártyavár – egy fél délelőtt alatt az álmok és a munka romba-dőlt, nem kell a földműves munkája a feldolgozónak!                                                                  * Papíron a vetésterv, sok helyen…..
A hó olvadásával a növénytermesztő gazdaságokon mintha felpezsdülne az élet. Most már nem ,,csak” a tavaszi vetés-tervet készítik a gazdák, hanem valójában megindult a vetőmag, a műtrágya és a növényvédőszer-beszerzés. A terepet járva számos gazdaságon – főleg a kis…..