Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila Juhász

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékszem, hogy négy évvel ezelőtt Božidar Đelić a nemzetközi gazdasági válságról azt nyilatkozta, hogy az jól jön Szerbiának, mert így alkalmunk lesz utolérni a nyugatot. Gondoltam, csak tudja mit beszél, meg egyébként is gazdasági válság csak ott lehet, ahol van gazdaság,…..
Furcsa egy cím, de ilyenek a választási kampányban a párt-média logikai bukfencei és fricskái is. Egy egyszerű újságolvasó/hírfogyasztó ismerni véli a közszolgálati médium ideálját, a hiteles tájékoztatásét, amely szerint a hír szent, a vélemény szabad, de gyakran a…..
Belendül a választási kampány, közeledik a voksolás, jó ilyenkor összegezni, hogy milyen szarvas-hibákat követnek el a politika játékmezejére lépő helyi jelöltek és önjelöltek. Machiavelli után szabadon... A népszavazáson, a választásokon dől el, hogy kiből lesz…..
Ad hoc összegzés a vmsz-t kitúró zentai önkormányzati struktúra  elmúlt két évéről A zentai Demokrata, Ligás és Ráczszabós koalíció öntömjénezése a választások közeledtével az egeket és a választópolgárokat ostromolja. Nézzük az érem másik oldalát! Az…..
A politikus is ember. Ugyanazokkal az erényekkel és gyarlóságokkal, mint amilyen bárki másnak is vannak, csak talán a vezetői perspektíva magassága néha, némelyeket megszédít. Mert ahogyan a mondás is tartja: adj hatalmat az embernek és megtudod, hogy kicsoda is ő valójában –…..
Mohammed szakállára mondom, ezeknek már semmi sem szent. Tudjuk mindannyian, hogy Allah hatalmas (Mohammed az ő prófétája), de néha mégis meglepődünk... A Magyar Fordulat két prominens vezetője Rácz Szabó és Csonka újabb pálforduláson megy keresztül. Ráébredtek, hogy a…..
A Balkánon a gesztus a gyengeség jele. Jó lenne, ha már Szerbia is a világ normálisabb fele irányába mozdulna el, ami szerintem a piacgazdaságot, a jóléti társadalmat, a szabad versenyt és információ áramlást, a jogállamot, az egyén- és vagyonbiztonságot, a tudás alapú…..
“Magyarnak lenni nem származás, hanem vállalás dolga.” Illyés Gyula A zentai községi képviselő-testületben nem túl régen a VMSZ-t a hatalomból kibuktató puccs után, amikor a helyi közvállalatok, intézmények és szervezetek vezető testületeiben elindult a leváltási…..
Mindenki ismeri azt a mondást, hogy nem jó az urakkal egy tálból cseresznyézni, mert a maggal szemközt lövöldözik az embert. Fokozottan érvényes ez a mondás a közéletünkre. Sajnos a vajdasági magyar törpe-pártok politikai tevékenységük fő mozgatórugója a VMSZ-ellenesség és…..