Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zankobandi

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kivetés Praefatio 2024.01.20 19:40:00
M.J.-nek Már nem lehet többé megnézniLátni az alakot mely felderengJobb lett volna csak úgy széttépniHogy később újra összeilleszthesdMost csak ég néha lobban a tűzBelédrobban a kályha melegeAz emlékek tengerére űzCsak úgy elveszni a feledésbe..
Kivetés 2020 2020.01.19 14:47:47
"Itt vagyok hát. Berendezett tüdő, gyomor, agy és szív.Mi jön most? És ez volt-e a cél? Nem tudom.Vajon még a tulajdon két kezemmelszét kell-e szednem mindezt? Vagy folytathatomúgy, ahogy az ember egy cigarettát végig elszív?"(Kántor Péter) Térd alatti mélyvénás trombózis lent a…..
Kivetés Téli képek 2019.12.08 13:02:14
1. A hegyek felett szürkén nyúlnaka felhők. Az ősz tovafutott messzemár. Csak a büsze fenyők állnakzölden, az ég felé nézve, őrízvea pihenő élet földre vetett magvait. Hamar érkező éjbe nyújtottkezeim arcomba tolják levedletténem, a múltból elő nem húzottfiókom rabjait, emlékeimet,az elfeledett…..
Kivetés Altató 2019.09.01 08:02:37
Mama segíts fel csillagodhozCsak a régi korlát tart visszaLassan átbukom világodhozTartozni volna most jó hogyhaMegfognád két kezem és vinnélMagaddal szíved kozmoszábaNem félnék mert Te velem lennélÁgyamnál ülve verset mondvaSzabadíts fel ments meg kérlekA végső sor után egymásraÉs egy messzi álomba…..
Kivetés De 2019.04.20 19:10:10
Csak veszed a levegőt: ki-be.Könnyűnek tűnik eleinte.Asztalfedlap alkarodnyomja. Most ha akarod,felállhatsz, széked tolvaki-sétálhatsz, mormogvaszitokszókat, magyarázvamagadnak, hogy jó. De csak malesz könnyű, holnap majdszoríthatod fogad.Légy inkább kitartó, hosszan:végy kezedbe ismét tollat.Egy…..
Kivetés Vég 2019.01.11 15:30:01
Ez a vég most valakiOlyan mint akiKilép a jégreÉs vágyik a fényre Ez a vég csak úgy vanKúszó szél a hajbanElmét széthasítvaLelket megrogyasztva Ez a vég az a végSzívbe vágott lékSzivárog lassanNagy vörös csepp alakban..
Kivetés Újév köszöntő 2019.01.02 12:14:58
Hagyom múlni úgyis azt kellViszkető var seb tövébenZöld tűlevél gyűlik bennemLelkem szálkaként sérti fel Kívánok most magamnak mertMás már sokat kapott nincsenMit kérnék csak régi kincsemTartsd meg új esztendő nekem..
Kivetés Egy hangya megváltása 2018.12.31 10:55:11
Szebinek a csodás iker ír így hát nekem is elkell merülni ebben az időtöltésbenbár magasztos cél vagy írnivaló nincsenösszekapcsolva látatlan ideginkkel lenni aki voltál vagy és leszel egybennehéz feladat dacol létezésünkkelde egy gitárhúrral vagy egy tintacseppelmegváltó szórakozás hangya…..
Ja fáradt vagyokPedig a gép dolgozik helyettemSorokat hagyokPedig a rím és a jambus szebbenLüktetve táncolA papíron ide a végtelenTollheggyel karcol Az ember azt hinné hogy elhagyottPedig csak élBarátim a fű a fa a homokHajamba légySzáll mikor eme rímtelen sorokVetődnek szét-Szedett végtelen és…..
Kivetés Most dolgozom valamin 2018.07.18 07:48:39
S.A.-nak Most dolgozom valaminAz idő majd kifaragjaFatömb derekából amintLemarja a lét vasrugója Most dolgozom valaminEgy újabb kísérletre hajtA végtelen VaspántjainPattan amit az elme akart Most dolgozom valaminDe elhallgattat önmagamÉs a tettek nem lettek minPallérozva Így hát nincs…..
Aki a jogi karon politológiát tanít, készüljön fel arra, hogy titkos karikaturistáknak magyaráz. Öregdiák-körökben nagy feltűnést keltett Hamlet előadásokon és szemináriumokon készült firkaportré-sorozata Pokoli Bélától a még kopasz Navracsicsig. Most jöjjenek a többiek.…..
zankobandi 2008.02.01 01:30:27
Igazán értékes leletet csapott le Hamlet az íróasztalomra: a jogi kar politológia óráin vezetett jegyzeteit, a kétezres évek elejéről, bőséges firkaanyaggal. Első körben a híres tanárokról készített bravúros unalomportréit mutatom be. A kisgazda Pokol Béla neve nyilvánvaló…..