Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lexicus

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok mindent meg kell szokni az Angliába költözőknek, és ezek közül még nem is a fordított közlekedés a legdurvább. Mai posztolónk, Invisible Kid például a külön hideg és külön melegvizes csapon akadt ki. Ami persze csak félig vicc, a lényeg mégis csak az, hogy miként élik…..
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
lexicus 2012.11.08 20:53:44
@HUN_Sector:
"Ebbe az országba születtünk, ugyan ez nem jelenti azt, hogy itt is kell leélni az életet, de az, hogy állami pénzből ki vannak az emberek tanítva, majd amikor szükség lenne a munkájukra, országépítés helyett lelépnek és mocskolják a származási helyüket, az tulajdonképpen nem az ország, hanem önmaguk képen turházása."

Sok mindennel egyetértek, amit írtál, de ezzel a mondatoddal kapcsolatban kérdezem: ha szükség van a munkájukra, akkor miért van olyan sok tanult munkanélküli? És nemcsak a diplomásokról beszélek. Szerintem mindenki, aki tanult, hajtott, hogy meglegyen a végzettsége/diplomája, biztosan nem azért tette, hogy a) munkanélküli legyen b) röhejes bérért dolgozzon 10-12 órát, mondván 'ha nem tetszik, elmehetsz, van a helyedre másik 100 jelentkező". Mindenki azért tanul, hogy legyen egy jó állása a szakmáján belül. Egy olyan állása, ahol megbecsülik és megfizetik. Nem kellenek milliók, csak annyi, hogy normálisan meg lehessen belőle élni és ne kelljen sakkozni minden hónapban, hogy csekket fizetünk vagy eszünk. Aki pedig az itthon megszerzett tudásával kimegy szerencsét próbálni és pl. pincérkedéssel kezdi, az azért van, mert valahol el kell kezdeni, és hajt, küzd és remél (de addig is megél, mert van miből), hogy x idő múlva már a szakmájában dolgozhat normális fizetésért. Több nyugati országban erre van reális esélye, itthon elég kevés a jelenlegi helyzetben. Szerintem.
Kalandvágyból indult neki mai szerzőnk, Péter és párja, először Írországnak, majd Angliának. Kalandból ki is jutott nekik, miközben rájöttek, hogy az írek szimpatikusan nacionalisták, és nem nagyon van bürokrácia, míg az angolokról néha leszakad az álarc. „Nagy…..
lexicus 2012.11.08 00:03:50
@hagyma: Ugyan tildynek írtad még délelőtt, hogy ha már költözni akar, akkor Ausztráliát vagy Amerikát ajánlod, mert Európában nincs jobb hely Mo.-nál, pedig többször hangoztattad, h pl. Angliát nem ismered. Írnál néhány érvet, hogy szerinted Amerika miért jobb, mint bármelyik európai ország? :) Csak érdekelne, mert pár éve még kacérkodtam a gondolattal, h teszek egy próbát odakinn, de ez mostanra valahogy elhalványult
Egy szál bőrönddel indultam útnak, semmim sem volt, most pedig jó állásom van, megteremtettem magamnak az egzisztenciát és boldogan élek. Itt, a Határátkelőn is jelent már meg pár ilyen írás, ugyanakkor spanyol országfelelősünk, Roxi mai posztjában arra figyelmeztet, hogy ezek…..
Átléptem a bűvös harmadik X-et. Átléptem, de a várt világvége hangulatot hozó egetrengető katasztrófa, avagy úúúúúúúristen, 30 lettem, mi lesz most??!!? – ahogy sokan ezt megélik – elmaradt. 30 vagyok. Na és akkor mi van?? Hát semmi. Ez is csak egy szám. Egyik barátnőm…..