Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mikes Kelemenné

30 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Május 19.   Ma megint ünnep van, a fiatalok ünnepe. A belvárosban koncert, Atatürk szobra körül játszóház az apróknak, egy kicsit lejjebb, egy másik téren ugyancsak koncert, és szabadtéri alkotóműhely. Nos, ez nem kisgyermekeknek szóló játékos foglalkozás volt,…..
 Május 12.   Ma értettem meg, hogy Melek miért lett történész.             Délután sétálni indultunk. A szokásos helyen, a „szobránál” találkoztunk. Először egy ékszerboltba mentünk, Meleknek volt ott…..
Muglai Mikes Kelemenné Sok minden 2012.05.18 19:18:00
 Május 5.   Hétvége, napsütés. Délelőtt írtam a cikket, majd elmentem a városba. A szoborhoz érve – Istenem!, fegyveres katonák, rendőrök, utak lezárva! A kormányzóság épülete előtt az izgatott kormányzó, polgármester, riporterek, kamerák, fotósok hada.…..
 Április 29.  Hirtelen betört a nyár Muğlába. Féltem, hogy a lakás forró lesz, hiszen nyugati fekvésű, de úgy tűnik, jól megtervezték az épületet. Nem tűz be a nap, kellemesen hűvös marad a szoba. Persze, ez még nem a nyári kánikula.…..
Muglai Mikes Kelemenné Egyedül 2012.05.06 09:13:00
 Április 25.   Csaba elment. Végül fél 8-kor indultak el. Jól tudtak haladni, csak Çanakkalénál volt némi zavar. Ugyanis április 25. Törökországban emléknap. 1915. április 25.-én angol és francia csapatok együttesen támadták a törököket Gelibolunál. (ha jól…..
Muglai Mikes Kelemenné Efes 2012.04.30 07:09:00
 Április 19.                   Közeleg Csaba elutazása. Ennek biztos jele, hogy megérkeztek Bandiék. Milasba mentünk értük a reptérre. Időben elindultunk az útépítések miatt. Mugla után már elkészültek…..
Április 12.   A délelőtt nagyon vidám volt. Török órára mindegyik gyereklánynak és a tanár úrnak (akár a gyerekünk is lehetne) vittünk egy-egy Kinder tojást. És elkezdődött a nagy össznépi szerelés. Gyerekes örömmel mutogatták egymásnak mit tojt nekik a nyúl. Volt,…..
Mikes Kelemenné 2012.04.29 21:13:01
 Április 7.   Készülődünk Húsvétra.   Hetekig kerestük a sonkát. Kaptunk tippeket, hol találhatunk, de minden próbálkozásunk sikertelen maradt. A legközelebbi biztos hely Ízmir lenne, de az túl messze van. Így maradt a lengyel pulykasonka. Tormára sem akadtunk.…..
 Április 30.   Itt is van bolondok napja, de senki nem bolondozott. Ragyogóan sütött a nap, úgy döntöttünk, elmegyünk kettesben világot látni. Datça mellett döntöttünk. Datça Muğlától 120 km-re van a Resadye-félsziget végében. Nem különösen érdekes város,…..
Muglai Mikes Kelemenné Vizsgahét 2012.04.03 18:34:58
 Március 30.  Ez a hét a vizsgáké. Itt vannak félévközi vizsgák, mert itt azok is vannak. A hallgatók minden pillanatban, minden helyen, minden helyzetben tanultak. Nálam olyan hallgatók is megjelentek vizsgán, akiket soha nem láttam. Hiába, kell a kredit, az nagyúr! És a…..
Muglai Mikes Kelemenné Pamukkale 2012.04.03 18:33:30
 Március 23.   Reggel útra keltünk, Pamukkaleba készültünk. Csaba egész héten az útikönyvet és a térképet bújta, mindent kiszámított, mindent eltervezett. De elképzelése már az induláskor sérült: Brigi és Timi másfél órát késett. Ugyan időben elindultak, de…..
Muglai Mikes Kelemenné Ünnepek 2012.04.02 11:27:07
    Március 18.   Ma Törökországban nemzeti ünnep van.             Délben, egy hirtelen jött ötlettől vezérelve, elindultunk Marmarisba. Eleve jó élmény volt, hogy a Marmarisba vezető úton lévő…..
 Március 17.   Timit és Brigit 8 órakor vettük fel Akyakán. Dalyanba mentünk a Köyceğiz tóhoz. Amit csak lehetett elolvastunk erről a vidékről.             A tavat a Dalyan folyó táplálja, keresztül is folyik rajta,…..
Muglai Mikes Kelemenné Keramos 2012.03.27 14:45:53
 Március 10.   Úgy határoztunk, ezen a napon nem mozdulunk ki Muglából. Persze, ez komolytalan ígéret volt, mert férjem úgy 10 óra magasságába küldött egy e-mailt Briginek és Timinek, ha van kedvük, tartsanak velünk a kerámia névadó városába, Keramosba. Már előző…..
Muglai Mikes Kelemenné Yeniköy 2012.03.23 06:41:24
 Március 9.   Gyönyörű napsütésre ébredtünk, igazi kiskabátos napra. Nagy örömünkre az elkövetkező napokra ilyen időt jeleznek.             A kampuszra csak délben, ebédre mentünk ki, az órám pénteken csak fél…..
Muglai Mikes Kelemenné Nőnap 2012.03.20 18:28:12
 Március 8.  Nemzetközi nőnap. Törökországban ennek az ünnepnek nincsen semmiféle hagyománya.             Reggel, mielőtt kimentünk volna a kampuszra, férjem virágot vásárolt. Két cserép nárciszt és tíz szál…..
Március 5.   Ma nem mentem be az egyetemre. Mivel ezen a napon nincs órám, kineveztem a hétfőt alkotónapnak.             A tegnapi nap is nagyon szép volt. A két magyar kislányt meghívtam ebédre, egyenek hazai ízeket.…..
Muglai Mikes Kelemenné 58 2012.03.13 19:04:36
 Március 3.   58 éves vagyok. Ez nem érdem, ez állapot.             Tegnap Brigi és Timi felköszöntött, tényleg nagyon meghatódtam. Ma reggel folytatódott a megemlékezés. Kezdte férjem, folytatta Melek.…..
 Március 2.   Itt is rohannak a napok. Alig kezdődik el a hét, már péntek. Az időjárás a jobbik arcát mutatja, talán megjön a tavasz.             A hét munkával telt. Felfrissülést csak a csütörtöki nagypiac…..
 Február 26.   Irány Milas! – mondta férjem, miután a két magyar diáklány, Timi és Brigi beszállt az autóba.             Timi és Brigi Gyöngyösről érkezett Muglába tanulni, turizmus szakra járnak. Török…..
 Február 23.     Lassan végigvendégeskedjük a várost. Tegnap teára voltunk hivatalosak egy ismerős családhoz. A város egyik főutcáján laknak, egy újonnan épült emeletes ház második emeletén.             A…..
Muglai Mikes Kelemenné Lagina 2012.03.04 20:53:00
 Február 21.  A leánykérést követő napon ismét autóban szálltunk és Laginába mentünk. Ez az ókori görög város valamivel több, mint 20 km-re van Muglától. Yatagant elhagyva egy Turgut nevű település felé vettük az irányt, de tábla sehol nem jelezte az ókori…..
Muglai Mikes Kelemenné Eljegyzés 2012.03.01 18:35:16
   Február 11.   Tegnap már a másik csoporttal is találkoztam. Ott van két fiú is, nagyon helyes, tanulni akaró gyerekek. Velük az óraütközések miatt külön fogok dolgozni.             Szerencsére, nem esik, ma…..