Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bjutiful

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap lezajlott a játéktörténelem legnagyobb ismert űrcsatája, Eve Online-ban, hol máshol (az a játék, amit egyesek egyszerre hat egérrel játszanak). Az Eve ugyebár sikeres sci-fi MMORPG saját politikai, gazdasági rendszerrel, így háborúkkal. A fő konfliktus a CFC és a TEST…..
Bjutiful 2013.07.30 09:31:30
A következő a para az ilyen világmegrengető méretű
csatákkal:
"Elvileg az endgame, a végjaték az, ami tegnap tortent, 4000 fős csata, minden mmoval foglalkozo honlap errol beszel, minden mmo jatekos hallott / hallani fog rola. De mi is a valosag. Hatalmas, "világrengető" esemény? Fenéket...

10% alatti tidi, ( tehat olyan mértékű játék lassulás, ami már bőven a tűrhető szint felett van ) és igazi "old-school" lag jellemezte 6vdt-t. Ebben semmi fun nem volt. "I was there" és a többi közhely semmit nem ér. Csak mig be tudtunk bridgelni az NCdot-al az tartott kb 20-25 percig mig mindenki betöltött. Érdekes lenne megfigyelni, hogy tényleg ez jön be az embereknek? Hogy ez epic fight volt? Nekem ezek az utolso cseppek a poharban ami a 0.0 sov / block warfaret illeti. Pedig aki ismer az tudja, hogy a belogolt idom 85-90%-at pvpvel töltöm, csak ezert fizetek még elő az EVE-re. "

Ezt a magyar fansiteon nyilatkozta egy külföldi alliban játszó player (Wrekah), és igazából mindenki egyetért vele.
Valamint a csata kimenetelét is jól összefoglalta, hogy vajon miért is a CFC (Cluster Fuck Coalition, találó név nemde?) nyert, és miért nem a TEST akinek sokkal jobb esélyei voltak.

"Másik. Tegnap a TEST 1400-1800 közötti létszámot szedett össze. A goon kb 5-600 megathronnal volt jelen. Ez a két "erő" 0-án fightolt egymassal. Ha jol ertesultem, akkor a test nagyresze ahacokat hozott. Normális esetben ugye mi történik? Ekkora tuleroben, föleg kruzer hullban ( ami ugye eleg jol kell hogy üsse a bs hullt, 0án ) ha a szerver normalisan fut, akkor kb 20 perc alatt minden megathronnak meg kellett volna halnia. Mi történt a valosagban? Nemhogy nem halt meg mind, de bedobtak 140 dreadet, hogy ismet belőjék a stationt. Normál korulmenyek kozott annak a 140 dreadnek jonagy resze szinten ott kellett volna, hogy maradjon, hiszen korulvetteoket kb 6-700 ahac.... De a Tidi és a lag ezt is lehetővé tette. Ergo a játék nem ugy mukodott ( ismet ), ahogy kene és a saját szabályait hágta át."

A TiDi ugyebár lelassítja az időt, hogy a szervergépeknek legyen ideje mindent kezelni, itt több mint 90%os tidi volt, valamint ezen felül, jópár modul nem üzemelt, pedig pont ezért lett a rendszer bevezetve, hogy ne lehessen olyat csinálni, hogy az nyer aki jobban le tudja dögleszteni a szervert.

Szóval hangzatosak ezek a nagy csaták, de egyáltalán nem élvezetesek, és pont azért mert ilyen nagyok nem is igazságosak.
Bjutiful 2013.07.30 12:20:27
@SemBoga: Pontosan. A CFC taktika ebből áll. Ha a szerver 1000 emberig játszható, akkor hoznak ők magkba 1500at, plusz ugye az ellenfél, mondjuk 800 fővel, máris 2x akkora a terhelés, mint amennyit elbírna a szerver.
A TiDivel kb 3000 főig játszható a játék, így most a goon hozott 2500 embert, a test meg 1500at, és hopp, máris játszhatatlan a játék ismét.

@baliquez: Ezek nagyon szépen hangzanak ezek a számok, de te is tudod, hogy hatalmas bevételei vannak a 0.0 alliknak. Még a RAX is megengedheti magának, hogy SRP (Ship Reimbursement Program, ha kilőnek egy kötelező OPon, akkor a veszteséged egy részét kifizeti neked az alli) működtessen, pedig tényleg kis alli vagyunk, és nem is húdeszuper NPC űrben élünk jelenleg. A goonnak, testnek, nullinak, nc.nak, plnek ez bőven aprópénz.
És soknak tűnik hufba, hogy hűha 30 000 forintos hajókból visznek 140et, de igazából annyit kell tenni érte, hogy hetente egyszer megeteted a posaidat, meg kiviszed marketre amit termelt.
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
Oké, csak egy golfautó, de akkor is, mekkora királyság lehet úgy vezetni, hogy közben a Sega-féle OutRunnal játszik az ember. Vagy mekkora merészség, a lenti videóban látható barkácsautó készítője, az amerikai Garnet Hertz szerint ugyanis elég ijesztő élmény sofőrként csak…..
Bjutiful 2012.02.22 09:45:39
@Neretil: A műholdról te is csak a híradóban hallottál ugye?
Megsúgom, hogy az anyagköltség 4 millió körül volt, plusz ugye a belefeccelet évek, a fellövés meg ingyenes volt, csak ki kellett vinni a fellövés helyszínére. Ha ez a rakéta failolt volna, akkor került volna 20 millióba a fellövés, mert akkor egy orosz rakéta vitte volna fel.
Különben nagyjából, egyetértünk, rengeteg elavult, és felesleges dolgot tanítanak az egyetemen, viszont a phd fokozat nem "jár", azzal csak azt akartam mondani, hogy amíg ez elkészült (3-4 év) azalatt rengeteg diák tudta a gyakorlatba is átültetni a tudását.
Bjutiful 2012.02.22 12:54:55
@Neretil: Sry, én nem néztem utána neten, még előző félévbe mesélt róla az egyik tanszékvezető. Különben ezt akartam még írni, hogy sok helyen kihagyták, hogy ezt diákok csinálták, a tanszékek anyagi kereteiből, amik annyira nem túl vastagok Mo-n, és ahány oldalon nézed annyi helyen szerepel egy összeg, de valójában senki se tudja pontosan, hogy mennyibe került, mert szerintem az egyetem nem nyilatkozott erről hivatalosan.