Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bolygó Hollandi

0 bejegyzést írt és 855 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          Dominic Cummings, Boris Johnson főtanácsadója, a Brexit egyik atyja, a miniszterelnöki hivatal kertjében találkozott újságírókkal és beszámolt arról, hogy egészen pontosan miért és milyen körülmények között utazott Durhamba Londonból március harmincadikán késő este. A BBC élőben…..
Bolygó Hollandi 2021.04.24 12:00:09
@fortin2: Ebből sajnos nem világos, hogy melyik oldalról beszélsz. De miért kéne sajnálni az egymás torkának ugró patkányok akármelyikét is?

De izgalmas lesz, ahogy a világ két legokosabbja összecsap, s egyre több fog kiderülni Princess Nut Nut szerepéről. Hiába no, ha érthetetlen dolgok történnek, akkor cherchez la femme!
Bolygó Hollandi 2021.04.24 12:10:13
@fortin2: Lebecsülöd a nő szerepét. Cherchez la femme, pardieu! cherchez la femme!
Bolygó Hollandi 2021.04.24 12:37:55
@velőtanya: A nut vagy nuts hibbantságra, őrültségre utal az alap mogyoró-dió jelentés mellett. Drives me nuts. He is a nutter. A duplázás az szokásos fokozás az angolban. He is a brave brave man. Ráadásul Carrie-nek mókuska pofikája van. :-)

Mondjuk "Dilis Dió Hercegnő"
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
Bolygó Hollandi 2021.04.21 19:56:47
@velőtanya: Itt egy PPS-41-gyel (davaj gitárral) hirdeti a konzervatív forradalmat. Érdekes viszonya van a kis konzervatív lelkének az ikonikus szovjet fegyverekhez és a Porschékhoz. Bár az is lehet, hogy idővel rájött, hogy a kisebbségi érzésén a fegyver segít jobban.

mandiner.hu/cikk/20201114_kotter_tamas_interju
divany.hu/vilagom/2013/12/28/mindenkeppen_a_porschemat_valasztom
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Bolygó Hollandi 2021.04.08 18:40:26
@mafi mushkila: Sajnos továbbra se sikerült rájönnöd a "megérteni az oroszokat" és a "megérteni, hogy az oroszok másként gondolkodnak" az nem egy és ugyanaz. Nincs véletlenül egy nyelvész vagy egy magyar szakos a környékeden? ;-)

Ezt az amerikaiakról is el szoktad mondani, vagy csak az oroszok a csúnya bácsik? Vagy velük meg vagy elégedve, ezért nem is feltételezel róluk csúnyaságokat?
Bolygó Hollandi 2021.04.09 08:19:45
@poroszrulett: Érdekes, hogy a baltiakat emlegeted. Velük az oroszoknak teljesen más a viszonyuk mint az ukránokkal, mert annyira mások. Ahogy viszont is más a hozzáállás. Heti szinten szoktam litvánokkal és észtekkel beszélni. Ők nagyon jól tudják, hogy az oroszoknak más srófra jár az agyuk. Persze ők nem engedhetik meg maguknak ezt a kipcsák hozzáállást, hogy nem érdekli őket, hogy mit gondol a másik fél.
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
Bolygó Hollandi 2021.04.09 16:01:20
@jotunder: A Hertha sajtóközleménye utal rá, hogy nem pontosan az hangzott el, mint amit a MN-ben publikáltak, de úgy hogy kihagytak dolgokat: "einige Aussagen von Zsolt im Interview ohne Rücksprache vor der Veröffentlichung weggelassen wurden"
www.herthabsc.com/de/nachrichten/2021/04/stellungnahme-zsolt-petry-2021

De ha a Hertha aláírta a "Charta der Vielfalt"-et, akkor sok lehetőségük nem volt, mint hogy megváljanak tőle vagy ők kerülnek bajba.
www.charta-der-vielfalt.de/ueber-uns/die-unterzeichner-innen/liste/zeige/hertha-bsc/
Bolygó Hollandi 2021.04.09 16:07:27
@aritus: Márai már vagy 80 éve részletesen elemezte a keresztény magyar úriember jelenségét. A méltóság fogalma nem szerepelt a leírásban érintőlegesen se.
naplo.org/index.php?p=hir&modul=irodalminaplo&hir=2927
Bolygó Hollandi 2021.04.15 00:12:03
@Kettes: John Cleese: Not wishing to be left behind by Hank Azaria, I would like to apologise on behalf on Monty Python for all the many sketches we did making fun of white English people

We're sorry for any distress we may have caused

twitter.com/JohnCleese/status/1382035246875516928
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Bolygó Hollandi 2021.03.27 22:06:55
@mafi mushkila: Kösz, így már érthető. Nem megy nekem ez az újbeszél.
Bolygó Hollandi 2021.03.28 12:22:27
@kemény keleti kommentelő: Azért civilek beszállítása a katonai parancsnokságra elbeszélgetésre felvethet pár kérdést még a NER-ben is. És ha valaki olyan papírt mutat be, hogy takarít egy korházban, az rendben, vagy előkeresik valahonnan, hogy intenzíves ápoló volt korábban?

A plasztikai sebészek kötelező covid vezénylése is izgalmas ötlet a részedről. Hangulatcsinálásnak van olyan jó, mint az ingázók, sőt talán jobb is. Egyébként meg nem baszik egy öltést se... Egyébként kicsit meglepődnék, hogy ha valaki magánklinikára jár, akkor covid panaszaival a Lászlóba küldenék, hacsak nem katasztrófális a helyzete.

De ez is egy érdekes kérdés orvos kommentelőknek: kb hány komoly covidos beteget tudnak ellátni a magánklinikák? Mekkora intenzíves kapacitásuk lehet?
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
Bolygó Hollandi 2021.03.11 21:25:09
@mafi mushkila: Ezen ne problémázz, de kösz hogy szóltál. Ha elolvastad, és valamikor majd eszedbe jut, akkor már megérte.

Majd 1-2 év múlva itt megbeszéljük, hogy vajon a kiadók miért nem akarnak Amanda Gorman meg más fekete írók fordításába fektetni pénzt, pedig az aktivisták nagyon szívesen beleszólnának ilyen jellegű üzleti ügyeikbe (ha lennének).
Bolygó Hollandi 2021.03.12 09:51:08
@velőtanya: "A zöldekből vörösök lesznek, ha beérnek." felismerés már vagy 40 éve, a zöldmozgalmak felcseperedésekor megszületett.
Bolygó Hollandi 2021.03.12 11:08:21
@libernyák: A barnák vajon azért mondják, hogy a zöldekből vörösek lesznek, mert valójában a barnák akarnak zöldek lenni? (összerakva @netukki: könyvajánlatával)

Ezt összerakva azzal, hogy MOST azért kell mindekinek egyszerre lépnie, hogy a jövőben ne kelljen mindenkinek egyszerre lépnie - na, ez kezd számomra most bonyolult lenni, úgyhogy majd a hétvégén térnék erre vissza.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Bolygó Hollandi 2021.02.15 00:07:07
@Barkalot: Az ugye megvan, hogy az Európa Tanács határozata az amivel te törölgethetsz, ha már így fogod fel a dolgokat ;-)

A Council of Europe annyira súlytalan gittegylet, hogy még a brittek se léptek ki belőle a nagy Brexit lelkesedésben, pedig mindent megpróbáltak otthagyni ami bármi módon potenciálisan sérthette a szuverenitásukat.

Ezek fényében az, hogy a Parliamentary Assembly hoz egy határozatot, amiben jól elrejtve szerepel az, hogy

7. The Assembly thus urges member States and the European Union to:
7.3. with respect to ensuring high vaccine uptake:
7.3.2. ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;
pace.coe.int/en/files/29004/html

az kb. a lepkefing súlya.
Bolygó Hollandi 2021.03.12 09:45:54
@Miki Telepi: Az vesse rá az első követ aki nem menne ki a reptérre büszkén nézni amikor bejön a 75 millió eurós hasznot hozó árú.
      Az állampárti propagandaoldal interjút készített Orbán Viktorral.      Idézem  :     "Oxfordi évekről, az antikommunista előkészületekről és a magyar történelem lehetséges olvasatairól beszélgettünk a miniszterelnökkel." .     Orbán Viktor pár héttel később ment ki Angliába, mint én…..
Bolygó Hollandi 2021.03.12 01:33:02
@Csingiz: Majd a háromkötetes "Oxfordi évek"-ért is jár biztos majd az irodalmi Szent István díj, ha már a Kis földért járt az irodalmi Lenin díj
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
Bolygó Hollandi 2021.03.03 00:43:34
3/5 Természetesen Beniczkyné Bajza Lenke (1840—1905), aki „Jósika és Jókai mellett a legtermékenyebb regényírónk” is több oldalt kapott. Bajza Lenke 25 regénye mellett több elbeszéléskötetet is írt. Több színdarabját előadták a Nemzeti Színházban. A Petőfi Társaság tagságával tisztelte meg. Ágai Adolf 1898-ban a Kisfaludy Társaságban is tagul ajánlotta, de azt Gyulai Pál elnök azonban nem bocsátotta szavazásra.

A magas kritika viszont nem kedvelte:
Sikerét Császár Elemér, a magyar regényirodalom történetének egyik legkiválóbb kutatója, az írónőnek két olyan tulajdonságából magyarázza, amelyek mindig biztos hatásra számíthatnak az alantas ízlésű tömegolvasónál: olcsó romantikájából és hazug idealizmusából.

Előkelő, választékos fellépésű szalonhősök, hódítóan szép és elegáns hölgyek, fényes társadalmi környezet, nagyvilági élet, bőven áradó szentimentalizmus, rengeteg szerelem, amelyben mindig győz a szív joga és amely természetesen mindig házassággal végződik, ez az a bevált sablon, amellyel Beniczkyné dolgozik, az az ópium, amellyel hiszékeny olvasóit egy eszményinek elképzelt világ illúzióinak álmába ringatja. Szinte érthetetlen, hogy ez az írónő, aki társadalmi helyzeténél fogva csakugyan meg- ismerhette az előkelő világot, körülrajongott szépsége volt a főváros felsőbb társadalmának, sem ezt a környezetet, sem alakjait nem tudta híven és jellemzően bemutatni: olyanok «mintha egy varrógép» mellett ábrándozó polgári leány vetette volna papírra».

Bánhegyi szerzetesként úgy vélte, hogy
„Egyetlen érdeme, hogy a szerelmi élet rajzában elkerüli az erkölcsi érzéket sértő mozzanatok kiélezését és így könyveit az akkori anyák ebből a szempontból nyugodtan adhatták leányaik kezébe.”

:-) :-) :-)
Bolygó Hollandi 2021.03.03 00:45:01
4/5 A fenti vagy 70 női szerző persze jelentős részben női szempontot, létélményt és nőtörténetet kínált olvasóinak. Dehát ők mintha nem is léteztek volna, hisz az ember ha megfeszítik se...

De mint azt Bánhegyi is megemlíti:
„A nők mint fogékony műélvezők és mint műalkotások ihletői a legrégibb időktől kezdve jelentős szerepet töltöttek be a képzőművészet és irodalom történetes ben. Hogy a mi irodalmunk körében maradjunk: a múlt század első fele óta a nők alkotják a szépirodalom olvasóközönségének nagyobb részét olyannyira, hogy a férfiírók is nagyon gyakran az ő igényeikhez és ízlésükhöz alkalmazkodnak írásaikban.”

A teljesség igénye nélkül pár női szempont, létélmény és nőtörténet:
Etelka (Dugonics András)
Fanni hagyományai (Kármán József)
Dorottya, vagyis a dámák diadalma a fársángon, Az özvegy Karnyóné (Csokonai Vitéz Mihály)
Ágnes asszony, Katalin, Rózsa és Ibolya (Arany János)
Özvegy és leánya (Kemény Zsigmond)
A nővérek (Eötvös József)

De pl. Szerb Antal szerint a Tragédia is annyira nőtörténet mint férfi:
"Pedig az igazi küzdelem nem Ádám és Lucifer, hanem Ádám és Éva közt megy végbe. Lucifer csak hűséges kíséret, aki aforizmákkal mulattatja Ádámot, ellenben Éva hol társ, hol szerető, hol távoli messze fény, az, aki körül az egyes színek cselekménye megfordul. [...] Amennyiben a mű a férfi tragédiája, ugyanakkor a nő triumfusa is."
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Bolygó Hollandi 2020.11.03 15:49:32
@Podvinecz Marsall: Don Corleone is így csinálná
Bolygó Hollandi 2021.01.03 13:04:16
@Kettes: Talán azért is toszta szét az MTA kutatóhálozatát, hogy majd 10-20 év múlva is legyen kire büszkének lennie a nemzethy kebelnek.

Azért a mainzi, de török származású Ugur Sahinra tett "ugyan egy német prof is benne van ebben a dologban" megjegyzéssel is hozta a formáját a Geci.
Bolygó Hollandi 2021.02.16 07:42:46
@frissen regisztrált troll: A nyelvfejlődéssel kapcsolatos iránymutatás a vezető tudományos kiteljesedésének ismert fokozata K-Európában. Joszif Visszarionovics 1950-ben publikálta gondolatait több részletben a Pravdában, melyek később a Marxizmus és nyelvtudomány/A nyelvtudomány néhány kérdéséhez cím alatt jelentek meg külön brossúrában.
www.antikvarium.hu/konyv/sztalin-marxizmus-es-nyelvtudomany-a-nyelvtudomany-nehany-kerdesehez-104931

Sajnos az eredetit nem találom pdf-ben, de a lényege kiolvasható Vinogradov elvtárs bátor 1951-es recenciójából.

"Sztálin elvtársnak a „Marxizmus és a nyelvtudomány kérdései" c. munkája új korszakot nyitott meg a szovjet nyelvtudomány fejlődésében. A szovjet nyelvészetet kiszabadította azoknak a hibás, nem marxista eszméknek és formuláknak rabságából, amelyeket Marr akadémikus az „Új nyelvelmélet" reklámszerűen csalogató címkéjével látott el, és kivezette a teremtő marxizmus széles útjára."

epa.oszk.hu/02500/02518/00137/pdf/EPA02518_irodalomtortenet_1951_02_129-133.pdf
      Prof. Dr.  Lánczi András interjút adott az állampárt ideológiai blogjának.  A nagyra nőtt megadja megpróbálta elkápráztatni a kontrás verőembert azzal, hogy két percenként dobott be valamilyen fontos idézetet pl. a lengyel Lánczi Andrástól Legutkótól, és teljesen váratlanul hivatkozott az…..
Bolygó Hollandi 2021.02.03 17:32:26
@naebneerG: Ezeknek jobb a rangsoruk vagy a presztizsük? Ugyanúgy sehol sincsenek legjobb tudomásom szerint. De őszintén szólva nem figyelem őket.
Bolygó Hollandi 2021.02.03 17:34:11
@Kettes: Teljesen egyetértünk. Én is mindenkinek akinek bármi esélye van arra, hogy megvesse a lábát egy európai helyen, azt ajánlom, hogy húzzon. Saját jól felfogott érdekében.
Bolygó Hollandi 2021.02.03 20:58:49
@naebneerG: Mint azt @fortin: kommenttárs fentebb fejtette ki. A Corvinuson nagyságrendekkel nagyobb az esélye, hogy az ember olyannal sörözik együtt aki 10-15 év múlva nagyon hasznos kapcsolattá válnak. Ez független az oktatás és kutatás minőségétől, különösen a NER-ben.
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
Bolygó Hollandi 2021.01.26 22:18:41
@ikaruss: Nagyon szép pravoszláv liturgia, és a szólista egyben illusztrálja, hogy a kozák téma miért olyan komplikált.

A videón: "Michail Zlatopolski wurde in einer Familie von Donkosaken in der Provinz Rostow geboren".
ВикипедиЯ: "Михаи́л Михайлович Златопо́льский (Мотя Моисеевич Злотопольский) родился в Ташкенте 15 августа 1934 года в еврейской семье."

Márpedig a ha valaki egyszerre születik Rosztov melletti doni kozák családba és Taskentben zsidó családba, akkor ember legyen a talpán, aki kibogozza a kozákok eredetét :-)
Bolygó Hollandi 2021.01.28 14:35:26
@M. Péter: @jotunder: Úgy tűnik, hogy az urak irónia detektorára ráfér egy kis tisztítás ;-)

Arról nem is szólva, hogy ha Désiré d'Andeville fiából lehetett kozák atamán (mint fent), akkor Moshe Zlotopolskij fiából is simán lehetett kozák énekes.
Bolygó Hollandi 2021.01.30 20:22:23
@labrys: Pontosan. Pár éve valamelyik nyugdíjas amcsi kémfőnök beszélt arról egy interjúban, hogy amikor Trump nyílt színen közölte, hogy nem hisz az FBI-nak, akkor orosz kollégái nagyot pezsgőzhettek. Ami persze nyilvánvaló tévedés, mert arrafelé a konyak járja ;-)
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
Bolygó Hollandi 2021.01.28 15:02:17
@kemény keleti kommentelő: Nem csak a XII. kerületi nyilasok rémtettei lettek elvermelve. Lett volna pedig mivel szembenézni, és nem csak a nyilasok tetteit illetően, és nem csak a magyarországi eseményeket illetően. Talán csak a 66-os Hideg napok volt az egyetlen film ami igazán megpróbált szembenézni azzal, hogy sokan miként sokan aljasultak el.
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
Bolygó Hollandi 2021.01.27 14:16:57
@rdos: Sandhurst tisztképzésre 18 és 29 közötti fiatalokat vesznek fel, nem sokat tapasztalt hivatásos katonákat.
Bolygó Hollandi 2021.01.27 14:30:31
@rdos: Récsöl is elvégzett valami svájci vendéglátóiparit, oszt valahogy mégse...
Bolygó Hollandi 2021.01.27 14:40:19
@deckard_r: Sandhurst tisztképzés kb 80% direct entry (katonai előélet nélkül), és csak 20% late entry (sorállományból). Majdnem 50%-a felvetteknek privately educated.
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
Bolygó Hollandi 2021.01.14 09:17:49
@naebneerG: Jaj, ez a címkorság ;-) Egy cím nem jelent semmilyen döntési hatáskört. Ismered az MCC működési szabályzatát? Döntési jogköröket? Lehet, hogy a kutatási vezető feladatköre a kutatási napló vezetésében merül ki.

Persze előfordulhat, hogy SF ír alá hivatalosan dolgokat, mert jobb ha van annak felelőse ;-), de még az se jelenti azt, hogy dönt akármiben. Valószínűsíthetően beleszólni csak a telefonjába tud. A NER-ben sok az inkompetens vatta, de a pénzekről azért nem ők döntenek.
Bolygó Hollandi 2021.01.14 10:07:12
@ámbátor: Kutatásra inspiráltál :-) Van MCC "Saját kutatások" oldal is, hisz az MCC "napjaink legégetőbb társadalmi, gazdasági kérdéseit minél több oldalról vizsgálja" mert "a nemzetközi tudományos párbeszéd aktív formálói kívánunk lenni". mcc.hu/sajat-kutatasok

A határon túli magyar ifjúság jövőképkutatása
(2015-ben és 17-ben publikált eredményekkel)

Elitképzés kutatás
(2014-ben kiadott művel)

Komoly munka folyik itt, akárki lássa.
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
Bolygó Hollandi 2021.01.12 21:30:18
@ATCG: Tisztázzuk: a Platón cikket a Science nem válogatta be 2020 Top 10 tudományos publikációi közzé, szemben azzal ami a BME híreiben szerepel, s amivel az MTI-n keresztül körbekürtölték a magyar sajtót.

www.bme.hu/hirek/20201222/A_Science_az_ev_10_legerdekesebb_cikke_koze_valasztotta_a_BMEs_es_MTAs_kutatok_irasat

A Science-online (nem a lap!) december 18-án mint évvégi válogatást közölt
"some of our most popular non–COVID-19 stories of the year, along with some personal favorites" felvezetéssel. Magyarul kis színes válogatás a kis színesekből, az online hírszerkesztő szája íze szerint, ami 10 korábbi online hírből. Van itt ókori egyiptomi társasjátéktól az egerek body-building táppal etetéséig Platón kockájáig.

www.sciencemag.org/news/2020/12/our-favorite-science-news-stories-2020-non-covid-19-edition

Szó sincs viszont arról, hogy ezek "2020 Top 10 tudományos publikációi" lennének.

Az évvégi podcastban az online hírszerkesztő göcögve meg is magyarázza, hogy itt megteheti, hogy a saját ízlését osztja meg a népekkel arról, hogy mi az ami érdekes.

"I sort of made the command decision because I can [chuckle] to not focus on COVID stories because we're doing plenty of that in our other end-of-the-year coverage and just sort of make this our top 10 stories of the year that were non-COVID stories, were a lot of fun, were really interesting, and especially stories that were exclusive to us. But there's also some stories in here that were among our highest-traffic earners of the year, not competing with COVID, but just sort of in a league of their own. So it's a little mix of everything."

www.sciencemag.org/podcast/breakthrough-year-top-online-news-and-science-book-highlights
(alul pdf-ben letölthető a leirata a podcastnak)

Szóval volt itt a Platón cikk minden, csak "2020 Top 10 tudományos publikációja" nem.

Hogy ebből Domokos + BME hogyan hasalta be a Top 10-et, majd kürtölte tele az országot, az viszont egy izgalmas kérdés lenne, ha etikai kérdések érdekelnének valakit is a környéken.
Bolygó Hollandi 2021.01.13 13:02:16
@Podvinecz Marsall: Az hogy Jótündért is megvezette a Domokos/BME csapat egyértelműen a hazai szakemberek tehetségére kell hogy ráirányítsa a figyelmet.
Bolygó Hollandi 2021.01.13 22:04:08
@jotunder: Még csak nem is a Science szerint 10 legérdekesebb publikáció, hanem ha megnézed a fenti linkeket, akkor a Science-online hírei közt megjelentek közül (our top 10 stories of the year) a hírszerkesztő által valamilyen okból érdekesnek tartott nem-covid-19 cikk válogatásba került be.

De a Science-online számára a bulvár-érdekesség tűnik inkább mérvadónak mint a tudomány-érdekesség, különösen mert a szabadúszó újságírók (mint Platón cikket jegyző Adam Mann) a jobban elsüthető bulvárra utaznak. Így egy eleve bulvárra szűrt anyagból lett a válogatás.
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
Bolygó Hollandi 2021.01.02 16:35:50
@Muad\\\'Dib: Mi van??? Milyen központosított anarchia? A cikk is írja, hogy felszámolták és összeírták őket, még ha ez elsőre, szép szóval nem sikerült a rendőröknek.
       Domokos Gábor professzor hosszabb interjút adott a Qubitnak a felfedezéséről, hogy a testek kockaszerű darabokra esnek szét.     Egy részlet az interjúból:      "Itt a Műegyetem kertjében, ahol ülünk, zúzott kő van a lábunk alatt. Ha felmarkolunk egy adagot ezekből a kövekből, látjuk,…..
Bolygó Hollandi 2020.12.28 10:03:27
@incze: Azt miből látod, hogy rezonált geológus-geofizikus körökben? A hivatkozások számából egyelőre nem látszik.
Bolygó Hollandi 2020.12.28 21:17:06
@incze: Tényleg nem nagy szakma a geofizika, de nem hullámzott végig rajta a "PR esemény". Azon egyszerű okbol kifolyólag, hogy nem volt. Mint azt a párhuzamos szálon bővebben kifejtettem, a Qantaban is megszólaló David Furbish, az eredeti PNAS cikk bírálója, nem tartotta érdemesnek a kockásodást meg se említeni a saját 4 részes témairányú cikkében amit most novemberben adott le. (Rarefied particle motions on hillslopes)

Könnyű leokézni egy PNAS cikket, meg a Quanta-nak azt nyilatkozni, hogy “A paper like this makes me think: Can I somehow make use of these ideas?”. Az igazi bírálat, hogy amikor a saját cikkére került a sor, akkor csak egy részeredményre hivatkozott futólag.
       Boldog Salkaházi Sára nem a keresztény kultúrát akarta megvédeni. Ő a zsidókat akarta megvédeni a nyilasoktól és ezért megölték. A keresztény kultúra védelmezése Magyarországon azt jelenti, hogy nemcsak a zsidókat kell Dunába lőni, hanem a Salkaházi Sárát is, és amikor aztán boldoggá…..
Bolygó Hollandi 2020.12.19 16:45:57
@fkv.115: Lehet, hogy Istenre rátaláló heveny alkoholistáktól való védelme a keresztény kultúrának hatékonyabb lenne. Ha W nem cseréli le alkoholfüggőségét bibliafüggőségre, és nem kezd hazugságokon alapuló kereszteshadjáratba Irak ellen, akkor a Daeshnek esélye se lett volna kialakulnia és most is több mint egy millió keresztény élne Irakban mint 2003-ban, nem pedig ötödannyi. De tudod milyenek ezek a robbantgatós nagykeresztény szubhumánok akik nem bírnak a seggükön maradni.
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
Bolygó Hollandi 2020.12.03 18:04:31
@ikaruss: A rendőrök meg azt hihették, hogy a Kék Osztriga bárba tévedtek be ;-)
www.youtube.com/watch?v=jo3m2ATiomY
2:20-tól különösen :-)
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
Bolygó Hollandi 2020.12.02 20:08:10
@combo: De a képmutatás az nem csak belefér a fidesz értékrendjébe, hanem egyik alappillére (a korrupció mellett)
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
Bolygó Hollandi 2020.11.06 21:22:05
@white999: napi 400-500 covid halott az simán összejöhet december első felében. De az átlag 355/nap halottal együtt átfedés esetén is duplájára nő a tetemek napi száma. Honnan lesz kapacitás azt feldolgozni heteken át, évvégi ünnepek idején?
Bolygó Hollandi 2020.11.18 14:52:48
@Grrr: Kijött az okt 25-i hét eredménye: 2816. 400-al a 4 éves átlag felett. Ez már azért látszik. Pedig akkor még "csak" 283 covid halált mondtak be.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html?down=4710
Bolygó Hollandi 2020.11.30 11:56:16
@Kettes: Na meg "albán" pékség volt, Koszovóból származó tulajjal. Megoldották a rendőrséggel, hogy bezárassák a migráncs boltját. Mert véletlenül már ott volt a rendőr a bolt előtt, hogy a maszkos vevőt igazoltassa. Szabályosan, ahogy kell.
www.atadhir.hu/hirek/nagyatad-1/most-egy-nagyatadi-uzletet-zart-be-a-rendorseg-3947.html

De ezen az oldalon van még megdöbbentőbb riport is a mélymagyar valóságról
www.atadhir.hu/hirek/nagyatad-1/venulo-videk-kilokodtek-oket-mint-a-marhakat-a-kocsibol-3787.html
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..