Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vonatosi

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket kívánunk! Sziasztok!  Látom mindenki mennyit nyüglődik az álláskereséssel és én is szaporítom ezek számát.  Már azt nem is említem, hogy mennyi helyre pályáztam, inkább arról írnék, hogy miért van az, hogy ha van interjú és…..
Kellemes hétvégét Mindenkinek! Következzen borzi története innen. A szerződében 90 ezer forint szerepelt, de hiába volt szorgalmas a munkavállaló, megfenyegették és végül 20 ezer forinttal szúrták ki a szemét. A barátnőm kislánya egy cégnél helyezkedett el, munkanélküli…..
Vonatosi 2009.03.07 11:58:15
@paráznabillegető: Igazad van a közgázzal kapcsolatban, de egy egyszerű történelem- vagy társadalmi ismeretek tanár, aki teszem azt főiskolát végzett és életében nem volt másfajta munkaviszonya a közalkalmazottin kívül, ne magyarázza a gyerekemnek a jogot, mert fogalma sincs róla. A munkajog meg nem véletlenül 5. félévtől van a jogi egyetemen (legalább is nálunk a Pázmányon); (elég komoly polgári jogi és pp-beli ismereteket feltételez, és különben is szívni vele rendesen).
Az olyan dolgok, mint a társadalmi alapismeretek pedig lóf*t sem érnek úgy önmagukban.
Valóban a pénzügyi alapismereteknél kellene kezdeni, adózási (adójogi), társadalombiztosítási (és -jogi), valamint államtani ismeretekkel kibővítve. Erre egy közgazdász-tanár simán képes, csak ugye olyan iskolavezetőség kell hozzá, aki hajlandó újítani és kifizetni rendesen ezt a munkát.
Valószínűleg egy rosszabb dolog van annál, ha bürokraták akarnak a valóságtól elvonatkoztatva törvényeket alkotni: az, ha a politikusok futnak neki ilyesminek. Nem nagyon lehet mást mondani a Fidesz által elkezdett büntetőjogi szigorítási meccsre, amelyhez aztán az MSZP…..
A végzett közgazdász és az orvostanonc egymást lenéző kapcsolata.     A kép innen   Elaludtam, bocsánat.   Sziasztok! Miután végigolvastam a könyvet, rájöttem, én is gazdagíthatnám az oldalatokat. Még az egyetemen történt meg velem a…..
Vonatosi 2009.02.25 10:50:19
Először egy szép vers: Szombat este. Négy fal közé zárva. Te meg barátokkal mész a bálba. Másnak rázod a csípőd, a tested, Parfümtől illatosan, kifestve. Megjátszottad, nem is tudom hányszor, Én egyszer mernék menni: már vádolsz. Aztán hétfőn, mintha semmis…..
A valaha volt legőszintébb mondatot kaptuk olvasónktól: "Boldog korai huszonéves kor, tele felelőtlenséggel, és mosolyért kapott pinával". A mosolyért kapott pinára verses kötetet lenne érdemes összedobni. Egy egyetemi közegben nem is lehet durvább szakítóok Woody Allen…..
Megszokhattuk már, hogy az Oktatási Minisztérium vezetői ügyesen kerülik a nyilvánosság előtt a kényes témákat, a problémás területeket, kommunikációjuk azt sugallja, hogy már minden megoldottak, amit még nem, azt pedig meg fogják oldani.Az elmúlt napokban a tárcát érintő…..