Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MAC-Ka

0 bejegyzést írt és 531 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1891. A svájci Münchenstein-híd összeomlásakor történt vasúti szerencsétlenség a maga 73 halottjával a mai napig az ország legtöbb áldozattal járó vonatbalesete. Az Eiffel-torony építője, Gustave Eiffel által épített híd szerkezete 16 év után adta meg magát az egyébként túlterhelt szerelvény alatt..
MAC-Ka 2020.06.12 12:26:32
@gintonic.azigazi: Az a SICC amire ti gondoltok, az valóban egy több kiadványból álló valami meseféle volt, de szerintem itt Grätzer József könyvéről van szó, ami 1935 (!) óta több -átdolgozott- kiadást élt meg (nálam most épp egy 2007-es kiadású példány van nosztalgiából :) ) Gyerekként rengeteg rejtvény, érdekes kísérlet, okosság volt benne található :)
retrolegends.hu/2013/05/01/generaciok-konyve-sicc/
Ez az év is jól kezdődött. Januárban Izlandon csodáltuk a természet szépségeit, majd február elején a Magas-Tátrában túráztunk hóviharban. Milyen szerencsések vagyunk, hogy nyugdíjasként 66 évesen ilyen csodákat élhetünk meg! Teljesen el is felejtettem, hogy mielőtt a Tátrába elindultunk kaptam egy…..
MAC-Ka 2020.03.10 13:11:56
@Péter A Hűtősfuvaros: Igen, tudtommal már több mint két éve van ilyen... de Kásler valahogy nekem még nem írt levelet :) Talán sokan vagyunk a korosztályban és nem bírnák a laborok...vagy korlátos a pénz... nem tudom... ettől bonyolultabb dologra nem is gondolok... :)
De ha POZITÍV teszt után 3 hónapra kapok egyáltalán időpontot a gasztro-ra és addig aggódhatok... az nem túl "elegáns" eljárás.
MAC-Ka 2020.03.11 10:53:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én speciel nem a sima székletvér tesztet csináltattam, az enyhe aranyeres problémák miatt, hanem az enzimest (M2-PK), de persze, lehet a teszt fals-pozitív, mint ahogy az is lett szerencsére. De pozitív daganattesztnél három-négy hónap nagyon sok... aki ilyenkor nem aggódik, az el sem megy megcsináltatni a tesztet.
A mostani helyszín a Szovjetunió legnagyobb rakétabázisa volt, melyen nukleáris tölteteket is tároltak. Chukotka, avagy magyarul Csukotka, vagy Csukcsföld, egy terület Oroszország észak-keleti részén. A terület a Szovjetunió védelme szempontjából jelentős volt. Az itt létesült bázis, mely a…..
Már három éve hogy befejeztem a Régi magyar diafilmek-sorozatot, addig negyven részt láthattatok belőlük, de most örömmel jelenthetem annak aki szerette, hogy itt a folytatás! Mindjárt egy olyan téma ami a szocialista Szovjetunió felsőbbrendűségét fennen hirdette a magyar dolgozónak, aki készséggel…..
MAC-Ka 2019.09.29 01:04:40
@Terézágyú: "Botond-Bolics Györgynek több scifi-regénye is volt (van :) "
Igen, és a gyerekkorom kedvenc folytatásos rádiójátéka is, a Mikrobi :)

Egyébként annak idején eléggé ráállt mindenkinek a "füle", hogy a hangzatos propagandaretorikát le tudja bontani a szövegről. Itt is ha ezt leszedjük, akkor ami marad, az egy kis válogatás a "tudomány és technika újdonságaiból" ...mint egy kicsit később a Delta ;)
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
MAC-Ka 2019.09.02 14:06:59
@Terézágyú: Szerintem a Mario féle izék is ilyenek (nekem kimaradt). Aztán mégis kedvelték. Egy kicsit gondolkodás, hogy merre haladva oldható meg, aztán kitalálni/kipróbálni a ritmusát. Való igaz, nem a gyors siker aztán keressünk mást kategória.
MAC-Ka 2019.09.02 14:16:24
@Terézágyú: Nem, a "pixel megtaláláshoz" ritmusérzék...meg gyakorlás kellett, aztán ment magától, a gondolkodás meg az útvonalhoz kellett :)
A gondolkodósak azok mások voltak.
1967 szeptember 3-án tértek át Svédországban a bal oldali közlekedésről a jobb oldalira. Egy ilyen átállás nem olyan egyszerű, mint ahogyan gondolnánk. Jelzőtáblák, felfestések, tömegközlekedés átszervezése egyetlen éjszaka alatt?..
Valami talán megmozdult az emberekben környezettudatosság terén, legalábbis egyre gyakrabban kerül elő a téma, és egyre többször lehet találkozni azzal, hogy az keresik a módját annak, hogyan tudnak kisebb ökológiai lábnyommal élni. A Facebookot görgetve mostanában lépten-nyomon abba lehet botlani,…..
MAC-Ka 2019.07.12 15:50:11
@Almandin: Tudtommal ha egy ingatlan lakott, akkor KÖTELEZŐ szemétszállítási díjat fizetni (legalább a legkisebb méretű edényt) függetlenül hogy mennyit tartózkodik ott. A szelektív meg a hulladékudvarokban leadható dolgoknál pedig sajnos még nagyon sok kérdőjel van (mit lehet beletenni, és ami nem tartozik oda, azt hová tegye... :( ) Valóban nem elfogadható az erdőszéle, de sajnos mindig lesz akinek egyszerűbb, olcsóbb megoldás. :( Egy vödörnyi sittel esetleg nem kíván elbuszozni több átszállással abba a hulladékudvarba, ahol átvennék tőle (ja plusz előtte a közös képviselőhöz aki ad igazolást hogy fizeti a szemétdíjat :( ) Kicsit egyszerűsíteni kellene hogy NE ÉRJE MEG az erdőszélre vinniük.
Magyar katonák Csehszlovákiában 1968. augusztus 20-án indultak el magyar katonák egy szomszédos ország megszállását elősegíteni. A Csehszlovákiában álomszerűen kezdődött és a nyár végéig kitartott, reményteli "prágai tavasz" sokak számára az elviselhető szocializmus ideálját fogalmazta meg, és úgy…..
MAC-Ka 2018.08.18 15:42:36
@Bafana: De akkor is voltak civilek, akik kiverték őket és visszafoglalták tőlük a városukat.
1930-as évek. A szovjet Vörös Hadsereg sorozóbizottsága előtt..
MAC-Ka 2018.07.09 14:41:29
@MAC-Ka: Ja, még azt akartam, hogy szerintem amerikában is volt pucérkodás, már ha jól emlékszem a Hair c. klasszikusra...
MAC-Ka 2018.07.09 14:53:22
@pina noir: Ja, a megtörés, az egységes masszába való beilleszkedés így vagy úgy való elérése általános a hadseregekben...csak fokozatok vannak... pl testi fenyítés stb
MAC-Ka 2018.07.09 16:28:14
@Pepibubó: Azt hiszem kicsit még fejlődnöd kellene az ilyen helyzetek megítélésében. Tudod, egy háborúban mindkét oldalon lehetnek/vannak hősök. A "gyilkos NATO" és a " tömeggyilkos szerbek" ugyanolyan általánosító és hamis megállapítások. A háborúkban mindig emberek, többségében tisztességes hétköznapi emberek kerülnek szembe egymással. Nem lehet általánosítani egy egész nemzetre. Rengeteg magyar veszett oda pl a Don-kanyarnál akiknek igazából semmi keresnivalója nem lett volna ott, de mentek, mert a "haza ezt kérte tőlük". Igen, hősök, nyugodtan hívhatjuk őket hősöknek. ...és a másik oldalon is rengeteg hősi halott volt, aki tette azt ami a kötelessége volt.
De ha elolvastad a belinkelt cikket olvashattad, azt is hogy Dani Zoltán hivatásos katonaként megtagadta egy szerb szabadcsapat azon "utasítását" hogy rakétával lőjön egy falut, amiért egy golyót kapott... :(
De álljon itt a szlovén származásu amerikai pilóta (a lopakodó pilótája) szavai amit kettőjük barátságáról mondott: „Mi azt akarjuk megértetni az emberekkel, hogy a béke jobb, mint a háború”
MI, vagyis Dale Zelko és Dani Zoltán, akik bár a háborúban egymással szemben álltak, de azonosan gondolkodnak a háborúról.
„Ébredjen minden egyházközség arra a tudatra, hogy mindegyik Krisztus családja,s legyen gondja, hogy ne legyen abban a családban senki, aki éhezik, mialatt mások lakmároznak,senki, aki mezítelen, mialatt másnak fölös ruhája vagy lábbelije van.Közelebb kell jutnunk egymáshoz. Meg kell éreznünk mások…..
MAC-Ka 2018.06.06 12:05:36
@korcsolánzsuzsi: Kikerült a blog a címoldalra, máris rárontottak a trollok... :( Én sajnálom, szívesen olvasom már régóta...
Hangulatjelentés Egyenes vonal 2018.04.09 08:36:02
Az idei évbe nagyon belehúztam továbbképzés szempontjából, április van, de már megjártam 3 tanfolyamot, több előadást és még kettőre vagyok belejelentkezve. A flossing második részén mélyítettem a gyakorlatomat, illetve a Masszőrök konferenciájára tértem be lelkesen, amikor épp nem otthon kómáltam…..
MAC-Ka 2018.04.09 11:11:49
@putris72: Ha csak a fideszmédiát olvasod ilyeneket látsz...nem véletlenül. Ez a szerencsétlen tömegek manipulációjára szolgál.Meg a félelem (migráncsoktól, soostól, annak elhitetése, hogy ha nem viktor vezet, akkor vége magyarországnak sőtmitöbb a kereszténységnek) felkeltésére..
Ennyi a titok... Ez bevált már a múlt században több szociopata vezetőnek is.
Honnan vettük a bátorságot, hogy ezt a cikket megírjuk? A sarki cukrászatból, mondhatnám viccesen, de valójában onnan, hogy csaknem három évtizede a blog fotósának isler mániája van. Bárhol járunk Magyarországon, a kötelező süteményevés része az isler. Tavaly nyáron pedig személyesen mentünk el az…..
  "Te nem introvertált vagy, hanem csicska" – oltogatott az egyik kommentelőm, és azóta sincs mindenki meggyőződve arról, hogy az introvertáltakról való beszédnek van létjogosultsága meg értelme. Vagy úgy általában annak, hogy mi introvertáltak vagyunk. Időről időre jön valaki, aki a…..
MAC-Ka 2018.02.23 10:33:14
@Mr. Waszabi: Nem is az osztályozás a cél, hanem az ismeretek terjesztése. Ha az autistákra gondolok, akkor pár évtizede az átlagember számára egy "gyogyós, idióta" volt (tudatlan és/vagy ostoba emberek szemében most is az), de az értelmesebb emberek legalább elfogadják, hogy van ilyen is... akár betegségnek akár csak más tulajdonságú embernek tartják...
Ez is csak egy ilyen eset, fel kell hívni az értelmesebbek figyelmét arra, hogyha valaki másképp viselkedik, mint ő, vagy amit ő "normálisnak" tart, az még nem "csicska"... csak hogy az első sorokban említett trollt idézzem.
MAC-Ka 2018.02.23 12:09:30
@Mr. Waszabi: Talán nem minden extrovertált ilyen, mert ez már valahol a szociopátia területe, Bár kétségkívül vannak ilyenek jelentős számban.
Gödre egy kis falu Baranyában, februárban ott rendezik az I. Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnepet. Az esemény FB-eventjébe azt gondolták jónak beleírni, amit a fenti képen látnak. De biztos csak vicceltek...
MAC-Ka 2018.01.31 10:04:02
@Bravehearth: Na ja, szerinted ilyen az élet...
Tudod, ha bemenne a lakásodra egy vagy több ember, elvinne mindenedet, amit meg nem tud azt lerombolná (hogy csúnyáb dolgokat ne említsek) aztán a képedbe röhögne, hogy "ilyen az élet..." gyenge vagy ő meg erős... aztán nem lenne senki aki bármiben is segítene...akkor te ebben megnyugodnál... ezt állítod? Nem hiszem. Ilyet csak az "erőszakot alkalmazók mondanak...

Ez a banda most pont ezt csinálja, az otthonodnál egy kicsit tágabb környezettel, az országgal... anyagilag, erkölcsileg rombolja le. Amiben akármennyire is kicsiben, te is részt veszel.
Mikor hazaérek, nincsen otthon senki. A gyerekek még iskolában vannak, a feleségem vásárolni ment. „Ah, ez jó! Egy kis csend és nyugalom, enyém a lakás!” Persze ilyenkor semmi nem jut az eszembe, ami szuper lenne a nem várt kikapcsolódásra. Már csak azért sem, mert tudom, hogy…..
MAC-Ka 2017.09.28 16:20:50
@Liping: Ok, akkor adok egy piros pontot ha azt mondod, hogy nem ítéled el csak mert olyan amilyen. :)

De azért azt továbbra is fenntartom, hogy nem csak fáradság és ahhoz való kedv kérdése. Legalábbis nem ezekkel a szavakkal kellene leírni
Mert a "fáradság" és "kedv" mást jelent az embereknek mint ami adott esetben, különösen az általad is emlíett nehezítő körülményekkel fűszerezve egy ilyen folyamat jelent.
Azt hiszik csak lustaság meg akaratgyengeség.
Nem, nem csak az.
MAC-Ka 2017.09.28 16:30:12
@vanvelemenyem:
"Mac-ka rokonat pedig valoszinuleg a szomszedja vagy valaki rokona titokban etette...."

Na itt menj te el a fenébe...
Baszod, nem te éltél vele minden nap, látva a szenvedését, a küzdelmét, de veszed magadnak a bátorságot hogy becsméreld.
Neked is csak akkor fog megjönni az eszed, ha belekerülsz egy ilyen helyzetbe és magad kárán jössz rá milyen ostoba is voltál addig...
MAC-Ka 2017.09.28 16:39:27
@Skywatcher: Bocs, de ez az a szemlélet amit nem tudok elfogadni.
Az emberek ilyenek, kész ez van. Nem tehetünk semmit. Ha ezt mondod soha semmi nem fog változni.

A divat változik...pontosabban változtatják.
Ha valamit elég sokáig sulykolnak az emberek fejébe, el fogja hinni legyen az bármilyen akár embertelen dolog is.

Tudod, ez is csak egy kifogás. kifogás arra hogy miért nem baj, ha előítéletes vagy, ha rasszista vagy illetve kifogás egy sor nem túl tisztelendő tulajdonságra
Hát persze, ilyenek az emberek. Ilyen az élet, Ilyen az üzlet.. és hasonlók.
Ezt a dalt még ma is játszák a bányász zenekarok, bár kevesen tudják, milyen iszonyú tragédia történt épp 83 éve. Te felismered a himnuszt, amit egy bányász írt?..
Egy 18 éves srác ismerte fel először a BKK által frissen bevezetett jegyrendszer hibáit és jelezte is a BKK-nak. Cserébe feljelentették, a rendőrség éjjel ment érte. Tüntetés szerveződik mellette és a T Systems és a BKK FB oldala tele lett kritikus kommentekkel. Közben a bkk.hu elérhetetlenné vált...
MAC-Ka 2017.07.21 13:55:48
@Beáta Rigóné Szilágyi: Éjszaka nagyobb a megfélemlítési hatás...no meg ilyenkor a szomszédok, a környezet is otthon van/felébred és látja amint bilincsben viszik el a "bűnözőt" :(
Nem ma találták ki, a fekete autós korszak után is alkalmazták rendszeresen :(
Lassan két és fél éve, hogy a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek hivatalból indított eljárások keretében megkezdték a nyugdíjbiztosítás nyilvántartásában szereplő adatok egyeztetését a biztosítottak, és volt biztosítottak jogviszonyaira és kereseteire vonatkozóan. Ezt idén tovább folytatják, és…..
MAC-Ka 2017.03.02 21:56:53
@Creme Brulee: www.onyf.hu oldalon Nyugdíjbiztosítási adategyeztetés... de csak ha van ügyfélkapud...
Meglepve olvastam a médiát és a közösség oldalakat is megjáró hírt, miszerint egy, a kemoterápiás kezelése miatt legyengült immunrendszerű gyermekét a kórházba szállító apukát büntettek meg rendőrök. A szmogriadó időszaka alatt ugyanis nem használhatta volna húsz éves személygépjárművét Budapesten.…..
MAC-Ka 2017.01.29 10:31:22
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Egy leukémiás gyerek szüleivel trollkodsz... ez gusztustalanság :(
MAC-Ka 2017.01.29 11:08:24
@szófogadatlan prókátor: Igazad van, de a címzett nem fogja megértést mutatni... nem hiszem hogy lenne gyereke, csak egy troll, aki provokálni akar...
A napokban kitört a szmogriadó, és a mai naptól a forgalmi villantásával ingyen lehet utazni a BKV BKK járatain is, ami üdvözlendő dolog. Mivel Budapest környékéről holnap Budapestre kell mennem, rendszer szabálykövető emberként (meg kényszerűségből is) a MÁV-BKK kombót kell…..
MAC-Ka 2017.01.26 22:38:27
@haragatya: Hasonlóan rossz idő-arányok vannak nálam is (15perc kontra 50 perc), és bár én "csak" 10 éves autóval járok, ami felette van a határnak, de akár le is tehetném, engedve a kérésnek ami nem csak a kitiltott autósok felé szól szmogriadó esetében.
De miért tenném, ha az nekem plusz naponta másfél óra és kb 1000 Ft plusz lenne? (még ha egyedül megyek is)
Valamivel ösztönözni kéne azokat is akik akár le is tennék az autójukat. Dehát se Tarlós papa, a fenti beszólogató meg pláne, nem híve ennek... így akit jogi úton nem tiltanak ki, az továbbra is fog járni... nagyon okos...