Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MAC-Ka

0 bejegyzést írt és 527 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami talán megmozdult az emberekben környezettudatosság terén, legalábbis egyre gyakrabban kerül elő a téma, és egyre többször lehet találkozni azzal, hogy az keresik a módját annak, hogyan tudnak kisebb ökológiai lábnyommal élni. A Facebookot görgetve mostanában lépten-nyomon abba lehet botlani,…..
MAC-Ka 2019.07.12 15:50:11
@Almandin: Tudtommal ha egy ingatlan lakott, akkor KÖTELEZŐ szemétszállítási díjat fizetni (legalább a legkisebb méretű edényt) függetlenül hogy mennyit tartózkodik ott. A szelektív meg a hulladékudvarokban leadható dolgoknál pedig sajnos még nagyon sok kérdőjel van (mit lehet beletenni, és ami nem tartozik oda, azt hová tegye... :( ) Valóban nem elfogadható az erdőszéle, de sajnos mindig lesz akinek egyszerűbb, olcsóbb megoldás. :( Egy vödörnyi sittel esetleg nem kíván elbuszozni több átszállással abba a hulladékudvarba, ahol átvennék tőle (ja plusz előtte a közös képviselőhöz aki ad igazolást hogy fizeti a szemétdíjat :( ) Kicsit egyszerűsíteni kellene hogy NE ÉRJE MEG az erdőszélre vinniük.
Magyar katonák Csehszlovákiában 1968. augusztus 20-án indultak el magyar katonák egy szomszédos ország megszállását elősegíteni. A Csehszlovákiában álomszerűen kezdődött és a nyár végéig kitartott, reményteli "prágai tavasz" sokak számára az elviselhető szocializmus ideálját fogalmazta meg, és úgy…..
MAC-Ka 2018.08.18 15:42:36
@Bafana: De akkor is voltak civilek, akik kiverték őket és visszafoglalták tőlük a városukat.
1930-as évek. A szovjet Vörös Hadsereg sorozóbizottsága előtt..
MAC-Ka 2018.07.09 14:41:29
@MAC-Ka: Ja, még azt akartam, hogy szerintem amerikában is volt pucérkodás, már ha jól emlékszem a Hair c. klasszikusra...
MAC-Ka 2018.07.09 14:53:22
@pina noir: Ja, a megtörés, az egységes masszába való beilleszkedés így vagy úgy való elérése általános a hadseregekben...csak fokozatok vannak... pl testi fenyítés stb
MAC-Ka 2018.07.09 16:28:14
@Pepibubó: Azt hiszem kicsit még fejlődnöd kellene az ilyen helyzetek megítélésében. Tudod, egy háborúban mindkét oldalon lehetnek/vannak hősök. A "gyilkos NATO" és a " tömeggyilkos szerbek" ugyanolyan általánosító és hamis megállapítások. A háborúkban mindig emberek, többségében tisztességes hétköznapi emberek kerülnek szembe egymással. Nem lehet általánosítani egy egész nemzetre. Rengeteg magyar veszett oda pl a Don-kanyarnál akiknek igazából semmi keresnivalója nem lett volna ott, de mentek, mert a "haza ezt kérte tőlük". Igen, hősök, nyugodtan hívhatjuk őket hősöknek. ...és a másik oldalon is rengeteg hősi halott volt, aki tette azt ami a kötelessége volt.
De ha elolvastad a belinkelt cikket olvashattad, azt is hogy Dani Zoltán hivatásos katonaként megtagadta egy szerb szabadcsapat azon "utasítását" hogy rakétával lőjön egy falut, amiért egy golyót kapott... :(
De álljon itt a szlovén származásu amerikai pilóta (a lopakodó pilótája) szavai amit kettőjük barátságáról mondott: „Mi azt akarjuk megértetni az emberekkel, hogy a béke jobb, mint a háború”
MI, vagyis Dale Zelko és Dani Zoltán, akik bár a háborúban egymással szemben álltak, de azonosan gondolkodnak a háborúról.
Vannak emberek és családok, melyeknek az egész élete nem áll másból,mint tragédiák sorozatából. Nagy tragédia az, ha egy család feje felöl elviszik az egyszoba konyhás kis házat, devizahitel tartozás miatt. Egyetlen ilyen eseményből következik az összes többi tragédia, melyek még az elsőnél is…..
„Ébredjen minden egyházközség arra a tudatra, hogy mindegyik Krisztus családja,s legyen gondja, hogy ne legyen abban a családban senki, aki éhezik, mialatt mások lakmároznak,senki, aki mezítelen, mialatt másnak fölös ruhája vagy lábbelije van.Közelebb kell jutnunk egymáshoz. Meg kell éreznünk mások…..
MAC-Ka 2018.06.06 12:05:36
@korcsolánzsuzsi: Kikerült a blog a címoldalra, máris rárontottak a trollok... :( Én sajnálom, szívesen olvasom már régóta...
Hangulatjelentés Egyenes vonal 2018.04.09 08:36:02
Az idei évbe nagyon belehúztam továbbképzés szempontjából, április van, de már megjártam 3 tanfolyamot, több előadást és még kettőre vagyok belejelentkezve. A flossing második részén mélyítettem a gyakorlatomat, illetve a Masszőrök konferenciájára tértem be lelkesen, amikor épp nem otthon kómáltam…..
MAC-Ka 2018.04.09 11:11:49
@putris72: Ha csak a fideszmédiát olvasod ilyeneket látsz...nem véletlenül. Ez a szerencsétlen tömegek manipulációjára szolgál.Meg a félelem (migráncsoktól, soostól, annak elhitetése, hogy ha nem viktor vezet, akkor vége magyarországnak sőtmitöbb a kereszténységnek) felkeltésére..
Ennyi a titok... Ez bevált már a múlt században több szociopata vezetőnek is.
Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalára felkerült videóból jól látszik, hogy március 15-én nem mindenkire vonatkozhatott a hatóságok által kiadott közlemény. "Március 15-én 06:00 és 23:00 UTC között a képen látható piros körön belül GND-6500' AMSL magasságig légtér korlátozás lesz érvényben. A…..
MAC-Ka 2018.03.19 17:03:02
@Bobby Newmark: Alapvetően pedig a kamerája zavar (nem mindenhez kell nagy felbontás) vagy mondjuk úgy, hogy nem tudhatom a célját, ez már nem egy labda, túl sokat tud, irányítható, hordozhat dolgokat,felvételt készít... Ötletelhetnék, hogy mire tudom még elképzelni :) ,de nem ez a lényeg.

Amúgy van ahol labdával szoktam találkozom a kertben, de azt se szeretem :), (nem szeretek öt percenként labdaszedőt játszani, vagy beengedni a gyerekeket, ezért már több labdájuk van én meg naponta egyszer vagy kétszer visszadobálom :) ) de az egészen más. Feltéve hogy nem egy labda formájú bedobható megfigyelőrobot :) Ha majd magától gurigázik a kertemben akkor aggódni fogok miatta :)

A rejtett kamerás ügy (toll, szemüveg miegyébb) valamikor 8-10 éve volt.
Számomra akkor is azt példázta, hogyha egy szabályozást nem körültekintően precízen fogalmaznak meg (nem szokták), akkor egészen abszurd dolgok is kisülhetnek ha valakik erre alapozva (akár valamilyen érdekből, akár szimpla fafejűségből) elkezdenek "precízkedni".
Találtam egy linket 2009-ből:
hvg.hu/itthon/20091113_vpop_internet
MAC-Ka 2018.03.19 17:06:12
@Bobby Newmark: Ja, egyébként úgy tudom, végül a megindított eljárások eredményeként senki se kapott börtönt...
MAC-Ka 2018.03.20 13:21:45
@Bobby Newmark: A jog túlzottan képlékeny valami... a bíró meg azt vesz figyelembe amit akar. Aztán másodfokon homlekegyenest ellenkező dolog is kijöhet, ahogy alkalmanként elő is fordul.
Néha olyan dolgokban is, amit 100-ból kb. 100 ember vesz biztosra. Például hogy a perköltséget a vesztes fizeti, és a kártérítés is kamatostul jár.
Na de ez már tényleg mesze van a témától (legalábbis elvileg).
Honnan vettük a bátorságot, hogy ezt a cikket megírjuk? A sarki cukrászatból, mondhatnám viccesen, de valójában onnan, hogy csaknem három évtizede a blog fotósának isler mániája van. Bárhol járunk Magyarországon, a kötelező süteményevés része az isler. Tavaly nyáron pedig személyesen mentünk el az…..
  "Te nem introvertált vagy, hanem csicska" – oltogatott az egyik kommentelőm, és azóta sincs mindenki meggyőződve arról, hogy az introvertáltakról való beszédnek van létjogosultsága meg értelme. Vagy úgy általában annak, hogy mi introvertáltak vagyunk. Időről időre jön valaki, aki a…..
MAC-Ka 2018.02.23 10:33:14
@Mr. Waszabi: Nem is az osztályozás a cél, hanem az ismeretek terjesztése. Ha az autistákra gondolok, akkor pár évtizede az átlagember számára egy "gyogyós, idióta" volt (tudatlan és/vagy ostoba emberek szemében most is az), de az értelmesebb emberek legalább elfogadják, hogy van ilyen is... akár betegségnek akár csak más tulajdonságú embernek tartják...
Ez is csak egy ilyen eset, fel kell hívni az értelmesebbek figyelmét arra, hogyha valaki másképp viselkedik, mint ő, vagy amit ő "normálisnak" tart, az még nem "csicska"... csak hogy az első sorokban említett trollt idézzem.
MAC-Ka 2018.02.23 12:09:30
@Mr. Waszabi: Talán nem minden extrovertált ilyen, mert ez már valahol a szociopátia területe, Bár kétségkívül vannak ilyenek jelentős számban.
Gödre egy kis falu Baranyában, februárban ott rendezik az I. Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnepet. Az esemény FB-eventjébe azt gondolták jónak beleírni, amit a fenti képen látnak. De biztos csak vicceltek...
MAC-Ka 2018.01.31 10:04:02
@Bravehearth: Na ja, szerinted ilyen az élet...
Tudod, ha bemenne a lakásodra egy vagy több ember, elvinne mindenedet, amit meg nem tud azt lerombolná (hogy csúnyáb dolgokat ne említsek) aztán a képedbe röhögne, hogy "ilyen az élet..." gyenge vagy ő meg erős... aztán nem lenne senki aki bármiben is segítene...akkor te ebben megnyugodnál... ezt állítod? Nem hiszem. Ilyet csak az "erőszakot alkalmazók mondanak...

Ez a banda most pont ezt csinálja, az otthonodnál egy kicsit tágabb környezettel, az országgal... anyagilag, erkölcsileg rombolja le. Amiben akármennyire is kicsiben, te is részt veszel.
Mikor hazaérek, nincsen otthon senki. A gyerekek még iskolában vannak, a feleségem vásárolni ment. „Ah, ez jó! Egy kis csend és nyugalom, enyém a lakás!” Persze ilyenkor semmi nem jut az eszembe, ami szuper lenne a nem várt kikapcsolódásra. Már csak azért sem, mert tudom, hogy…..
MAC-Ka 2017.09.28 16:20:50
@Liping: Ok, akkor adok egy piros pontot ha azt mondod, hogy nem ítéled el csak mert olyan amilyen. :)

De azért azt továbbra is fenntartom, hogy nem csak fáradság és ahhoz való kedv kérdése. Legalábbis nem ezekkel a szavakkal kellene leírni
Mert a "fáradság" és "kedv" mást jelent az embereknek mint ami adott esetben, különösen az általad is emlíett nehezítő körülményekkel fűszerezve egy ilyen folyamat jelent.
Azt hiszik csak lustaság meg akaratgyengeség.
Nem, nem csak az.
MAC-Ka 2017.09.28 16:30:12
@vanvelemenyem:
"Mac-ka rokonat pedig valoszinuleg a szomszedja vagy valaki rokona titokban etette...."

Na itt menj te el a fenébe...
Baszod, nem te éltél vele minden nap, látva a szenvedését, a küzdelmét, de veszed magadnak a bátorságot hogy becsméreld.
Neked is csak akkor fog megjönni az eszed, ha belekerülsz egy ilyen helyzetbe és magad kárán jössz rá milyen ostoba is voltál addig...
MAC-Ka 2017.09.28 16:39:27
@Skywatcher: Bocs, de ez az a szemlélet amit nem tudok elfogadni.
Az emberek ilyenek, kész ez van. Nem tehetünk semmit. Ha ezt mondod soha semmi nem fog változni.

A divat változik...pontosabban változtatják.
Ha valamit elég sokáig sulykolnak az emberek fejébe, el fogja hinni legyen az bármilyen akár embertelen dolog is.

Tudod, ez is csak egy kifogás. kifogás arra hogy miért nem baj, ha előítéletes vagy, ha rasszista vagy illetve kifogás egy sor nem túl tisztelendő tulajdonságra
Hát persze, ilyenek az emberek. Ilyen az élet, Ilyen az üzlet.. és hasonlók.
Ezt a dalt még ma is játszák a bányász zenekarok, bár kevesen tudják, milyen iszonyú tragédia történt épp 83 éve. Te felismered a himnuszt, amit egy bányász írt?..
  Több hiba is elkövethető a nyugdíjelőtakarékosság során, amelyeket fontos elkerülni vagy kijavítani, ha már beleestünk a hibába. Mikre is gondolunk?      Vegyünk sorra néhány fontos szempontot, amikbe bele lehet bukni a nyugdíjelőtakarékosság során:  1. Magas…..
MAC-Ka 2017.08.08 16:57:50
@Nyugdij-nyugdij.blog.hu: Igen, de a kulcsszó: megbízható :)))) Mindig abból van a baj, amikor olyanban bízol meg akiben nem kéne. De többnyire erre csak utólag jössz rá.
Egy 18 éves srác ismerte fel először a BKK által frissen bevezetett jegyrendszer hibáit és jelezte is a BKK-nak. Cserébe feljelentették, a rendőrség éjjel ment érte. Tüntetés szerveződik mellette és a T Systems és a BKK FB oldala tele lett kritikus kommentekkel. Közben a bkk.hu elérhetetlenné vált...
MAC-Ka 2017.07.21 13:55:48
@Beáta Rigóné Szilágyi: Éjszaka nagyobb a megfélemlítési hatás...no meg ilyenkor a szomszédok, a környezet is otthon van/felébred és látja amint bilincsben viszik el a "bűnözőt" :(
Nem ma találták ki, a fekete autós korszak után is alkalmazták rendszeresen :(
Lassan két és fél éve, hogy a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek hivatalból indított eljárások keretében megkezdték a nyugdíjbiztosítás nyilvántartásában szereplő adatok egyeztetését a biztosítottak, és volt biztosítottak jogviszonyaira és kereseteire vonatkozóan. Ezt idén tovább folytatják, és…..
MAC-Ka 2017.03.02 21:56:53
@Creme Brulee: www.onyf.hu oldalon Nyugdíjbiztosítási adategyeztetés... de csak ha van ügyfélkapud...
Meglepve olvastam a médiát és a közösség oldalakat is megjáró hírt, miszerint egy, a kemoterápiás kezelése miatt legyengült immunrendszerű gyermekét a kórházba szállító apukát büntettek meg rendőrök. A szmogriadó időszaka alatt ugyanis nem használhatta volna húsz éves személygépjárművét Budapesten.…..
MAC-Ka 2017.01.29 10:31:22
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Egy leukémiás gyerek szüleivel trollkodsz... ez gusztustalanság :(
MAC-Ka 2017.01.29 11:08:24
@szófogadatlan prókátor: Igazad van, de a címzett nem fogja megértést mutatni... nem hiszem hogy lenne gyereke, csak egy troll, aki provokálni akar...
A napokban kitört a szmogriadó, és a mai naptól a forgalmi villantásával ingyen lehet utazni a BKV BKK járatain is, ami üdvözlendő dolog. Mivel Budapest környékéről holnap Budapestre kell mennem, rendszer szabálykövető emberként (meg kényszerűségből is) a MÁV-BKK kombót kell…..
MAC-Ka 2017.01.26 22:38:27
@haragatya: Hasonlóan rossz idő-arányok vannak nálam is (15perc kontra 50 perc), és bár én "csak" 10 éves autóval járok, ami felette van a határnak, de akár le is tehetném, engedve a kérésnek ami nem csak a kitiltott autósok felé szól szmogriadó esetében.
De miért tenném, ha az nekem plusz naponta másfél óra és kb 1000 Ft plusz lenne? (még ha egyedül megyek is)
Valamivel ösztönözni kéne azokat is akik akár le is tennék az autójukat. Dehát se Tarlós papa, a fenti beszólogató meg pláne, nem híve ennek... így akit jogi úton nem tiltanak ki, az továbbra is fog járni... nagyon okos...
Emily Lauren fotós 40 csodás nőt fényképezett le fehérneműben, mégpedig azért, hogy megmutassa, hogy néznek ki a valódi nők, akik plusz kilóval, elálló fülekkel, vagy akár műtéti heggel is csodásan néznek ki. Mivel én sem vagyok egy ropi alkat – legalább is egy ismerősöm szerint - mindig felfigyelek…..
MAC-Ka 2017.01.20 21:27:23
@Hortenz: Miért kell "nyomatni"? Erre semmi sem ad nagyobb igazolást, mint az eddigi kommentek túlnyomó többsége. Ostoba sztereotípiák rabjai amit bizony a media sulykol belájük, de már észre sem veszik.
Lazarbibi Szovjet kazettás magnók 2017.01.07 09:47:46
A blogon már volt szó szovjet hifi csodákról, de most egy másik szegmenst veszünk górcső alá. A birodalomban nem hanyagolták el a kazettás hordozható magnók fejlesztését sem, bár határon kívülre nem sok jutott belőlük, de tartok tőle hogy a belső piac sem volt elárasztva velük. "Весна-202"…..
MAC-Ka 2017.01.08 12:18:28
@LoveKills:
Persze, hogy a nyugatira vágyott mindenki ott legbelül... viszont a legtöbbek számára az elérhetetlen vágyak közé tartozott. A realitás pedig az ehhez hasonló magyar/keleti termékek lehettek... és sokaknak ez is csak vágy maradt :(
Akkor...és sajnos most is...nem csak az "igényesség" és/vagy zeneszeretet határozta meg a választást :(
De egyébként designt tekintve nem olyan sokkal maradtak el az akkori nyugati/távolkeleti low-end kategóriás termékektől. A fentiek egy része (!) sem annyira katasztrofális az akkori szemmel nézve.
A mechanika biztos szarabb volt, pl a brg mechanika is. :( Elektronikailag meg nem tudom, lévén sosem hallottam/láttam egyiket sem, de nem lennék meggyőződve hogy sokkal gyengébb az akkori nyugati low-endnél. Volt egy-két low-end "nyugati" termék már a kezemben abból a korból :)
Inkognitót ígért a műsorvezető interjúalanyának, de eleinte hangjával, majd legalább nyolc adattal tette őt azonosíthatóvá. Képzelje el az olvasó az elképzelhetetlent: egy budapesti befogadó otthon nevelőjeként rendszeresen molesztálja, sőt szexuális szolgáltatásokra kényszeríti a gondjaira…..
Amikor Michelle Marineau megpillantotta betegét – nevezzük Jamesnek –, azonnal tudta, hogy nem sokat tud segíteni. James nagylábujját korábban amputálták egy rosszul kontrollált diabétesz szövődménye miatt, a műtéti seb azonban sehogy sem akart begyógyulni. Befertőződött, és a baktériumok szörnyű…..
A blogger, úgy két héttel ezelőtt úgy döntött: felhagy a blogolással. Legalábbis a magyar belpolitika kitárgyalásával. Nem érdemes ezzel foglalkozni, tényleg. Szép dolog az ellenzékieskedés, de sok értelme nincs. Konkrétan az történt, hogy az ellenzék egy politikusa felszólalt az ellopott,…..
MAC-Ka 2016.06.02 12:08:52
@Ballib cenzúrázók réme 12: Az olyan emberekkel mit lehet kezdeni, akik ha nem is értenek egyet a fideszbanda valamelyik aljasságával, akkor se hajlandók semmit csinálni, csak mert a maszop vagy gyurcsány is ellenzi...és hát azokkal nem közösködik...
Bár legtöbbször fingjuk nincs miért is kell őket rühellni, csak beállnak a sorba.
Ostoba emberek... Megérdemlik a sorsukat.