Regisztráció Blogot indítok
Adatok
swat001

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma a Józsefváros újság által szépen beharangozott Mátyás téri karácsonyi vásárt néztük meg. Az ugyan megérne egy külön posztot, hogy mennyire sikeres a kezdeményezés, azonban valami elterelte a figyelmemet. Ez:  A Városüzemeltetési Szolgálat Jófiúk csoportjának…..
swat001 2012.01.29 20:33:10
Tisztelet Hozzászólok!

Mindenek van pro és kontrája, ebben az esetben is.
Jó a kezdeményezés és az ötletek szinte összes része. Viszont tudomásul kell venni, hogy az állam meghatározta a rendfenntartó erőket és törvényben foglalt jogokkal, kötelezettségekkel bízta meg.
Ami nálunk Magyar virtus, hogy törvényileg nincsenek megfelelően szabályozva.
(pl.: polgárőrségek, közterület felügyeletek)Vagy mert nem mernek megfelelő jogokat adni??
Köztudott tény, hogy a prostik és a drog is a szervezett bűnözés kasszáját növeli és az ő irányításuk alatt van. Na már most azokban az országokban ahol voltak hasonló kezdeményezések ott is elérték, hogy az alvilág keményen válaszoljon. Gépkarabélytűz, robbantás. Amire már nálunk is volt példa nem egyszer. (aranykéz utca, fenyő ügy stb.)
Kérdés, hogy mikor lesz itt is ez???? És láthatjuk egyre durvábbak a reakciók.
Ugyan akkor egy több hónapos akár éves fedett nyomozó munkáját teheti percek alatt tönkre egy rossz intézkedés a szolgálat részéről.
Én úgy gondolom, hogy előbb törvényben meghatározott jogokkal és kötelezettségekkel kellene ellátni a szolgálatot sőt meg kellene határozni és a rendszerbe illeszteni.
Magyarország hatályos jogszabályokban foglalt rendvédelmi szerve erre a feladatra a RENDŐRSÉG!!! És ott megtalálható minden szolgálat aki ezen dolgokban érintett és megfelelő jogokkal rendelkezik.