Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakférfi

0 bejegyzést írt és 4430 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután Magyar Péter nyilvánosságra hozta azt a felvételt amiben Varga Judittal egy otthoni beszélgetés keretei közt a Völner-Schadl ügyről hozott nyilvánosságra eddig nem tisztázott dolgokat. Ezt a beszélgetést itt megtekinthetik: https://fb.watch/r2SgJUrM16/ Ezután persze a NER-es médiában azt…..
A szélsőjobboldali, vagy másként mondva nagyon konzervatív felfogású ember számára csupán azok a dolgok léteznek, amelyek részét képezik a sok évszázados hagyománynak. A többi, a felvilágosodás óta létező dolog számukra csak porhintés, ármány és cselszövés. Nézzük sorban: Önkormányzatiság,…..
csakférfi 2023.03.05 15:08:02
@Tamáspatrik:
Szia!
Tudod, kedvellek mert jóindulatú fiatalembernek tartalak..... persze az emberek változnak! Viccet félretéve....
Az általad fejlettnek tartott nyugat most multikultnak nevezte el a gyarmatosítást!
Leegyszerűsítve.
A pakisztáni varrónő kereshetne annyit mint itthon egy varrónő, de nem mert a megrendelő vagy főnöke "nyereség" címén ezt nem adja meg.
Ezen lehet vitatkozgatni de akkor is így van.
Anno 1992-2006 vállalkoztam. Áfa körben kereskedelem és term
csakférfi 2023.03.05 15:55:56
@Tamáspatrik:
:)
Minden jót!
Tudományos tévhitek napjainkban azok, amit régen az akkori tudományos ismereteink szerint tanítottak nekünk az iskolában, azóta viszont a tudomány fejlődésével, már többet és máshogy tudunk ezekről a kérdésekről. Jellemzően  egy emberöltőn belüli, max 100 éves intervallumot elemzünk. Ez tehát egy…..
Az embertelenséget meg kell állítani. Amit az oroszok művelnek a megszállt területeken, az népirtással ér fel, így e területek felszabadításával az ukránok életeket is mentenek. ez önmagában is elegendő ok, hogy ukrán győzelemre van szükség,   2. A nemzetközi jognak megfelelő rend…..
A tisztelet definíciója szerint lehet tisztelni személyt, kort, szabályt, törvényt, hagyományokat, múltat, teljesítményt, feljebbvalót, tanárt, szülőt, embertársainkat, érzéseket, élőlényeket és a Természetet... Nem tisztelünk sem Istent, sem embert? A tisztelet mint tiszteletbe tartandó…..
csakférfi 2022.12.27 08:01:29
@F.M.J.:
Kellemes ünnepeket!

"Platón felvázolta az alkotmányok körforgását is, melyben a timokrácia bitorolja átmeneti jelenségként. Annak ellenére, hogy az uralkodókat elismerik, a pénz növekvő befolyása miatt kirajzolódik a következő államforma, az oligarchia. Ebben az államformában a hatalom egybeesik a tulajdonnal. Ez egy hanyatló államforma, melyben döntő szerepe a gazdagságnak. A rendszer végét a tömeg fellázadása okozza, melynek eredménye a demokrácia lesz. Ez végül az anarchia útján a zsarnokságba torkollik.

Az ideális állam létrehozásához Platón tett egy próbálkozást Szicíliában, azonban a kísérlet kudarcba fulladt.

Platón egyik öregkori művében, a Törvényekben egy újabb ideális állam elméletet vázolta fel. A változtatás az előbbi elképzelése szerint az volt, hogy az államot többé nem a filozófus királyoknak kell kormányozniuk, hanem a törvényeknek. A polgárok tanítómesterei is a törvények lesznek."

Wikipédia Platón c. fejezet

azaz

" Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen."

Állítólag Einstein idézet
Szóval ez megy - mármint a poszt témája- évezredek óta..... ez a hülyeség kora.
Majd ha nem lesz más választása az embereknek..... akkor változni fog. Addig amíg a tudás, pénz, hatalom, vagyon, karrier, egzisztencia, önérvényesítés.... stb. előtérben van, ez a kaotikus érzelmi mocsár lesz.
Minden jót!
:)
ReAd-blog Húspiac 2022.10.05 09:31:17
A cikk címével ellentétben nem a húsok áráról lesz szó vagy piacozásról. hanem arról a dologról, mely egyre jobban kicsúcsosodik, és bizony csípi a szemem. Mégpedig a női nem testének áruba bocsátásáról, tárgyiasításáról lesz szó leginkább és a teljes kitárulkozásról. Na nem a legősibb mesterségre…..
  "Egy texasi tankerület vezetői többek között a Biblia eltávolítására szólították fel az iskolák könyvtárait, miután közérdekű panaszra vizsgálat indult több kiadvány ellen, hogy összeegyeztethetők-e a tanintézmények oktatási elveivel. A Biblia nem tartozott azok közé, ami összeegyeztethető,…..
csakférfi 2022.09.04 12:40:11
hmmmm......

1. parancsolat...."csak neki szolgálj"... másnak ne. Egyisten hit. Embereknek ne.... mivel autonóm önálló szabad ember vagy... egyenlő más emberekkel (szabadság testvériség egyenlőség... nincs rabszolga) Nekem világos Neked nem. Sajnálom.
2.Iste nevét hiába ne vedd!
azaz ne fohászkodj folyton folyvást hozzá. Bízz magadban az erődben a kreativitásodban... ez hogyan nem értelmezhető? Ma ezt tanítjuk a gyerekeknek.
3. Pihenő nap amikor nem kell dolgoznod Vasárnap.. szombat... elismert a munka törvénykönyvében.
4. Általában jó esetben a szüleinket szeretjük. Nem szólunk be nekik... nem gúnyoljuk őket... nem szidjuk...ha megöregszenek segítjük őket és ha meghalnak nekünk a kötelességünk eltemetni! Vitatod?
5.Egyetértek!
6.Azan ne állj kurvának. Mivel a szex a szerelmünk fizikai megnyilvánulása. Nem a szexet tiltja hanem a pénzért ellenszolgáltatásért baszást... már bocsánat!
7.Egyetértek!
8. Nem kell hazudni! Tudatosan.,célszerűségből!Máskérdés hogy aqinói szent tamás ezt feloldotta egy eszmefuttatásával. Tanán ha igazat kezdenél mondani a nejednek.... elhinnéd mennyivel könnyebb az élet. Így csak téveszméid vannak.
9.Ez a monogámia alapja. Sajnálom hogy Te ösztönnek nevezed az ingert ami feleséged megunásának biztos jele. Nem azt mondja ne nézz más nőre hanem azt ne kívánd. Én is megnézek nőket... csajokat... esetleg elfantáziálok néhány percre.... de eszembe jut a nejem..... hogy mondanám azok után neki hogy szeretem.... hazudnék.. azt pedig rühellek. Lásd fentebb.
:)
10. Ezt nem értení! A lopás azzal kezdődik hogy meg tetszik másé ami neked nincs vagy nem lehet. Az az övé... vedd meg magadnak... készítsd el... stb.
Nagyjából ennyi.
Sajnálom hogy Te még mindig a "téveszméidet" sujkolod.
Nem hiszek istenben... megértem.
Isten nincs csak emberek vannak.... lásd Tao.
:)
csakférfi 2022.09.04 18:49:54
@cvsvrs: Igaz.
Erő nem ahhoz kell hogy fizikailag bírd, hanem ahhoz hogy az "útról" ne térj le.
Lao Ce utalt erre
"csak attól félek hogy letérek"

53
Ha van igaz tudásom:
a nagy út-at járom,
s csak attól félek, hogy letérek.
A nagy út sima,
de az embereket vonzzák az ösvények.
Ha pompás a palota:
a szántóföldek begyepesülnek,
a magtárak kiürülnek.
Dísz-köntösben járnak,
éles kardokat hordoznak,
étellel-itallal be nem telnek,
fölösleges javakat halmoznak:
rablás, dicsekvés a neve.
Nem ez az út-nak szelleme.
...
Minden jót!
A jó és rossz története Kinek jut eszébe az aszály kellős közepén műfüvet locsolni?Hát mindenkinek! Kép: saját I Natura 2000-es területen lévő kiszáradt levendulás Ne ámítsuk egymást kedves olvasóm, te is megteszed. Hogy miért hozom fel ezt egyáltalán? Nos, mert ez rossz dolog. Noha nem igazán…..
Pár hete jókat mosolyogtunk a híren, mely szerint az ismert amerikai vonósnégyest, a DaPonte String Quartet tagjait az általuk létrehozott civil szervezet egyszerűen kirúgta. Az alapítvány egyetlen küldetése az volt, hogy a rajongói adományokat gyűjtse. Nagyon úgy néz ki, hogy a zenészek kecskére…..
Nyilván lehetne itt cifrázni a bevezetőt, de a cím nagyjából mindent elmond. Tényleg a véleményetekre vagyunk kíváncsiak...
csakférfi 2022.07.17 15:44:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Odaköltöztünk a nejemmel, mert kérte... ő fél, ráadásul már úgy megnyomorodott hogy csak kerekes kocsit tolva tud menni. Tíz lépcsőfokon nem bír lemenni. A gyerekek meg "otthon maradtak. Szóval vagyunk hárman... meg a gyerekek is - a nagyobb a kedvesével- két családi házra. Szóval vissza kell venni, ha tetszik... ha nem.
:)
csakférfi 2022.07.17 15:51:03
@Irbisz:
Nem tűnik fel hogy "klímavédelem" elsődleges?
Ha nem értenek a szóból.... akkor megfizethetetlenné tesszük!
Globális takararékoskodásra ösztönzés legjobb eszköze... nem kell korbács.... büntetés... stb.
Láss csodát!! Visszafogjuk a fogyasztást!
Világszinten. Így teljesülhet a klímaccél.
Mit nem értesz? Nem magyar sajátosság.
Putyin csak elősegítette...... de ez már konteo kategória.
:)
csakférfi 2022.07.17 18:12:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Köszönöm!
Anyám már otthonban van. Egyik nővérem sem vállalta.
Ezek nagyon macerás dolgok egy családban. Nem alkotok már véleményt....anyám mentálisan őőő....
Szóval rámehet a házasság és a saját ép elméd..... macerás!
Mégegyszer.!Köszönöm!
Jól esett!
:)
George Lazar: "Kudarcba fulladt a Szánthó Miklós, Alapjogokért Központ igazgatója által gründolt budapesti de amerikai támogatású Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű rendezvény. Egyetlen aktív amerikai politikus sem jön el. A fő szónok Orbán Viktor miniszterelnök lesz aki…..
csakférfi 2022.05.22 09:38:10
@6.Lепin:
Szevasz!
Hogy telnek napjaid?
Rég nem kommentelek már.... van fontosabb dolgom.
Közben a nejemmel masszív "fideSSnyikek" lettünk..... kiábrándulva a "libsi" politikából.
Barcelona kikötőjében magasodik a 47 méter magas szobor amely Amerika felfedezőjének állít emléket. Az új tervek szerint az egész kikötőt és annak környékét is parkosítanák,  a katalán főváros az utóbbi években nagyon sokat tesz, annak érdekében hogy csökkentse a klímaváltozás hatásait a város lakói…..
Egyszer volt, hol nem volt, közel 30 évvel ezelőtt élt egyszer egy pszichológus. Arthur Aronnak hívták, és sajnos szerelmi bánattal küzdött. Azzal próbálta elterelni a figyelmét a bánatáról, hogy keresni kezdte azokat a tényezőket, amelyek hatására szerelembe eshetünk. És végül úgy néz ki, hogy meg…..
csakférfi 2022.01.16 18:43:15
@FischerA:
:)
Jószándéku ember vagy!
én 55 vagyok, 30 év házasság... az első 20 év a második immár 10 éve. Mindkettőnek "szerelem" volt {van) az alapja. Ez egy nagyon fontos érzelem amit a "modernkori tudatosság" elmosott.
Magyarul a jólét az agyunkra ment.
Sajnálatos hogy a "tudást" olyan fontosnak tartják..... elfelejtenek szeretni.
"mivel ettek a jó-rossz tudásának a fájáról"
Nem hiszek istenben-nekben... mégis az intés... tanács megfogadandó. Nekem és a feleségemnek!
Igy marad a "jóban-rosszban amíg a halál el nem választ"
Rövid betegség után, 78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes énekese. A zenész pár hete feküdt kórházban, ahová koronavírus fertőzés miatt szállították. Halálhírét a zenekar facebook oldalán tette közzé. Nyugodjék békében!..
csakférfi 2021.12.06 15:43:00
@Weißkopf:
Nyugodjon békében!
Na, ja én is bízom az immunrendszeremben ezért 3. oltáson is túl vagyunk 55 évesen a nejemmel.
Idegbaj.blog.hu Málenkij robot 2021.11.17 10:55:13
Minap olvasom a hírekben hogy, Amerikában egyre több munkavállaló nem akar dolgozni. Pontosítva a hírt, inkább  arról lehet szó hogy, egyre több ember nem kíván belehalni a túl magas elvárásokba és abba, hogy az ő bőrén spórolják ki még másik három munkáját.  Hmmm.... A kapitalizmus még is elindult…..
csakférfi 2021.11.18 18:22:47
@pragmatika:
Dolgozta bosch... samsung... nidec... gyáraiban.
...... no comment
"kiégtem"
csakférfi 2021.11.18 18:35:43
@pragmatika:
"Noha a kutatók szerint módszerük hatékonysága távolról sem egyforma a növények fotoszintézisével, de ezen további fejlesztésekkel még javítani szeretnének. Ehhez a katalizátort szükséges behangolni, ha ezt sikerül megoldani, akkor már csak a tömegtermelés folyamatát kell kidolgozniuk"

raketa.hu/olyan-eszkozt-keszitettek-ami-kepes-a-mesterseges-fotoszintezisre

Kicsit értjük..... már jobb.
:)
Nos..... jót diskuráltunk!
Minden jót Nektek!!
Offolok.
csakférfi 2021.11.18 18:38:35
@Diorella Queen:
Jó éjt Neked is!
Remélem kidühöngöd magad valahol.
Nekem mindig bejön!Segít túllendülni.
:) :) :)
Posztolónk eltöprengett rajta, hogy mit is jelent ma a nőknek a házasság. Az kevés indok, hogy „erős kapocs”, mert előreláthatatlan, mi lesz majd 5-10 év múlva, válás után pedig újra egyedül lesznek a felek.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
Senki sem úszhatja meg anélkül, hogy időről időre megtapasztalná a félelem érzését. (A pszichopatákat most hagyjuk...) Nincs kőbe vésve azonban, hogy szenvednünk és tehetetlenül tűrnünk kéne. Az igazság az, hogy remek erőforrásként is tekinthetünk rá az önismereti munkánkban és a gyógyulásunkban.…..
csakférfi 2021.09.10 18:49:51
@Luna A Sárkány:
Köszönöm a válaszod!
Nos a "megéléseim" :) nincsenek összhangban a kutatók által modellezett valóságmítisszal.
Sajna rámnézve ez átok mintsem áldás.
Nem vagyok különleges. Sem 'valaki'...... csak egy férfi.

"amitől mindenki retten, nem vethetjük félre büntetlen"
Lao Ce
:)
csakférfi 2021.09.10 18:52:28
@Luna A Sárkány:
Bocsánat.
elütés.... "valóságmítosz"
csakférfi 2021.09.17 14:43:31
@Luna A Sárkány:
"Mélyebb szint"......?
Amennyiben "szinteken" gondolkodsz az nem a helyes irány.
Nem sértésnek szánom!
Anyám öngyilkos akart lenni anno.... ezért a bíróság engem és a középső nővéremet apámnak itélt. Úgy nőttem fel hogy anyám miatt vagyunk csonka család.... meg "kurva volt"....
47 évese eljutottam oda hogy bocsánatot kérjek tőle. Nem mentett fel hogy hittem apám és anyai nagyanyámnak.
34 évesen ismertem meg anyámat.... akkor vette a bátoságot és felkeresett hogy a fiamat aki akkor csecsemő volt... megismerje.
Akkor mesélt az "életéről" házasságáról.
Megértettem hogy hazugságban nőttem fel. Apám már akkor 10 éve halott volt.
Elvitte a rák 61 évesen.....
A valóság az amit annak hiszel......
"a hazugságok száma végtelen, igazság meg egy van csak".
Keresd meg anyád... apád igazát... meg az azok szüleiét is..... akkor talán visszajutsz oda ahonnan kisgyerekként elindultál...... a 0 szintre.
:)
Szerintem egy ideális világban a gyermekvállalás úgy történne, hogy két felnőtt, tudatos és integrált személy eldöntené, hogy felelősségük teljes tudatában lehívnak magukhoz egy lelket, és őt minden lehetséges módon segítik és támogatják abban, hogy kibontakozhasson azzá, aki, miközben megtanítják…..
csakférfi 2021.09.14 19:37:45
@Luna A Sárkány:
"ha tudós akarsz lenni.... tanulj mindennap valami újat.
ha bölcs akkor felejts mindannap amit eddig tanultál"
lao ce
Nem sértegetni sem nem megítélni nincs kedvem.
Nem tisztem.
A fenti idézetet sem intésnek szántam.
Nem kell többnek... jobbnak.. okosabbnak... lenni.
Ez a mai kor istencsapása.
Anyukád bekajálta a jólétbe vetett hitet.
Azt szerette volna ha Te könnyebben veszed az "akadályokat". Nagyon szeretett Téged.
A feleségem története hellyel közzel hasonló.
Mármint a mostani.
Az előzőnek az apjával voltak problémái... meg az anyjával.
Mindenki hordozza a terhet..... vágyódik szorongás nélküli életre. Kényelemre. Bizonságra... érzelmi... anyagi szempontból.
A pszichomókusok meg Rádbízzák....
Ez a csapda. Az erdő a leiratomban.
Gongolkodj.... csak ennyi. Nem vagy kevesebb sem nem leszel több. Ha a célod a fejlődés.
dióhélyban ennyi
Sokszínű baloldali fiatalok, gyenge utánpótlás             Az első, ami mindjárt eszembe jut, hogy túlságosan sokszínűek a baloldali fiatalok.  A baloldali vagy Orbánellenes fiatalok túlságosan különböző identitásúak. Lehetsz baloldali fiatal azért, mert szereted Greta Thunberget, lehetsz baloldali…..
csakférfi 2021.09.14 15:38:45
@sírjatok:
Kereszténység?
Kína.... India... Japán... stb. Nem fogta őket vissza a "keresztény" szellem... s láss csodát... megvannak.
Nem káros egyetlen vallás sem, addig míg rá hivatkozva nem kezdenek el gyilkolni.
Szóval mindenkinek igaza van meg nincs.
Hajrá orbán.... gyurcsány... stb.
Hatalom éhez kapzsi mohó emberek.... akik a politikára hivatkozva..... hagyjuk.
Politikus=bla... bla... bla
Ne vedd zokon!
:)
csakférfi 2021.09.14 15:56:16
@sírjatok:
Tudom mert olvastam a kommentjeidet.
Viszont a véleményem marad.
Amúgy keresztény nevelést kaptam. Ministráltam... bérmálás... templomi esküvő... stb.
Kiábrándultam belőle. Tesóm... anyósom bigott vallásos szemforgató....
Megértem ha valaki rühelli a vallást.. muszlimot... mást.
Amúgy jó a poszt. Nyálas ellenzék. Profi fideSS.
Majdha kópperálni kell valakivel a fidesznek.... na onnantól lesz érdekes.
Egészen korai emlékeim vannak arról, hogy valami nem stimmel velem. Nem is képek, inkább érzések formájában jelenik ez meg. Ott vagyok a pici gyermektestemben, és szégyen áraszt el. Nem értem az okát - még nem vagyok képes összetetten gondolkodni erről, de az utolsó sejtemet is átjárja a…..
csakférfi 2021.09.11 08:05:52
hmmmmm......
Tehát a saját szorongásod miatt kezdtél blogolni.
Értem.

math.bme.hu/~akos/cc.html

Némi segítség ahhoz hogy kijavítsd azt a "hibát" amit nem Te követtél el...... még is állandóan ki akarod javítani.
Sok-sok időt kívánok ehhez.
:)
  "Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül." - szólalt fel Szabó Tímea a parlamentben, hozzátéve: "Nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk."   Hosszú napok óta megy a hiszti a…..
csakférfi 2021.06.22 10:27:54
@6.Lenin:
Az ember az aki a bizonytalant olykor a biztos elébe helyezi.
Vagyis a "cél" szentesíti az eszközt.
Ezt a "célt" már a végtelen számúhoz közelítjük. Sok "cél" sok bizonytalanság!
Egy "dolgot" megtanulzunk manapság.
Fenntarhatatlan.
Ez az életmód fenntarhatatlan. Eszmei, erkölcs, anyagi szempontból.
Az "átok" a mi 50-60-as generációnkat sujtja... gyanítom a legjobban.
Azt hogy "isten" csak jót teremtett senki sem hiszi.
Azért mert mi emberek teremtünk még jobbat.
"magasabbra, bátrabban, gyorsabban"
Hány ezer éve is a "civilizációnk" egyik jelmondata?
Mekkora ellentmondás.
csakférfi 2021.06.22 11:18:23
@Igazamvanvagyigazamvan?:
Tudatlanságunk?
Mire érted ezt konkrétan?
Beismerem sok dologról nem tudunk biztosat.
Nyilván Te igen!
Elmondanád, anélkül hogy negatív jelzővel illetsz bennünket!
Kérlek.
csakférfi 2021.06.22 11:21:27
@6.Lenin:
Nem nézteem egy meccset sem.... eddig.
A sör viszont jólesik.
Más dolgom van. Most épp anyósomnál újítok fel. Tegnap a padlót raktam le. Fugázni kell meg a szegélyt körbe és kész.
:)
  Sarah Halimi 65 éves volt. Még nem készült a halálra, különösen nem arra a kegyetlen kivégzésre, melyet elszenvedni kényszerült. Amikor gyilkosa "Allahu Akbar" kiáltással kihajította a harmadik emeleti lakásból, már alig volt benne élet. Kobili Traoré előzőleg egy szalafista mecsetben imádkozott.…..
csakférfi 2021.06.08 10:48:12
@6.Lenin:
Szia!
Lépek... offolok.... kezd eldurvulni a vita.
Itt fekszik előttem a Forbes magazin a címlapon Szoboszlai Dominik... "9 milliárdos focista".... belelapoztam néhány cikket elolvastam..... hahhh.
Minden jót Nektek!
csakférfi 2021.06.08 10:49:57
@midnight coder:
"minden ember másképp látja"
Igen.... nincs egységes gondolkodás.
Ez a probléba "gyökere".
Mindenjót Neked!
csakférfi 2021.06.08 10:53:42
@arthurthedent:

Az én hmmmm..... "istenem".... legyen Veled!
Offolok!
Sajna tévedsz sok-sok dologban.
Én az igazságot kerestem a hazugságban.
Te pedig a hazugságot az igazságban.
Nagyon nem mindegy!
Off.
  A jó filmek egyik ismérve, hogy odaszegezi a nézőt a képernyőhöz. Michael Moore alkotása, a Kapitalizmus: Szeretem című agymosási kísérlet olyan brutálisan ostoba, szájbarágós és hatásvadász, hogy egyszerűen képtelen voltam együltemben végignézni. A rendező tökéletesen hülyének nézi a befogadót.…..
csakférfi 2021.04.07 15:54:32
@6.Lenin:
Bizalom?? no hallod!
Ehhez egységes gondolkodás (kollektív tudat) kellene!
Eddig még egy ideológia, vallás... - izmus sem tudta ezt elérni nem hogy politikai felfogás.
konteókról meg nem is ejtettünk szót!
Felesleges is.
Nem érjük meg szerintem! Már ez is egy érv hogy csak a saját dolgaimmal foglalkozzam. A gyerekeim felnőttek. Apósomat eltemettük tavaly. Anyám és anyósom még él.
Lassan elvégzem azt amit az "élet" elvár... (t) tőlem... (ünk).
Jobb munkahelyem van fél éve több fizuért.....
:) :)
csakférfi 2021.04.07 16:36:47
@6.Lenin:
Voltam katona.... semmi hangulatom ujra az lenni élesben. Nincs fegyverem..... minek. Tartós békét még nem értek el vele.
Amúgy is a "tudás" manapság a gyilkos.
Ha meg meg kell halni....... legyen.
Nem vágyom anarchiára. Bár látom önmagunktól nem leszünk jobbak. Csak ha az élet rákényszerít.
Fegyverrel nem váltasz sem gomdolkodást sem rendszert..... tartósan.
Ismerem a mostani rendszer gyenge pontját.... mégcsak terroristának, szélsőbalos-jobbosnak sem kell lenned.
Majd az "élet" helyrehozza azt amit mi emberek a nagy-nagy okosságukkal ideákat kergetve elbasztunk.
:)
csakférfi 2021.04.07 16:40:10
@leroi:
Skandináv kommunizmus? Vagy valami ilyesmi.
Ez új!Nekem.
:) :)
  "Nem azért vagyunk fogyasztók, mert nem lehettünk volna mások, hanem azért, mert azzá tettek bennünket" - írja Sarkadi Zsolt a 444-en, cikkét elsősorban az ausztrál Kerryn Higgs Collision Course - Endless Growth on a Finite Planet című könyvére alapozva. A téma természetesen a fenntartható -…..
csakférfi 2021.03.10 17:28:50
Fogyasztás..... hmm.... igények.
Tegyük fel hogy a mai trendek folytatótnak.
Termelünk és fogyasztunk.
MEddig az "új" mindig fogyasztásra ösztönözte a fogyasztót.
Tehát.
Eljön az idő a jövőben amikor már nem lesz újabb, fűtés.... sőt nem kell fizetni érte, mert annyira gazdaságos lesz hogy minimális lesz a költsége.
Nem lesz újabb autó mert a technológiai és tudományos fejlődés minden problémát megoldott a fogyasztással és a hajtással kapcsolatban.
A robotok kitakarítanak, megfőznek, megtermelik helyettünk az ételt, házat építenek, szerelnek ha kell. Mindezt alacsony.,kvázi nulla költséggel.
utópia... csakhogy a trendek erre haladnak.
Mit fog akkor az ember csinálni ha az összes betegség ok-okozati összefüggéseit felfedezzük?
Nem kell majd gyógyszer, mert értelmetlen lesz.
Szóval a "fogyasztói elmélet" zsákutca.
Fenntarthatatlan.
Ezt sulykolják. Sajna igaz.
Babona. Mai gondolkodást "középkorinak" barbárnak fogják titulálni.
Miért?
Mert a kapzsiságra, mohóságra, pazarlásra azaz az ember rossz tulajdonságaira épít.
Pedig van mindenkinek sok-sok jó is.
Elégedettség, hála, szerelem, önkontroll, önuralom, lemondás, önfeláldozás... stb.
Manapság ezek közhelyek és nevetség tárgyai.
Miért?
Mert a pénz vagyon karrier önbeteljesedés önkifejezés eszköze lett.
Más emberek kárára.
Ha valaki hasznot húz abból valakinek kára származik.
ok-okozat
Ezért zsákutca a mai felfogás. Korszellem.
Sajnálom.De ez van.
A katitalizmus egy átok.
Pillanatok alatt megsemmisülő nagyvárosok, gigászi űrhajók, hősies küzdelem, önfeláldozás, remek színészek és elképesztő látvány – ezt mind sikerült összehozni A függetlenség napja című filmben, ami hatalmas kasszasiker lett és időről-időre újra feltűnik a magyar csatornák kínálatában is. Most…..
csakférfi 2021.02.20 16:10:15
@csakférfi:
"két bites"
Javítok.
csakférfi 2021.02.20 22:05:42
@eßemfaßom meg áll:
Hmmm........... A film arról szólt hogy megtámadtak bennünket, mi védekeztünk... sikerrel.
A fiú is tudta hogy nem bizonyos volt a kiirtásunk, csak a legyőzësünk.
A kettő nem ugyan az.
Ezért dilemma a "hangyok" felkutatàsa és a bolygók ük megsemmisítése.
A véleményem.....
Nem intelligens sem nem civilizàlt az a faj amelyik egy màsik eltörlését tör.
Ezért tartom az efféle vevőcsalogató bulliwudi agyrémeket hülyesëgnek.
Kvázi ha ennyire fejlett egy idegen fáj hogy ide el tudjönni.... akkor biztos hogy mentálisan is és ideológiailag, morâlisan fejlettebb.... kvâzi bölcsebb.
Csak mi hisszük a belénktáplàlt múlt öröksėgėnek a háborút, harcot, győzelmet, halált.
Tehát ez nekem nem dilemma.
A fiúnak sem lett volna ha tudja nem szimulâció.
"győzni, de nem mindegy hogyan"
csakférfi 2021.02.20 22:07:05
@Androsz:
:)
Az előző Neked is szólt.
:)