Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tibbs

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon érdekes videó jött szembe az interneten, gondoltam gyorsan leírom a lényegét. Rettentő tanulságos! A Mercedes-Benz ausztrál különítménye elvégzett egy tesztet. A teszt lényege, hogy egy internetes áruházból megrendeltek néhány garnitúra replika Mercedes-AMG alumínium…..
A szériagyártású elektromos kerékpárok kategóriájában több gyártó is akad a világon, amely azzal reklámozza magát, hogy biciklije képes a 100-as tempó áttörésére. Hiteles eredmények azonban nincsenek. Egy magyar cég lehet az első, amely megméretteti magát. Az áttörés…..
Tudjuk, hogy Detroit aranykora már réges-rég oda lett. A város néptelenedik, az USA egyik legveszélyesebb helyének tartják, de mégis, vannak még, akik kapaszkodnak. A Chrysler Co. például igyekszik visszahozni a régi csillogásból valamit és kitart, a jellemzően fiatalabb…..
Magyar a magyarnak addig barátja, amíg tud hasonulni vele... Észrevettem, hogy a magyar azokat az embereket kedveli, akik az övéhez hasonló házban laknak, hasonló ételeket esznek, hasonló helyekre járnak szórakozni, hasonló javaik vannak. Azokkal az emberekkel, akik másféle házban…..
Tibbs 2012.06.14 04:26:32
Teljesen egyetertek a cikkel. En is hasonloan ereztem otthon.
Ha nincs penzed csak egy kis pocs vagy, ha van akkor azert mert biztos loptad, csaltad, hazudtad es hatalmas szerencsed volt vagy apucitol kaptad.
Meg rosszabb ha nem teszed az agyadat, mert akkor azok akik nem ismernek kis pocsnek tartanak, azok akik igen meg megpukkanak az irigysegtol.
En nagyon jol kerestem otthon, ertsd kivalo nyugati fizetes euroban + lakastamogatas. Persze ahoz kellet egy jo diploma, kis esz, kivalo nyelvtudas es megbizhatosag. A fonokeimet lepten nyomon ott vagtak at ahol tudtak oket igy nagyra ertkeletek azt hogy volt egy magyar akiben megbizhattak.

Ausztraliabol par ev tavlatabol nezve latom csak hogy milyen kurrupt az egesz magyar tarsadalom. Nem csak a politikusok hanem szinte mindenki. Az embereknek az a baja a korrupcioval meg masok sikerevel, hogy ok nem tudtak azt kibulizni sajat magunknak. Dehat egy 700 ezer rokkantnyugdijas orszagban nem csoda hogyha sok ember igy erez. A sajat apam is kibulizta a rokkant nyugdijat 45 eves koraban, persze semmi baja nem volt, es persze meg mindig ugy gondolja akinek sok peze van az vagy lopta vagy kommunista. Az hogy esetleg kemenyen megdolgozott erte az fel sem merul benne.

Magyarozni azert nem kell, mert ez kelet europai mentalitas.
Ugyan ez van Csehorszagban Szlovakiaban, Lengyelorszagban, stb csak az a kulobseg, hogy ott a magyarok kulfoldiek igy ott ez rajuk nem vontkozik. Azonkivul nem kell, de nem is tudnak kommunikalni azokkal akik esetleg beszolnanak nekik.

De azert hozza kell tenni hogy tobb kutatas szerint a magyarok a legboldogtalanabbak a vilagon az OECD-ben 36. a 36-bol. Azert erzik jol magukat sokan kulfodon egy atlagos fizetessel mint otthon egy rakas penzel.
Tibbs 2012.06.14 07:59:25
@ColT: nem nagyon. Mindig is nagyon gyenge volt, de minek is ha a gep szinte mindent kijavit? De sajna a billetyuzet, OS, stb. angol es nem is hiszem hogy van magyar helyesiras ellenorzo a gepemen.
A szlovákiai Híd magyar politikai szervezet megszüntetné a kerékpárosokra vonatkozó zéró toleranciát, mert alkoholfogyasztás teljes tilalma csökkenti a turista forgalmat. Egy szlovák képviselő szerint a hatályos szabályozás elüldözi a kerékpáros turistákat. Nemrég számoltunk…..
Tibbs 2012.05.11 15:11:49
@dr. Ez is csak egy nick:
Mi a baj, miert vagy alandoan ideges?
Kis cerkaval szulettel?

Majd ha az osszes hozad hasonlo kis pocs betartja az osszes szabalyt az utakon akkor lehet ugatni. Legkozelebb gondlj arra hogy mekkora hipkorata bunko vagy mikor gyorshajasz, ha nyomod a sarga lampanal, tilosban allsz meg es parkolsz, stb. Lemerem fogadni hogy miden nap tobbszor megszeged a szabalyokat. Csak az zavar kurvara mikor a kocsog bicajosok megeloznek a dugoban.
Ahoz persze tul kicsi az agyad hogy felfogjad, hogy a bicajosok csokkentik a dugokat es parkolohelyeket szabaditanak fel. Nyugaton fizetnek azert a bicajosoknak hogy bringaval menjenek dolgozni, de hat nekik ott jobban is megy, talan ott kevesebb ott az onzo bunko.
Ott sincs semmi. Mostanában sokszol olvasom itt-ott, hogy itt már nem lehet élni, ergo menni kell innen el. De hova? Arra mindenkinek van egy ötlete. De megéri? Szerintem nem.Előre bocsátva, hogy nyilván nem tudok minden ország helyzetéről mindent, de amiket hallok ismerősöktől…..
Tibbs 2012.01.22 05:34:35
Hat most jol megkapta mindeki aki kulfoldre mereszkedett!
Sanjos a blog teli van feligazsagokkal.

Az teny, hogy ha nem tudsz egy idegen nyelvet folyamatosan beszelni, nem ertesz semmihez amire szukseg van az adott gadasagban akkor kint sem konnyebb mint Magyarorszagon.

En 96ban mentem ki Amerikaba egy evre hogy szerencset probaljak. A fo cel az volt hogy megtanuljak angolul. Igen, nehez volt, szarul kersetem, de egy eletreszolo elmenyt szerzett es a vegen folyamatosan beszetem angoloul, es korbejartam az egesz keleti partot..
Hazajottem hogy elkezdjet egy muszaki foiskolat, ahol kemenyen nyomtam (magyar viszonylatban persze). Mivel tudtam Angolul, ertettem a szakmahoz (eletetben az evfolyam 75%-val akik vegig bugdacsoltak/csaltak az egeszet, hello elnok ur!) eloszor A Becsi Siemens-nel, majd Vodafonnal utanna pedig Franciaorszagban dolgoztam. Sokszor viccelodtem a kolegaimmal hogy kezdokent 3x tobbet kerestem mint egy orvos otthon 10 eves munkatapasztalattal.
Franciorszag riverian kb 3,000 Eurot kerestem ugy hogy fizettek a lakasomat amit mindig ugy inteztem hogy a tegerre nezzen. Jo volt de untam a mernokoskodest es kijottem Ausztraliban ahol persze ugyanugy nem mosogatassal kezdtem.

Akarhol voltam 4 dolgot tarottam fontosnak:
1. Kerulni a magyarokat, mert magyarokkal nem lehet nyelvet tanulni. Sajnos a legtobbje pont az ellenkezojet csinalja.
2. Kerulni hogy magyarkonak (vagy mas kelet europainak) dolgozzak, mert tudjak hogy mennyit keresnel otthon es megprobalnak lenyulni annak erdekeben.
3. Folyamatosan keresni a elorejuttasi lehetoseget.
4. Ne csaljak, ne vagjak at senkit a kornyezeteben mert az mindig visszaut. Sajnos sok rossz tapasztalatom volt otthon. Kulfoldon amint latjak hogy megbizhato vagy es van egy kis eszed konnyebben talalnak meg a jobb lehetosegek.
3. Szinvonalassabb eletem legyen mintahogy otthon.

Az igaz hogy itt sem kolbaszbol van a kerites, de egy kis esszel jol meg lehet elni. Persze ez itt nem szocializmus szoval mindenert meg kell dolgozni rendesen. Azok vannak elonyben akiknek egy olyan szakmaja van amire igeny is van (mernok, villanyszerelo, burkolo, vizvezetekszerelo stb.) es ert is hozza nem csak a papir van. Marketinges, medias, jogasz, kozgazdasz, stb. van mindenhol eleg es kurvara nem kivancsiak a magyarokra ezeken a teruleteken…. Szoval tehetseges mernok = jo mernoki munka vs. marketinges = mosgatas

Ja es megvalami, kurvara nem vevoek az emberek a magyar nemzetet ert mult beli igazsagtalansagokra… (ami sajnos hamar feljon a magyaroktol)
Tibbs 2012.01.22 23:50:06
@mifolyikittgyöngyösön??: Ez ilyen hozzaallas miatt soha nem bantam hogy elhagytam az orszagot. Amikor otthon dolgoztam nyugatti fizettesel (seggitettem a cegemnek egy magyar irodat nyitni) akkor is en voltam a kocsog. Ha van penzed akkor biztosan apuka adja vagy loptad, ha nincs (vagy nem jatszod meg hogy van) akkor meg a sokan csak leneznek. De ez nem csak magyar szokas hanem kelet europai jellegzetesseg.
Tibbs 2012.01.24 02:26:22
@mifolyikittgyöngyösön??: "ajjaj,még egy gyökér.nem magas az aló egy kicsit?"

Hart errol beszelek. Dehat en vagyok a gyoker mert van velemenyem es neked nem tetszik, pedig ez az igazsag. Az uttobi 15 evben 6 orszagban eltem es tobb szaz olyan embert ismerek a vilag minden reszerol akik kulfodon probaltak szerencset. Soknak, koztuk magyaroknak is, eleg jol megy es nem mosogatassal, pincerkedessel keresik a penzuket.

Az egesz cikk teli van feligazsagokkal. Magyarorszagon sem kap senki egyik naprol a masikra munkat, hacsaknem valamilyen csicska munkara vallakozik (mosogatas, takaritas stb.) otthon is honapokba kerul hogy valaki munkat talajon egy kepzetseget igenylo heyen, hacsaknem levadasszak. Mivel nyugaton sokkal dragabb az elet, igy sokakon ott a nyomas hogy minel elobb munkahoz jussanak, szoval marad a mosogatas/pincerkedes ahol konnyu leragadni,

Ha kint akarsz dolgozni szerezz munkat otthonrol, maskulobben nem fog menni. Nekem mindig elobb volt munkam mint repulojegyem, USA-t leszamitva ahol akkor meg illegalisan dolgoztam.

Ja es arrol hogy marketinges/uzleti/bolcsesz diploma nem sokat er kulfoldon az egy teny. Funny name-el es eros kiejtessel nem sok eselyed van arra, hogy irodai ugyfelorientalt munkat kapjal foleg ha olyan orszagban szerezted ami enyhen szolva nem jeleskedik fejlett piac gadasaggal.
En par eve szereztem egy MBA-t Ausztariaban, de annka ellenere hogy a legjobb helyen szereztem es az HEC-ben (Europa legjobb uzleti egyeteme Paris-ban) is lenyomtam egy fel evet senkit nem izgatott fel es arra kenyszerultem hogy sajat vallozast alapitsak (amibol utolag nezve sokkal jobban jottem ki). A legtobben visszamentek ugyanarra a terultre ahonnan jottek. Kulfodiek tobbsege mehetett haza (en voltam az egyeduli keleteuropai) Sokan a barati korombol meguntak azt hogy vegzetseguk/tapasztalatuk allati szinten dolgozzanak (asszistens, oradavezeto, stb egy marketinges, manageri pozico helyett) es visszamentek oda ahonnan jottek, tobbnyire nyugat europaba.

De igazabol nem ertem miert vesztegetem itt az idomet, itt be is fejeztem. Idom nekem sokkal dragabb mint hogy masokat probaljak meggyozni valamirol.
Sut a nap, 36 fok van es az uzletem jol megy magatol, szoval lesetalok a beachre, te nyertel ;)

Követem a kommenteket: Kikapcs