Regisztráció Blogot indítok
Adatok
budai fellegvár

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvolt tegnap az önkormányzati választás. Nem szeretek aktuálpolitikáról írni, mert kell egy kis idő összegezni, meg inkább általános érvényű trendek érdekelnek, de az ellenzék magatartása egy kis elemzésre késztetett.   Itt írtam a centrális erőtérről. Ha valaki azt értően elolvasta, akkor…..
Az Újpestért Egyesület nagy múltú, polgári értékeket valló és közvetítő lokálpatrióta szervezet. 2006-ban például már elődöm, Derce Tamás is az ő támogatásukkal indult és lett sokadszorra polgármester Újpesten. Nekem is volt és van abban a megtiszteltetésben részem, hogy ezúttal is támogatóim között…..
Sokan győződhettek meg tegnap arról, hogy Gyurcsány Ferenc felesége intelligens, csinos asszony. (Palásti Péter tatabányai újságíró, 24 Óra, 2008. május 2.) Jeleztem neki, hogy házigazdához méltatlannak tartom a viselkedését, és kikérem magamnak. Dobrev Klára közbelépett, és háziasszonyhoz méltóan…..
budai fellegvár 2019.06.09 20:08:00
@bekerült: Talán a legtalálóbbak róluk a népi meghatározások, melyek röviden tömören, lényegre látóan elmondanak róluk mindent. Nekem a legjobban tetsző az El Qro, és a Bolgár Vendégmunkás, de persze több is van
  A 2019. évi középszintű történelem érettségi egyik rövid esszé kérdése a középkori uradalmi földek három fő típusának, és az ahhoz kapcsolódó jogok, valamint kötelezettségek bemutatása volt. A probléma, ami miatt végül is tollat ragadtam, helyesebben a laptopom billentyűzetére tapadtam,…..
"Hol tartott a 'Császári és Királyi' magyar katonai haderő és milyen volt a technikai színvonala a Nagy háború előestéjén? A lovas és - az újdonságnak számító - kerékpáros alakulatokról is olvashattak a hozzáértők az 1908-tól indult Magyar Katonai Közlönyből, de bemutattak egy elképesztően…..
Az arisztokrata gyermekbe születése pillanatától a kivételezettség tudatát nevelték. Mire felnőtt, magától értetődőnek tekintette, hogy mindenből a legmagasabb színvonalú jár neki. Az élet minden területén tiszteletet követelt magának és igényt tartott az irányításra. Elitizmusuk fontos eleme volt…..
A legutóbbi, Vlagyimir Vetrovról és a KGB X ügyosztályáról szóló posztunkban (amely eddig közel 18 ezer olvasót érdekelt) többek között azt a filozófiai, erkölcsi és büntetőjogi kérdést is feszegettük, hogy egy KGB-tiszt, aki szovjet államtitkokat adott át a nyugatiaknak, kommunistaellenes hősnek…..
György Sándor   A nagyobb, egyetemes ünnepek, mint a Karácsony vagy a Húsvét háborús időkben is ünnepek maradnak; a hátország mellett a fronton lévő katonák is igyekeznek lehetőségeik szerint ünnepelni, sőt arra is akadt példa, hogy ilyenkor néhány napra vagy órára elhallgattak a fegyverek (ebből…..
(a kép forrása a Párbeszéd Magyarországért honlapja) Ha politikáról van szó és egy párt az általa vallott értékeket szeretné bemutatni (legyünk idealisták, hogy a politikai pártok működése nem minden esetben csak a megélhetésről szól) a potenciális szavazóknak, úgy, hogy abból még haszna is…..
Ahogy a címben áll. Ennyien kellenek, hogy egy ismeretlen párt üzenetét hathatósan eljuttassák az 1. sz. egyéni választókerület háztartásaiba és választóihoz, ennyien, akik részt tudnak venni egy félnapos oktatáson, és akik aztán kb. 1 hónapon át hétköznap napi egy-két…..
A hidfő.net közölte az orosz külügyminiszter szavait, miszerint bár Oroszország nem utasítja vissza az együttműködést az Európai Unióval, a korábbi kapcsolatoknak vége. "Az Európai Unió egyik legnagyobb partnerünk. Senki nem fogja lábon lőni magát, de mindenki számára…..
Az utóbbi hónapokra megfonnyadt, kiüresedett, és enerválttá, mondhatnám -- ha nem járna elképesztően káros következményekkel közben -- teljességgel parodisztikussá vált a kormányzati és szimpatizánsi érvrendszer, azt igazolva indirekt módon, hogy az Orbán-rezsim racionálisan…..
Magyarország azt kéri szövetségeseitől, hogy segítsék az országot érdekei érvényesítésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Máért budapesti ülésén, a béke, az energiabiztonság és kereskedelmi lehetőségek hármasában összefoglalva a magyar…..
budai fellegvár 2014.11.21 13:35:16
@I_Isti: Na jó, ez már a kocsmai vitához közelít. Az már nem érdekel.
budai fellegvár 2014.11.21 14:20:21
@borzimorzi: Örülök, hogy Ön ilyen nagy szellemiség, és mindenre válaszolt, csak egyre nem, mi van, ha a nagy ordibálás után, az előre hozott választásokon az elzavart kormányt újra megválasztják? Mert úgy tűnik itt egyesek ezt a lehetőséget teljesen kizárják. Meg hogyan viszonyul majd a jelenlegi ellenzék az újonnan alakuló erőkhöz?
Érdekes, hogy nem tud úgy véleményt mondani, hogy a másikat ne sértegesse, hiába kiabál egyre hangosabban, attól még nem lesz értelmesebb.
A klasszikus "sokan kérdezték" kitétellel kezdem, és megválaszolom a kérdést. A "prioritások" gyakorlatilag szinonim a "szemlélettel", nem másfél év alatt végrehajtandó (hazug populista) programot jelöl, hanem az építkezés alapköveit. Ilyenből nem kell sok. - Gyermekvédelem -…..
budai fellegvár 2014.11.20 14:17:45
@HaFr: Na ne,ezt nem állítottam.
@DrGehaeuse: Nagyon jó. Persze, most már ideje lenne kitalálni valamit, de sürgősen. Bátrabban kéne olyanokban bízni, akik nem devalválódtak az elmúlt 25 évben, és a vállalkozásukat valóban úgy kezdték,és fejlesztették, hogy az anyós gyűrűs úját rakták a zaciba, hogy kezdőtőkéjük legyen.
budai fellegvár 2014.11.20 15:07:19
@DrGehaeuse: Mivel a háttér "elit" közös vályútól ered, módszerei is azonosak. Aki ellenük szegül annak különböző retorziókkal kell szembenézni: adóellenőrzés, pályázatok elbírálása, állami munkák megrendelései stb. Ezért helycserénél sem változik semmi.
budai fellegvár 2014.11.21 10:41:45
@HaFr: Ez nem baj, a minőség nélküli tömegdemokrácia látjuk mit okoz.
Bevezetés Fél év (és még egy kicsinyke idő) telt el az országgyűlési választások óta. És mintha visszarepültünk volna 2010-be. Kicsiny különbség, hogy a "demokratikus ellenzéki" oldal kibővült a "nagyon civil és pártatlan, az elmúlt 25 évet egyben elutasító" új…..
Leiningen - Westerburg Károly  levele Rohonczy Lipótnak: "Édes jó Poldi! Sejtelmem nem csalt meg, komoly, borzasztóan komoly a helyzetem. Egy óra múlva kiszenvedek. Mostanáig azt reméltem, hogy még egyszer láthatlak, sajnos nem lehetséges. Élj hát boldogan, drága jó barátom,…..
budai fellegvár 2014.10.11 10:47:24
@aeidennis: Sajnos ez tévedés, a magyar közjog -ellentétben a nyugat európaival - ugyanis nem ismerte a meghalt a király éljen a király elvét. A király halála esetén a magyar országgyűlés összehívásáig a nádor helyettesít, és az országgyűlés dönt a királyról, és koronázásról. A koronázási ünnepségen csak a Szent Koronával megkoronázott királyt ismeri el. A király uralkodása a Szent Korona fejére helyezésével, valamint a koronázó dombon tett esküjével kezdődik. A királynőnek csak a vállát érintik a Szent Koronával.stb. Ezért is folyt annyi küzdelem a Szent Korona birtoklásáért.Ezért állt elő közjogi probléma, amikor II. József a "kalapos király" nem volt hajlandó megkoronáztatni magát a Szent Koronával. Tessék több jogtörténeti könyveket olvasgatni.
budai fellegvár 2014.10.12 17:22:50
@Piere de La Croix: Valóban, de a horvát támadás elvágta a jogi megoldás lehetőségét, és nyilván a radikálisok térnyerését hozta.
Érdekes élményben volt részem néhány órával ezelőtt. Egy bizonyos gyorséttermi lánc termékét majszoltam a Tv előtt. Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem a legegészségesebb tevékenység volt, nem is szoktam sűrűn ilyen helyen étkezni, de néha megkívánja az ember, valljuk be,…..
Vendégposzt rovatunkban régóta hűséges és szorgalmasan kommentelő olvasónk, Minorkavidor kért és kapott lehetőséget szerzőkénti bemutatkozásra, alább olvashatjátok élvezetes írását. Ráadásul Mohács évfordulójához közeledve a szomorú következményekre is emlékeztet…..
budai fellegvár 2014.08.26 11:18:38
  Részt vettem ma egy megemlékezésen. Emléktáblát avattak a Varsóhoz közeli Wierszében azoknak a magyar katonáknak az emlékére, akik a második világháborúban – gyakran a nyílt parancsnak ellenállva – lengyel partizánokat segítettek. A két nép barátságának ezen…..
A második Pásztor-ügyet sors(fordító)eseménynek látom, ami nem mellesleg más megvilágításba helyezi az MSZP korábbi elnökének választások utáni „nyelvbotlását” – a „rendpárti baloldal” megteremtésének szükségességére vonatkozó kijelentésre gondolok. Ez itt az…..
budai fellegvár 2014.07.21 18:11:37
@lavór: Persze hogy nem, a jelenlegi vályú elit egy közös vályútól ered, vezetési tapasztalat, hagyomány nélkül, lopott vagyonnal a zsebében, melyről ma már azt hiszi tehetségével szerezte. Az eredmény közismert. A cigánykérdés meg nem jobb meg bal, hanem össznemzeti probléma. Ha vigasztal valakit nem csak nálunk. Ha sokáig totyorognak az ún. demokráciák, félő, hogy weimari elődjük sorsára jutnak, mert jelenleg rendszerük egyetlen vívmánya, hogy 10 analfabéta leszavazhat 9 Nobel díjast.
Próbált volna meg a miskolci „baloldali” (?!) polgármesterjelölt hasonlókat mondani a zsidókra vagy a melegekre – azaz olyan emberekre, akiket automatikusan a középosztályhoz sorolnak – , akkor a DK és az MSZP is elborzadva tiltakozott volna. (…) A kelet-európai antifasizmus…..
budai fellegvár 2014.07.15 06:52:31
Tisztelt TGM, ne keseredjen el, ezzel a vályú elittel, mely mára elhitte, hogy rablott vagyonát tehetsége révén szerezte, még sok gondja lesz. Több dologban nem értek egyet Önnel, de ezzel nincs semmi gond, míg a viták lezárása nem kocsmaszinten történik, egy ökölcsapással. Nos, hogy mitől tartunk itt, egy-két gondolattal önző módon a saját szempontomból világítanám meg. Mára kiderült, hogy az elpusztított magyar arisztokrácia kiegyenlítő szerepe mennyire hiányzik, mind a szellemi, mind a gazdasági életben, főleg vidéken, a földharcok területén, mely a másoktól államilag elrabolt vagyonok fölött zajlik, zajlott. Természetesen nem a mindent vissza elvén állok, de a minden és a semmi között, azért lennének megoldások. Persze, vályú elitünk képviselői, mikor könnyes szemmel emlékeznek nagyjainkról mélyen hallgatnak, a kisemmizett, egy szál bőrönddel menekülő gróf Széchenyikről, gróf Bethlenekről, stb. Pedig a nagy osztozkodásnál is, illett volna megemlékezni rájuk, és nem szégyen szemre folytatni, érintetlenül hagyni demokratikus köntösben a rabló kommunista állam által kialakított helyzetet. S miért lenne szükség rájuk? Mert ők szétszóródva a nagyvilágban is megállták a helyüket, és neveltetésüknél fogva, kapcsolataikkal még mindig segítenének. Szükség lenne rájuk a magyar diplomáciában, a hazai szellemi, gazdasági életben. Az arisztokrácia a nyugodtság,a türelem, az állandóság szimbolikája. Egyet ne felejtsünk, mire egy gróf Széchenyi családban megszülethetett a legnagyobb magyar, a család közel háromszáz év fejlődésen ment keresztül. Tudom, ma nincs idő, de akár hogy is még mindig vannak dolgok melyek pénzen nem megvehetők. Ennél a pontnál bukik vályú elitünk, s válik idegessé, türelmetlenné. Így marad számunkra az általuk kialakított demokráciának nevezett képződmény, ahol tíz analfabéta leszavazhat kilenc Nobel díjast. Lesz még feladat bőven. Jó munkát nekünk.
A kérdést a CÖF szóvivőjének ifj. Lomnicinek tegnapi kijelentése, illetve Sólyom László és Kis János egyetértése sarkallta, miszerint megroppant a demokrácia Magyarországon és át kell mentenünk az értékeinket egy jobb korba: addig meg irány a könyvtár. Örvendetes, hogy…..