Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter Fender

0 bejegyzést írt és 575 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az origo lehozott egy zseniálisan bugyuta fizetett PR cikket, amiben annyi demagóg karaktert üt le Kovács Gábor szerző (külön gratuláció), ami mellett már nem tudok elmenni szó nélkül. Persze nem a cikk a fő problémám, aminek túl sok köze a valódi tájkoztatáshoz-oknyomozó…..
  24 éves vagyok. Anyám újságíró, apám a Munkáspárt elnöke. Van húgom és menyasszonyom. A Fazekas Mihály Gimnáziumban érettségiztem, akkor eszem ágában sem volt politikával foglalkozni. Most sem vagyok oda a gondolattól. Kellemetlen dolog. A gimnázium után egyetemre…..
Tegnap tüntetés volt a Kossuth téren. Sokan voltak, nagyon sokan. Különféle korú, foglalkozású, gondolkodású, habitusú emberek, akik egyben bizton egyetértettek: ez így nem mehet tovább. És már nagyon itt volt az ideje, hogy ez kimondassék.  Azt hogy, hogyan nem mehet tovább,…..
Peter Fender 2015.01.05 23:29:18
@labrys: Az emberek választási döntéseit nem az IQ hányadosuk határozza meg, hanem az akkori motivációjuk. A butaság nem motíváció. Motíváció a félelem, az éhség, a biztosra törekedés, az elismerésre vágyás stb. A mai magyar társadalomban leginkább a félelem és a bizonytalanság-kerülés a legfőbb hajtóerő. A fiatalokban meg az elismerési vágy. Ha befolyásolni kívánod az embereket, akkor a motívációjukat kell megismerni.
Peter Fender 2015.01.05 23:30:24
@OoOoOo: Lehet, a lengyelekkel megtették.
Peter Fender 2015.01.06 21:58:14
@labrys: Azt nem értem, hogy miért akarod megmenteni ezt a lenézett hülye társadalmat.

Egyébként a demagógiára demagógia a válasz taktikát még mindíg nem értem, de biztos bennem van a hiba. Ha a pártok egy választási küzdelemben egymásra licitálnak ígérgetésben, az az értelmesebbjét elriasztja a szavazástól, a megtéveszthetőket meg megosztja. Ébben a fidesz nagyon jó, és mellette áll az egész tömegtájékoztatás.

Na mindegy, ezt a témát már körbejártuk sokszor. Nem fogjuk egymás meggyőzni.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Peter Fender 2015.01.03 13:46:44
@incze: Ez a hanyatló nyugat szervezkedése az egyre nagyobb fejlődést felmutató Magyarország és áldott vezérünk ellen.
Peter Fender 2015.01.03 13:49:02
@incze: Na erre a kiadványra ezentúl nem lesz forrása a KSH-nak.
Peter Fender 2015.01.06 21:45:31
@Holger Hartland: Igaz, Kövér nem lenyúl. Neki jár. Megdolgozik érte, és a nép hálásan honorálja ezt. Kádár sem lenyúlásban utazott.
         A körúton belül van még egy körút. Nagyonkiskörút. A nagyonkiskörúton belüli értelmiségiek álltak a színpadon, az Iwiw-alapítóval, aki szeretne még egyet dobni, miután sajnos többször kimaradt, a "magyar állampolgár"-ral, akit azért már láttak a Parlament…..
El a kezekkel Váradytól!Szabad kábítószerezést a nagyhangú milliárdosoknak!Picsába az oknyomozó újságírással, ha új-szoclib celebecskék disznóságai derülnek ki!  (Deutsch Tamás)         1. Deutsch Tamás haverjai általában úgy lettek milliárdosok, hogy bementek…..
Peter Fender 2014.12.17 15:27:46
@Evezős: Pont ezt mondom én is. Nem birkózott meg az akkori állapotokkal, nem tudott hiteles vezetőként elfogadható lenni a kormánypártok számára, nem tudott konszenzusra jutni. És most bocsássam ezt meg neki, hogy 5 évig egy helyben topogtunk emiatt. Meg szörnyülködjek, hogy milyen nehéz volt szegénynek. Persze ez az egy helyben is relatív, mert még mindíg jobb, mint a mostani leszakadás.
Peter Fender 2014.12.17 21:42:40
@Evezős: Nem annyira rossz a helyzet, csak propaganda kérdése. Hidd el orbánt is utálják annyian, csak nincs akkora hirverése.
Peter Fender 2015.01.05 21:27:26
         Kamenyev:  Na, akkor kezdünk. Másenka, írja azt, hogy: Kamenyev elvtárs megnyitotta a Politbüró ülését. A nép az utcán van, a sajtó tele van Hjelmickij herceg ingatlanügyeivel meg Korozsov államtitkár feleségének hermelinbundájával, mi meg nem tudjuk kommunikálni…..
Peter Fender 2015.01.05 13:40:23
@Blázser Bozsó: Én meg úgy gondolom, hogy azok játszanak ov kottájából, akik már most temetik a változást. Nagyon vicces, nagyon őszinte, nagyon kritikus, nagyon okoskodó meg nagyon kontraproduktív.
De itt legalább bárki leírhatja, hogy mennyire szarul csinálják azok akik legalább csinálnak valamit.
BUÉK mindenkinek! Rögtön az év elején érdemes felidézni azokat az ígéreteket, amelyeket Orbán Viktor tett tavaly az idei évről. Minek az éve is lesz 2015? - a szakképzésé, - a teljes foglalkoztatottságé és növekedésé, - a gazdasági szuverenitás kiterjesztésével…..
Blogunk új rovatot indít "Csillag születik" címmel. A versenyben olyan tehetségek indulhatnak, akik a közönségszavazatok alapján majd méltónak találtatnak elnyerni a szegedi unortodox Csillag szálló bentlakásos ellátását. Várjuk tehát a javaslatokat, melyek pontozásának…..
Peter Fender 2014.12.30 23:19:17
@OoOoOo: Hunvaldot ennek a feléért már megkövezték, meg előre lecsukták évtizedekre.
Peter Fender 2014.12.30 23:25:40
@ámbátor: Erre is gondoltam. A polt független péter ügyészség összeállítja a vádat. Találnak majd Pelikán elvtársat tanunak. A tárgyalást merg Tündike áthelyezi valamelyik haveri bíróságra.
Peter Fender 2014.12.30 23:42:40
@OoOoOo: Igazad van. Még. Jövőre meglátjuk.
Örülünk, Vincent? Mi oroszok 2014.12.30 12:18:23
     Két perc volt hátra a kezdésig. Általában tudom, hogy mit nézek meg, de a Fényevők című darabról még sohasem hallottam. M. megnézte a telefonján (félelmetes dolog, hogy az ember a telefonjából tud meg mindent, így persze telefonméretűvé válik  a tudásunk is, de mit…..
Peter Fender 2014.12.30 23:14:00
@jotunder: Bocs, hogy beletrollkodtam aktuálpolitikával. Reál értelmisegként nem éreztem át. Sajnos csapnivaló magyartanárunk volt a gimnáziumban, akinek sikerült hosszú távra megutáltatnia az irodalmat. Mostanában kezdek regenerálódni.
Amit eddig Alföldi rendezésében láttam, az mind tetszett, igaz nem vagyok heti szinházba járó, így nem láttam minden rendezését.

És az írás még így is jó.
Peter Fender 2014.12.30 23:35:28
Két olyan ok képzelhető el, amiért mégis meg kellene buktatni a kormányt, akár az utcán is. Ha erőszakos eszközökkel próbálná meg felszámolni a demokratikus intézményeket, vagy ha a kormányzat konfliktuskereső külpolitikát folytatna. Orbán Viktor, 1992.10.24...
Peter Fender 2014.12.30 11:22:57
@balmoral: Természetesen neked meg nekem ez erőszak, de orbánnak nem. Az idézet tőle való és az ő kultúrális közegében érterlmezendő. Szerinte a joggal való (vissza)élés nem erőszak, csak azt tartja erőszaknak amikor az apja pofáncsapta.
Európában illiberális demokráciát hirdetni önmagában konfliktus-keresés. De neki nem az, ő szeretne jóban lenni mindenkivel a szükséges szintig (jöjjön a pénz és ne szóljanak bele mit csinál).
Tehát a saját (=NER) szemszögéből nézve nem tagadta meg az akkori nézeteit.
Mindenki más szerint igen.
Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki. (Lázár János)         Egy bizonyos miniszterelnök jut erről az eszembe.…..
Peter Fender 2014.12.25 22:51:04
@aronsatie: Véleményem szerint eredményt el lehet érni tehetséggel és szorgalommal. Ez a kettő kell hozzá. Az egyiből több van, akkor a másikból kevesebb is elég. A Polgár nővérek sakk zsenik? Vagy csak az édesapjuk speciális módszerének köszönhetik sikerüket?
Abban egytértek, hogy a zseniknek kinevezett embereknek különleges adottságaik vannak, csodabogarak. Ezért mondják, hogy a zseniket egy hajszál választja el az őrültektől. Szerinterm is szubjektív kit nevezünk zseninek. Én pl. az irodalomban elfogadom mások ítéletét, mert nem értek hozzá.
Minden évben írok pár sort az európai tudományos pályázatokról (European Research Council Grants). Most hozták nyilvánosságra az ún. Starting Grant kategória győzteseinek listáját. Ez volt az a verseny, amiből a svájciak a nem túl okos népszavazásukkal kizárták magukat…..
... ha szeretnéd megvédeni Orbán Viktort, akkor kérlek, add tovább! Bencsik András, 2014.12.22...
"Ami egyszer kimondatott, az a valóság dimenziójába lépett”.  Kövér László, 2014.12.21...
Csökkent az államadósság, méghozzá úgy, hogy közben impozáns mértékben növeltük a közösségi célokat szolgáló nemzeti vagyont. Orbán Viktor, 2014.12.13.   Államháztartási adatok itt. Nettó tartozás 2010 Q4-ben: 62,2%, 2014 Q3-ban: 75,2%...
Most, hogy összeomlani látszik a rubel, szemezgessünk azoknak a jobboldali újságíróknak az írásaiból, akiknek a bankszámláját ez igen fájdalmasan érintheti. :-)) Stier Gábor, mno.hu: “Az Egyesült Államok megelégelte, hogy Vlagyimir Putyin szembe megy az akaratával,…..
Peter Fender 2014.12.18 21:53:22
@Ahava: Van az a helyzet amikor már nem rajtuk múlik.
Peter Fender 2014.12.19 09:24:23
@hosaka: Minket baszott át, orbánnak bejött.
... ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát ...a kormány nem tudja kezelni a válságot... Navracsics Tibor, 2009.02.03.   * Tegnap ... az euróval szemben új hároméves, a svájci frankkal szemben csaknem 2,5 éves mélypontra bukott a forint, míg a dollárral…..
Peter Fender 2014.12.18 20:44:17
@Evezős: bocs!
Peter Fender 2014.12.18 21:47:37
@Evezős: Ha sok a hónap a fizetés végén, akkor nem érdemes kimenni. Az árfolyam kockázat magasabb, mint annak a kockázata, hogy eveszik a folyószámládról. Leginkább a megtakarításokat érdemes kivinni. Már ha van. A napi költőpénzt nem érdemes. Ha visznek valamit, az a megtakarítások lesznek. Bár az tényleg az összeomlás és csőd előszobája.
  Egy kollégám levele. (Tegnap én is kint voltam a tüntetésen. )    ......................................................   Nem ismertem a bácsit. De megijesztett: hány rokonom és ismerősöm islehetett volna ő. Ahogy a nyakát behúzva elment mellettünk és megállásnélkül,…..
Peter Fender 2014.12.18 09:44:19
@Aromo a fékezhetetlen: Nem nagyon érdekel, hogy bizonyos mások mit gondolnak rólam. Van egy kör, akinek a véleményére adok, és nem akarok mindenkinek megfelelni.
Peter Fender 2014.12.18 09:46:02
@Baszki, nincs már mit ellopni...: Jaj ne már. Most komolyan egy szerencsétlen nyugdíjas az ellenség?
Peter Fender 2014.12.18 20:41:50
@Zero Dark Thirty: Jó a kép, nekem hiányoznak róla a birkák. Balogh, tompika, áder, semlyén, hende, rétvári, szájer, navracsics seszták, cséfalvay, répássy, simicskó stb. Ja persze ennyien nem fértek be a jászolba.
Az élen nincs változás. Az első helyet nálam (is) Tarlós magabiztosan tartja évek óta, bár az októberi önkormányzati választások óta visszavonultabbnak tűnik. Itt a Vincenten is többször megemlékeztünk különböző alakításairól. Most egy üstökösként feltűnő másik…..
Peter Fender 2014.12.17 21:20:22
@sajtohuba: Ha a taplóság legalább kétdimenziós. Van egy mennyiségi és minőségi vetülete is. Lehet kicsit tapló de csúnyán az, vagy nagyon tapló de szépen. Nyilván csak cinizmus.
Nekem végeredményben mindegy, hogy miért ilyenek. Miért teszik tönkre a gyerekeim jövőjét. Rosszindulatból, hülyeségből vagy csak szevilizmusból.
Peter Fender 2014.12.18 08:41:48
@tucano: Ebben igazad van. Viszont ezt sem lehet a végletekig csinálni, ha a termék minősége romlik és a csomagolásban is egyre kevesebb van. Nem lesznek mindig vevők rá.
Peter Fender 2014.12.18 18:47:17
@tucano: Valami biztos lesz. A vendettának én nem vagyok híve, mert akkor soha nem lesz ebben az országban nyugodt élet. Ha mindig csak revansot veszünk.
Ami valószínű, hogy a közép és kis NER-esek (ha bűncselekményt követtek el) akkor kapnak büntetést.
A többi meg attó függ szerintem, hogy mi, pontosabba ki jön orbánék után. Ha egy új politikai generáció, akkor lehet vagyon elszámoltatás, mert nem lesz olyan ellenérdekelt aki megakadályozná. Ha a váltógazdálkodás fog érvényesülni akkor nem lessz, mert az mindenkinek fájna.
Deutsch Tamás a Facebook-on jelentette be, hogy be fogja perelni Juhász Pétert, aki ugyanott azt állította, hogy több közös ismerősük van, akik akár a bíróság előtt is tanúsítanák, hogy együtt drogoztak Deutsch-csal. Deutsch Tamás egy bátor ember. Kevés ember van az…..
Peter Fender 2014.12.15 14:30:57
@Gerilgfx: Fukusimában a cunami miatt állt le a reaktor hűtése. Indiferens, hogy milyen technológiájú a blokk.
Peter Fender 2014.12.17 10:33:38
@balmoral: A naperőmű tüzet okozhat, az is kilőve. Hülyék kezében meg a kőbalta is. Marad a sötétség. :-)

Szerintem Gerilgfx egy meg-nem-értett mérnök, aki az átlagnál többet tud a reaktorokról és most a téma segítségével szeretne átmeneti elismertséget kivívni. Vagyunk itt így egy páran. Csak tudni kellene mikor érdemesebb elengedni.
Peter Fender 2014.12.18 09:05:12
@balmoral: Ha felületesen írom a hsz-t akkor így járok és lemarad egy szó. Helyesen így lett volna:
Hülyék kezében meg a kőbalta is veszélyes.

A többi meg a reaktor-szakértőknek szólt.
„A költségvetést, amelyet ma a parlament elfogadott, egy jó költségvetésnek kell neveznünk. A magyar gazdaság növekedésére épít, olyan célokat tűz ki maga elé a munkahelyteremtéssel, a családok támogatásával, a gazdasági növekedés fenntartásával, amit jó szívvel…..
Peter Fender 2014.12.17 10:15:02
@Pelso..: Szervilisnek.
Peter Fender 2014.12.17 22:07:47
@christvhu: Ez tetszik! :-)
Bayer Zsolt hasogató fejfájással ébredt. Már az elkobzott konyak sem a régi. Bekapcsolta a rádiót és meghallgatta a híreket az amerikai imperializmus kegyetlenkedéseiről. Fasiszták ezek az imperialisták, gondolta. Ezek nevezik neofaisztának Orbánt, akik vízbefojtátos módszerrel…..
Peter Fender 2014.12.16 16:08:23
@WiteNoir: Neked itt Európa közepén. Próbáld ezt meg Tirana külsőn elmagyarázni annak az apának akinek megerőszakolták a lányát.
Peter Fender 2014.12.16 16:18:21
@WiteNoir: Azért mert Tirana külsőn él, még nem biztos, hogy csökkent értelmi képességű. Neked jól esne (esik), ha egy holland lesajnál, mert ide születtél és itt szocializálódtál?

Abban igazad van, hogy nem szubjektív, mert nem egyén-függő. Ugyanakkor változhat kultúrális közegenként, tehát csoport-függő.
Peter Fender 2014.12.16 16:47:04
@WiteNoir: Nyilván nem ennyire egyszerű, mert ezer éveken keresztül vitáznak rajta nálam okosabb emberek.
Nem azt mondom, hogy nincs mérce, hanem azt, hogy több mérce van. Nem annyi ahány lakos van a földön (full szubjektív), de az arab kultúrában más az erkölcsi mérce mint az európaiban, vagy a kínaiban, vagy az etiópban. Ugyan az a cselekedet más megítélés alá esik ha kultúrán belülről nézed. Ha más kultúrából nézed akkor más a mérce, más a megítélés.
Mit mondjak a holland helyett? Én úgy tudtam van holland festészet, holland a tulipán, a fapapucs, van "Repülő Hollandi". Angolul persze Dutch, ha neked úgy jobban tetszik.
A magyar gazdasági modell bizonyította, hogy a kétkedőknek nincs igazuk.  Orbán Viktor, 2014.12.15...