Regisztráció Blogot indítok
Adatok
speckosj

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kismilliónyi Top 10 South Park lista után most én éreztem kényszert arra, hogy összeállítsam a magamét. Nem tudom mennyire kell bemutatni ezt a társadalmi, politikai szatírát, 21 szezon után szerintem már csak az újszülötteknek új ez a sorozat. Trey Parker és Matt Stone rajzfilm sorozata felnőtt…..
Egy olvasónk eléggé felbosszantotta magát a tegnapi matematikaérettségi után, hiszen a köztévé egy Lükő Gábor nevű okleveles matematikussal oldatta meg a feladatsort, aki viszont nem végzett igazán jó munkát. Itt a levél relváns részlete: Már a könnyű, első részben is…..
  Chris Birch nem ma kezdte a terepmotorozást. 33 éves, és hatszoros új-zélandi enduró bajnok. Hasonlóan sok sikeres enduróshoz (Taddy Blazusiak, Laia Sanz, Chris Pfeiffer), ő is triállal kezdte a versenyzést, ami jó alapot adtak neki a későbbiekhez - és ez nem csak amolyan bedobott…..
Nincs nála háromszázezer forintnál drágább autó. Ennyiért viszont Ticót, Corsát vagy akár Volvót is kapsz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
speckosj 2014.02.14 11:31:10
@dried: egy ilyen autó szerintem is remek rövid ingázásra, ha beindul, megy, megáll, nem esel ki a rozsdán keresztül, és van rajta műszaki. a séta vagy a bringa nem mindig alternatíva 2km-en sem. laktál már földutas helyen, ahol novembertől a fagyokig, illetve tavasszal is az út merő sár (szélétől széléig),mellette sűrű bozót vagy szintén sáros szántó? na ott sétálgass, vagy biciklizz úgy, hogy utána még emberek közé menj átöltözés nélkül. és ez nem egyedi probléma, állítolag a kb. 170 ezer kilométernyi önkormányzati tulajdonú közút 73,5 százaléka burkolattal nem rendelkező földút ma Magyarországon. szóval igenis jó, ha vannak ilyen olcsó romok is. elmész vele a dágványban a vonatig/buszig/boltba, leállítod, mielőtt bemelegedne, éppen életbentartod fillérekből, és kész. jó érzésű ember jó autót ilyen célra egyszerűen sajnál. mellesleg nem mindegyik rom, nekünk is van egy 230ért vett "veterán", és azon kívül, hogy az indításnak külön szertartása van, és relatív sokat eszik (ez kit érdekel 2*2km-es hideg motoros utakon, ott mind sokat eszik), műszakilag, kényelmileg teljesen egyben van, korrekt autó, kis horpadásokkal, néhol kis rozsdával, több, mint egy éve nálunk, de hosszú távra tervezünk vele. sőt városon kívül sem gáz. ennyiért mi más kell? egy hitelen többet buksz hónapok alatt.
Jose Mujica, Urugay elnöke. Fizetése 90%-át, azaz 12 ezer dollárt, jótékony célokra ajánlja fel minden hónapban. Példát lehet venni. ..
speckosj 2013.02.01 23:13:46
továbbra is elszántan guglizik pocak.pedig a wiki még mindig nem forrás, de nem elég egyszer kiröhögni miatta úgy látszik. lehet, hogy holnap átírom a "first" szócskát "only one"-ra vagy "noone"-ra, aztán majd lehet azt is bemásolni ide okosan.egy kanadai orvosi szövetség lapját behivatkozni szintén furcsa és elkeseredett próbálkozás,pláne egy anonim szerző tollából (lásd az alján az editor-ra vonatkozó megjegyzést).Az utolsó bekezdésben pedig az "Individual civil rights, political freedom and a growing, self-sustaining market economy that provides ready access to goods and services have been proven to be the key to reducing living and health inequities." mondat az, aminek az átlátszó propagandaszagúsága végképp eloszlatja az objektivitás gyanúját is.nyilván a kapitalista országok szegényei/éhezői is mind így gondolják,pedig nincsenek kevesen...na ezért rohadt veszélyes a net a sok előnye mellett. mert bárki szűrés nélkül bármit és bárminek az ellenkezőjét megtalálja rajta, és megfelelő háttértudás híján nem tudja eldönteni, hogy mi az igaz, és mi nem. ez kifejezetten káros, ugyanis degradálja a valódi tudást, hamis önbizalmat ad a butáknak, és egyáltalán: bomlasztja a közösségeket. pl. itt vagyunk mi. ez nem normális, építő vita. látszik (pocaknál mindenképp, xezsnél némileg értelmesebb formában) hogy pillanatok alatt megszerzett virtuális tudásotok van csak a témában. nekem ez a 2. cikk, amihez netes pályafutásom alatt hozzászóltam, mert itt pl. nagyon látszott, hogy mennyire el lehet hitetni bármit az emberekkel: beírod a gugliba, hogy csegevara, aztán 5 perc alatt megtudod, hogy tömeggyilkos volt. és elhiszed. namost, ha ez a téma tényleg érdekelne titeket, vennétek a fáradságot, és elolvasnátok a naplóit, életrajzokat, memoárokat, könyvként, mind az összes oldalukat,megnéznétek az összes idevonatkozó filmet, pro és kontra, és lassan elkezdeni derengeni, hogy mi az igazság. nem hiszem, hogy ezt ti megtettétek, ez ugyanis nagyon sok idő, ennél egyszerűbb a guglit püfölni, és menőzni a kontextusba nem helyezett, nem ellenőrzött, csak kontroll és tudás nélkül visszaböfögött tartalmakkal.na ezért gondolom, hogy agymosottak vagytok, benyeltek minden fősodorbeli médiabutítást.a mobil és net szerepét pedig nem kell túlértékelni. hatékonyak, de már nekünk magyaroknak is sikerült az utóbbi 200 évben két forradalmat egészen hatékonyan megszervezni ájfón és fas*búk nélkül. és akkor magas labdaként csak egy kérdés a végére az agymosottak kvízéből: a palesztinok terroristák?
speckosj 2013.02.01 23:44:58