Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mucin

15 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
torokgaborelemez.blog.hu..
Mandiner blog NENYI 2010.07.04 14:01:00
  Nagyon nem szeretnénk kimaradni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, ezért néhány ötlettel mi is hozzájárulnánk a Nagyon Fontos Nyilatkozat terjesztéséhez: ..
Az angyalfold.blog.hu által feltöltött Youtube hangfelvételen Szanyi Tibor szocialista szavazók tömeges átjelentkeztetését szabta kampánycsapata feladatául:     "Mindenkit, akit ismerünk nem csak szavazásra kell buzdítani, hanem azért kell felhívni telefonon, és…..
    Szanyi Tibor nehezen küzd meg a vereség élményével. A szocialista politikus választási csalást emleget: „Nem véletlen, hogy pont a 13. kerületben - ahol mindig szocialista jelölt vezetett - jelent meg ennyi igazolással szavazó” - mondta el az MSZP-s politikus.…..
mucin 2010.04.15 09:59:28
@Bougheau Tschichka: Sajnos nincsen meg a reakciósok 2002/2006-os hőbörgése az archívumotokban, pedig milyen jól nézne ki egymás mellett egy Turulmadár vs. Lendvai/Szanyi siránkozás 4 év különbséggel! :)

Ha lesz rá érkezésem, feltúrom az Index fórumát, tényleg érdekel, hogy miket írtatok 4/8 éve.
I. Bocsánat Bocsánatot kérek, ha esetleg volt az olvasók között valaki, aki az én felbújtásomra csapott fel voksturistának, majd állt sorban órákat. Bocsánatot kérek azoktól is, akik nem trükközés miatt voltak kénytelenek sorban állni mögöttem körülbelül egy perccel…..
Varánusz OVB: a csodálatos 2010.04.14 09:18:58
"Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve!" A szállóigévé nemesült mondat nem nem Orbán Viktor száját hagyta el, hanem Ferenc Józseftől származik. De ez jutott eszembe, mikor azt olvasom, hogy nincs nyoma választási csalásnak szerte e…..
Mandiner blog Szanyi kapitány 2010.04.13 13:31:00
  „Szanyi kampánycsapata nem pihen” - hirdeti az Egyenlítő TV, egy új vírusvideót ajánlva mind a nyolc societasos olvasó figyelmébe. A videót a Miss Sün fémjelezte Demokratikus Hálózat töltötte fel a Youtube-ra, akik valóban gyorsak voltak, az új opus már az első…..
  Magyarországon eddig az összeesküvés-elméletek a (szélső)jobboldal privilégiumának számítottak. Szabadkőművesek, New York-Tel-Aviv-tengely, Moszkva-Brüsszel Habsburgok, stb. Ezt a baloldal kinevette, elítélte. Emlékszünk, amikor sokan megkérdőjelezték a 2002-es…..
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
Klasszikus bűncselekmény volta ellenére a Kékcédula blogon helye van a láncszavazásos csalásnak is.   Probléma: a szavazatvásárlást az erkölcsi és büntetőjogi gátakon kívül az is megnehezíti, hogy még ha találunk is titokban lefizethető (általában nagyon szegény…..
Már 114000 felett (62449 fő az első fordulóra 52225 pedig a másodikra) jár az átjelentkezések száma, ami jóval több mint négy éve.   A már bemutatott csaláson (a töredékszavazatot megmentő második fordulós átjelentkezésen) kívül van egy másik trükk is a dupla…..
Aki nem jelentkezik át holnap, április 9. délután 4-ig a helyi választási irodánál április 25-re, a második fordulóra, az később már nem szavazhat a lakóhelyétől távol. Nyilván oda kell átkéredzkedni, ahol kevésen múlik majd az egyéni mandátum sorsa. Több becslés is…..
Még senki nem késett le az átjelentkezésről, ehhez az alábbi lapot kell csupán kitöltenie és leadnia a helyi választási irodánál (kitöltéshez kattints a képre):   Az Országos Választási Iroda adatai szerint mostanáig 40845-en jelentkeztek át más településre…..
Jelen leírás sértheti a választási eljárásról szóló törvény 89. §-át ("Az igazoláskérés célja nem lehet a választás eredményének a joggal való visszaélést megvalósító befolyásolása"), így annak gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos kockázatok és…..
Mára egyértelművé vált, hogy a Fidesz fogja megnyerni a választásokat, azonban ezen túl több kérdés eldöntetlen maradt. Ha valaki egy párt szimpatizánsaként az átjelentkezését tervezgeti, akkor annak feltétlenül tisztában kell lennie azzal, hogy mi a pártja célja az áprilisi…..
Bár az 1989-ben elfogadott választási törvény a 176 egyéni választókerülettel nagyjából egyenlő számú szavazóra parcellázta fel a megyéket és a fővárost, és a területi mandátumok is arányosan kerültek kiosztásra, azonban a demográfiai folyamatok (urbanizáció,…..
A mai napnak két fontos híre volt a parlamentbe jutásért küzdő egyik kis párttal, az LMP-vel kapcsolatban. Egyrészt megjelent a hivatalos adatokban a párt első jelöltje, a bajai választókerületben indulni szándékozó Ikotity István. Ugyanakkor – sok optimista nyilatkozat után…..
mucin 2010.03.02 11:15:21
@kenterbe: 2010.03.01. 22:31:17

Szerintem is elhamarkodott volt Török Gábor kijelentése, pedig általában sokkal óvatosabb. 2002-ben 1204, 2006-ban pedig 988 egyéni induló volt, ez választókerületi átlagban 6,84 illetve 5,61 indulót jelent.

Mivel megszűnt a fénymásolós ajánlás de protest hangulat van, ezért aki büntetni akarja a politikai elitet az most csak a Jobbikra vagy az LMP-re fog tudni szavazni.

A Centrum nem indul. Volt egy Index-videó, benne egy idős kommunista úr, akinek evidens volt, hogy most is a Munkáspártra húzza az ixszet. Még nem tudja, hogy hiába fogja keresni a lista nevét a szavazólapon...
Az ominózus csalás lehetőségeA 2006-os választásokon tömeges átjelentkezéssel a nagy pártok akár el is csalhattak volna egy-egy kiszemelt választókerületet amennyiben célzottan jelentkeztettek volna át saját szavazókat csak az első fordulóra a kiszemelt kerületbe más, általuk…..
Török Gábor a Nyerhet-e a Jobbik egyéni mandátumot? című bejegyzésében arra a következtetésre jutott, hogy jobbikos egyéni képviselőjelölt tavasszal gyakorlatilag sehol sem nyerhet, mivel a fideszes jelölt nem fog sehol visszalépni, a második fordulóra pedig csak három jelölt…..
#1 Kis pártok támogatóinak listaturizmusaMint azt az előző bejegyzésben kifejtettem, idén könnyen előfordulhat, hogy az MDF és és az LMP (hiszen úgy tűnik, hogy a három nagy párton kívül csak nekik van valós esélyük az 5%-os küszöb átlépésére) nem tud majd minden megyében…..
Az április 11-i és 25-i választásokat az országgyűlési képviselők választásáról szóló 1989. évi XXXIV. törvény szabályozza. A 386 képviselőt két fordulóban, illetve vegyes (egyéni és listás) rendszerben választjuk. 176 egyéni választókerületi képviselő mellett…..
Kékcédula Miről szól ez a blog? 2010.02.18 13:52:00
Mottó:  Az országgyűlési képviselőket (...) a választópolgárok általános és egyenlő választójog alapján, közvetlen és titkos szavazással választják. (Alkotmány, 71. § (1)) 2006-ban nagy port kavart, hogy szemfüles választók (például szerény személyem is) az…..
A fapadosoknál Frankfurt néven jegyzik Hahn repterét, mely annyira Frankfurt, mint amennyire Szolnok Budapest. Frankfurt Hahn repülőterét legegyszerűbben menetrendszerinti buszjáratokkal lehet megközelíteni. A buszjáratok Frankfurtból, Mainzból, Kölnből, Karlsruheből,…..
Minden valószínűség szerint repülős utazásunk egyik kellemetlen, de nem kikerülhető procedúrája a biztonsági ellenőrzés. A mostani fiatalokban nem is, de a harminc feletti korosztályban talán még ma is furcsa, megmagyarázhatatlan bizsergés fut végig egy ilyen…..